18 Haziran 2013 Salı

Şimdi Ruhumu Onarma Vakti: Lalali Lalala



Hani o çocukça hareket var ya; duymak istemediğiniz birşey söylediğinde biri kulaklarınızı tıkar, sesini bastırmak için de lalali lalala gibi melodili heceler söylersiniz. İşte tam da onu yapmaya karar verdim. Ruhumu iyileştirmek için birşey yapmam gerekli. Ne kadar yapabilirsem yapacağım; kapatıp kulaklarımı, şarkılar söyleyeceğim. Yoksa elinden hiçbirşeyi gelmeyenin gereksiz çıldırışını yaşayacağım. 

Günlerin baskısı, yoğun sıkıntısı derbeder etti bünyemi. Ruhum, evim, çocuklarım darmadağınık. “Ben yorgunum anlamaktan*” diyen Edip Cansever’e yaklaşarak; olanları, insanları, duyguları anlamaya çalışmaktan, bazen anlamaya çok yaklaşmaktan bazense hiç anlayamamaktan hem bedenen, hem ruhen çok yorgun düştüm. Üstelik dinlemek, izlemek, biriktirmek, söyleyecek çok sözü varken milyon kez düşünüp sonunda gene yutkunmak, susmak, susmaya çalışmak daha da bunaltıcı. Oysa bıraksam ince düşünceyi, bıraksam vebale girme endişesini, konuşsam öfkenin dilini ve söylesem ağzıma geleni  belki bunca yorulmayacağım. Neyse!

Yorgunum ve ruhumu dinlendirmek istiyorum. Bence herkes bunu yapmalı. Sıcak ve gergin ortam ruhlarımızı perişan etti. Geriye çekilmek, yaşananlara bir adım geriden bakmak iyidir her zaman. Ben kendi adıma bunu yapmaya çalışacağım.



İlki müzik dinlemeye başladım. Yeni, zarif ve naif müzikler. Yormasın beni diye alabildiğine ince.
Birkaç gündür döne döne dinlediğim, hatta öyle ki sakindi ki biri gecede sabahladım bu müzikle. Öğrencilik yıllarımdan beri sabahlamamışım meğerse müzikle ve yazıyla birlikte.
.
Gregory Alan Isakov – Light Year
.
Biri bu günlerin durumuna da uyan; -Keep Calm and Carry on- diyen Scarlett Johanson’dan Before my time:
.

.
Biri hep yazmak istediğim Danny Vera, çok şarkısı var sevdiğim ama onu ilk tanıdığım şarkıyı ekliyorum buraya:
.

.
Ve en iyi terapi yöntemlerinden biri benim için Türk Filmleri… Onların da en sevdiğim sahneleri… Ben bir süre önce bu karelerin bana çok iyi geldiğini farkettim, en bunalımlı anımda bile gülümsettiklerini…
Vecihi Geliyor…

Vecihi Aslan Avlıyor…

.
Efsaneler Efsanesi Hababam ve Şener Şen; Kungfu, Kızlar ve Kemal Sunal…



Daha çok var tabii…
Bir de fotoğraflar var elbette; olmazsa olmazlarım… içime ferahlık verenlerden birkaçını ekleyeyim;
aydınlık ümit delianne (75)
aydınlık ümit delianne (90)
aydınlık ümit delianne (31)
aydınlık ümit delianne (35)
aydınlık ümit delianne (49)
aydınlık ümit delianne (40)
aydınlık ümit delianne (59)
.
Ve elbette Esas olana yönelmek en esas olan şey benim için.
All you need is Love delianne

Hiç yorum yok: