22 Kasım 2010 Pazartesi

BilimSelim - Sır

Su delisi Selim'in bebekliğini saymazsak, şuurlu olarak havuza girdiği ilk tatili oldu bu. Haliyle havuz diye diye çıldırmış durumda. İlk geldiğimiz gün JoJo'da yayınlanan ve tutsağı olduğu Dinozor Kralı filmini kaçıracağı için çok mutsuzdu. Devamlı şikayetlendi.  Otelde 7 gün kalmayı tahmin ettiğimizden ağzımızdan çıkan 7 sayısı pelesenk oldu diline. Derken burada National Geographic Wild belgeselleri ile büyük oranda sevindirik oldu. Üstüne havuz fikri ile hüznünü daha da attı üzerinden.
Şimdilerde "Benim hayatta sevdiklerim; Nat Geo Wild, Havuz, Yakuza (Jakuzi), Dinozor Kralı ve Lego Dino'm" diyerek sıralıyor beğenilerini. Yanısıra anı yaşamak yerine, ilersini düşünerek dertleniyor da bir yandan; "Eve gitsem, buradaki Nat Geo Wild ( Evde olduğunu söylemiyorum henüz, ki eve gitmek için başımızın etini yemesin), havuz ve yakuza (jakuzi) yi özleyeceğim ama burada kalsam Dinozor Kralı'nın bir sürü bölümünü kaçıracağım." diye. Bu yaşında ikilem içinde yani. Son demlerde sıkıntısı iyice arttı. Nitekim 7 gün dediğimiz süre 20 güne çıktı. "Off, bu ne bitmez 7 günmüş, bir daha hiçbir yerde 7 gün kalmayalım lütfen!" diyerek sitemini yapıyor sık sık.

Her gün istisnasız havuza giriyor babasıyla. Bir Michael Phelps de belki Türkiye'den çıkar diye beklerken  bizimki yüzmeye uğraşmaktan ziyade timsah oluyor, büyük beyaz köpekbalığı oluyor, dinozor oluyor türlü abukluklar içinde kısaca. Her yanıma gelişinde de heyecanlı bir şekilde anlatıyor yaptıklarını. Dünkü maceralarını anlattığı sırada İlter yoktu yanımızda. Sesini doldura doldura;

-Anne biliyor musun, ben bugün kendim suyun üstünde kaldım.
-Öyle mi?
-Evet, aletsizdim hem de.
-Baban tutmuyor muydu seni peki? Diye sorduğum an duraksadı ve;
-Babam da beni bıraktı, ben kendim durdum suyun üstünde, dedi. İşin içinde bir iş olduğunu sezdim de üstelemedim. Sonuna kadar dinlemeyi yeğledim.
-Vay canına! Yapabileceğini biliyorum zaten!
-Evet ama sen babama söyleme gene de bu dediklerimi. Imm.. Çünkü bu o kadar etkileyici ki babamın sevinç gözyaşları dökmesinden korkuyorum. O yüzden söyleme ona, ben yokken de söyleme. (Anne aptal nasılsa, at gitsin kıvamında ama bozuntuya vermiyorum hiç)
-Tamam, istemezsen söylemem! (Yalan!)
-Bu ikimizin arasında bir sır! Tamam mı?
-Tamam!

Tamam dedim demesine ama  gerçeği bir de İlter'den dinlemek için can atıyordum. Ve sözümona uyanıklılığını paylaşmak için de elbette.

26 yorum:

Hamarat Hatun dedi ki...

Bizmi çok aptaldık zamane çocuklarımı
bi değişik anlıyamadım.selim'i okurken yiğenim aklıma geldi.geçenlerde kız kardeşimi aradım Emir'i sordum ne yapıyor diye.4,5 yaşında anaokuluna gidiyor.okuldan gelince ''anne sinema yapıcam mısır patlatırmısın'' demiş. Patlayan mısırları alıp odanın ışıklarını söndürüp kapıyı kapatmış.bir çizgifilm cd si koyup izliyormuş. ben aradığım zaman kardeşim 'bende merak ettim bir bakayım deyip usulca kapıyı aralayınca EMİR' şşşiittt anne sinemadayım 'deyince bizde koptuk.

Deli Anne dedi ki...

Üzülerek söylüyorum ki biz ayran budalası gibiymişiz bunların yanında. Selim de ışıkları karartıp sinema havası yaratmaya bayılır evde. Bir de büyüyünce animasyoncu olacakmış, sinema yapacakmış yani. Kim sorsa hemen uzun uzadıya anlatmaya girişiyor. Çocuklar bilgiye aç, etraftan heryerden de bilgi yağıyor adeta, ne görseler kapıyorlar.. Nerde bizim çocukluğumuz, nerde şimdiler.

Liya Azelya dedi ki...

allahım bu Selim'in konuşmalarına bitiyorum :))) hele "Çünkü bu o kadar etkileyici ki babamın sevinç gözyaşları dökmesinden korkuyorum. " lafı benim bile aklıma gelmezdi. :))))

Deli Anne dedi ki...

Valla öyle laflar söylüyor ki, annesi olarak benim bile aklıma gelmiyor. Bazen sen uyurken sana bilgi mi depoluyorlar, diyorum gülüyor :)

Liya Azelya dedi ki...

kesin kesin var bişeyler olmasa Selim kesin karşı çıkardı baksana sadece gülmeyi tercih etmiş :))))

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

merhabalar... benden sana bir mim var, kabul edersen sevinirim :) kocaman sevgilerimle..

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Ben yokkende söyleme!!
Ah bu çocuklar...Bayılıyorum bu küçük yalanlara ve hayal dünyalarına.
O kadar saf ve temizlerki...
Çocuk olmak vardı bu devirde :)

New York'tan dedi ki...

Sen anlattikca havuz, su ,burada canimiz cekti :)
Bizde bekliyoruz gercegi :)sen ogren anlatirsin bize :)

seyabb dedi ki...

Çok şeker.Dinleyen olduğu sürece anlatılanlar hep kahramanca oluyor galiba.

Ayla dedi ki...

Şaşkınlıkla okudum dialogunuzu, çok hoşuma gitti, hele ki sevinç gözyaşları dökmesinden korkuyorum dediği yerde koptum :)Animasyoncu olmak istemesi de Selimin ne kadar farklı ve özel bir çocuk olduğunun göstergesi bence,Allah nazarlardan saklasın

nihalasli dedi ki...

Deliannecim bak seni sevindirim delilikten cikarim istedim:) mimin var bende buyur istersen beklerim;)

İlknur dedi ki...

Akıllı Selim :). Kocaman bir maşallah diyorum. Seninle tanışırsam bir gün bunda Selimin büyük payı olacak haberin olsun.... :)

öznur-ata dedi ki...

hah haa akıllı bıdık yerim ben onu:)ohh sefanız olsun selim bey:))ama yaramazlık yapıp üzme anneyi:))

anne kaleminden dedi ki...

bu tatilin hepinize çok iyi geldiği belli :)) selim her ne kadar dinazor kralı kaçırsa da çok mutlu olduğuna eminim... ayrıca aletsiz suyun üzerinde durma başarısını gösterdiği için kendisini tebrik ediyorum, ilter duymadan tebriklerimi iletirsen sevinirim :)))

derbay dedi ki...

Senin oğlanın adı Selim, şimdiki çocukların aklıSelim... :) natgeowild iyidir, valla bende o kanalı çizgi filmlere yeğ tutuyorum. hayal dünyalarını genişletmek için abidik gubidik hayal ürünlerine değil de, somut şeylere ihtiyaçları var diye düşünüyorum.

sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

bizimkilerde havuz delisi,hiç yemek filan yemeden hep havuzlarda kalırlar.şimdiden plan yapıyorlar nasıl olacak neler yapacak,Bazen bu hikayelerden baygınlık geciriyorum.meraktayız bekliyoruz.sevgilerle canım..

Unknown dedi ki...

çok merak ediyorum selimin büyüyünce nolucanı, yine yazarmıyız acaba?

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Sevinç gözyaşları dökmesinden mi korkuyormuş :))))) Haaahhahah. Alem bu çocuklar ya. Bu işin arka planını ben de çok merak ettim :)

Deli Anne dedi ki...

Liya: ahahha, olsa söylerdi değil mi? Zaten çenebazdır da kendisi.

Hasret: amanın yettim, yettim gayri:)

Emine: Ben ykken de söyleme ki, arkadan rüsvay olmayayım derdinde şaşkın.. aklınca beni kekliyor:)

Şeyma'cım: Senin yazdıklarınla benim neleri neleri çekiyor canım bilsen:)

Efenim; kekliği düz ovada avlarlar misali, Selim de elbette yutturmaya çalışmış bana suda durabildiğini. Ya da annesine kahramanlık gösterisine girişmiş ama ne yazık ki işin aslı öyle değilmiş:)

Ayla: Amin, cümlemizin çocuklarını nazardan korusun Allah.

Deli Anne dedi ki...

Nihalim Aslım: Pek bi mimlendim bu ara, bak şımarıciğim şimdi:)

İlknur: Ahaha.. demek Selim üzerinden tanışacağız öyle mi? Ama dikkat derim. sağı solu da belli değildir Selim'in. Nitekim bir kaç kişi biz Selim'den çekiniyoruz da demiştir. Sözünü sakınmaz, karşısındakini sorularla çıkmaza sokar, beğenmezse çok açıkça söyler.. Zordur vesselam

Öznur: :)

Nihan'cım: Özledim seni. Dilerim sana da iyi gelmiştir diyeceğim ama kısmen bunalma alametleri de var değil mi?

Selim'e tebriklerini ilettim. O aletin adı PAssiko'ydu dedi.. uydurdu sanırım:)

Deli Anne dedi ki...

Derbay: O kanal iyi de gene de çok emniyetli değil bence. Bir çok belgesel şova dönüştürülmüş ve yanlış yönlendirme çok. Bir de kelime oyunları yapıyorlar, bizimki de gerçek sanıyor heribirini. Halbuki ilgi çekmek adına hepsi. Ben de anlattım Selim'e; reklamlar gibi ilgi çekmek için abartıyorlar, şov yapıyorlar dedim.

Selinka: su, havuz sevmeyen çocuk var mıdır acaba? Hepsi deli oluyor değil mi?

İsoon: Animasyon film yapcam diyor ısrarla, valla ben de teşvik ediyorum, fotoğraf makinası ve kamerayı tutuşturuyorum eline, oyuncak köpekbalıkları ile kemarada belgesel çekiyoruz.. hep doktor hep mühendis olmasınlar zaten.

Hayal Arkadaşlarım: Nihan'a yazdığım gibi maalesef gerçeği yansıtmıyormuş dedikleri, biraz hayal biraz da anneye kahramanlık gösterisi:)

Sevgiler.

Efsun dedi ki...

Simdiki cocuklar bi alem valla:) Bizde dinozor meraklisiyiz, maketleri, kitaplari, vs. nereye gitsek yanimizda. Biz hakikatten saftirikmisiz valla:)
Gecen isyerinde bir arkadas Mc Donalds a gitmis, oradanda bi sponge bob getirmis, karnina basinca ötüyor. Yatiyoruz kalkiyoruz yanimizda, nereden aldin sen bunu diye sordu bana Leon Can, isyerinden getirdim dedim. Ben biliyorum nereden aldigini, bunu sen hamburger adamdan aldin dimi dedi. Leon Can'in hayatinda Mc Donalds a gitmisligi yoktur, ben dumur öylece:)Selim'in ben yokkende söyleme demesi gibi, nasil yani oluyor insan:)
Sevgiler iyi tatiller...

Sibelbek dedi ki...

Ben Selim'le Tibet tanışsın istiyorum :)))

Deli Anne dedi ki...

Efsun: Boş yere kandırmak için çareler düşünmemek lazım.. nerden, nasıl bilmem ama herşeyin öylesine farkındalar ki.. Bana bir şey soracak oluyor Selim, ben en güzel cevabı vermeye uğraşırken hem teorik hem de pratik öyle bir anlatıyor ki "Sen daha iyi anlattın." deyip kalakalıyorum. Leon Can'daki de o misal değil mi? sevgiler sizlere de.

Sibel'im: Valla ben kendi adıma da çok istiyorum. Karizmatik Tibet'imle tanışmayı. İnşaallah bir araya gelelim bir gün. Ama Selim iyidir hoştur ama bir anda buz kesebilir, gerçi ikisi de hemcins, hemcinsleriyle iyi anlaşır Selim. Tibet'i üzmesin de maazallah.

Filiz dedi ki...

selim harika bir çoçuk nerden geliyor aklına böyle laflar :))) ama anne'de onları çok güzel yansıtıyor bize okudukça çok gülüyorum ne diyelim aklıyla yaşasın maşallah ona :)

Deli Anne dedi ki...

Güzel Beyza'nın ince annesi, sizlere de maşallah:)