12 Eylül 2013 Perşembe

Selim’in Müzik Grubu ve Dehşetleri Şarkıları




Bir süredir şu vardı dilinde Selim’in; ben büyüyünce arkadaşlarımla müzik grubunu kuracağım. Bir odamızın duvarlarını kalınlaştırıp kendimize çalışma odası yapacağım, gibi… Derken buraya geldik, studio niyetine garaja gözünü kestirdi. Bir gün bütün müzik malzemelerini çıkardı bahçeye, başladı arkadaşlarını organize etmeye. Selim gitar ve vokal, D. ksilofon ve bas gitar, R. davul, Kerim de flüt ve dans vesaire… Sonra şarkılar çalıştılar; bir ara yola şapka, kova koyup sokak müziğinden para bile kazandılar. İsimlerini de Garage Band koydular.
.
Garage Band - Delianne
.
Akşam yatma faslı geldiğinde Selim gülümsemesini bir türlü durduramadan anlatıyordu boyuna gününü, çok mutluydu. Garage Band bazen eksik elemanla da olsa aralıklarla toplanıp şarkılarını çalmaya ve para toplamaya devam etti. Bir ara işi ilerletip yardım kurumları için de para topladılar. Ve o günlerin akşamında o gülümsemeli sohbeti devam etti Selim’in.
-Anne ben R.’a Chop Suey şarkısını öğrettim, bir de Aynalı Kemer. O da bana ‘We will Rock You’ yu söyledi. Onu da öğrendim bak şöyle….
-Anne, D. ile Science çalıştık. D. Science’ı çok sevdi.
-Anne, L. ile Shake your mama ve sister lay be’yi söyledik. Çok güzeldi. Geçenler bize para attı.
Ve Selim’in öğretmenine öfkesinin dışa vurmuş hali aylar sonra ortaya çıktı:
-Anne, biz yeni bir şarkı yaptık. adı da Uçan Bebek. Ya da ‘Teacher’s face bloodin”
-O ne be Selim, diyerek dehşeye düşüyorum ben. Uçan bebek ve öğretmenin kanayan yüzü de ne demek?
-Uçan bir bebek var. Herşeye uçuyor ve uçan tekme atıyor. Öğretmen ona cetvelle vurunca (bunu da eski öğretmenlerin ne derece saçmaladıkları ve yeni öğretmenlerin (inşaallah) böyle şeyler yapmadığını anlattığım birgünden kapmış sanırım) uçan bebek kolunu bir kasıyor, cetvel kırılıyor ve öğretmenin yüzüne uçuyor. Yüzü de ondan kanıyor.

Ya işte böyle. Müzik duyguları ortaya çıkaran bir şeye vesile oldu yine. Neyse hayırlar olsun bizimkilerin müziklerinin de, kendilerinin de dışında ve içinde…

Hiç yorum yok: