17 Şubat 2014 Pazartesi

Deli Anne’nin Google’da Arandığı Sözcükler, Sorular ve Cevaplarım



Zayıflama duası var mı? Ben her gün dua ediyorum ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki önce yemeyi kesmek gerekiyor:)
Dünyanın bittiği yer; Bu tam çocuklarımın/çocukların soracağı türden bir soru. Ne yazık ki cevabını bilmiyorum.
Bebeğin zeki olması kime çeker? Benim iddiam; en çok anneye. Evet evet lafı döndürüp dolaştırıp kendime getiriyorum:)
Kreşe gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı? Ah ne zor bu sorular. Keşke kolay cevapları olsa da bilsem. Tek bildiğim bu durumun iki taraf için de zor bir durum olduğu. Ama ben her halukarda çocuğa acırım bu durumda. Bir sebebi mutlaka vardır ve anlatması kolay değildir.
Manyak insanlarla nasıl anlaşılır? Hahaha, keşke bilsem. Ama benle anlaşırsanız yolu bulmuşsunuz demektir:)
3 yaşındaki oğlum çıldırmış gibi ağlıyor? Bu çaresizliği biliyorum ama çaresi ne bilmiyorum. Sadece yanında olup mümkünse sakin kalmak ve dua okuyup saçlarını okşamak, sarılmak benim yaptığım. Tabii her zaman bunca olgun davranamıyorum, boşa değil Deli Anne adı, sıklıkla çıldırıyorum.
Geç konuşan bebekler daha mı zeki? Belki, belki de değil! 
Düğünlerde geziyor deli canım şarkısı? ??!! Umarım cevabı bulmuşsunuzdur ama bu bilgi bende yok:)
Çamaşır sepeti hikayeleri? Çamaşır seremonilerimden geldi bu iş başıma benim… :)
Düşünce gücüyle zayıflayanların yorumları… Ahh, ahh ne çok isterdim bunu yapmayı ve başarılı olup anlatmayı.
Yahu gözlü nedir? Ahu gözlü olmasın o:) sanırım bir çocuk yazdı bunu.
1. 5 yaşında herşeyi konuşan çocuk üstün zekalı mıdır? Tıpkı yukarda söylediğim gibi; belki, belki de değil. Ama kelimeler, özellikle ekler çok düzgünse, kelimeleri  mıknatıs gibi kapıyorsa ve yerli yerinde kullanıyorsa ihtimal artar benim bildiğim. Tecrübeyle ve gözlemle sabit:)
Sigara paketini nereye saklayabilirim? Ailede nerede ve kim olduğunuza göre değişir durum. Babaysanız eve asla getirmeyin derim, zira belli ki gizli içicisiniz ve bir kadın paketi illa ki bulur. Anneyseniz babadan korkmanıza gerek yok zira o evi bilmez, didik didik etmek aklına gelmez, içiniz rahat her yere koyabilirsiniz. Çocuksanız ve yaşınız küçükse aman, dikkat ve yapmayın! Ama her koşulda sigara içmeyin:(
İskoçya gençleri nasil giyinir?  Bildiğiniz gençler gibi. Genelde aşırılıkları yok.
Cevrogin con zayıflatır mı? Bilmem zayıflatır mı, zayıflatıyorsa hemen alayım:)
Allah’ım yine bozdum diyetimi? Ahh, ahh her günkü halim.

Kötü hastalık olcam diye vesvese geliyor? Aman uzak durun, okumayın, izlemeyin, dinlemeyin vesveye sevk eden insanları, uzmanları, programları. Deli ediyor insanı bu türden şeyler.
Emzirirken diyetisyene gidilir mi? Gidilir efenim gidilir elbet. Gittim nitekim.

Sigara içmek istemiyorum. Harika, o klişe var ya; istemek başarmanın yarısıdır diye burda da tam tersi istememek başarının yarısıdır. Bence yakında bırakırsınız.

Rüyada New york ‘u görmek … Hayrolsun!

Karışmadan duramıyorum sonra kendimi suçluyorum … Çocuğunuza mı, eşinize mi acaba? Gerçi her türlüsü pis bir durum ya. Ama insanız be canım, şaşıyoruz.

Uzun zamandır yürüyüş yapmıyordum şimdi yapınca ayağım agrıyo.. Olur öyle şeyler, takdir edersiniz ki ayaklarımızla yürüyoruz.

Kilolarım yüzünden gömleğe sığamıyorum ne yapmalıyım? Sizce? Belki gömleği değiştirmekle işe başlayabilirsiniz ya da acilen kilo vermekle.

Üstün zekalı olmak neden bu kadar zor? Hatırlıyor musunuz şu repliği:
-Zor be anne…
-Nesi zor be yavrum?
-Zor be anne, çok zor!

İşte tam böyle…
Annem nasıl zayıflayacak? Ne güzel annesini düşünen bir evlat. Gene de inşaallah benim çocuklarım bunu düşünecek durumda kalmaz. Ve onlar araştırmaya başladığında ben normal standartlarda olurum.

Dukan diyeti mi, İsveç diyeti mi? Hazır bu mevzu açılmışken, hep yazmak istedim fırsat varken fikirlerimi yazayım. Yapmayın, Allah aşkına ikisini de yapmayın. Her ikisini de yapmış ve kilo vermiş (gerçi şimdi hepsini geri almış) ama sağlığını kaybetmiş biri olarak söylüyorum yapmayın ne olur. Sapasağlam iken hasta etti beni bu diyetler. Böbreklerimde sorun var ve tam dedikleri gibi bu tür diyetler özellikle iç organlarda hasara neden oluyormuş. 4 yıldır uğraşıp duruyorum, yakında biyopsiye gireceğim. Ve olasılıklardan biri böbrek yetmezliği, yapmayın, değmez inanın! Sağlık için zayıflayın zayıflayacaksanız ve bunu da makul diyetlerle, bilinçle yapın! Ama illa zayıf olayım takıntısından kurtulmalıyız herşeyden önce, bu gereksiz zırvadan, bu insafsız dayatmadan, bu şekilcilik zihniyetinden ve aslında düpedüz gericilikten kurtulmalıyız.
22 aylık bebeğim papağan gibi ben ne dersem onu tekrarlıyor? E bu harika, hem konuşmaya hevesli, hem zeki, hem de taklitçi besbelli.

5 yaşındaki çocuğun bana kafa tutuyor. 5 yaşın genetiğinde var sanırım bu kafa tutuşlar, bunun 7 yaş olanı var, evlerden ırak.

Almanyada yaşamak mı daha iyi, yoksa İstanbul’ mu?
Amerika’da mı Türkiye’de mi yaşamak? İki adet gitmek mi kalmak mı sorusu. Yaşanmadıkça bilinmeyecek şeyler.
deli annedeli annedeli anne.. Evet evet o benim, sakin:)
2 yaşındaki kız çocuğunu nasıl dahi yapabilirim? Offf! Öyle çok şey yazabilirim ki bu soruya. İlki bunu siz yapamazsınız. İkincisi dahi yapılmaz, dahi doğulur. Sadece deha korunabilir ve geliştirebilir ancak. Üçüncüsü dahi yapıp ne yapacaksınız Allah aşkınıza? Atomu mu parçalatacaksınız, uzaya mı fırlatacaksınız? Yapmayın, hem öyle çok harcanıyor ki dahi çocuklar. Bırakın sade, huzurlu ve mutlu olsun çocuk.
Çocuğumuz neden üstün zekalı olmalı? Bilmem, böyle bir gereklilik mi var. Bırakın normal olsun, mutlu olsun, huzurlu olsun.
Hamileyim sigara içiyorum? Ve sanırım sizi destekleyecek, size birşey olmaz deyip fetva verecek ve içinizi ferahlatacak bir cevap arıyorsunuz. Yok, bunun izahı yok! Zaten siz de kötü birşey yaptığınızı  biliyorsunuz. İnşaallah bırakırsınız.
Hamile kaldığını bilmeden sigara içmek? Evet ben de yapmıştım bunu. Ama öğrenir öğrenmez bırakmıştım. Çok şükür bildiğim bir zararı olmadı ama çocuğum yüksek derecede alerjik  astımlı, bilmem ilgisi var mı?
Günde kaç sigara içerken hamile kaldiniz? Hatırlamıyorum ama epeyce içiyordum:( Devamı için yukarıya bakınız.
Psikolojide seni seviyorum demenin etkisi? Yalan Dünya’daki gibi seni seviyorum oğlim, demedikçe güzeldir, hem de çok güzeldir. İyileştiricidir, sevgiyi, muhabbeti arttırıcıdır.
Sabah iyi bir kahve istiyorum.. Ben de.
Bebekken dilini çıkarırsa zeki mi olur? Hayır ama ayağını kolundan geçirip amuda kalkarsa olur:)
Kova burçları zeki midir? Çok ilginçtir, nerde bir Kova burçlu insan görsem zekiydi, hem de çok zeki. Üstelik tek bir istisnasını görmedim, üstelik çok da insan tanıdım böyle, hepsi birbirine benzerdi, ama biraz gariplikleri vardır, biraz bencillikleri, fazlaca evrensellikleri, insancıl ve merhametli olmalarına rağmen yakınındakilere duyarsızlıkları falan.. Ben burçlara aldırmazdım 7-8 tane Kova burcundan insanla tanışıp parçaları birleştirene kadar, desem sanırım anlaşılırım.
Çocuğumu Bilfen’den aldım .. Ne diyelim, iyi yapmışsınız:)
Çocukken yasadığım birşey rüya mı, gerçek mi ayırt edemiyorum?… Bende de var böyle bir anı biliyor musunuz, ama biraz absürd geldiği için rüya olduğunu sanıyorum. Küçükken beni ablamın elinden çekip, bu bizim kızımız sizin değil deyip beni götürmeye çalışan bir kadını ve iki koldan çekiştirildiğimi hatırlıyorum.. sanki rüya gibi değil mi, zaten ablam da hatırlamıyor böyle birşeyi. De, çok takmamalı sanki.
Çocuklar, ev işleri çok sıkıldım uğraşmak için bir şey var mı? Var var olmaz mı? Hemen Pinterest’e kaydolun, blogları dolaşın, siz de bir blog açın.. Önünüze açılır hemen yeni bir dünya.
Yağların eridiğini nasıl anlarız ? Bu şey mi; içimin yağları eridi gibi birşey mi, eğer öyleyse ferahlamanızdan anlarsınız:) Yok değil, kiloysa kastınız hmmm düşüneyim, e o zaman da ferahlarsınız:)
Acıyı sevinci hissetmemek? Hayrolsun. Dilerim geçer. Bir nevi depresyon hali, uyuşmak gibi. Geçer dilerim.

4 ayda yabancı dil öğrenilir mi? Eğer küçük bir çocuksanız evet, değilseniz herhalde birkaç ay daha gerek:)
Sevdim ben bu işi, keşke çoktan yapsaydım, belki her ay bundan yaparım:)

Hiç yorum yok: