25 Haziran 2013 Salı

Okyanus Ferahlığı…



Kuzey Atlantik Okyanusu’na bakan bir İskoçya kasabası: Ayr. Bu kasabada tertemiz kumları ile uzanmış koca bir sahil. Su temiz, tabelalarda bile bu yönde yazılar var. Hava taş çatlasa 20 derece. Güneş yakıcılıktan çok uzak, öyle ki üstüne ışığı düşen tatlı sıcağından kaçmayı değil, bilakis ışığına daha da sokulmayı istiyor. Yüzleri şefkatle okşayan tatlı bir esinti var. Rahatsız etmiyor, mutluluk ve neşe veriyor. Burası tam bana göre. Kavurucu sıcak, kum, hararet, buhardan ziyade serinlik içinde, ferahlık ve aydınlık içinde oturmak mümkün kumlara güneşin altında.Hiç ama hiç rahatsız olmadan hem de.

İnsanların kimi denize giriyor, çocuklar mesela hiç aldırmıyor serinliğe. Hemen hepsi suda. Yetişkinler daha temkinli. İskoçların kimi suda, kimi karada, kimi elbiseli kimi bikinili. Müslüman aileler var, çocukları suda, yetişkinler yarıya kadar elbiseleriyle giriyor suya. Kimse ötekine aldırmıyor, kimse kimseye bakmıyor, herkes çok rahat. Kınama yok, hayret yok, şaşırma dahi yok. Herkes kendi haliyle kabul görüyor, herkes rahat, özgür. Sevdiğim bir görüntü.


Üstüme düşen huzurlu güneş ışığı ülkemdeki gibi çok sıcak değil, ama baktığım görüntü sımsıcak yapmaya yetiyor gönlümü. İ. çocukları alıp suya götürüyor, su uzakta… Silüet halini almış görüntüleri var artık sevdiklerimin. Minik gölge suda çok durmuyor, yanıma gelip kumla haşır neşir oluyor. Şarkılar söylüyor bir yandan, uydurma heceler, kelimelerle… Bu şarkılardan anlıyorum ki mutlu! Ortanca gölge kayıp, görünmüyor zira şnorkelini takmış deniz canlıları arıyor sürekli. Ve bir ara heyecanla yanıma geliyor elindeki kovayla; yengeçler yakaladım anne, diyor kovanın içindeki iki yengeci ve besin diye eklediği yosunları gururla göstererek. En büyük gölge hep ortanca gölgenin peşinde, o hep görünüyor. Derken arkadaş buluyor Selim, bir kız. Neşeyle kah kumda yatıp ısınıyorlar, kah suya dalıyorlar. Onlar mutlu, ben daha da mutluyum. Uzanıyorum, gözlerimi kapatıp kesilmeyen martı ve dalga seslerine eklenen çocukların gülüşmelerini dinliyorum. Bir de incecik şarkısını melodiğimin. Mest oluyorum.

aydınlık ümit delianne (83)
aydınlık ümit delianne (115)
aydınlık ümit delianne (101)
aydınlık ümit delianne (92)
aydınlık ümit delianne (84)
aydınlık ümit delianne (73)
aydınlık ümit delianne (85)
Ayr beach Scotland ocean delianne (1)
Ayr beach Scotland ocean delianne (3)
Ayr beach Scotland ocean delianne (4)
aydınlık ümit delianne (81)
Ayr beach Scotland ocean delianne (5)
aydınlık ümit delianne (79)
Ayr beach Scotland ocean delianne (2)
Ayr beach Scotland ocean delianne (6)
aydınlık ümit delianne (103)
aydınlık ümit delianne (114)
aydınlık ümit delianne (74)
aydınlık ümit delianne (75)
#sonsuzşükür

2 yorum:

Aygül dedi ki...

Delisim Rabbim huzurunuzu, evlatlarinin mutlulugunu, melodiginin nagmelerini eksik etmesin ins. O kirpikleri verene kurban:)) masallah . Resimler super can cekti :)))

ikizlerimbenim dedi ki...

Merhaba, size cok yorum göndermeye calistim; ancak cevap alamadim. Yasadiginiz Edinburgh'a Nisan sonunda geldim, satirlarinizda ve resimlerini paylastiginiz sehire asik oldum. Gezerken gozum hep sizi ve ogullarinizi aradi. Hep sevgiyle ve huzurla...