6 Aralık 2013 Cuma

Sonbahar Projeleri 2-3: Bol Yamalı Tablo & Sonbahar Kaseleri


Üç-beş yıldır zihnimde dönüp duran projeler var. Yaklaşık 10 yıldır da dikiş makinası hayalim. Henüz bir makina edinip kafamdaki projeleri hayata geçiremedim, sanırım geçirmeyi de beceremeyeceğim zira sürekli yeni şeylere bulaşıyorum. Üstelik çocuklardan beridir kafamda dönen ve sürekli ertelediğim şeylerin içimde biriken ve biriktikçe çığrından çıkan hevesi öyle bir noktaya getirdi ki beni şu sıralar nefes almadan, biri bitmeden öbürüne geçecek denli deli bir iştahla birşeyler yapma telaşındayım.

Bu evde birşeylere başlamanın öncüsü; adına Bol yamalı (Patchwork misali, ya da Scrapbook dedikleri gibi) bir tablo yapmak oldu. O günden beri dur durak bilmeden çalışıyorum.Üstelik başlarda son derece ilkel ve basit şeyler yaparken giderek tecrübelenip daha iyi işler çıkarıyorum, tabii bence:)
Şimdi ilklerden ve doğal olarak ilkellerden ikisine geçeyim:
http://deli-anne.com/?p=21115

Sonbahar Projeleri 2: Yamalı Tablo

Hani hep diyorum ya, çocukluğumdan beri sevdiğim türden karışık şeyleri birleştirip kolaj yapmayı seviyorum diye, işte bu da onun büyümüş versiyonu oldu. İlkokul dahil tüm okul dönemlerimde defterlerimi kaplamak yerine kolajlı kapaklar yapardım, üniversitede duvarlarımı aynı iş için kullanır olmuştum, daha ilerde bilgisayarda programlarda aynı şeyi yapmaya başladım ve şimdi evde bu işi yapmaya başladım. Niyetim de gezip gördüğümüz yerlerden elimde kalan ve güzel anılara isabet eden şeyleri harita üzerinde şekillendirmek, gidip görmek istediklerimizi işaretlemek ve bu şeyi gözününde tutmaktı. Zaten bu dönemde neden albüm vesaireden hoşlanmadığımı da anladım, ben birşeylerin gözümün önünde olmasından hoşlanıyorum; eşya ya da fotoğraflar her neyse, bir mana ifade eden, sevdiklerim sandıkta ya da kutularda değil göz önünde ve birarada olmalı, işte bu da öyle birşey.
Sonbahar Projeleri 2 Bol Yamalı haritali tablo  Scrapbook , map, ticket, patchwork by delianneBüyük bir kanvas alıp üzerine istediğim ne varsa yapıştırdım ilkin, sonra washi tape (ya da deco tape) dedikleri renkli bantlarla şeritler yaptım, gittiğimiz yerlerden alınmış şehir, bölge, müze haritaları, biletler, tatlı hatıralarla dolu otellerden kalmış kartlar vesaireler…  Yukarıdaki -Home is shere the heart is- yazısı ise hazır aldığım bir yazıydı ama pekala yazılabilir daha güzeli. Sonra ortadaki haritaya, gördüğümüz ve görmek istediğim/iz yerleri elimdeki puantiyeli, dekoratif düğmelerle işaretledim ve oldu bitti.
Sonbahar Projeleri 2 Bol Yamalı haritali tablo  Scrapbook , map, ticket, patchwork by delianne 2
Çocukların çok hoşuna gitti  kendimize has bu uyduruk tablo. Hele gezilen yerlerden kalan pek çok şey Selim’e çok cazip geldi.

Sonbahar Projeleri 3: Sonbahar Kaseleri:

Yerde gördüğüm sayısız çeşitlilik ve güzellikteki yaprağı es geçemeyen ben eve boyuna yaprak taşıdım. Sonra onları bir kaba koydum, derken içine kürelerimi koydum ve giderek çeşitlemeyi arttırdım. Sonuçtan öyle çok memnun kalmıştım ki, bu Sonbahar kaselerini evde neredeyse her köşeye dağıttım. İşte örnekleri:
DIY Sonbahar Projeleri 2 Sonbahar Kaseleri , Autumn Project by delianneDIY Sonbahar Projeleri 2 Sonbahar Kaseleri , Autumn Project by delianne 3DIY Sonbahar Projeleri 2 Sonbahar Kaseleri , Autumn Project by delianne 2Bazen de halis ağaç kesmesi üzerine sadece yaprakları ekledim, sonuç işte böyle şahane, tabii bence:)
sonbahar projeleri delianne

Hiç yorum yok: