22 Şubat 2011 Salı

Yumru

Günlerdir derin bir sıkıntı çökmüştü üzerime, isimlendiremediğim. Önceleri rutin sıkıntılarımdan sandığım, salt kendi hayatımla bağdaştırdığım. Ya da öyle olduğunu varsayıp ötelemeye uğraştığım, hafife aldığım. Oysa derinlere insem bilebilirdim ki; durum benden çok öte, benden çok ziyade idi. Evet, kendi hayatım sözkonusu olsa cüz-i iradeyle içine girebilir, kısmen değiştirebilirdim içimde ve dışımda gelişenleri, lakin bu kez hissettiğim büyük bir irade idi ki, benim zerre kadar etkileyemeceğim. Kolumun kalkamaz hale gelmesine sebep olan, kafamı allak bullak eden, yere ve göğe sığmama engel olan sıkıntının verdiği bulanıklık berraklaştı bugün. Etraf aydınlandıkça sıkıntı -lök- diye ortada kaldı. 

Ben orman yangını haberlerini izleyemem mesela. Ağaçların yanması ta içerimin yanması gibi gelir bana. Şehit haberlerini izleyemem. Masumların, mazlumların katledilmesini izleyemem. Bazen kendime -kaçıyor olmaktan- dolayı kızarım ama izleyemem, çaresizlik hissinden, derin üzüntüden ve akabinde rutin işlere doğallıkla girişmekten ve gide gide bu haberlere aşina olup hissizleşmekten korkarım, kaçarım esasen.

Felaket haberlerini izleyemem. Kasırga, deprem... Kaçırılma, kirli emeller uğruna, sebepsizce vurulma haberlerini hiç izleyemem. Ciğerim dağlanır izlerken. Kalp atışlarım, nefes alışım hızlanır, göğsüm sıkışır, ağlarım ziyadesiyle. Ev ahalisi de alışkındır bu deli hallerime. Olur da ağlayamamışsam küfrederim alenen. Ve ne yazık ki örnek bir anne olamam bu sebepten.  Zira geçen gün Selim'in haberleri izlerken -şerefsiz köpekler!- dediğine şahit oldum irkilerek. Hop, neler oluyor derken, -Sen de öyle diyorsun ya anne, kızdığında- dedi gülerek. Haksızlığa gelemem.  Hiç gelemem. Kim olursa olsun haksızlığa uğrayan, onu savunmak adına olurum perişan. Zulme dair haberleri izleyemem. Gazze'de, Myanmar'da, Irak'ta, Afganistan'da, Sudan'da, Nijerya'da tanık olduğum her haksız ölüm ve zulüm tıkıyor boğazımı, kilitleniyorum. Elinde silah ve güç olanın  kendini dünyanın kralı sanmasının, dilediği  gibi davranmasının, bence ileri derece hayvanlığının ve bir gün o gücü kaybederim duygusu taşımıyor olmasının verdiği hoyratlığın, 'En Büyük Güç'ü unutup dünya üzerinde büyüklenerek dolaşıyor olmasının verdiği duygu ile çıldırırım. Bela okumaktan çekinir, en büyük iradeye havale ederim böylelerini lakin bir de üstüne küfrederim ki ancak rahat ederim. Şiddeti tasvip etmem tamam ama bıraksalar zalimleri de bir temiz döverim.

Ve bugün. Ve Libya. Ve Pepela! Ve orada sıkışıp kalmış nice insana. Ve -Ya ölüm, ya zulüm!- diyenlerin elinde kalan; silahsız halka yanıyor içim. İçinde bilmediğim biri olmasa bu kadar yanar mıydı içim, yanardı bilirim. Lakin şimdi yanmanın yanına eklendi derin bir endişe. O sıkıntı çıktı ayyuka ancak bir yumru olup duruyor boğazımda. Elim kalkmıyor, çocukları zar zor idare ediyorum. İlter'e bana bulaşma, normal bir durumda değilim diyorum. Şükürler olsun ki, anlıyor! Çocuklar uyuyor. Ortalık karışıyor. Silahsız halkın üstüne savaş uçakları ile bomba yağdırılıyor. Kaybedecek bir şeyi kalmamış insanlardan korkuyorum, endişeleniyorum. Herşeyi, herşeyin sahibi olana emanet ediyorum. Pepela'm;  dua, dua, dua ediyorum!

Dün sesini duydum. Çok narin, çok nazenin... Sanki o değil içinde olan yangın yerinin! -İyiyiz diyordu. Şükürler olsun ki daha iyiyiz. Sana yazdıktan yarım saat sonra döndü tersine buradaki hava!- Dualarımız ulaştı biliyorum. Ve çabalarımız. Ve bugün bir kez daha gördüm ki; az değiliz. Hiç değiliz.

Teşekkürler ediyorum herkese. Gönülden duacı olan, çabalayan, uğraşan! Gıyabında birinin edilen dua makbüldür, mühimdir. Ve çok kıymetlidir. Duaların devamı gelir dilerim. Selametle yurda varmaları için, orada kalanlar için... Dua, dua, dua!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bugün yazdığım iki postu da sildim. Güvenlik sebebiyle. Sizin de yazdığınız olmuşsa şayet sizden ricam siliniz.

57 yorum:

yaruze... dedi ki...

Dualarımız onlarla.Allah yardımcıları olsun tüm masum insanların ve Allah ıslah etsin tüm zalim insanları.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım ince fikirli,ince düşünceli arkadaşım duaların gücüne öyle çok inanırım ki bende.
Rabbim orada bulunan tüm masumların yardımcısı olsun,sağ salim yurtlarına dönmelerini nasip etsin,orada kalanlarında bir an önce yaralarını sarmaları için yardımcı olsun inşallah.
Aynen bende senin gibi haksızlığa hiç gelemem.Haksızlığı yapan can dostum da olsa ,hiç tanımadığım birisi de olsa hiç bir şey değişmez haksızlığa uğrayanın yanında olurum.
Tüm zalimlerin kalplerine şiddetli bir Allah korkusu doğsa keşke...
Aldıkları canlar gibi can versinler inşallah..

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Amerkan ve İsrail işbirliği; kuzey afrika ve ortadoğu müslüman ülkelerini bir iç savaşın eşiğine getirmiştir. Yazılarınızdan anladığım kadarıyla Libya'da bir yakınınız var ve iyi haberlerini aldığınızdan da bahsetmişiniz. Önce bu yakınızla birlikte tüm bu ülkelerde mağdur edilen ve zulme uğrayan insanlara Cenab-ı Allah'tan yardım diliyorum. Allah, onların yar ve yardımcısı olsun ve onları korusun inşallah!

En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim.

Umut dedi ki...

Tabi ki dua ederim, hep ederim. Allah yardımcıları olsun inşallah... iyi haberlerin gelmesine de çok sevindim

Sitare dedi ki...

içine tükürdüğüm dünya zamazingosu çok acımasız.haber izlemiycem ulan artık dedikçe daha bir yapışıyorum bültenlere.bugün feryat figan ağladım.bebiş yüzüme sorarcasına baktı durdu.içim yandı çok.o berbat durumda kalakaldığımızı düşündüm.çocuklarımı bir iç savaşın ortasına nasıl korurum ben dedim nasıl.bir yaradanın bir de sen .sonumuz hayır olsun.sınavı çetin olmasın hiçkimselerin.

Adsız dedi ki...

her gün beş vakit allaha olan görevlerimi yerine getirmye çalışırken bu insanlar çocuklar için dua ediyorum allaha şükredip onlarında en kısa zamanda rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için dua ediyorum.inşallah allahım masum insanlara daha fazla acı çektirme bu yaşananlar son bulur...

dilek dedi ki...

elimizden birşey gelmiyor...dua dua dua evet....Allah yar ve yardımcıları olsun...İnşallah bir an önce düzelir oradaki durum. Yada Türkiye'nin gönderdiği uçaklarla gelseler bir an önce...

Adsız dedi ki...

büyük bi yumru yüreklerimizde, gözümüzün önünde çevrilen tüm oyunlar... gözlerimizi kapayıp izleyemiyoruz, bazen de oyunlar kayıp gidiyor perde arkalarından. şimdi gözlerimizi açma vakti... selam ve dua ile ...

Deli Anne dedi ki...

Çok karışık ortalık.. Allah bir an önce ordan selametle çıkmalarını nasip etsin. Off, ya kalanlar... Bombalanıyormuş meydanlar ya. inanılır gibi değil..

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

Amin Rabbim yar ve yardımcıları olsun Pepela'nın ve bizim isimlerini bile bilemediğimiz diğerlerinin...

Deli Anne dedi ki...

Perde arkasında neler olduğunu ancak Allah bilir! Ne de olsa petrolü olan bir ülke. Hem de dünyadaki en kıymetli, en kaliteli petrolün bulunduğu ülke. İşte kaynağın da hayırlısı dedirtiyor insana.

Tamam, dış güçler iş karıştırıyor olabilir ama diktatörlük zamanı da geçiyor, hiç mi uyanmıyor bu insanlar da asilce görevlerinden ayrılmıyorlar. kendi insanlarına kıymadan..

architect dedi ki...

benim son çalıştığm şirket te Libyaya iş yapıyordu,birlikte çalıştığımız arkadaşlardan ikisi de Libyadaydı,dün gelmişler şansa,kalanlarn da Allah yardımcısı olsun,inşaallah en kısa zamanda dönebilirler..Allah tüm masum insanları koruyup kollasın..dualarımız onlarla olsun..kalbi güzel,duyarlı arkadaşım..

Minişin annesi dedi ki...

Allah'ım tüm günahsız insanları korusun, yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla..

neval dedi ki...

izleyememek ,yumuşak kalplilikten, yapan kara kalpliler utansınlar. pepelanın iyi olmasına sevindim,Mevlam mazlumun ,günahsızların yanındadır inş.

annekarinca dedi ki...

Ben televizyon izlemeyeli nerede ise 2 sene oldu. Aslında 1-2 program dışında izlemeyeli desem daha doğru olur. Haberleri falan asla izlemiyorum. Gördüğümden çabuk etkilenen bir yapım olduğu için çok yıpranıyor kendime gelemiyorum. 2 çocuk yetiştiren bir anne olduğum için de izlememeyi tercih ediyorum.

Onun yerine gazetelerden takip edebildiğim kadar biliyorum gündemi.

Çok üzülüyorum hem de çok. Sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşayan insanların akıllarına şaşıyorum. Tüm dünyada ki güç gösterileri ve bu anlamsız hırs getirecek olan sonumuzu. Yazık, hiç ders almayı bilmeyen yaratıklarız. Yazık bize...İnsanlığa.

Allah bizi bunlar için yaratmadı halbuki...

Feride dedi ki...

ben de hep dönenlerden ziyade dönemeyenleri, dönemeyenleri düşünenleri düşünürüm. dönemeyecek olanlara yanar içim. Onların düşüneni olsun isterim. Gerçekten artık dünyanın biraz merhamete ve mazlumların da şefkate ihtiyaçları var. Duyarlılığından dolayı teşekkür edesim var ama kendi açımdann da aslında olması gereken bu değil mi diye düşünüp duruyorum. Ama işte hayat başkaları için durdugunda/yavaşladığında bizimki ile senkronize olmayabiliyor. Her ne kadar paralel olsa da.. Üzüntümü hatırladım ve bir de kendime kızgınlığımı..

Behiye Sönmez dedi ki...

çok kötü çoook..biz de ailecek dua ediyoruz..

Çılgın Mevdoş dedi ki...

eee normaldir mısırdan sonra libya halka bu kadar eziyet edersen birgün indirirler seni de .biz çok kaldık libyada halka acaip eziyet ediyordu mısır başkanıda öyle halk ta kazan kaldırdı tabii.bizimde arkadaşlarımız orada iyiler çok şükür.birileri cukkayı dolduracak tabi.bu senaryoları yazan arkada acaip bir güç var.sen üzülme canım .biz ne güzel bak ne yapsalar sesimiz çıkmıyor sadece zamanında tencere çaldık ışık kapatıp söndürdük o yüzden de vur abalıya yapıyor devlet babamız allah herkesin yardımcısı olsun ne diyelim.

New York'tan dedi ki...

Allah hepsinin yardimcisi olsun, tum O'na ihtiyaci olanlara yardim etsin.

Ben de bebeklerle ilgili olan haberleri okuyamam deli annecim.

Adsız dedi ki...

Hani yazmışsın ya haberleri izleyemiyorum, kötü oluyorum diye. Bende izleyemeyenlerdenim. Her hangi bir habere çok acıklı bir film izliyormuşum gibi reaksiyon gösterebiliyorum. İnan seni çok iyi anlıyorum.
Libya'da bir arkadaşın olmasaydıda sen üzülecektin. Orada ki halkı düşünecektin.
Orada ki herkese Allah yardım etsin.

Ayla dedi ki...

Bende haber seçerim her haberi kaldıramaz bünyem:(Geceye kadar seyrettim dün canlı yayınları gelen maıller okundukca içim acıdı, kendilerini ne kadar yalnız hissettiklerini gördüm.En azından siyasi anlamda birşey gelemesede elimizden duanın gücüne inanırım,insanlık adına tüm dularım oradaki masum insanlara.

Unknown dedi ki...

canım, hassaas ince bir ruhun var.benimkide öyle bilirim insanın başının belasıdır bu durum.ben mesela haberleri izlemeyerek yok sayıyorum böyle durumları.
seni sevdiğim için nacizene bir şey söylemek istiyorum, bende ilk başlarda böyleydim.sonu çığırından çıktı.lütfen benim yaptığım hataları yapma.
bil ki selim harika bir evlet.bu çok açık ortada.sende fazlasıyla iyi bir evinin hanımısın.
şeker doktor dediki bana ''hayatta değiştirmeyeceğimiz şeyler vardır''boyun eğelim yani..
geçecek...

anne kaleminden dedi ki...

iyi haberleri bir nebze rahatlattı içimi, umarım sağ salim dönerler...

fatoş dedi ki...

hey gidi koca dünya! birşeyler olup bitiyor, canlar yanıyor, elimizden gelen hiçbir şey yok. allah yardımcıları olsun!

Duru Ecrinin Annesi dedi ki...

elimden birşey gelemenin çaresizliğini yaşıyorum sizin gibi bunu yaşadıkçada daha bi içten dua ediyorum masum insanlar, heleki o çocuklar için. Allah bian önce kurtarsın onları bizden ve ülkemizide bu tür belalardan korusun. Nede olsa bizde bi İslam ülkesiyiz tek avantajımız petrolümüzün hala bulunamamış olması.RABBİM SANA EMANET EDİYORUM SEN KORU MASUM İNSANLARI.

Pabuc dedi ki...

Öyle güzel ifade etmişsiniz ki yaşananları/yaşadıklarınızı..Yüreğinize sağlık..Ben haber izlemiyorum bu yüzden..

Bize emanet edilen yuvamızı(dünyayı) yaşanmaz hale getirdik ..zulüm, vahşet,haksızlıklar,hoş görüsüzlük, hırs, nefret... boşluk...Düzeltebilmek isteseniz de bir şey yapamıyorsunuz bir avuç insan ..Tabi Allahtan umit kesilmez..Belki diyorum belki bunca yaşanan fenalıklar güzel günlerin habercisidir bunlar sonuncu zulümdir..Belki!

Sevgi kalbimizde ölmesin inşaAllah...

Sibelbek dedi ki...

Elimizden daha fazlası gelebilseydi keşke...

SERRA dedi ki...

inşlallah dönerler sağ selamet ,dua dua...
İşin garibi bu ülkerde ki sorunlar kendi içlerinde, yönetimden...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ah canim yaa :((( ne kadar güzel bir kalbin var senin öyle ...

off ne dicemi bilemiyorum.. Rabbim hepsini korusun InsAllah! cok üzülüyorum oradaki insanlara.. of onlarin yüregindeki oo korkular...miniminacik yavrular.. ekmek bile yokmus! :( of of of...

canim, gönlümüzü ferah tutalim, bak sükürler olsun simanin sesinide duymussun, iyilermis InsAllah sag salimde memleketlerinede dönerler.. Allah onlarin türkiyede bekleyen ailelerine, analarina babalarina kardesilerine cok cok büyük sabirlar versin..

tüm dualarimiz onlara!! dua herseyden kuvvetlidir! Güzel Rabbim gönülden gelen her duayi kabul eder, geri cevirmez..

Sevdiye dedi ki...

"asilce görevden ayrılmak" mümkün mü böyle bir şey Deli Anne?Kan dökerek geldiği,kan akıtarak oturduğu yeri,kan dökmeden bırakır mı hiç kimse?Haber leri izledikçe,gazeteleri okudukça ve Sen'in Pepella ilgili yazılarını okudukça boğazımda ki yumru kendini koyveriyor,Allah'ım cümlesinin yardımcısı olsun..."Filler tepindikçe,çimenler eziliyor sanki"

mine dedi ki...

insan dinledikçe okudukça umutsuzluğa kapılıyor Allah razı olsun senden güzel haberlerin için
kimbilir belki de birgün tüm savaşlar,hırslar biter tüm dünya insanları refah ya da en azından rahatça ve en önemlisi barış içinde yaşayabilirler...

Deli Anne dedi ki...

Yaruzem: Amin canım:)

Aylinim: Beddua etme aman arkadaşım.. ben Allah'a havale ediyorum.. bir de okkalı küfür istersen:) Hak beddua bile yarı yarıyadır derler ya.. korkarım ben..

Yaz Blogcu: Amin! Ve siz de Allah'a emanet olun.. selamlar.

Umut: İyi haberlder dünde kaldı arkadaşım.. dün gece zor geçecek diyorlardı.. İnşaallah bugün otobüs, feribot, uçak neyse ona biner de gelir tümü.. kalanlar da selamete ulaşır inşaallah

Sitarem: Garibim dünya neetsin, içindeki zırzoplar batırıyorlar dünyayı.. belki biz bile.. Amin diyorum ve de son duan için!

Deli Anne dedi ki...

Çocukça yaşamak: Amin ve Allah kabul etsin niyazlarınızı, namazlarınızı.

Dilek'cim: Amin, amin canım...

Cafe Yaşam: Tam dediğiniz gibi. Gördüğümüz buzdağının yüzeyde kalan minik bir parçası.. kimbilir derinlerde ne senaryolar gizli.. Artık hiçbir şeye safiyane bakamaz oldum zaten.. Paranoyak oldum medyanın kaypaklığı sayesinde.. Selamlar size de.. sevgiler.

İki dirhem bir çekirdek: Amin canım.

Haticem: Amin, amin canım...

Minişin annesi: amin canım.. devam devam duaya..

Nevalim: Duaya devam canıma rkadaşım.. dün haber aldım Pepela'dan inşaallah bugün burdan alalım haberlerini..

Deli Anne dedi ki...

Selmam: Ben hepten izlemiyordum bir süredir.. aynen seninki gibi gazete felan okuyorum.. ama bugünlerde izler oldum gene.. az da olsa..

Ben hep diyorum Allah'ım hepimizi ıslah et.. İnsan eline güç geçmeye görsün, bütün acziyetini unutup değişiveriyor hemen.. maazallah!

Feride'm: :(

Behiye: Devam arkadşaım duaya.. hala çok ihtiyaç var duaya..

Mevdoş: Hiçbir zulüm sonsuza dek sürmez, sürmedi, sürmüyor işte.. Ve bu şartlarda bu kadar kapalı kutu kalmak mümkün değil, eskisi gibi yürümüyor işler.

Şeyma'm: Amin canım! ben onalrı dile bile getiremedim Şeyma'm.. aklımı oynatmaktan korkuyorum onlar sözkonusu olduğunda:(

Deli Anne dedi ki...

K.C.S: Eve üzülürdüm.. Masum insanların üzerine savaş uçakları ile bomba atılmasına, keskin nişancılarla vurulmasına üzülecektim. Birinsanın kendi dikatasını devam ettirmek uğruna kendi insanına doğrultuuğu silaha üzülecektim. Yansıra oraya ekmek parası kazanmaya gitmiş işciye, çalışana gözdağı verilmesne, mallarının yağmalanmasına, canının tehlikede olmasına da üzülücektim illa ki.. ama şimdi bir de endişe var bunların üstüne..

Aylam: Şu anda gidip müdahele etmek sözkonusu değil bireysel olarak ama dua edebiliriz.. Mutlak bir etkiye dönüştürebiliriz inşallah.. Ki dün oldu bu! o yüzden diyorum devam duaya devam..

Özüm: Doktoruna saygı duyuyorum yazdıklarına da ama bence kaygı duymak insanlığa, delilik alameti değildir. Ve iyileştirilmesi gereken bir şey de değildir. Kişi için yıpratıcıdır, zordur bilirim ama ben bunun tedavi edilmesi gereken birşey olduğunu sanmıyorum. Yani inşaallah:)

Bir de ben boyun eğmeyi değil de dua etmeyi yeğlerim.. Çünkü dünyanın sahibi olan insanlar değil. Bir kaç üstün(!) insan hiç değil! hiç kimse mutlak güç sahibi değil. Buranın Sahibi olana boyun eğmeli eğilecekse..

sevgiler.

Nihan: inşaallah..

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Allah yardımcınız olsun, dualarımızdasınız.. güzel haberler almak istiyoruz artık!

iremmiss dedi ki...

Kötü haberleri seyretmemeye hele çocuk bebekse 2kat gayret ederim içim sızlar. Çok üzücü olaylar vatandaşlarımız inşallah bir an önce yurda döner. Oradaki halkında Allah yardımcısı olsun.

Deli Anne dedi ki...

Lupinin annesi: Dua gelir elden.. :)

Duru Ecrinin annesi: Haha dedim ya yukarda kaynağın da hayırlısı.. nerde petrol varsa orda binbir türlü oyun var zaten.. Amin!

Pabuç: Sizin yüreğinize sağlık asıl. Buralara kadar gelip yazdığınız için. Amin!

Sibelim: keşke..

Serra: evet kendi içlerinde ama işte. Arada kaynayanlara da olmasın bir şey, kalanlara da inşaallah!

Hasret: Amin canım amn.. Yalnız ben sesini dün duydumi dün gece yazınca bugün demişim ama.. Bugün deinşaallah duyalım.. dün gece zor bir gece idi onlar için, liya halkı için.. inşaallah hasarsız atlatmışlardır geceyi de türkiyeden giden araçlardan birine binmişlerdir diyelim.

Duaya devam canım..

Sedo kız:Filler tepindikçe, çimenler eziliyor.. mükemmel bir söz!

Mine'm: canım, dün idi aldığım telefon.. bugün meraktayım canım.. inşallah buradan açtığı bi telefonu suyarız sağ salim.. onun, nicelerinin..

Deli Anne dedi ki...

Selda: inşaallah alacağız.. ümit ve dua!

İremmis: inşaallah..

Adsız dedi ki...

Cuma gününden beri hastanedeydik.Oglum bronsit gecirdi.Olaylarin hic birini takip edemedim.Evimde türk kanalim yok.Vardi kapattirdim.Hem oglumu dizi illetinden uzak tutmak,hem de iste bu bahsettiginiz yüregi hoplatan haberlerden gündemden yoruldugum icin.Duyarsizlik degil bu yada kacmak.Özellikle anne olduktan sonra bu zulüm görenlerin de zulüm yapanlarin da bir zaman insan halinin en masum sureti icinde olduklarini düsünüyorum. zamanin bir zamaninda süt kokan bu masum melekler nasil oluyorda bu kadar gaddarlasabiliyor. Bu kadar kine bürünebiliyorlar..Biz emanet edilenlere ne yapiyoruzda dünya bu karisik görüntüye sahip oluyor..
masum bebekken belki de annesi babasi öpmeye bile kiyamazken zulümün tam ortasindalar simdi...
Allah yardimcilari olsun..Hizir yetissin ins..
Dua ile..

Meyra dedi ki...

dün haberleri izlerken içim acıdı, aklıma pepela geldi maili geldi eşime okudum..sonuç iki dua ALLAH YARDIMCILARI OLSUN, YURDA SAĞSALİM DÖNSÜNLER oldu.yapacak başka bişey yok malesef ki:( sesimizi duyuyor eminim bitecek gelecekler buraya..biz pozitif enerjimizi gönderelim dualarımızı eksik etmeyelim yeterki.çok teşekkürler deli annem ne kadar duyarlısın sen ne cici bi annesin..

Sitare dedi ki...

dünyadaki tüm ülkeler içinde libyada kendi vatandaşları olupta ,yardım ve tahliyeye yönelik kurtarma çalışması yapan,uçak,feribot gibi vasıtalarla onları libya karmaşasından çıkartmaya çalışan tek ülkenin TÜRKİYE olduğunu biliyor muydunuz????

Deli Anne dedi ki...

Yazan Anne: geçmişler olsun bir kez daha. Bilmiyorum ben de bilmiyorum.. dilerim bizim çocuklarımız güzelleştirir dünyayı bir nebze. Çok çba gerek lakin doğru yolu da bilmek gerek..

Amin diyorum dualarına da canı gönülden

siz de dua ile kalın.

Meyram: İnşaallah gelecekler selametle.. ümit ve dua gereken...

Sitarem: koca bir Allahu ekber diyesim geldi:) bak zindşmde de mehter marşı çalıyor::)

Seyr-ü Sefam dedi ki...

İnanırmısınız ben Libyada karışıklığın olduğunu sizden duydum..
Çok nadir haber izlerim; gazete okuyamam doğru dürüst.. Bu haberler beni derinden sarsar..

Dahası onlara sadece dua edip, hadsiz üzülüp sonra günlük hayatın içine kaçmam beni daha da yorar.. Vicdanım kaynayan bir volkana dönüşür..
Yoksaymaya çalıştığım panik atağım ve migrenim tutar hemen..
...

Dün bütün gece sık sık uyandım; huzursuz ve korkarak..

Her uyandığımda da dilimde ve beynimde garip bir şekilde Allahım Pepela ablamıza ve diğer kardeşlerimize yardım et, inşAllah Türkiyeye dönmüşlerdir duaları vardı gayr-i ihtiyari..

Onlar o kargaşanın içinde savrulurken ordan oraya ben masamızda iki kap sıcak yemeğimizi utanarak yedim, sıkılarak daldım uykuya huzurlu yatağımda..

Biz olaylara seyirciyken bu kadar perişan olduk, onlar bizzat acının kalbindeler..

Durumlarını tahayyül edemiyorum.. :(

Allahım hepsini selamete ulaştırsın..
Amin..

:(

Adsız dedi ki...

tüm yorumları tek tek okudum ve tüm dualara aminnn dedim.DeliAnnecim cafe pepela arkadaşımıza onlarla birlikte olduğumuzu,derin selam ve sevgilerimizi iletir misiniz? Rabbim onlarla beraber olacaktır.Allah dünyayı tüm kötülüklerden koruusn.daha fazla acı çekilmeden tüm şiddet ve zulüm dursun Allahın izniyle.Aminn.

marifet ellerimizde dedi ki...

MERHABA BEN ZEYNEP.SEN DELI ANNE DEĞİL GUZEL ANNE GUZEL İNSANSIN CANIM :)
İYİKİDE VARSIN:)

mine dedi ki...

gayri ihtiyari sürekli girip girip bakıyorumgünlüğüne güzel bir gelişme var mı diye ... hani yurda dönmüşler ya da ne bileyim bu kabus bitmiş mi diye

sevilay dedi ki...

Bol bol dua etmek lazım.Allah yardımcıları olsun.İnş biran önce son bulur...

Oglak Kizlari dedi ki...

Allah yardımcıları olsun.
Bugün sana yarın bana diye düşünmek ve herzaman empati yapmak, bir adım sonrasını hep düşünmeli.

Ama nerdeeeee...

Karal ların duaları her akşam zorda olanlar için. Umarım yerine varıyordur.

Üzüntülü anne Çiğdem
Kızım hangi dünyaya büyüyor diye endişelenen anne Çiğdem too.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Allah yardımcıları olsun.Dua etmekten başka yapabildiğimiz birşey yok. Keşke daha fazlasını yapabilsek :(

Nil dedi ki...

Ohh çok şükür. Biz hala çalışanlarımızdan haber alamıyoruz. Rabbim yardımcıları olsun.

atesinsesi dedi ki...

yıkılıyor an
sözler yanıyor önce
sonra her şey
ve bu görünmez kentlerde üzerini örtüyor zaman ümidin

t.k

Deli Anne dedi ki...

Seyr- Sefam: ne güzel demişsiniz aradığım cümleyi: o üzüntüden sonra, günlük kayatın içine kayamam diye..

Çok güzel gönlünüz var, çok..

Kamikazeç: Pepela inşaallah sizden duayacak sevgi ve selamlarınızı canım arkadaşım.. Amin.

Marifet ellerimizde: merhaba Zeynep.. klişe gibi görünse de içten diyorum ki o sizin güzelliğiniz.. :)

Minem: :) yukarda yazdım ya rahatım şimdi cevaplarken.. darısı kalanlara.

Sevilayım: inşaallah canım.

Ah hali an be an annem Çiğdem.. endşelenme.. dua edelim, çaba sarf edelim ki bizim çocuklarımızla dünya güzelleşsin..

Emine'm: Dualar cevap buldu işte şükür!

Küçük Mucizem: Amin!

Atesinsesi:inşaallah ümitler boşa çıkmayacak.. kalanalr için de halk içinde aydınlık olsun, olacak.. sevgiler.

Adsız dedi ki...

Hay Allahım :(
UZun zamandır hiç takip edemiyorum blogları, tesadüf blogunuza tıklayınca beynimden vurulmuşa döndüm. Hala da öyleyim.
Acayip sıcak bastı vücudumu ve beynim büzüşüyor.
Takip edemediğim için durumdan haberim yoktu, çok ama çok üzüldüm Rabbim yardımcıları olsun.
Of ne dicemisapıttım :((
Neyse ki haber alınmış kendisinden. Şükür..

Deli Anne dedi ki...

Şükür buradalar.. ve inşallah tümden refaha erer sıkıntıdaki insnalar, içimiz rahatlayarak bir şükür deriz..

sevgiler.

didem dedi ki...

Cok kotu durumlar cok. Insanin ne ici ne akli aliyor. Allah yardim etsin!

Deli Anne dedi ki...

Tam da öyle canım arkadaşım.. ne iç, ne akıl.. Amin!