24 Eylül 2013 Salı

İyi Zamanlar



İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (24)
Son günlerde, dönemsel hevesim olarak konuşan fotoğraflar var.
{Gerçi bu sıra aç kalmış vahşi bir hayvan gibi atlıyorum gene herşeye; dikiş, örgü, tığ, craft, kağıt, taş, makas ne olursa… Daha doğrusu atlayayazıyorum, zira icraat yok henüz, kafayı ve malzemeyi dertop etme telaşındayım. Belki başlamadan biter bu heves kim bilir. Elimde yığınla malzemeyle gene kalakalırım önceki zamanlar gibi… görelim bakalım}


.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (1)
Son günlerde sevdalım sabahlar var. Anlatmaya doyamadığım sabahlar… Bakmaya doyamadığım altın pencerem, perdem ve böylesi fotoğraflar var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (14)
Son günlerde soğuk havalar var. Soğuk havaların etkisiyle evlere sığınma isteği var. Küçülme, biraraya gelme hali var. Sıcak içecek, battaniye, hırka, soba, şömine, örgü vesaire kelimelerinin dahi cezbetmesi hali var.
.
Homeschooling & Unschooling  & Body Book Delianne
Son günlerde, daha doğrusu burada okulun başlama tarihi olan Agustos başından beri iyi kötü devam eden Homeschooling (Evde Eğitim) didinmelerimiz ve bazen didişmelerimiz var. Bu süreçte abiyle beraber neleri neleri öğrenen bir minik adam var. Üstelik bu minik adama sevecenlikle birşeyler anlatan bir abi var. Yani çoğunlukla:)
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (28)
Son günlerde iki erkek çocukla tüm gün birlikte olan annenin bir an bile durmama hali var. Bunun üstüne her boşluğu değerlendirme zorunluluğu var. Örneğin Selim kendi başına birşeyler öğreniyorken, araştırma yahut alıştırma ya da okuma yapıyorken o sırada derhal işe koyulmak var. A-maaa annenin hemen yanında bitiveren ve ona yardım etmek için didinen bir minik melek de var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (61)
Son günlerde, evimizin orta yerinde yer alan ve şu halini bile kat be kat aşmış bir duvarımız var. Beni sevindiriyor ve mutlu ediyor bu duvar. Bin tablodan daha ala benim için bu saçaklı ama manidar duvar.
.

İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (36)
Son günlerde, kışın yaklaşmasıyla birlikte yeniden Güney’den evime giren bol güneş var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (42)
Son günlerde ve tüm günlerde basit, küçük mutluluklarım var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (43)
Son günlerde bahçede ektiğimiz şu bölümde açan türlü türlü kır çiçeği var. Adını bile bilmediğim, sayısız şekilde, renkte çiçek.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (3)
Son günlerde yine yeniden göçmekte olan uçan kazlar var.
.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (53)
Son günlerde bahçeden topladığımız elmalar var. Üstelik geçen seneki mahsülden çok, çok daha fazla. Öyle ki dağıttık komşulara.
.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (48)
Son günlerde kampa hazırlık aşamalarımız var. Gidemedik kampa ama hiç olmazsa bahçeye kurduk çadırı ve çocukları çılgınca mutlu etti bu.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (55)
Son günlerde bahçedeki kampa yetiştirmek için pankek yapan tezcanlı bir anne bile var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (25)
Son günlerde aile boyu seyahat, fotoğraf, gezi çılgınlığına kapılmak var. Oğullarımın kameraları, dürbünler, haritalar var…
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (52)
Son günlerde ilham veren yeni ağaçlarla tanışmak var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (46)Son günlerde yollar, yollar var… Sonbahar’da bir başka güzel olan tarlalar ve İskoç dağları var…
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (51)
Son günlerde Bilimselliğini belgeleyen bir BilimSelim var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (56)
Son aylarda tam teçhizatlı festivallere giden bir anne var. Çift telefonla dolaşıyorum artık. Ama yeni arzum; cümle bilgisizliğime rağmen profesyoneller gibi çifte kamerayla dolaşmak. Lens çıkar tak derdi olmadan… Hop zoomla, hop geniş açı al vesaire… 
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (65)
Son günlerde kendini iyice belli eden sonbahar var. Parklar, ağaçlar bir başka güzelliğe bürünüyorlar. Hele şu ağaç gölgesi, nasıl da zarif bir dantel gibi duruyor yerde değil mi?
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (75)
Son günlerde güzel insanlardan edindiğim bilgiler var. Canım Hilal’cim, ne iyi geldi çektiğin şu pasaj!
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (13)
Son günlerde gene Kışın yaklaşmasıyla birlikte gündoğumlarının ve günbatımlarının karşıma geçmesi ve harika gökyüzü şölenleri var.
.
İskoçya Günlükleri Küçük Mutluluklar Güncesi Deli Anne (1)
Son günlerde böyle harika gece manzaraları var.
Ve kimbilir daha neler var…  Devede kulak bile değildir muhtemelen ayıkladıklarım. Kimbilir hayatın telaşına kaptırıp gözden kaçırdığım  ne güzelikler, ne seremoniler var. Görsem, bilsem, sevsem hepsini… 
#sonsuzşükür

Hiç yorum yok: