13 Aralık 2013 Cuma

Ayın Kitabı: 365 Günde Sevgili Peygamberim





365 günde sevgili peygamberim kitabından kesitler tanıtım delianne (5)
Daha önce bu türden pek çok kitap aldım, pek çoğunu okumaya başlar başlamaz bıraktım, bunu da kendi eksikliğim sandım ama bu kitaptan sonra çok net anladım ki değil!
Bazısının kaba ve sert yaklaşımına, bazısının ne denli itinasız ve gelişigüzel iş yaptığına çok kızdım, bazısının iyilik ve hayır yapayım derken ne denli hayırsız bir iş yaptığına şaştım ve eleştiriden onca kaçınan ben, kitap yorumlarına durumun vehametini yazmaktan kendimi alıkoyamadım. Yapılan bir işin, hele ki kitapların savsak yazılması delice irrite ederken beni, içinde türlü güzellikler barındıran bu eşsiz konuyu bu denli üstünkörü, sevimsiz, düşüncesiz,  psikoloji, pedagojiden bihaber şekilde, edepsiz bir cüretle yazmaları beni çileden çıkartıyordu. Oysa bu işe soyunan birilerinin işin ciddiyetini dikkate alması ve kılı kırk yarması gerekirdi. Öyle çok hayal kırıklıklığı vardı ki üzerimde bu konuda, uzun süredir yeni kitap almaya dahi cesaret edemiyordum.
Oysa şimdi, çok, çok sevdiğim ve tastamam içime sinen, her cümlesi, her kelimesi besbelli ki tek tek düşünülmüş, bu işin çocuk, anne, baba, aile, pedagoji vesaire gibi her ayağı gözetilmiş harika bir kitap edindim.
Bu kitabı okuduğumuzdan beri hepimizin hayatında çok şey değişti, biraz uzun olacak ama yazacağım;
Bulunan bir güzelliği anlatmak, bir hayrı ve iyiliği yaymak ve anlatmak çok gerekli ve en yararlı şey şu zamanda bence. Eleştirmekten ziyade bunun tarafındayım zira.
-Kitabı ilk okuduğumuzdan beri her gece vazgeçilmezimiz oldu. Yanında başka kitaplar da okuyoruz, onları pıtır pıtır bitiriyoruz ama bu kitap ilk günkü şevkle ve istekle devam ediyor diğerlerinin yanında sabit şekilde. Böyle çifter çifter okumalar da çok zevkli oluyor ayrıca.
-Kitap güzel ahlak, insan olmak, erdemli olmak, barış, iyilik, kardeşlik, sevgi, merhamet, vicdan ve daha pek çok övülesi konularda mükemmel örneklerle dolu. Ki zaten beklenen de olması gereken de bu. Üstelik sadece çocuklar için anne babaya da çok iyi geliyor her bir kıssa, her bir bölüm.
-Bu kitabı okuduğumuz günlerde Selim; bu kitabı ne zaman okusak ben kendimi çok iyi hissediyorum, dedi ki, çok şaşırdım. Sanırım çok pozitif bir enerjisi var kitabın. Belki de o masum kalpler Peygamberimizin gül kokusunu alıyorlardır kitaptan. Ki bana çok olası geliyor.
-Bu kitabı okumadan önce ne yazık ki lafta ve soğuk kalıyordu Peygamberimiz anlatımları. Şimdi biz ekstra hiçbirşey demeden, en doğru bilgiyi alıyorlar kaynağından ve doğallıkla seviyorlar Peygamberimizi. İki oğlum da -Peygamberim, peygamberim- diye dolanıyor evde. Sohbetlerinde sık sık yer alıyor; ben Peygamberimize gideceğim diyor Kerim, Selim geceleri bu kitaba sarılıp uyuyor, geçen gün cork cork öpüyordu kitabı, varın siz anlayın gerisini:)
-Bu kitabı ne zaman okumaya başlasam uykuya direnen Kerim gülümseyerek uykuya geçiyor. Ki bazen Peygamberimizi gördüğünden bahsediyor. Gelip başını okşuyormuş. İnanırım, çok masum onlar.
-Bu kitapla bilmediğim onlarca şey öğrendim/dik. Kitap mucizevi gibi zaten; misalen İ. (baba) kitabı eline aldığında; Peygamberimizin çocuklarla nasıl sabırla oynadığı kısma sıra gelmiş oluyor, İ. haliyle bu örnekten etkileniyor, ya da Peygamberimizin çocuklara asla ve kat’a kızmadığından, çocuklar olumsuz birşey yaptıklarında ilkin neden yaptıklarını sorduğundan ve nedenlerini öğrenince çocuğa tümden kızılamayacağından, çünkü onların hep bir nedenleri olduğundan (ki ben çok kez şahidi oldum bu örneğin) bahsediyor ki ne zaman çocuklara kızsam hatırlıyorum bu örneği. Diyorum ya içinde yaşama dair hemen herşey var.
Öyle değişik noktalar var ki, örneğin birkaç örneği buraya koyacağım;
365 günde sevgili peygamberim kitabından kesitler tanıtım delianne (1)Bu örnek öyle şaşırttı ve üzerinde düşündürttü ki beni. Son zamanlarda neden evde istediğimiz gibi giyiniyoruz da dışarı çıkarken kendimize çeki düzen veriyoruz, diye düşünüyordum,  hatta bunu çok riyakar bulduğumu hissedip iyice bıraktmıştım kendimi, ama şu okuduğum silkeledi beni.
365 günde sevgili peygamberim kitabından kesitler tanıtım delianne (3)En sevdiğini vermek, harika bir örnek. Pek çok şey için, ciğerpareni koparıp vermek gibi en sevdiğini vermek, vermenin müthiş hafifliği, eşyanın kıymetsizleşmesi, eşyadan azade olmanın tepe noktası, ve yanında bonus gibi sevginin, kardeşliğin artması. Tam arzu ettiğim şey bu.
365 günde sevgili peygamberim kitabından kesitler tanıtım delianne (4)Şu işaretlediğim yerdeki nezakete, hassasiyete bakın… Canım Peygamberim, canım güzel ahlak!
Yazmakla bitmez bu kitaba methiyelerim. Eğer çocuklarınıza güzel ahlağı ve bunun en güzel timsalini Sevgili Peygamberimizi tanıtmak isterseniz ve dahası kendiniz de bu konuda pek çok farklı şey öğrenmek isterseniz bu kitabı alın. Tabii hala almadıysanız. Çünkü ben epey geç haberdar oldum kitaptan.
Bu kitabı almakla kendinize, ailenize, çocuğunuza büyük , büsbüyük bir iyilik yapmış olursunuz.
Bu kitabı alın ve her gece okuyun, sonra da kalplerde ve hanede oluşan değişimi hissedin.
Yani inşaallah.
Kitap Timaş Yayınlarından. Nurdan Damla yazarı. “İki yılı aşkın bir süre, üzerinde titizlikle çalışıldıktan sonra okurlarla buluştu.” deniyor Timaş’ın sayfasında, kesinlikle doğru, her cümledeki titizliği yakinen hissetmek mümkün. Kitap Türkiye Yazarlar Birliği, 2007 Yılı Çocuk Edebiyatı ödülünü almış.
Kitap yurdunda şöyle bir tanıtım cümlesi var;
İstiyoruz ki, 365 günde Sevgili Peygamberim’le biricik peygamberimiz evlerimize her gün konuk olsun. Anne, baba, çocuk birlikte paylaşılan özel saatleri bereketlendirsin, nurlandırsın.
İşte bahsettiğim tam bu! Oluyor, inanın evlerimize konuk oluyor, gelip çocuklarımızın başını da okşuyor. Sebepsiz değil çocukların onca düşkünlüğü, sıcak değişimi, tebessümleri, Peygamberimize selamları..

1 yorum:

Evde Peri Var... dedi ki...

Harika bir yazi olmus... bende blog uma beklerim iyi gunler...