21 Mart 2014 Cuma

Twitter Türkiye’de Engellendi – Twitter is Blocked in Turkey



BjPTc_xCEAEIjpo
Dün gece Aktroller sokağa çıkma çağrısı yaptı. Sözde isyan başlatıp ortalığı karıştıracaklardı. Ama bilin bakalım ne oldu; en anarşistler bile sağduyu mesajı verdi, seçime dek sokak yok, dedi. Diğer tüm kirli planlar gibi bu da eridi.
Dün gece yasağı yapanı da, yasağı da savunanlar yasaklanan Twitter’a yasak yolla girip Tweet atmaya devam etti. Kabus gibi, kara komedi gibi, çok fena birşeydi.
Dün gece, geçmiş ve gelecek bahsi edilen tüm tapelere güvenim pekişti. Bu kadar da olmaz dediğim ne varsa gerçek olduğuna inanıyorum şimdi.
Bu sabah Twitter kaynıyor yurdum insanıyla. Yasağı savunanlar yasağı delip konuşuyor hala. Misalen Gizli Arşiv adlı hesap; Yasak Twitter’a yasak yolla girip şunu dedi; Twitter’ın kapatılması Türkiye’nin süper güç olduğunun kanıtıdır. (Yanlışı savunmak ne zor, ne zahmetli iş değil mi? Ve nasıl da zırvalıyor insan bu uğurda buna tanık oluyoruz bu arada)
Bu sabah ilk Bülent Arınç DNS ayarlarını değiştirip Twitter’a girdi. Manisa’da olacağız diye basit bir cümle ile Başbakan’a hodri meydan dedi.
Bu sabah, Melih Gökçek Twitter Mitingi düzenleyecekti. Ne yapacağı merak konusuydu. Ve evet olan oldu, Melih Gökçek de DNS ayarlarını değiştirip yasağı deldi ve -belki daha gelemem-dedi.
Bu sabah dünyada ilkler yaşandı. Tv kanalları, gazeteler yasak yolla Twitter’a nasıl girileceğini verdi. CNN Türk gibi…
Bu sabah, misal Üsküdar Belediyesi -Hayırlı Cumalar- dedi.
Bu sabah Egemen Bağış benim yazmaktan haya ettiğim, (haşa) Kuran-ı Kerim’le alay edemedi.
Bu sabah; kendi onayladığı yasağın yol açtığı yasağı delerek Twitter’a giren Cumhurbaşkanımız şunları yazdı:
Abdullah gül ün yasak delen tweetleri
Bu sabah ip-leri vermeyen Twitter’in kapatılma sebebi olduğu söylendi. Ancak yasalara bile uyulmadı, savcılık kararıyla Twitter kapatıldı. Bu sabah -siz de yasaları ne çok takıyorsunuz- diyen Bilal Erdoğan’ın dediği gibi, -kırın kapısını, alın içeri, hangi yasa gerekiyorsa çıkartırız- diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın dediği gibi, Kadın tüccarı Reza’nın önüne yatan, bahşişini de önceden alan Muammer Güler’in görevini yapan polisi sövüp ardından sürdüğü gibi, kısaca eşkıya gibi yönetildiğimiz gerçeği tastamam alenileşti. Oysa Anayasamızda şu vardı:
anayasa düşünce hakkı
Bu sabah Twitter’in kurucusu Jack Dorsey, ilk kez Türkçe tweet attı ve Twitter’a nasıl girilebileceğini yazdı.
jack dorsey türkçe tweet
Dün gece ve bu sabah DNS ayarları değiştirme, telefondan Twitter’a girme üstüne sayısız bilgi paylaşıldı. Hala görmeyen kaldıysa buyrun:
dns değiştirme 4
twitter yasağını aşmanın yolları
Yakında sıra Facebook ve Youtube geliyor deniyor. Instagram da, diğerleri de kapanır belki. Şimdi bu zırvalığı savunmak için kırk takla atanlar bilin ki siz de topun ucundasınız!
Her neyse, bu günler geçecek! Bu plan da geri tepecek! Çünkü haksızlar! Haksızlıklar lök gibi ortalığa saçılmış durumda ve işin kötüsü saçılanların doğru olduğuna inanmamız için sanki elelrinden geleni yapıyorlar. Bize altın tepside sunuyorlar tüm iddiaların gerçek olduğunu. Tapeye gerek yok, yaptıklarınız var ya!
Ve V for Vendetta – Fikirlere kurşun işlemez


Tam böyle, fikirlere yasaklar işlemiyor!
Dün geceden beri birşeylerin kökü kazınıyor ama besbelli ki bu Twitter olamıyor. Ters tepti bu da diğerleri gibi.

Hiç yorum yok: