5 Ocak 2011 Çarşamba

BilimSelim - Oyun Ablası & Tanışma

Yükümü yükledim, gemimi teslim ettim sahibine. Geminin sahibi durur mu hiç, hemen cevap verdi arzuhalime. İlkin  zihnimi berraklaştırdı, çocukları da durdurdu melekleriyle, böylece kudurmadılar da duruldular aksine. -Oyun Ablası- yazdım Google Search'e ilk önce. Ara dedim ve ilk sonucu çarçabuk inceleyip, aldım telefonu elime. Doğrusu uyuşuk Deli Anne pek cabbar kesildi birdenbire. Hızlı bir kaç görüşmeden sonra adaylar bir bir gelmeye başladı bize. Böylece başladı şenlik evimizde.

Selim ile Abla1 Selim'in odasındalar. Bir yandan oyunla meşguller, bir yandan sohbetteler:

Abla1: Müzik dinlemeyi seviyor musun? 
Selim: Evet ama özellikle sert müzik. Mesela Kaplanın Gözü (Eye of the Tiger- bahsi geçen şarkı. Sert müzik kelamını da kendi algısıyla  buldu, o kalıbı bildiğinden değil. Ve ciddi bir biçimde Rock seviyor. Radyo frekanslarında dolaşırken genellikle Radyo Eksen'de durduruyor bizi ve hayır yıllar var ki Rock dinlemiyoruz) 

Ve devam ediyor konuşmasına Selim: 

-Ben büyüyünce elektro gitar çalacağım. Hem çalıp, hem de pedala basacağım. Bir de grubum olacak. Grubun lideri de ben olacağım.(Selim bir şey söyleyince bazen öylesine söylediğini sanıp  savsaklıyoruz ama zamanla ne kadar yanıldığımızı anlıyoruz her defasında. En son dedi ki bana: ben birşeyi söyleyince boşuna söylemem! Elektro gitar konusu da buna örnek. Bir kere söyledi ve hep söyledi.  Liderliğe gelince: grup ve hayvan sürüsü bileşiminden elde etmiş sanırım)

Yeni fotoğraf makinası alınca eskisini Selim'e hibe ettik. Sinemacı Yetiştirme Projeme destek olması maksadıyla. Abla2 geldiğinde çekim aşamasındaydı Selim. Konuya direkt daldı bu sebeple:

-Benim en sevdiğim şey fotoğrafçılık. Sizi çekebilir miyim? (Yeni tanıştığı yetişkinlere kendiliğinden -siz- demesi çok hoşuma gidiyor. Ama asıl hoşuma giden fotoğraf çekmek için izin isteme nezaketini göstermesi, bu inceliği kendiliğinden farketmesi idi.)

Abla2 ile Selim oyun oynamaya geçiyorlar ve bir yandan sohbet devam ediyor haliyle;

Abla2: Selim, sen okula gidiyor musun?
Selim: Benim bir okulum vardı ama taşındılar, sanırım Türkiye dışına. Japonya'ya ya da Amerikanya'ya. (N'olacak bu çocuğun Japonya ve Amerika(n)ya sevdası? Hadi Amerika'yı anladım, dinozorları ve filmleri sorunca kaynak olarak oraya gösterdik, belki de ondan bu sevda ama Japonya konusunda hiçbir fikrim yok)


Laf olsun diye konuşmalara paye vermez Selim. Hele ki çocuklarla diyalog kurmayı onlarla inatlaşmaya ve cahiliye döneminden kalma iletişim taktiklerini kullanmaya kalkanlara tahammülü hiç yoktur. Baskıdan da annesi gibi hiç hazzetmez. Ne yazık ki Abla3 tam da aksi yönde idi Selim'le. Selim oyun isterken o ısrarla soru yağmuruna tutuyor ve bir türlü sorusundan vazgeçmiyor, takılmış plak gibi aynı şeyde diretiyordu.

Abla3: Sen saymayı biliyor musun?
Selim: Biliyorum.
Abla3: Kaça kadar sayabiliyorsun?
Selim: Bine kadar.
Abla3: Bine kadar mı, say bakalım!
İşine gelmeyen sorularda başka konular atar ya ortaya gene öyle yaptı:
Selim: Dinozorlarla oynayalım mı, sen garnotorusu al ben...
Abla3:Saysana Selim, kaça kadar sayıyorsun?
Selim: Ben triceratopsu alıyorum. Burda da velosiraptorlar ve parasaurulopuslar va...
Abla3: Saysana Selim, hadiii... Bu cümle değişik versiyonlarla defalarca kullanılınca abla tarafından, ben müdahale etmemek için kendmi zor turarken Selim kesti hikayeyi ve
-Offf! Sayma konusunu kapatalım artık! Sen hep saymaktan bahsediyorsun! (Bu diyalog ne yazık ki sırayla gitmedi, konuşmalar içiçe idi, birinin söylediği diğerinin üstüne bindi devamlı)


Belgesel aşığı Selim'e yılbaşı hediyesi olarak Life (Hayat) Belgeseli'ni aldı İlter. O günün sabahında da izledi gene bir kaç bölüm, ardından Abla4 geldi ve odasına geçtiler Selim'in. Bir parça sessizlik oldu nasılsa ve atıldı Selim:

- Biz de bir belgesel var, doğum günü hediyem. Life yani Hayat Belgeseli. Orda gümüş sırtlı maymunlar var, et yiyorlar. Ben daha önce maymunların et yediğini bilmiyordum. (Büyük insan gibi konu açma teşebbüslerinden biri Selim'in. Belgesel çocuğu BilimSelim olunca havadan sudan konuşmak için konunuz da hayvanlar oluyor gene. İlginç olan yetişkinler gibi bu tanışmalar sırasında hafiften bir gerginlik hissedip, konu açmaya çabalaması idi. Ve daha ilginç olan konuyu açanın abladan ziyade Selim'in olmasıydı)
Abla4: Renklerin ingilizcesini biliyor musun Selim?
Selim: Eveet.
Abla4: Bana öğretebilir misin?
Selim: A, evet tabi. (Hiç düşünmeden evet dedi. Gel sana bir şey öğreteyim denmesine, asla olumlu cevap vermez ama -sen bana öğret- cümlesine hayır demediğini bu vesileyle öğrendim)


Selim'in şu 2 katlı ikea yatağından var. Hani tenteli olan. Alt katına da -Kuncik- ismini vermişler teyzesi ile. Oraya girip kitap okutmayı pek sever. Abla5 geldiğinde de oyun isteklerini tamamen reddedip Kuncik'e girelim diye tutturdu. Abla5 de ilk kez geldiği evde sereserpe yatmak istemedi haliyle, reddediyor ve -oyun oynayalım, yorulunca gideriz- oraya diyor. Selim sıkıştırıp duruyor, gidelim diye ısrar ediyor. Defalarca sordu ve ertelenince isteği her defasında, atıldı:
-Sen de ne enerjikmişsin yahu! (Mesele kitap okunması mıydı yoksa 5 yaş libidosu mu şüphelendim doğrusu bunca ısrara karşın)


Duyuları ve algıları çok açıktır Selim'in. Güzel koku delisidir mesela. Yanısıra her türlü kokuyu alır. Yüzünde minik bir çizik olsa ve bir milim kanasa kokusundan anlar. Yüze krem sürünce gidip gelip koklar, parfümleri sever, gül kokusunu pek sever ve haliyle Peygamber Efendimizi, parfümlerimi çok kurcalar, sonunda bir şişe gözümden sakındığım Christian Dior Addict'i boşaltır ve bir hafta kokunun yoğunluğundan bayıltır, AVM'lerde oyuncakçıdan ziyade sabuncularda vakit geçirir, el kadar çocuğa boy boy sabunlarla döneriz eve. Dolayısıyla güzel kokan insanları sever. Çoğunlukla da kadınları. Abla5 de güzel kokuyordu. İyice yaklaşmış olduğunu tahmin ediyorum bu sırada:
Selim: A, tenin çok güzel kokuyormuş!


Abla6 ile odasındalar gene. Evde boy boy çizdiği resimlerden birini hediye ediyor ona ve ekliyor;
- Ben seni, Zuzu ablayı, ve ilk ablayı sevdim. Sevdiğim için de kendi yaptığım bu sanat eserini(!) vermek istiyorum sana.


Abla6'ya kalp çizmek istiyor. Abla6 ondan önce davranıyor. Ardından hem çiziyor hem de anlatıyor;

- Ben öyle kalp yapmıyorum. Ben şöyle yapıyorum. (3 parçada tamamlıyor çünkü) Türkler böyle yapar! (Sanırsın çocuğa -sen Türksün, Türkler böyle yapar, hay Hitler!- diyen bir aileyiz)


En son karar aşamasında sordum Selim'e. Hangi abla gelsin istersin diye. Üçünden de vazgeçmedi. Üçü birden gelsin dedi. Birini seçtik haydi hayırlısı!

78 yorum:

gülay dedi ki...

İlahi Selim, demek üçü birden gelsin:)5 yaş libidosu ise beni benden aldı:)yirim onun libidosunu:)
Oyun ablası ile bol oyunlu günlerin olsun Selim'ciğim...öperim

pinar dedi ki...

hahah ayyy cok guldum Selime afferim akkilli Selimcim:)Bizimde var bi oyun ablamiz ama haftada sadece bir gun geliyor ve iki saatcik ama gercekten cook ise yariyor Baranda cok seviyor ama biz para odemiyoruz devletin bi tesviki hem stajerler staj imkani buluyor hem bizde abla:)hadi gozun aydin canim ins bi kac saatte olsa yardimi dokunur sana ve keyifli anlar yasaar akilli Selimcik:)opuyorum arkadasim gecen guzel olsun:)

Mlke_Btkn dedi ki...

Hayırlı olsun ablanız:))
Selim ablayı zorlayacak gibi :))

yaruze... dedi ki...

Hayırlı olsun Deli Annem,
senin ve Selimin adına çok sevindim.Ama en çok senin;)Umarım Selim'e layık birini bulmuşsunuzdur.Tanışmak,tanımak istiyorum Selim'i,gerçekten.Yamaç'la bir araya gelse ortaya nasıl bişey çıkar merak ediyorum doğrusu.
Bu arada kaç numaralı ablada karar kıldınız?
Bence güzel kokan;)
Sevgiler.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Valla bu durumda ben, ablaya bol san$ diliyorum :)

Hadi hayirli olsun :)

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

ya bacım sen anlatıyorsun ben maşşallah diyorum anlatma artık nazar değecek subhanallah maşşallah nazarlardan koru yarap çok akıllı farkındalığı yüksek insanı şaşkına çeviiyorlar biz ne yemedikte bunların birinide düşünemedik selimin düşündüğünün yarısını koca koca insanlar düşünmüyor hep böyle kal selim duygulu ince nazik maşşallah

Evrim dedi ki...

Ay çok eğlendim ve hangi abla ile başladığınızı çok merak ettim. 3 olmadığı kesin de :)

Ablaya kolay gelsin diyor hayırlı olmasını diliyorum :)

Nihan dedi ki...

hadi bakalım.biz de bu tecrübenizden yararlanacağız. gelişmeleri yazacağını umuyorum.

sevilay dedi ki...

ay çok güldüm okurken.Maşallah ne kadar akıllı cümleler onlar.
''Türkler böyle yapar'' a bittim:)
Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

Gulcin dedi ki...

Hayirli olsun Deli Anne,

Cok sevindim. Tum ev halki icin iyi olsun bu ablanin gelisi. Evinize nese eglence getirsin. Selim de cok eglensin dilerim. Gerci okuduklarimiz gosteriyor ki eglenecek bir sey buluyor :)

3u de gelsin kisminad cok guldum. Oldu Selimcim :) Ama istersen arada ben geleyim :) Hem Kuncik de eglenceli gorunuyor :)

Sevgiler

sarkaç dedi ki...

Ne zor bir işmiş bu. Hadi hayırlısı. Eye of the tiger merakı nedir bu çocukların. Bende de var bir tanesi.

zeynep dedi ki...

:))Ablaya kolaylıklar diliyoruz....

Deli Anne dedi ki...

Gülay: üstelik içlerinden birinde karar kıldığımızı söylediğimde bir üzüldü ki görmeliydin..

Pınar'ım: süpermiş sizin orası, ne güzel teşvikler bunlar.. bizim burda da o kadar çok şeye el atmak gerekiyor ki bu kadar ince detaya inilemiyor henüz:( amin güzel dileklerine ve cümlemize:)

Mlke: sağol canım arkadaşım.. Selim sevdirir kendini aynı zamanda:)

Yaruzem: inşallah tanışırız canım, tanıştırırız çocukları da.. Güzel kokan ehhe çoğu güzel kokuyorduhaksızlık etmeyelimkızlara:)

Deli Anne dedi ki...

Anne ve bebişi: Akıl vermeden fikir vermen dedim ya, çok hoşuma gitti bu ifade.. bir kez daha söyleyeyim istedim.. Ablaların çoğu da Selim'i çok istedi aslında.. ne zor şeymiş karar vermek ayrıca..

teşekkür ederim tekrar.

Ev Günlüğü: aslında haklısın arkadaşım, ben de nazara inanırım.. geçende de yazdım böyle ardından Selim kaza üstüne kaza geçirdi ve hastalandı ertesi gün de. olabilir mi diye düşündüm hani.. ama unutmak da istemedim bu detayları ve biraz da eğlenelim istedim.. maaşşallah diyeyim:)

Evrim: ahah 3 değil evet. Sıralamayı karıştırmış olabilirim ama 1 olabilir.

teşekkürler güzel dilekler için

Nihan'ım: yazarım, bir başlasın da bizimkiler hayırlısı ile.

Sevilay'ım: amin canım, teşekkürler.

Deli Anne dedi ki...

Gülçin'im: canım.. teşekkür ederim.. amin, amin, amin.. inşaallah hayırlısı olur hepimiz için.

Ayrıca valla gel, billa gel.. Selim de çok sever seni eminim.. ben zaten severim..

Sarkaç: Eye of the tiger da bir kere dinleyip mest olduğu bir parça üstelik:)

Zeynep:)

İkiz Annesi dedi ki...

Bitiyorum sana canım benim.Tabi ki bu söz Selim için di annesi 41 kere maşallah Allah nazarlardan saklasın.Vay benim çapkınım demek üçü de gelsin akıllı çocuk.
İnşallah çok güzel vakit geçirirler eğlenceleri bol olur:)

Defne Kızın Anası dedi ki...

:)) AFERİN SELİME ÇOK AKILLI MAŞALLAH. SON CEVABINA ÇOK GÜLDÜM.

ABLANIZ HAYIRLI OLSUN

SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Selim çok iyi yetiştirilmiş, iyi karakterli bir çocuk. Ayrıca kadınlara ve insanlara olan saygısı da takdire şayan. Çok güzel günler olsun önünde çocuk :)

çakıltaş dedi ki...

işi zor kızcağızın;)

Ebru dedi ki...

ÇOk hoş:)) Deli Annem senin için daha çok sevindim. Hem selime hem sana hayırlı olsun ama en çok sana. Bakalım neler yaşanacak merakla bekleriz gelişmeleri:))

Çiğdemmm dedi ki...

3 de yetmez 5 tane, 5 de yetmez 7 tane ver ver ver VER ALLAH'IM VER !!

Şaka bi yana hayırlı olsun diyor ve kaçıyorum :))

OZLEM ANNE dedi ki...

hayirli olsun oyun ablaniz, bol bol neseli zamanlar dilerim. merak ettim, kaynak icin; hangi saatler arasi gunde kac saatligine gelecek ??

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

valla çok diyorum ben maşşallah nazarlardan tüm çocukları koru yarap:))

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Ben Abla4'ü beğendim acaba bana mı yollasan onu :))))))
Eee siz üçünden hangisini seçtiniz? merak ettim şimdi :)
Selim'e bol oyunlu günler, ablaya da vay haline diyorum, eminim Selim'in hızına yetişmek zor olucaktır :)
Öpüyorum seni ve kuzucuklarını...

Deli Anne dedi ki...

İkiz Annesi: teşekkür ederim güzel dileklerin, sözlern için arkadaşım:)

Defne kızın Anası: teşekkürler.. sevgiler:)

Mügem:Amin ve sağol canım.. hepimizin güzel günleri olsun önünde inşallah!

Çakıltaş: ahahha kimi zaman zor ama uyumsuz ve huysuz değildir hiç olmazsa ve kuduruk:)

Ebru'm: iyileştin mi sen, bak hasta hasta gezinme benim gibi.. sonra haftalar alıyor iyileşmek:)

Çiğdem: ahahaha hiç hayır diyeceğini sanmıyorum.. hatta bir ara dedik ki bu iş görüşme ile devam etsin:)

Özlemim: Sağol canım:) şimdilik haftada 3 gün en az 2 saat dedik ama duruma göre arttırabiliriz.. Selim'e kalsa hiç gitmesinler der eminim.. kızları şimdiden bırakmadı bir türlü..

Ev Günlüğü: amin, amin..

Deli Anne dedi ki...

Emine'm: çok zor karar verdim. Ben de 3'ü arasında gittim geldim. Sahiden de Selim'in dediği o 3 kişiyi ben de çok beğendim. ama kimin saatleri uymadı, kimin başka artıları vardı derken biraz şirketin de yönlendirmesiyle birine karar verdim ama numaralar realitede tam tutmuyor olabilir. öperim ben de sizleri.

sesiber dedi ki...

Gerçekten zor iş karar vermek ama sanırım kararı Selim verecek. Maşallah, çok akıllı, içi dolu sorular ve cevaplar... Eeeee deli annenin oğlu olmak böyle birşey. Keşke her anne senin gibi deli olsa.
Bir de 3 yaşından itibaren gözlerine kestirdiklerini yatağa atmayı pek seviyor sanırım bu kuşak. Yeğenimde de var aynı durum. Hiç olmadı özel odada başbaşa kalmak istiyor çok sevdiğini, beğendiğini ama çok sevip te ne yapacağını bilememekten, onu sahiplenmekten kaynaklanıyor bence. Libidosunu yerim ben onun :))

Unknown dedi ki...

yeni oyun ablanız ile çok çok iyi vakitler geçirirsiniz umaarım.Selim kendi testini kendi yapmış, maşallah.Boşuna dememişler çocuktan al haberi diye !keyifle okudum herzaman ki gibi .Sevgilerimle , iyi geceler :)

Deli Anne dedi ki...

Sesim: Pek veremedi, biz seçtik birini o meşhur üçlüden:) ahaha demek ki çok da anormal değil durum:)

İçimizdeki karnaval: İnşaallah arkadaşım. İyi geceler gülümserim:)

Unknown dedi ki...

vallahi bravo ve maşallah sanada kolaylık versin allah :)yılbasından bu yana yeğenimin yanındayım hasta oldugundan sebep daha 3 bucuk yasında konuşmasına cumle kuruşuna,hafızasına,seslerı algılamasına -ki daha alo deyınce anlıyor kimin aradığını bunlara beni hayran bırakıyor ama selim bambaşka vallahi :) dahi mi olacak nedir...sevgiler vallahi ben sabredemezdim herşeyden anlamasına :))

Adsız dedi ki...

hadi hayırlısı.inşallah iyi olur....8 sene bu işi yapan biri olarak söylemeliyimki ,eğer bu işi sadece işsiz kaldığı için yapmıyorsa iyi ve yararlı olur yavruna ama bazen sadece boşta olmamak için yapanlar var işte ozaman biraz sorun çıkıyor:)) allah iyilerle karşılaştırsın.....

elif dedi ki...

Selim'e hayran oldum:))) Biz de dinozorlar ve belgeseller aşığıyız:)Yakın hissettim kendimi ona:))) Yatağına da bayıldım...Seçilmiş ablasıyla güzellikleri bol günler olsun...Ablaların işi zor:)

Unknown dedi ki...

Ben son ablayi sevmedim ;)
Deli annem bu oyun ablasi n etam olarak? Eve gelip cocukla oyun mu oynuyor. Ben Tr'deyken hic duymamistim boyle birsey. Bu arada bence Selim onlara abilik yapar bu zekayla.

Adsız dedi ki...

Süper bir macera olmuş Deli annecim sizin abla seçiminiz. Koku konusu ne garip değil mi, benim oğlumda öyledir, herşeyi koklar ,her kokuyu alır, parfümlere ve güzel kokan kızlara bayılır :)

öznur-ata dedi ki...

abla kaç geliyor :)))abla kaçmaz değil mi :)))ay Selimim sen ne şekersin yaaa...maşşşaalllaaaahhh sana...seni yetiştiren anaya-babaya...hayırlısı olsun bakalım...umarım rahatlarsın biraz canım...öptüm sizi

anne kaleminden dedi ki...

abla seçme yöntemine bayıldım, kararı selim e bırakmak, ön oynama yapmaları falan harika bir fikir olmuş :)))) hadi hayırlı olsun :))

Selcen dedi ki...

maşallah sana selim :) ablanız hayırlı olsun biraz rahatlatır seni deli annem :)

Adsız dedi ki...

Abla3'ü paralayasım geldi. O kadar istiyorsa kendisi saysın 1000'e kadar! A-aa, hiç sevmem öyle ısrarcı tipleri. Gıcık mıdır, nedir?

Hayırlı ve de uğurlu olsun. Eminim çok eğlenecek Selim. Belki Abla da :)

Fatma dedi ki...

Kırkbir kere maşallah Selime. Kararınız hayırlı olsun inşallah.

Adsız dedi ki...

Au-Pair düşündünüzmü hiç Deli Anne? Benim vardı küçükken. Avrupa ülkelerinden birini davet edebilirsiniz hemde Selim dilini geliştirir :) 3 yada 1 aylık deneme süresini kabul eden aupairler çok.Deneyin derim :)

Nil dedi ki...

Mülakata Selim almış ablaları. Çok güldüm :)

KırmıZı WosWos dedi ki...

Deli Anne hem okudum hem düşündüm, hem okudum hem düşündüm...eğer kreşe gitmiyorsa abla iyi fikir cidden umarım iyi vakit geçirirler ben sana bol şans diliyorum...bu arada uzun zamandır yatak arıyordum sizin yatak ışıklar yaktı kafamda memnun musunuz?

ahsen58 dedi ki...

canım oyun ablanız hayırlı olsun her eve lazım böyle oyun ablası çok güzel olur

Filiz dedi ki...

Müminecim öncelikle ablanız hayırlı olsun, çok güzel bir yöntemle karar vermişsin, bu arada selim'in iki katlı yatağını görmesin beyzam bayılır fransız yatak diyor onlara ne kadar ranza dediysekte döndüremedik dilini :))
bütün postunu güzelce okudumda, o dinazorların isimlerini okurken karnıma ağrılar girdi, onlar ne öyle allahını seversen, anacım selimle oyun oynanmaz o isimleri akılda tutmak lazım önce, sonra her seferinde düzgünce isimlerini söylemek lazım offf darlandım valla :))
bu sana birşey öğreteyim dediğin zaman selim'in kaçma işi aynen beyzada var annecim gel beraber cd izleyelim diyorum, bir şey mi öğretiyor diye soruyor önce evet dersem beyza roket :) hayır kızım dersem gelip izler, kızım gel bir kitap okuyalım ne güzel şeyler öğretiyor dersem, o kitap asla okunmaz kıyamet kopar :))allah'tan okul varda, öğreniyorlar, yoksa evde iş zor:) tekrar hayırlı olsun ablanız çok iyi yapmışsın öptüm xxx

bilge ve annesi dedi ki...

Deli hatuncuğum, hayırlı olsun. Maceralarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz,bakalım Selim ablalara neler öğretecek, öptüm

oytunla hayat dedi ki...

Karar kısmındaki planlamana bayıldım deli annecim... Daha önce demişlermiydi bilmiyorum ama ben yinede söyliyim: Delisin ama bir o kadar da süpersin :)))
Yeni oyun ablanız hayırlı olsun güzelim...

evra ile dedi ki...

selim için hayırlı olur inş..koptum okurken abla çok eğlencek selimle:)

MELTEM dedi ki...

Deli Annesiciğim çok işin var çokkkk yandın Selim'le

MELTEM dedi ki...

yandın diyorum o kaaaaaaaaaa.kuzuya da maşallah!akıl fikir fışkırmış:))

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

kabul buyurursen eğer bir ödül takdim etmek isterim :)

OZLEM ANNE dedi ki...

2 saatle baslatmak bencede iyi, cunku cocuklarin ne enerjisi nede oyun oynamalari bitmesede ablanin performansini gormek acisindan 2 saat iyi bir zamanlama .. umarim yaratici bir abladir da .. cunku 5 yasindaki bir cocugun ilgisini ilk etapta oynayarak cekmek mumkun olsada sonradan eminimki selimin ilgisini devam ettirmekte gucluk cekmez :) goruyorsun iste anne olunca insan, ister istemez biraz bilgiclik tasliyor :(( umarim alt etsin bizi abla :)

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

cok eğlendim, masallah, bu oyun ablası işini ilk defa duydum, güzelmiş. tecrubelerinden faydalanıcaz:)

elif dedi ki...

ilk defa duyuyorum oyun ablası olayını. böyle şeyler varmı türkiyede..çok güzelmiş , hayırlı olur inş. akıllı selim için seçtiğiniz abla

Deli Anne dedi ki...

Burcu'm: ahaha şimdiden bir rezili rüsvay edişi var ki beni.. annelik otoritem yerle bir.. gene de ablalardan birine şunu dedi: benim annem bilgedir.. safitiriğim benim.. bilmez ki annesi onun yaşındayken eblehin tekiydi:)

Ceylan.: amin, teşekkürler. Çoğu boşta kalmamak için yapıyor.. para kazanmak için yapmanın da bir sakıncası yok ama hakkını verseler başka derdim olmaz.. geldim 2 saat durdum paramı aldım olmasa yani. içlerinde en idealist olanı seçmeye çalıştım bu yüzden..

Elifada: Selim'le çok iyi anlaşırsınız eminim:) teşekkür ederim güzel dilekelrin için..

Gülom: niye acep:) Gelip vakit geçiriyor işte çocukla.. ama benim düşündüğüm oyun+aktivite.. Selim yönlendirir zaten eminim:)

Bir annenin paylaşımları: ahahha bir de kızlara, kadınlara bayılmıyorlar mı zibidiler:)

Öznur'um: sağol canım:)

Nihan'ım: başka ne yapabilirim bilemedim zaten, en doğrusu bu gibi geldi.. hem Selim ablayı tanır, o sırada ben de, hem de abla yapabilir mi bakar dedim.. öbür türlü iş mülakatı gibi neden bu işi istiyorsunuz deyip sahte bir cevap alacaktım:)

Selcen: inşaallah arkadaşım.. hepimiz için hayırlı olur inşaallah.

Deli Anne dedi ki...

Elif'im: ahaha sen ordan delirdin bir de beni düşün:)

teşekkür ederim iyi dilekelrin için..

Fadiş'im: amin, sağol canım:)

Ashley: valla bir ışık daha yaktın zihnimde.. ama bunun için gene taşınmak gerek.. bir oda lazım çünkü.. bizimki çok meraklı zaten ingilizceye ve japoncaya:)

KüçükMuucizem: ahaha valla doğru:)

KırmızıWoswos:teşekkür ederim.. kreşin yerini tutmaz ama bir nebze iyi vakit geçirmesi için en iyi yol bu gibi göründü. Yatak tente alt kat çok eğlenceli ama sahip olduktan sonra o eğlence mana vermiyor çocuklara.. Selim'i ikeaya götürünce gene bu yatağa girer ama eve gelince yüzüne bakmaz :) bir de korkuyor diye tenteyi de kaldırdık.. bu sene korku peydahladı.. onun dışında ikeanın diğer malzemelerinin aksine oldukça sağlam, alt katı da evcilik yeri gibi:)

Ahsen58: sağol canım:)

Filiz'im: ahaha kızın içinde var ne o ranza felan koğuş yatağı gibi, fransız yatağı gibi gayet estetik bir isim vermiş kendi gibi:)

Ben de okulda korkuyorum Selim'de .. öğretmen öğretince de kaçar mı diye ama geçen sene bir sıkıntı olmadı.. bir tek ingilizce dersinde yabanilik yapmış.

Bilge ve annesi: ahaha tersine ha:)

Deli Anne dedi ki...

Oytunla hayat: :) teşekkürler arkadaşım.. amin!

Evra ile: teşekkürler:)

Meltem: var valla var:)

Aynur: gittim, gördüm, geldim.. tekrar tebrikler ve teşekkürler..:)

Özlemim: taslıyoruz canım o bilgiçlik ruhu biz var oldukça devam edecek besbelli:) Umarım.

Aysun ve Elif: Ben de bir 10 aydır biliyorum böyle bir şeyi.. bir de etüt ağbiliği falan varmış.. onu da tuttum.. çocuklar okula başlayınca aileler perpeişan oluyor.. olmayız inşaallah ama olursak onu da tuttum aklımda.

teşekkürler, sevgiler.

Işıl dedi ki...

HAYIRLISI TABII

Sibelbek dedi ki...

Kezbanım, en çok hangi kokuyu seviyor Selim. Kendisiyle karşılaşacak olursak tedbirli olayım, ne me lazım, en azından kokumuzla sevdirelim kendimizi :))))

Deli Anne dedi ki...

Işıl: inşaallah..

Sibel'im: özellikle temiz kokuları.. sabun kokularına bayılır mesela:) markete girdiğimizde görsen sabun reyonundan kopartarak uzaklaştırabiliyorum ancak.. Bağıra çağıra anne lütfen, bunu da, bunu da, şunu da alalım:)

abide berkman dedi ki...

Oyun ablanız hayırlı olsun :)

annelili dedi ki...

Hadi hayırlısı hepiniz için. Ne konular ne yazılar çıkar bu oyun ablalarından...

Deli Anne dedi ki...

Abide: teşekkürler ve amin:)

annelilim: amin canım. yeni mevzular çıkar eminim de Allah güleceğimiz anlar nasip etsin.

~ElmaseKerimpotiK~ dedi ki...

Hayırlı olsuuuuun :),
Mutlu olursunuz inşallah, herkese iyi gelir bu kesin :)

Sevgiler,
İREM

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

MERHABA DELİ ANNE..
BLOGUMA GELMİŞSİNİZ, HOŞGELMİŞSİNİZ..
BEN DE SİZE İADE-İ ZİYARETE GELDİM..
HEMEN POSTLARINIZ ARASINDA YOLCULUĞA BAŞLIYORUM..
SEVGİLER..

Feride dedi ki...

Daha oyun ablası kararı vermeden önceki aşamaları okuyamamışken, geçmişte kaybolmaya yüz tutmuşken- bi daha bu kadar fazla ara verenin aklına kızayım..- ablaları eve davet etmişsiniz de, birinde karar bile kılmışsınız.. Vallahi helal olsun.. İsabetli ablalar seçen sana ve soruları ile beni benden alan selim e.. ya selim yüzünden bir oğlum olursa adını selim koyacağım; o kadar yani! söylemesi de cazibeli:)

Sitare dedi ki...

vayy selim vayy:)5 yaş libidosu tespitin doğru olabilir amman dikkat:)inşallah iyi gelir ablanız size.
şu kokularla ilgili olan hadise bana ne çok tanıdık geldi.
misafir gelen genç ve güzel bir arkadaşım gürhanın odasına yanına gider.
--aa gürhan sanki bu odada bişey kokuyor der
--gamze abla o senin güzel kokun der bizimki:)))
gamze ablanın parfümü bütün evi sarmıştır netekim:)

AYÇA dedi ki...

:))) hahahah çok keyifliydi. Hayırlı olsun.

Deli Anne dedi ki...

İrem: çok teşekkürler.. inşaallah iyi gelir :)

Nilmoon: hoşgeldiniz siz de o halde.. buyrun kendi evinizdeymişcesine rahat edin:)

SalihaBetül'ün annesi::) Sen ara vermezdin normalde ya... Selim ismini koyun valla ben pek severim :)

Sitarem: zibidi bunlar zibidi!

Ayça:) teşekkürler.

Feride dedi ki...

malum cenaze be deli annem.. yoksa sen ihmal edilecek kadın mısın?

Deli Anne dedi ki...

Biliyorum canım arkadaşım, biliyorum elbet.. yakinen yaşadım ve üzüldüm ben de inan.. lakin burda tekrar dile getirmek istemedim üzgünlük girmesin içine diye.. öperim.

Papillon dedi ki...

Hayırlı olsun ablanıız:) bayılıyorum su selim'e...

didem dedi ki...

Ne guzelmis oyun ablasi olayi. Demek ucunu de istiyor. Selim ve melekleri tadinda. Inanilmaz sempatik, akilli ve cingoz bir oglun var. Cok seker

Deli Anne dedi ki...

Papillon: teşekkürler:)

Didem: ahaha Selim ve melekleri doğru ya:)

Yazıyor dedi ki...

Oyun ablası, anne açısından biraz rahatlık sağlayabilir ama çocuk açısından...

Ben annemle paylaşacağım her şeyden daha keyif alırım doğrusu, daha samimi, daha içtendir her şey. Nihayetinde ucunda maddiyat yok...

Selam ve Muhabbetle!

Deli Anne dedi ki...

Rana: ah keşke, anne oturup saatlerini harcayabilse de gerek kalmasa oyun ablasına.. lakin evde uykusuz, huysuz, diş çıkarma evresinde bir bebek, geceler uykusuz, gündüzler huzursuz.. okula da gitmiyor oğlum.. yetmeyince en makul çözümü bulmaya uğraşıyorum işte..

selam ve muhabbetle!

AYK dedi ki...

Selim'in pek ablaya ihtiyacı kalmamış.. abla onu değil de o ablayı oynatacak kıvama gelmiş gibi:) Çok hoşuma gitti.Bakıcıdan illallah etmiş birisi olarak oyun ablası postunu görünce hemen atladım ben de:) tecrübeli anneye sormak isterim 20 aylık yavrumuza oyun ablası için erken midir ne dersin?Sen ablayı hangi firma aracılığı ile buldun? Tavsiye eder misin?

Deli Anne dedi ki...

Ayk:) ben de tecrübeli değilim daha ne yazık ki.. Abla şimdiye dek gerçek manada bir kez geldi. ama sanırım yönlendirmek gerekiyor, faaliyet aktivite kısmına.. bakalım ilk gün olduğu için acemiydik hepimiz..

Selim 2 yaşından sonra kısmen buna benzer birşey yapmıştık. Moskova'da idik.. biri geliyordu onunla oynamaya, epey keyif alıyordu ama 20 aylık için bilemiyorum..

sevgiler.

Adsız dedi ki...

Top 3 ablayı kokuyu baz alarak seçmiş olabilir mi? Aslında güzel kokmayan fakat daha çok eğlendiği abla x 'i seçmemiş olabilir.