8 Şubat 2011 Salı

Bir Harmanım Bu Akşam

Dünden beri 'Ani Çıkan Şarkılar & Bastırılmış Duygular' tezimi doğrulayan bir nakarat takılı zihnime. Hiç gitmiyor, pelesenk olmuş adeta dilime. Tezimi genişleteceğim bu gidişle, zira bir sonraki günü  de başladım öngörmeye. Der ki içim; Bir Harmanım Bu Akşam* Deli Anne.

Dün akşam keyif yaptım. Haftada bir gün kendime tanıdığım bağımsızlık saati şerefine, çıktım alışverişe. Günün benim için en boğucu, en yoğun ve temposu en yüksek  saatinde, çocukları bırakıp da İlter'e, kaçtım evden delice. -Yemek yedir, alt değiştir, üst değiştir, diş fırçala, pijama giydir, tulum giydir, yatır, kaldır- rutininin kasvetini  teğet geçen bir zamanlamayla hem de.  Pek hafif, hatta nahif hisler içindeydim. Aynalara bakmadım, bakmadıkça kendimi eski günlerdeki gibi ince saydım. Seke seke, gönlümce gezdim. Sayısız şeyi denemek üzere kabinlere daldım, olmadı, bir tur, bir tur daha attım. Telaşsız! 
Arada İlter'in keyifsiz telefonu ile bölünsem de pek aldırmadım! Selim'e sıradışı kitaplar buldum, derhal aldım. Bir dakika dahi  vakit kaybetmek istemediğimden hiç oturmadım. Alışveriş merkezi kapanmak üzereyken ancak çıkmam gerektiğinin farkına vardım.

Geldiğimde çocuklar uyumuştu, eve derin bir sükunet hakimdi. Ortam oturup bir keyif kahvesi içmeye pek müsaitti. Lakin önceki günkü derin temizlik ve bu günkü kesintisiz alışveriş bütün enerjimi bitirmişti, oturduğum yerde uyuklamaya başladım. Kahvem soğudu. Bir ara yanıbaşımdaki sodaya uzandım, şişeyi tutamadım ancak sodanın büyük kısmını İlter'in laptopuna doğru uçurmayı başardım. Gidip yenisini alacak takatim olmadığından şişenin dibinde kalanla yetineyim dedim, bu kez de kalanı masaya devirdim. Uykuya direnmek için üstün bir çaba gösterdim lakin beyhude vakit kaybettim. Bloglar, gazeteler, facebook, nurturia arasında gezindim ruhsuzca. Velhasıl düşen kafaya teslim ettim bünyeyi, istemeye istemeye uyumaya yollandım.

-Bir harmanım bu akşam- şarkısını dünkü gezmeler sırasında bolca zikrettim içimden. Derin analizlere girmedim, acemi mutluluğuma verdim. Lakin şarkı peşimi bırakmadı. Bugün de boyuna dilime dolandı. Doğrusu şaşırdım. Nitekim o anki hissiyat geçince geçiverirdi benim bildiğim. Geçmedi. Israrla devam etti. Bilemedim bu durum neye alametti.

Bugünüm sevimsizdi genellikle, çocuklar aynıydı da, ben idim sevimsiz olan nedense. Tam da Kerim'in krizsel ağlamaları sırasında İlter'in ani Çeşme seyahati haberini aldım, daha da huysuzlandım. Şarkı giderek hız kazandı içimde bu vesileyle. Anladım ki bu kez önceden haberdar ediliyordum tarafından. -Bir harmanım bu akşam- bu kez mutluluğuma değil huysuzluğuma işaret etmekteydi. Ve huzursuzluğuma.

Huzursuzluğumun sebebine gelince, belki onu da yarın söyler Deli Anne.



*Fikret Kızılok-Bir Harmanım Bu Akşam

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Bu vesileyle pek çok Fikret Kızılok şarkısına daldım, çıkamamaktayım. Uyku da tutmuyor.

58 yorum:

Nihal M. dedi ki...

yakaladım yazını :))
değişim çok güzel yazılarındaki kezbansız ...
bu sefer şarkıyı dinlerken okuyabiliyorum pek de iyi geldi...
Eşim Çeşmeden yeni döndü bende mırın kırın ettim gitmedim...
tüh ya zamanlama güzel olsaydı belkim denk gelirdik Çeşmeyi talan ederdik üç çocuk ben Selimi alırdım yanıma ne iyi gelirdi bak şimdi...

huysuzlanma bence gelip geçecek...
öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Anne olmak zor iş. Sorumlulukların var ilgilenmen gereken evin var. Çocğun var, eşin var:) Tüm yük senin üstünde.
Bence sen çoook yorulmuşsun :)Huzursuzluğunun tek nedeni bu olur inşallah.
Bol bol dinlenmeye vakit bulup kendine gelirsin umarım.
Bende bir harmanım bu günlerde :) Hayırlısı olsun artık ne diyelim uyku beni de tutmuyor. Bakalım gittiği yere kadar.

sevgilerimle deli anne:)

Bloğunu pek bir sevdim.

Hoşça kal

pluie

ulay dedi ki...

Ah deli annem, sarkiyi bilmiyorum ama uykusuzlugunu tarif etmissin ya, ayni durumdayim su anda. Evli ve cocuklu adamlara is seyahati verilmesine karsiyim bu arada! Huzursuzlugunun sebebini de merak ettim cok, hersey yolundadir umarim

Deli Anne dedi ki...

Hakkaten Nihal'im nerdeyse karşılaşacakmışız. Bir ara Çeşme işi olursa beraber gideriz demiştik, olmadı, sonra bugün birden oluverdi, biz toparlanıp da gidemezdik çocuklarla.. Ama bir gün inşaallah o da olur, Uras-selim-kerim debelenedurur biz sohbet ederiz:)

yaruze... dedi ki...

valla benimde uykum yok,sanki sabah 7,30 da kalkıp işe gidecek olan ben değilim.
Pek iyi etmişsin,alışveriş ne iyi geliyor dimi deşarj oluyor bir nebze insan.Artık ufak ve sıradan şeylerden mutluluk duyar olduk ne tuhaf,
Öperim arkadaşım...
İyi geceler

zuzuların annesi dedi ki...

Sevgili Mümine ne demiş ünlü bir blog yazarımız;Ayh hayat çok zor!:)

Nihayetinde bizim keyifli anlarımızda bile bir hüzün saklı diyorum ben başkada bir şey demiyorum!..
Yoksa nerden gelir takılır akla böyle damarlı şarkılar?..
Seviyorum seni,hadi yat uyu artık!:)

Unknown dedi ki...

Benimde uykum, yok, vahapa yemek yapmak istemiyorum dedim ;)) BIrazdan cikacagiz, sonra guzel haberlerim var :) alisveris olayi ne guzel. Deli annem, ilter'de amma is seyahatine cikiyor. Cok muhim biri sanirsam :) Vahap hep evde.

Unknown dedi ki...

gecen gezmenden sonra sana yazacaktım olmadı şimdi söyleyeim.gecen emin önü gezmen aslında gezme sayılmazdı diyecektim .sebebi yine sen fedakarlık yapmıştın çünkü.sabahın köründe kalkıp çok geniş olmayan bir zaman diliminde gezmek .ne bileyim sanki kısıtlıydı o gezme diyecektim.şimdi yazını okudum ohh ohh işte gezme buna denir.düşünmek yok,zaman kısıtlaması yok ,kendinden yine özveride bulunarak sabahın bir körü yollara düşmek yok yok yok.Ne iyi olmuş bu gezmek.canını sıkan ne bilmem ama dua et geldiğinde iki kuşu yatırmış bir sevgili eşin var:)
(nasıl için rahat ettinmi buda slogan gibi oldu nyse)bul işte şükretcek birşey:)
iyi geceler

Deli Anne dedi ki...

Benim çocukların biri uyanıyor ötekini de uyandırıyor şu sıra... Leylim ley havasındayım.. yarın bilahere cevap yetiştiririm size inşaallah.. Geceyi bir atlatalım da.. iyi geceler..

Unknown dedi ki...

Alışveriş sanki terapi gibi oluyor insana.Ohh süper yapmışsın...
Eşinin gezisi içine doğdu galiba ,belkide ondan bu şarkı dolandı diline...Kerim bey ayaklarını fazla yormadan uyur umarım , iyi geceler ...

New York'tan dedi ki...

Alisveris bana da iyi gelir, sIkIntilarim dagilir bir sey almasam da gezmek rahatlatir lakin bu aralar cok yogunum gitmem gereken yerler var gitmek istemiyorum yorgunum oyle uzar gider :)

Onemli bir sey degildir insallah Huzursuzlugunun sebebi .

mine dedi ki...

bu yazıları okudukça iyiki çocuk yapmamışım diyorum bu yaştan sonra hiç istemiyorum ! ?

bu arada ayın şarkısını ilk kez dinliyorum çok tatlıymış

annelili dedi ki...

Taze annenin dediği gibi İlter ne kadar çok iş seyahatine çıkıyor. Ben senin yerinde olsam isyan bayrağını çoktan çekmiştim. Başka bir bul derdim...

anne kaleminden dedi ki...

bence bu kaçamakları etiketleyelim:
1.kaçamak :eminönü
2.kaçamak :avm
sana çok iyi geldiği kesin, eşinin çeşme seyahati öncesi biraz moral ve enerji depolamışsındır. sırada neresi var :)

GÜVEN SERİN dedi ki...

Harman olmak ne güzel bir şeymiş:)) Ara sıra harmanlanmalı,rüzgara karşı koymadan esintinin büyüsünde yuvarlanmalı dünya denen dengesi değişmiş terazinin kefelerinde...

Fulya dedi ki...

tık tık yarın oldu.
2. bölümü merak ediyoruz?
benim kocada perşembe gidiyor, pazar öğlen dönecek. üstelik perşembe doğumgünüm :(

gutguturuna dedi ki...

ya deli annecim senin yazıların inan bana terapi etkisi yapıyor..hissiyatını öyle sade ve naif bir dille ifade ediyorsunki ve samimi, içten..hepimiz kendimizden pek çok şeyler buluyoruz..sonra rahatlıyorum bi ben değilim, biz bisürüyüz diye..yaşadıklarımı daha rahat kabullenmeme vesile oluyo bu postlar..ayrıca şarkıya bayıldım..ben ilk kez duydum..ama artık favarim..benimde dermanım yok:)))sevgilerimle..

Serap dedi ki...

Çok güzel bir şarkı ancak, harman olmayanı bile harman edebilecek türden...Huzursuzluğunuz umarım büyük bir şey değil, sadece sizi duygulandıracak ve hüzünlendirecek kadardır.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Allah yardımcınız olsun..

neval dedi ki...

iş syahatleri kötü çünkü çok bunalıp aşkam gelince ,bebişi kucağına verme ihtimali yok.sanki özgürlük saatleri yetmiyor da kazan kaldıracakmışsın gibi.
fırtına öncesi sessizliğimi ? aman

Unknown dedi ki...

bende çok severim bu şarkıyı ve tüm albümü en çok ta güzel ne güzelllll olmuşşşsuuunnnn'u
arada kendimi kenarda köşede kalmış unutulmuş hissettiğimde kendime söylerim, salaş halime baktıkça :)

guguk kuşu dedi ki...

artık ince olmadığımı görmek için aynalara bakmama gerek kalmıyor ki:( ince insanları görmem hüzünlenmem için yeterli oluyor 36 bedenken 42 beden olmanın verdiği hüzün de baya bir yıpratıcı oluyor. spora başlamam lazım. hadi gel spora başlayalım, hem bütün negatif enerjilerimizi dışarı yollarız böylece kilolarla beraber, ne dersin?

MAVİANNE dedi ki...

bu güzel parçayı dinlemek ne güzel sayende
annelerin genelde huysuz olma lüksü yoktur nedense
ben de bazen aynen senin gibi düşünüyorum
zor işimiz vesselam
deli anne olup sıyrılmak lazım ama yapamıyorum yapılamıyor
sevgilerrrrr

e. t. dedi ki...

arada takılır şarkılar istemeden dilime ama bastırılmış duygular yüzünden mi ki?
bazen gitmek zorunda olduğumuz yerlerde zorla dinletilen şarkılar bile yer ediyor aklımda en çok da o zaman sinir oluyorum. Zaten istemeden duymuş, dinlemişim, birde dilime dolanmıyor mu !!!
ııyyyyh oluyorum işte.

birdy dedi ki...

deli annem, ben uykusuzluğuna üzüldüm, kısa da olsa gezebilmene sevindim ama başka yere takıldım. Nedir ayol bu şarkılardan fal tuttum olayı?:)) hayır, anlıyorum sen farketmeden duruma uygun bulup söylüyorsun da benim alakasız şekilde ağzıma yapışıyor ve en siniri de sözlerini bilmediklerimin nakaratlarını ellibeşbin kez söylüyorum. Arkadaşım, çal kanunum çal gibi şarkılar takılmasın, bak bu iyi bunu söyleyebilirim:)
kendini de çok yorma, huzursuzlanma, nasılsa powerball kıvamındaki deli annem halleder:) öptüm

Deli Anne dedi ki...

Pluie: Çok teşekkür ederim güzel yorumların için blog içiin söylediklerine gelince bil mukabele:)

Sevgiler benden de..

Fragola: Ben kendien huzur vermeyen tiplerdenim galiba.. yoksa baksan Allah'a şükür, çok şey tastamam.. yazabilirsem, gelirse içimden sebepsiz huzursuzluğumu yazmaya çalışacağım.

Yaruzem:Sen bir de işe gideceksin be canım.. Hoş ben gitmiyorum da noluyor, gitsem belki daha çok dinlenirim..

Evet arkadaşım ya, diyorum şimdi bekar yahut çocuksuz biri yazdıklarımı okuduğunda -e, ne var ki, gidip gezmişsin, nolcak- deyip basit görüyordur lakin işin içinde olunca öyle olmuyor durum.. Bir basit hareket devasa bir etkiye dönüşüyor:)

Öperm canım ben de..

Deli Anne dedi ki...

Banu'm: ahaha hangi zevzek yazarmış o:)

Evet canım ya, sanki yapısal birşey bu. Ben sanmıyorum ki herkes böyle durduk yerde mutluluğuna çomak soksun:)

Öperim canım çok..

Gülo'm: Pek güzel bir gün olmuş.. Gıpta ettim canım.. keyfiniz yerine gelmiş ne güzel.. Allah daim eylesin ve bekleriiimm!

Sezom: Canım terapistim, pek işe yarar şeyler söylüyor, içimi ferahlatıyorsun:) Öperim canım çok çok... Ne diyeyim Allah razı olsun.

Deli Anne dedi ki...

İlknur'um: Gece muhteşemdi arkadşaım.. Selim devamlı bağırdı çağırdı, sanırım korktu.. ama ben hastalanıyor diye tıtım tıtım attım. 3,5 civarında yattım ancak. Sabah da erkenden kalktık tabi.. Neden bilmem İlter yokken çocukların takla atacağı tutuyor:)

ŞEyma'm: neyse azalıyor inşaallah yogunluğun bundan sonra değil mi, çıkarsın sen de gezmelere.. hem karlar da ermiş.. bak gezmişsiniz de ne güzel:)

İnşaallah değildir diyeyim Şeyma'm, bazen kendi kendimi huzursuz ediyorum boş yere..

Mine: Ya aslında ben söyleniyorum da hep diyorum ya, söylenmek kolay güzellikler anlatmak daha zor benim için.. evet yoruluyorum ama geçen gün birdne düşündüm aslında bir kaç senecik hepi topu yoğun yorgunluk.. sonrası inşaallah hafifliyor..

Ama istemedikçe de yapılacak iş değildir çocuk bakmak..

Güle güle dinle o halde:)

Annelilim: İş seyahatine çıkıyor ama lilim çalışma koşulları onun dışında çok iyi.. çıkış saati belli, kimi zaman home office.. bu yüzden nankörlük etmek istemiyorum..

Defne Soysal dedi ki...

fikret kızılok müthiş müthiş.özlemişim.ne duygu,sözlerle nasıl işlenmiş 5 tir dinliyorum daha da kaç defa dinlerim kim bilir?sağ olasın.

Oglak Kizlari dedi ki...

Ohhhhh Mümine daha sık yap. Hem çocuklara taze kan hemde bize güzel yazılar olarak dönüyor bu kaçamaklar.

Sevgiler
Şükreden anne Çiğdem

Deli Anne dedi ki...

Nihan'ım:3.sinema, kesinlikle sinema.. ama ona da kıyamıyorum, önce Selim'i Ayı Yogi'ye götürmem gerek.. eğer önce ben gidersem ağlarım kesin:)

Güven: Ara sıra harmanlanmak da güzel geldi böyle söyleyince.. esintiye bırakarak, direnmeyerek..

Fulya: A, ayıp olmuş diyeceğim doğum gününde kocanın gitmesine lakin hatırladım ki benim doğun dünelrinde de, evlilik yıldönümlerinde de olmaz İlter genellikle.. Bu arada bugün de sersem bir gülümseme var suratımda, yazamayacağım sanki devamını:)

gutguturunam: Camım arkadaşım, dediğin gibi birşeye vesile olmuşsa saçmalıklarım ne mutlu bana.. Bazen diyorumolumsuz şeyleri yazmayayım ama yazmakdan da alıkoyamıyorum kendimi.. Birlik duygusu ve normallik duygusu veriyorsa üzülmeyeyim o kadar:)

Fikret Kızılok gecesi yaptım dün gece, daha ne şarkılarını hatırladım.. Alırım buraya sırayla gayri:)

Öperim ve teşekkür ederim güzel sözlerin için

ELİF dedi ki...

Sebepsiz huzursuzluk; bana ait birşey gibi oldu :(

Deli Anne dedi ki...

Serap: Çok doğru demişsin, dineldikçe harman olası geliyor insanın. Belki de tam dediğiniz kadardır huzursuzluğum:) teşekkürler..

Yetenek Sizin: Amin. cümlemizin:)

Nevalim: Evet akşam bir parça mola vermek mümkün oluyor. Ama bazen varken de kocalar iş başa düşüyor. Sanki manevi olarak rahatlatıyor bizi ve çocukları varlıkları:)

Aman diyeyim ben de korktum, patlamayayım birden. Hoş daha ne kadar iler gidebilirim ki.. Her an patlamaya ahzır bomba gibiyim zaten:)

İsoon'um: ben de çok severim o parçayı.. nasıl inceden ince söyler.. zaman zaman albümü tümden güzeldir. sevda çiçeği, hele uyku kardeşim, hele iki parça caaaan:)

Ayrıca az deli değilsin sen de:)

Guguk kuşu: Sen hiç üzülme arkadaşım ben 36 iken 44 oldum bögühüüü .. Başlayacağım ben de spora mı her neyse.. aslında emzirmesem isveç diyeti yapıp kısa yoldan bir on kilo vermek isterimd e ezmirince olmuyor .. aa yapalım arkadaşım.. koyvermeliyim..

Deli Anne dedi ki...

Maviannem: Yo arkadaşım yoooo, delirmekle işin içinden çıkılmıyor dediğin gibi..Allah kalan bir damla aklımızı korusun:)

E.t:I-ıh benim bahsettiğim o türden dile dolanmalar değil arkadaşım.. Birden duymadan, dinlemeden, ansızın beliren şarkıalr kastettiğim.

Birdy: Aha sen de bendensin o halde.. öyle ansızın çıkıp diline pelesenk oluyorsa içini dinle bir bakalım, eşdeğer mi söylediklerinle:)

Powerball ha, vay canına.. Allah utandırmasın beni..

Defne: Ben de çok özlemişim, doyamadom dün gece dinlemeye.. Hatta hızımı almasam tüm şarkılarını koyacaktım buraya nerdeyse:)

Çiğdem: Haklısın arkadaşım.. bazen üzülüyorum ayrı gayri oluyor diye ama aslında dediğin gibi taze kan gerekiyor bir anneye en çok ve mümkünse yenilenmesi..

Deli Anne dedi ki...

Elif: Kötü değil mi?

Ebru dedi ki...

Bugün nasılsın:) Şarkı da şarkı ama.

annesiningülü dedi ki...

gezme kısmı çok güzeldi ama :)
sonraki seyahat kötü :( ben akşamları kocanın 1-2 saat toplantısına zor dayanıyorum, şehir dışı olsa amanınnnn

İkiz Annesi dedi ki...

Canım benim ne güzel yapmışsın arada kaç böyle iyi geliyor sana.
Uykusuzluk dersen bende de tavan yapmış durumda dün gece sarhoş gibi dolanıyordum evin içinde yalpalaya yalpalaya pc yi açacak gücü bulamadım gecenin ilerleyen saatlerinde.
İş seyahatine gelince de sıkma canını tatlım bekarlığın tadını çıkar oğluşlarla kaynaş ,öpüş, sarım sarım sarıl)))

funda dedi ki...

oyy çok severim bu şarkıyı dolandı banada şimdi iyimi

Sitare dedi ki...

tam da ağlama krizimden az önce çıkmışken, ahh benim delişim neler yazmış bir bakıverem derken aha bu şarkı göçertti beni.vallahi ağlıyorum şimdi yazarken.ya çok ağır geliyor bazen annelik.ya napsam omuzlarım taşımaz oluyor günbegün.yatır-kaldır-uyutama derdi bir yandan,oğlanın çişi mişi bir yandan.alaturka tuvalet manyağı benimki.gözü çıkacak dibi düşecek sanki klozete otursa.işini bitirip bağırması yok mu."anne bitti gel temizle buralarııııı"zaten boğazsız adamın her gün nasıl oluyor da tuvaleti geliyor hiç çözebilmiş değilim.
bu şarkı beni üniversite yıllarıma götürdü.beyazıt kampüsünün tam arkasına düşen yerde süleymaniye tarafında bir elif cafe vardı hiç unutmam.orada uzun saçlı bir çocuk çıkardı.hep kızıloktan ortaçgilden yenitürküden filan çalardı.dinlerken mest olurduk.off ooff.
yahuu senin ilter ne çok gidiyor dışarılara.bana bak işgillenmiyon mu sen.beni bozar böyle hadiseler.başlarım işine gücüne derim.istifa et git limon sat evinde otur uleeyyn derim:)tabi tabi kesin derim:)
öptüm seni şeker.

Nil dedi ki...

Bir ben miyim kızını uyuttuktan sonra yatağa bodoslama dalan???

büşra dedi ki...

Huzurla doldum, müzik eşliğinde yazını okurken deli annem..
Bu aralar o kadar ihtiyacım var ki,kendimle başbaşa kalmaya,gezmeye alışverişe çıkmaya.Kocam şehir dışında,evimde değilim, oğluşum zırıl zırıl,oğluş uyurken kardeşim tepemde oyy ben nidem:(

Deli Anne dedi ki...

Ebru: İyi ile körü arasında gel gitlerdeyim.. farzı misal şu an sinirlerim didik didik:)

Bahar'ım: ah canım şehir dışını geçtim yurt dışı seyahatleri var ki er biri birbirinden şahane.. dünyanın bir ötesine seyahat şeklinde.. Zor elbet!

İkiz Annem: Senin de çocuklar hasta be canım, haklısın sarhoş gibi dolanmakta.. Allah şifa versin tez zamanda..

Funda: Gel bir de bana sor.. Fikret Kızılok'tan gidiyorum dün geceden beri:) Ne güzelmiş şarkıları ama.. hey gidi hey!

Deli Anne dedi ki...

Sitarem: Yahu hem güldüm hem üzüldüm.. bunların her hali mi aynı.. tuvalet hadiseleri, hem yemeyip hem ordan çıkmayı bilmemeleri.. ve her ne hikmetse ne zaman işim varsa anne kaka, demeleri..

İşgillenmiyordum İlter'den ama sayende işgilleneceğim sayende:) Nitekim bugün cebbinden yanlışlıkla beni aramış, farkında değil konuşuyor birileri iel dinledim epey ahaua

Küçük Mucizem: sen akıllısın da ondan arkadaşım.. akıllı insan işidir senin yaptığın zira:)

Büşra: ne mutlu o zaman arkadaşım.. Evet zordur canım ya, bilirim o hali de.. Bir dönem biz de o halde idik.. Ama geçiciyse zor da olsa atlatıyor insan.. Allah yardımcın olsun, tez zamanda istediğin şekilde çıkarsın inşaallah gezmelere de..

sevgiler.

defne naz dedi ki...

Ya Deli Annem kız üzülüyom sen böyle yazdıkça. En çok evde tek başına iki çocuk kaldığın zamanlarda. Ya ben akşam olsada Benim koca gelse de şu Defneyle az oynasa da bende biraz dinlensem diye saate bakıyorum. Hoş o arada işler beni bekliyor ama ... Ne deyim Allah kolaylık versin sana.

kaminetto dedi ki...

Allahım şükür halimeee. İyi ki büyümüş oğluşum. Unutup da yaşananları ikinciyi doğurmadığım için pek bir severim kendimi. Aynı apartmanda otursakkkk. Nasıl yardı ederdim sizee. Sizi okuyunca hatıralarım depreşiyor ve annemin karnına geri girmek istediğim geliveriyor aklıma. Ama o oğluş bu yaz kız kuzumla ev' leniyor. Hepsi geliyoor ve geçiyorr. Az sabırrr. Sevgiler. Çok beğeniyorum yazdıklarınızı. Fikret Kızılok harikaaa.

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Deli annem, sen gez öyle tek başına keyfince benim yerime de. cocuklarla evde yalnız kalmak , esının ıs seyahetıne gıtmesı gercekten huzursuzluk sebebı olabılır mı. bende oyle oluyor da..

annekarinca dedi ki...

Yazını okudum, yazın için yazılan bütün yorumları okudum ve senin cevaplarını okudum. Aslında hepimiz aynıymışız. Ufak tefek farklar haricinde aynı. Ben artık, düşünmeden, irdelemeden, kendimi de çok yormadan atlatmaya çalışıyorum bu günleri.

Geçen hafta sonu Via Port'un çocuk parkında Begüm'ü oynatırken bir kızla tanıştım. Gencecik, henüz 22 yaşında. Biri 5 diğeri 2 yaşında 2 oğlu ile gelmiş. Onları oynatıyor. O kadar sakindi ki, biraz sohbet ettik. Nasıl başa çıktın dedim 2 çocukla. Van'lıymış, daha 6 senedir İstanbuldaymış. Şivesinden de belli idi zaten.

O kadar güzel özetlediki aslında.''Abla 9 da kalkıyorlar, kahvaltılarını yaptırıp doğru parka götürüyorum. 12:30 da eve dönüp yemeklerini yedirip 13:00 da yatırıyorum 4 de kalkıyorlar yemek yedirip tekrar parka götürüyorum. Akşam da 9 dedimmi yatıyorlar'' dedi.

''Peki bu düzeni nasıl kurdun'' abla doğduklarından beri aynı düzenle ilerledim. Ben konu-komşuya gitmem, gezmeye gitmem. Çocuklaımla yaşarım hayatı dedi.

Evet biz düzen peşinde koşarsak kendimizden oluyoruz. Kendimize zaman ayırırak düzenden oluyor. Bizim için bir kısır döngü.

En güzeli oluruna bırakıp biraz kendimize, biraz onlara. Önce can, sonra canan. Biz iyi olmazsak onlar zaten iyi olmuyor.

Bence bu kaçamaklar konusunda çok iyi yapıyorsun devam et arkandayım :)

2 çocukla geziyorum, hele de birinin 40 yeni çıkmışken :)

Biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim. Kusuruma bakma artık...

Esin dedi ki...

Deli anne,çocuk sahibi olmanın güzelliklerinden bahset ,yoksa çocuk yapmaktan vazgeçenler olabilir bu sitemkar yazılar yüzünden...
Gerçi dinime küfreden bari müslüman olsa diceksin ama :)))
Ben bu aralar patlatıcam güzel birşeyler inşallah :)

Mrsgul dedi ki...

benim ki o kadar cok calisiyor ki, gunde toplam 1 saat goruyorum yuzunu. Pazar gunu tam 24 saat calistilar. Ptesi uykuda gecti. Aksam tekrar gitti ise. Varsa yoksa is. Evde oldugu zamanlar sadece uykuda. Isyanlardayim ama cozum yok..

fem dedi ki...

sarki supeer hakikaten bu arada bende bi mimin var bi ugra istersen:)

elif dedi ki...

şarkı süper, yazılarınız ondan da süper.zevkle takip ediyorum sizi , anlatımınız çok şiirsel , çok hoş geliyor bana kelimeleri kullanışınız..

Deli Anne dedi ki...

Defne Naz'ım: Amin canım cümlemize.. ben hep diyorum ki kendime.. senden çoooooooooook daha beter durumda olanlar var, dayan yüreğim dayan :)

Kaminetto: Maşallah büyümüş oğlunuz ve sakin ortalık.. ve düğün bile yaklaşıyor ha.. Allah tamamına erdirsin. Gelip geçiyor sahiden de haklısınız.. İyi geçsin tüm dileğim ama benim saçmalıklarımla iyi geçmediği endişesi üzüyor beni de.. Yani geçse ben geriye dönüp o yıllara yanarım gene..

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. ve de Haklısınız F. Kızılok beni de yeniden mest etti..

Zeynep'im: Olabilir canım,olabilir mümkündür:) Zaten neden olmasınd eğil mi?

YeMeK vAkTi dedi ki...

:)) tamam tamam yapmıyorum bebek felan anladım sukunet iyidir rahat bölee sabahtan akşama işte otur eve git yemek ye yat gez heheheee:)şaka bir yana çok yorucu gerçekten ama şüphesiz dünyanın en güzel şeyleri...Şarkıyı dinliyorum 3. tekrarrrr

Deli Anne dedi ki...

Anne karıncam: Sana da yazdığım gibi düşünüyorum, düşünüyorum bunu.. Batı'ya yaklaştıkça bakış açısı, hayat felsefesi çok değişiyor. Bu da onun bir yansıması bence..Orda en temel görev çocuklarına iyi anne olmaktır, ben kavramı geridedir, Batı'da ise -ben-, ego çok ön plandadır. Ben ne olacağım, ben sıkıldım, benim ihtiyaçlarım.. bu konuyu daha önce bir başka açıdan düşünmüş, yazmak istemiştim.. inşalalah kafamı toparlar da yazabilirim..

Ve harikasın arkadaşım.. ben de fıldır fıldır gezdim 40'ı çıkmamışken daha, iyi de etmişim:) şimdi eve kapanmalarıma sayayım:)

ve ne kusuru Allah aşkına.. ben çok memnunum paylaştıkların için.. yorumları, yorumlara cevap yazmayı çok seviyorum bu yüzden.. ufkum genişliyor, bilmediklerimönüme çıkıyor, bildiklerimi hatırlatıyor..


Esin: bknz. bugünkü yazım.. bu halimle en az 3 çocuk olsun diyebiliyorum:)

Banurose: of of of canım ya, allah kolaylık versin sana da.. İnşallah hafifler durumu, durumunuz.. ve durumumuz:) hayırlısı ile elbette...

Fem: geldim, gördüm, yazdım, gttim teşekkür ederim:)

Elif: mahçup oldm inanın.. ben böyle durumlarda ne diyeceğimi bilemem.. teşekkür ederim güzel sözleriniz için.. Daha çok şevklendim yazmakiçin..

En önemlisi şükürler olsun ki burayı keşfettim ve yazmak nasip edildi.

sevgiler.

İkiz Annesi dedi ki...

Deli Annem herşey yolundadır inşallah merak ettim seni yazmıyorsun hastalık falan yoktur inşallah canım.

Unknown dedi ki...

evettt bende merak ettim....

didem dedi ki...

"Bagimsizlik gunu"n super! Insana nasil iyi geliyor degil mi? Ayni islere donucek olsan bile moral oluyor, doping oluyor insana.
Biz de ayda bir kizlar yemegi yapiyoruz.