Lollipop, Pop, Top & Marsmallow ve Nutella’lı Yaratıcı Fikirler
Gittim,
gördüm, didikledim, istifledim ve parça parça biriktirdim. Ve hem amme
hizmeti olsun, gerektikçe kullanmak üzere yanıbaşımda ve derli toplu
bulunsunlar diye buraya ekledim. Hem de gözümüz gönlümüz şenlensin
istedim.
Çocuklara
misalen meyveyi keyifli ve kolayca yedirmek için, yahut sebepsiz süpriz
yapmak ve özel hissetmeleri için( ben daha çok bu sebeple yapıyorum bu
türden şeyleri) yahut da doğum günü partileri vesaire için oldukça
yaratıcı ve estetik fikirlere buyrun.
.
Çikolatalı,
nane şekerli Marshmallow Popları: Çubuklara geçirdiğimiz
Marshmallowlar’ı yarısına dek erittiğimiz çikolata kabına batırıyor,
ardından kırdığımız şekerlemelere (burada naneli kullanılmış) bulayıp
kaplara geçiriyoruz : linkte tüm detaylar enfes fotoğraflarla anlatılmış
zaten.
.
Karamelli
elma şekeri: Bunu daha önce CafeNohut’ta da görmüştüm. Karamele
buladığımız ve ağaç dalına geçirdiğimiz elmalar; olay basit ancak fikir
ve görüntü harika.
.
Karamelli
Armut: Yukarıdaki Karamelli Elma Şekeri’nin bir başka versiyonu:
Karamele ve esmer şekere (yahut fındık kırıntısına) buladığımız
armutlar.
.
Oreo’lu
Poplar: Oreo bulunuyor mu Türkiye’de emin değilim, Negro kullanılabilir
belki. Ya da kremalı, çikolatalı ne varsa. Bisküvileri erimiş beyaz
çikolataya tastamam bulayıp, ardından pasta süsleri ile süslüyoruz.
Ve bu türlere birkaç farklı örnek daha:
.
.
Kivili
çikolatalı Lolipop: Meyveyi keyifle yedirmek için harika bir fikir. Hem
de eğlenceli. Gene aynı sistem. Çubuklara geçirdiğimiz dilimlenmiş
kiviyi eritilmiş çikolataya batırıp oda sıcaklığında soğutuyoruz.
.
Bergamot Çaylı ve Ballı Lolipop: Bunun türlü versiyonları da denenebilir. Şöyle ki;
.
Mojito
Lolipop: Mojito ile Moskova’da tanışmış, ağızda bıraktığı ferahlık,
görüntüsündeki estetik ve tadındaki serinlik ile sevdalısı olmuştum.
Şimdi de bu lolipopu gördüm ve derhal ekledim. Ben bu şekeri şöyle
yapmayı düşündüm: Taze nane, Lime denen yeşil limon suyu, şeker yahut
bal ve sade soda. Linkte tropikal çeşitleri de var.
.
Nutellalı Muz Popları: Muzlar nutellaya batırılıyor, ardından kırılmış fındıklara yahut hindistan cevizine bulanıyor.
Muzlu
Çikolatalı Toplar: Muzların üzerine yerfıstığı ezmesi sürülüyor (fındık
ezmesi daha cazip geliyor bana) ardından da eritilmiş çikolata kabına
batırılıyor. Bunu da dondurma çubuklarına geçirmek mümkün.
Nutellalı Marshmallow’lu Milföyler: Resimler çok açıklayıcı zaten. Denemeye değer.
*Marshmallow’un Türkçesini bulamadım, bilen varsa beri gelsin:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder