27 Aralık 2010 Pazartesi

Annelik = The Show Must Go On!

Anne olmak demek; Dönüşüm demek en evvela. Bir başka canlı türüne hatta insanüstü bir halete dönüşmek demek.

Anne olmak demek; bekar acziyetinden zerre kalmaması demek bünyede. Her koşulda çocukların ihtiyacını gidermek üzere ayakta olmak demek.

Anne olmak demek; kırkbin kaplan gücüne erişmek demek. Arada kendini uzaktan izleyip; -Vay Canına! Ben neymişim böyle!- diyecek bir kudrete ve kuvvete erişmek demek.


Anne olmak demek; hastayken dahi yatma lüksünün olmaması demek. Zombi misali de olsa işlere yetişmek demek.

Anne olmak demek; kendi pilli diş fırçasına aylardır pil takamayıp, çocukların ıvır zıvır tüm oyuncaklarına itinayla pil takabilmek demek.

Anne olmak demek; çocuklarının düzenli olarak banyolarını yaptırıp, her daim onları pür-i pak eylemek demek. Beri yandan, kendi leş gibi dolanıp, duş almanın dahi kendisi için lüks sayılması demek.

Anne olmak demek; tek çocuk sahibi ise bir oturuşta 40, iki çocuk sahibi ise 60, 3 çocuk ve daha fazla ise yirminin katları şeklinde tırnak kesmek demek. Ve anne olmak demek, yer gök tırnak olması demek, tüm iğrentiye rağmen bu işlemin kaçınılmaz olması demek.

Anne olmak demek, tüm gün çocuk/çocukların kakasıyla haşır neşir olmak demek. Hatta kimi zaman yer gök kakaya bulanmak demek. Lakin anne olmak demek, kendi için tuvalete kısa bir mola dahi veremeyip kabızlık ve böbrek patlaması ile tanışmak demek.

Anne olmak demek; bazen iğrençleşmek demek. Farz-ı misal; gaza ve geğirmeye şükürler olsun demek. 

Anne olmak demek; yüksek sabır sahibi olmak demek. Arıza çıkaran çocuğa girişmek isterken kendini büyük bir güçle tutmak demek. Lakin bazen dayanamayıp yumruğu duvarlara geçirmek demek.

Anne olmak demek; çocuğuna girişen çocuğa kendi de girişmeyi istemek demek. Lakin serde annelik olduğundan, içindeki ayıyı bastırıp -a, yo kimseye vurmuyoruz, sen vurma oğlum- nezaketini(!) göstermek demek.

Anne olmak demek çelişki demek. Kendisi hiç zulmetmezmiş gibi çocuğa, babası bile çıkışsa yüzbin kaplan gücüyle çıkışana atılmak, çocuğu arkasına almak demek. Velhasıl başkasının kendi çocuğuna -gak!-demesine tahammül edememek demek.

Anne olmak demek, derin vicdan azaplarıyla tanışmak demek. Bir yandan kızıp, bir yandan daima düşünmek ve kendini yemek demek. Alıp vermekle ömrünü bitirmek, bir türlü huzura erememek demek.

Anne olmak demek; büyük konuşmamayı öğrenmiş olmak demek. Anne olmak demek, -Davulun sesi uzaktan hoş gelir- deyişini yaşayarak tecrübe etmiş olmak demek. Ve anne olmayanların atıp tutmalarına kıs kıs gülmek demek.

Anne olmak demek evrene hoşgörüyle bakmaya yaklaşmak demek. Lakin evrene hoşgörü ile bakarken en yakınındaki sabiye tahammülsüzlük göstererek tiksinç bir çelişkiye girmek demek.

Anne olmak demek; bazen kendi evinde esir olmak demek. Saklanıp kuytu köşelere gizlice ağza bir parça çikolata atmak, uyuduklarında dondurma yiyebilmek demek. 

Anne olmak demek, bazen rolleri değişmek demek. Ağızdaki çikolata kokusuyla, çocuğa suç üstü yakalanmak demek.

Anne olmak demek; hem çok darlanıp hem de şikayetlenmekten korkmak demek. Nitekim çocukların sağlıklı olması için milyonlarca kez şükretse az olduğunu bilmek demek.

Anne olmak demek; 7 gün 24 saat açık olmak, kesintisiz hizmet vermek demek.  Öyle -ay dur bir sigara molası vereyim- yahut -a dur bir wc molası vereyim- ya da -ay, gidip bir makyaj yapayım-  şeklinde ara verebileceğiniz plaza işi değildir  bahsi geçen asla ve kat'a, en ağır işçilere taş çıkartacak türdendir annelik. Çoğunlukla nefes nefese, kan ter içinde, koşturmaca halinde.

Anne olmak demek; -The Show Must Go On!*- demek. Yani ne olursa olsun, isterse kıyamet kopsun aslolan evlada annelik yapmak demek. Başa ne gelirse gelsin, -ölmedikçe- gösteriye ara vermemek, devam etmek demek.





*The Show must go on= gösteri devam etmeli

86 yorum:

Unknown dedi ki...

Aman deli annem naptin sen. Ben boyle bir anne olamam. Kendime gicik olurum valla. Anne ve bebesi blogunda ne guzel demissin yabancilarla ilgili. Biraz salivermekde lazim. Bizim yaptigimizda cok dogru degil, kendimiz insanliktan cikiyoruz cocuklardan sonra, kendinede vakit ayirmalisin. Bu arada saat kac orada :) uykun mu kacti

öznur-ata dedi ki...

anne olmak demek....Deli Annenin tüm yazdıklarını kabullenip off yaa aynısı sinir oluyorum çoğu zaman kendime bunlardan dolayı ama aynısı hatta daha fazlası diyerek delirmenin eşiğinde delirmemek için öylece kalakalmak:)

Aslısın dedi ki...

Anne olmak demek, tüm bunları okuduktan ve evet ya evet dedikten sonra yine o küçük suratı görünce mutlu olmak demek.

resimli günlük dedi ki...

Şu yazıyı yazmışsın ya,harikasın Mümineciğim :))Blog ödülü falan deniyor ya elimde olsa onların hepsini sana gönderirdim.Annelik diye google'da aratınca en başta bu yazı çıkmalı.İşin özü,gerçeği budur diye.Aklına sağlık canım benim :))
özlem

Filiz dedi ki...

anne olmak demek ; emekliliği olmayan bir işe girmişsiniz demek.

Adsız dedi ki...

merhabalar, sizi dün gece keşfettim başka bir siteyi takip ederken.biri üç, diğeri bir yaşında olan iki kızçocuk annesi olmama rağmen, anne çocuk ile ilgili sitelere pek bakmamaya çalışırdım. Mükemmel anneler- ve çocukları itici gelirdi. Allahtan önyargıyla yaklaşıp sizin sitenizi de atlamamışım. Gece 1 e kadar baktım ama doyamadım. Çok güzel bir anlatım tarzınız var.teşekkürler paylaşımlarınız için

Modavesaire dedi ki...

aayy, hem anne olmak istiyorum hem de istemiyorum :((

napacağuuk şimdii :))needeceğuuk ??
yazınız ve blogunuz çok güzel. severek izliyorum sizi :)
sevgileer.

ONLARUYURKEN dedi ki...

okudum:)
gidiyordum selam veriyim dedim
allaha emanet olun
.

Adsız dedi ki...

Eh be Deli Annem ! Doğru söze ne denir ?

ece ve annesi dedi ki...

anne olunca ben böyle tuvalete bile gidemeyeceğimi bilmiyodum valla...

ama biraz büyüsün geçmiyecekmiiiiiii

yaruze... dedi ki...

Her zaman ki gibi 12 den vurmuşsun.Şahanesin Deli Anne...
Seviyorum seni...

elif-kayra dedi ki...

anneliği tüm tüm gerçekleriyle anlatımışsınız. güzel ve çok doğru bir anlatım olmuş.tşk.

tosbagalar dedi ki...

Katılmamak elde mi?

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Annelik=Delilik
Annelik tüm bunları okuyunca, başka bir gökyüzünde benim gibi bir tane daha var demek ama herbirşeye rağmen
annelik, huzur keyif ve biraz da çılgınlık deli annem...

elif ada dedi ki...

Çok, çok haklısın... Ellerine sağlık

Müjgan dedi ki...

"Anne olmak demek, derin vicdan azaplarıyla tanışmak demek. Bir yandan kızıp, bir yandan daima düşünmek ve kendini yemek demek. Alıp vermekle ömrünü bitirmek, bir türlü huzura erememek demek" en çok da bunu sevdim :) Ahh ah bu çocuklar ömür törpüsü :) Çok güzel bir yazıydı,elinize,yüreğinize sağlık...

Nehire dedi ki...

Anne olmak demek,(benim için)hiçbir şeyin kalmadığı anda bile yüreğimde sımsıcak iki sevgimin hala var olduğunu bilmek demek.
Sevgiyle kalın...

Hamarat Hatun dedi ki...

anne olmak demek çocukların başarılarıyla gururlanmak demek.
anne olmak demek onlar uyurken o masum yüzlerini büyük bir huzurla seyretmek demek. dünyadaki hiçbir şeye değişilmez.
ANNE olmak demek 'sen dünyanın en güzel annesisin' dendiğinde kendini prenses gibi hissetmek demek.
Allah acılarını göstermesin. zor ve zahmetli günler çabuk geçiyor. çok çabuk büyüyorlar. sevgiler canım öptüm.

nghnca dedi ki...

Hasta yatağından başını uzatıp,çocuklara sabah çikolatalı top yediren babayla dalaşmak,onu kötü dadı ilan etmek,tiz yumurta yapılsın diye bağırmaktır.Çocuklar şaşkın..şimdi arkalarından bakınca çocukların ve babalarının yumurta mı yemeselerdi,bu dalaşmayı mı görmeselerdi diye pişman olmaktır...zor iştir anne olmak...

Sibelbek dedi ki...

vallahi çok doğru, doğru da... kendimize biraz haksızlık mı ediyoruz ne?... acık salıvermek lazım belki de... yani belki... bilmem ki... :P

didem dedi ki...

Valla cok dogru. Yazdiklarin eglenceli gibi gozukuyor ama gercegin ta kendisi. Gaz ve gegirmeye cok sukur demeye cok guldum. Bizim Berk bebekken babasinin yuzune (burundan asagi kisma!) cis yapmisti da esim yataktan donerek kendini asagi atmisti komando donusu ile!
Gercekleri tum ciplakligi ile yazmissin:)

yeliz dedi ki...

çikolata! daha dün çaktırmadan çikolata yedim, kucağıma aldım, ağzımdaki kokuyu aldı dümbük! hali hazırda çikolata yasak ama nasıl biliyor güzel bişey olduğunu anlamak mümkün değil.

çok güzel yazı olmuş. fazlası var eksiği yok:)

Adsız dedi ki...

ekleyecek birşey kalmamış..ama fazla fazla yaptıklarımız

nihansu dedi ki...

Anne olmak demek; bu mesleği gönüllü seçmiş olmak ve çok severek yapmak demek lakin emekli olunamayan tek meslek olduğunu da göz ardı etmemek demek...

Anne olmak demek; çocuğunun bir yeri ağrırken onunki ağrımasın bana olsun olan demek ve akabinde psikolojik olarak aynı yerde ağrıyı hissetmek demek(tecrübe ile sabit, dün gece yaşadım bunu)

Anne olmak demek; her daim soru işaretleri ile yaşayıp, yerli/yetersiz ikileminde mükemmelliyetçi olmaya çabalarken hiçbir şeye bir türlü nokta koyamamak demek.

Bu güzel yazınıza aklıma ilk gelen 3 cümle ile yorum katmak istedim. Liste o kadar uzar gider ki... Okuduğum her açıklamada kendimden çokça şey buldum.

zuzuların annesi dedi ki...

Ve anne olmak demek;Tüm bunların farkında olup dile getirebilmek demek!:)
Üzülmelimiyim, sevinmelimiyim bilemiyorum ama tüm maddelere içtenlikle katılıyorum...

annesiningülü dedi ki...

anne olmak demek biz bağırsak bile başkasının bağırmasını kabullenmemek ve aslana dönüşmek demişsin ya :) katılıyorum. ben doğurdum ben bağırırım :D
babişkolar siz susun :)

Deli Anne dedi ki...

Gülom: Salıvermek şart da gel de içine anlat bunu.. ne kadar istesek de hijyen takıntımızı o seviyeye getiremeyiz. Çocuklar erkenden dikiliyor arkadaşım.. tam kaçtı bilemedim ama 8:23 gösteriyor yorum saati..

Öznur'um: :)

Aslısın: kesinlikle o küçük suratı görünce kendinden utanmak demek.

Özlemim: canım benim.. senin de gözüne, eline, kalbine sağlık..

Filiz'im: evet o eksik kalmış bak:)

Adsız: :)

Modavesaire: sevgiler size de:)

Onlaruyurken: Sizler de Allah'a emanet olun.. sevgiler.

Red Riding Hood: :)

Ece ve annesi: biraz büyüsün geçer elbet, endişelenme.. ama orda da ya içeri girer seninle yahut kapı eşiğinde bekler:)

Deli Anne dedi ki...

Yaruze'm: valla bil mukabele arkadaşım:)

Elif-kayra: ben teşekküre derim, okuyup yorumladığınız için.. :)

Tosbağalar: :)

Kaymaklıkadayıf: kaçıklık, delilik, çılgınlık her türlü insanlık halinden biraz biraz olmak demek:)

Elif-ada ve Müjgan: sizin de gözünüze, dilinize sağlık:)

Akasya ağacı: Amin! Allah cümlesine sağlık, huzur, iyilik ve güzellik versin.. bize de elbette.. sevgiler:)

Nghnca: pof evet bir de o var.. kendini tutamayıp babayı ddiklemek demek, çocuğa iyilik yapayım derken günü maraz etmek..

anne kaleminden dedi ki...

hepsi de yerli yerinde olmuş tespitlerin.. tırnak olayına çok güldüm yalnız keserkende gülüyorum, 20-40 hah sıra bende 60 :) hızımı alamayıp eşime girişmişliğim bile var :)))

Selen dedi ki...

Anne olmak demek 33 yaşında, anne babandan değil çocuklarından gizli saklı bir keyif sigarası tüttürmektir. :P

Deli Anne dedi ki...

Sibel'im: lazım lazım çok lazım hem de amma velakin nasıl ben de bilmem ki?

Didem: ahha o vaziyeti düşündüm bir an ve bizim çiş sahnelerimizi.. bir de derler ki çocuk işerken ay-aman deyip bağırmayın, korkup kesilirlermiş çişten.. yetmezmiş gibi bir de ay aman uy feryatlarımızı bile içimizde patlatmaya çalışıyoruz..

Yeliz ve Bir Annenin paylaşımları: eksiği çok aslında.. kafamda dönen bir sürü şey daha vardı da yazamadım; uykusuzluk ve başağrısı zirve yapmış bende..

Nihansu: çok uzar bu liste çoook dediğiniz gibi..

Zuzuların annesi: valla ben de bilmiyorum ne hissetmeli:)

Bahar'ım: sen de aynı bensin yahu! kardeş miyiz yoksa Bahar'ım:)

Nihan'ım: benim çok canımı sıkıyor ve bir hafta ne de çabuk geçmiş dedirtiyor bu mevzu bana.. ama eşime ı-ıh.. tırnak tiksintim var benim çok.. kendi tırnağım kaçsa keserken alırken iğrenirim niyeyse.

Unknown dedi ki...

annelik demek gözünün hep tembellikte kalması demek.. sabah kuzenimle konuştuk,10da kalktım hala kendime gelemedim dedi.. akşam kaçta yattığını sordum 12de deyince.. oh ne güzel on saat uyumuşsun diye hesap yaptım içim kanaya kanaya
:))

yani anne olmak demek ince hesaplar yapabilmek demek..

anne olmak demek çocuklarına sonraki senenin giysi stoğunu yaparken,onların boy kilo grafiğini çıkarabilmek demek..

kız şu anda 18aylık oğlan seneye kış 1yaşında olacak..ablası gibi uzasa, +3 santim de sen koy erkek çocuklar daha boylu olur falan filan derken ne hesaplar ne hesaplar..

hamilelik delilik,annelik zırdelilik :))der bir dostum..

öpüyorum tüm anneleri..

anne olmak demek,anne olmak demek işte :))

Deli Anne dedi ki...

Selen: hah! tam da o! ne iyi ettin yazmakla.. bir ara anımsayıp, sonra unutmuşum..

Deli Anne dedi ki...

Annem: ne güzel detaylara girmişsin.. hepsi çok yerli yerinde ve biz işte!

lovehouse dedi ki...

anne,anne güzel anne ne güzel dile gelmişsin,düşünmeye kalksam hiçbirini hatırlamazdım ama hepsini bir fiil yaşıyorum o ayrı :)

Unknown dedi ki...

Ne güzel dile getirmişsin.Arkadaşım hamileyken sormuştu " annelik nasıl bir şey ?" diye hiç düşünmeden demiştim " annelik mazoşistlik " diye.Çünkü "benlik" kavramı yıkılıyor , yerine " annelik " kavramı yerleşiyor.Başka bir arkadaşım ise çok güzel bir örnek vermişti " antep fıstığını çok seviyorum ama Ömer benden daha çok seviyor.Bazen Ömer e yedirirken hiç farketmiyorum bir tabak dolusu fıstık bitmiş ve ben bayıldığım halde bir tane bile tadına bakmamışım.Ömer yerken hepsini ben yemiş gibi oluyorum " .Galiba hiç bir erkek anlayamaz annelik nasıl bir şey.Babalık da güzel duygudur fakat hiç bir baba bir annenin yaşadığını yaşayamaz.Buda kadınlara lutfedilen ayrıcalık olsa gerek...Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın.Sevgiyle kal

Anne İş'te dedi ki...

en son tuvalete yalnız girebilme hakkımı geri istiyoruuuuuuuuuuum diye çemkirirken yakaladım kendimi:))ve her madde de aynen öyle,aynen öyle hay elelrine sağlık

NiLaY dedi ki...

okadar güzel anlatmışsın ki üzerine daha ne denir bilemedim ama sonuç olarak annelik dünyada alınabilecek en güzel sıfat :)

Nil dedi ki...

Anne olmak demek ne yazsam anlatmaya yetmez demek. Çocuğunun tükürdüğünü yiyebilen başka manyak var mıdır benden başka. eşim bile iğreniyor benden :)

HALE ATMACA dedi ki...

ağzına sağlık ... harika yazmışsın yine Deli Anne.
ne tuhaf şey hakkaten ...sürekli bir kısırdöngü...mutlulukla bezginliğin, coşkuyla sıkıntının, umutla endişenin yer değiştirmesi sürekli sanki

architect dedi ki...

biz bunca şeyi yüklendiğimiz için mi acaba baba olmak demek: tüm bunlar olup biterken bir köşeden izlemek demek :)

Unknown dedi ki...

anne olmak demek;her daim er misali komut beklemek demek.Bazen boş bir an oluyor öyle bakıyorum ne çıkacak ne olacak diye(tabi ben bu arada dumura uğramış haldeyken oğlum yeni emirlerini -isteklerini düşünüyordur herhalde:)

Selcen dedi ki...

anne olmak gözünden uyku aka aka deli annenin yazılarını okumak demek. saat 7de evde olunca birden canlanıp kuzuyla oynamak sonra uykusuz bir gece geçirip yeniden işe gelmek demek :))))
ne güzel yazmışsın deli annem de ben şu an ne yazdığımı bilmiyorum uykusuzluktan geberiyorummm

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Fazlasi var eksigi yok, kesinlikle!
Ellerine, yuregine saglik deli annem...

Bulbulunyeri dedi ki...

Tatlım,
evet anne olmak bu dediklerin hepsini kapsar. Ama anne olmak öylesine güzel bir duygu ki. İlkini bildiğimiz halde ikincisini yaparken tereddüt etmememizden belli değil mi?
Onlara en kızdığımız zaman bile gözlerinde gördüğümüz tek bir yaşla milyon kere pişman olmak ve yeniden kızmak gibi kısır döngü olsa da biraz zaman geçip büyüdüklerinde en yakın arkadaşlarımızın onlar olması da inanılmaz güzel bir duygu.
Allah hiç birimize onlarsız hayat göstermesin dileğiyle,
Sevgiyle kal.

sevilay dedi ki...

Anne olmak demek Allah'ın özel kulu olmak demek 99 tan bir parçayı alıp tüm yazdıklarını yapabilmek...Ve en önemlisi karşılıksız sevmek demek...Sevgiler size...

nomeyma dedi ki...

Sevgili Müm;
Sana sihirli diyeti gönderiyorum. Keşke bunu 1 gün uygulayabilsen ve istediğin kilo ya kavuşsam diyesim geliyor lakin, kazın ayağı öyle değil işte :( ama bunu çok değil 3 ay yapacaksın ve bahar'a fit olarak gireceksin. 3 ay dediğin ne ki?

İlk 10 Gün
Verilecek Kilo :1.500 gr ile 2.400 gr. Arası
Sabah

saat 8:00- 9:00 arası 1 bardak Ilık limonlu su
bir tutam Dere otu ve 5 dk sonra şunu yap.
1 su bardağı süt
6-7 kaşık nesfitt ve müsli
1 bardak SU

Ara
3 Kuru kayısı--- 1 Bardak Su

Öğlen Saat 13:00
1 Kepekli Tost VEYA
Ton Balıklı Yada Peynirli Yada Tavuklu Salata
YADA 100 Gr Izgara Et ve Salata YADA
1 Kutu Ayran ve yarım paket etiform
VE 2 BARDAK SU

Ara 16:00
1 Bardak su ve Yeşil çay şekersiz.
1 probiyotik yoğurt

Akşam Saat 20:00
2 Bardak su yemek öncesi veya sonrası
Haftada 1 gün: 200 grb balık ve salata
Haftada 1 gün: 6-7 kaşık kurubaklagil, Salata ve
1 Dilim kepekli ekmek
Haftada5 gün:Sebze Yemeği, Salata 1 dilim
kepekli ekmek veya ekmek yerine 1 kase çorba

Gece 22:00
2 Bardak su
1-2 Porsiyon meyve veya
1 meyve ve 1 çay bardağı leblebi

Önemli not ; Bu 10 günde mutla 4 kez minimum 40 dk yürümeyi sakın ihmal etme.

sevgiyle kal;
Sütlacı çok özledim. öp benim için.

Vijdan dedi ki...

Ah deli anneciğim tüm anneler aynı duyguları yaşıyoruz :))

Gece defalarca anneee diye seslensiğinde odasına ışınlanmak ve küçücük yatağında minicik bir yerde onunla birlikte mışıl mışıl uyumak :))Parmak uçlarınla odana döndüğünde yastığa başını koyarken anne dediğinde tekrar geri dönmek :))
Yorgun olduğunda ilk anne deyişini duymadığında nerde kaldın diye fırça yemek :))
Sabah işe makyajsız ve göz altı morluklarıyla gitmek :)
Akşam zili çaldığın anda her akşam senden saklana ufaklığı görmemizden gelip, sürekli ah benim kızım nerelerde diye arayıp saklanbaç oynamak :)
2-3 yaş sendromlarında saçını başını yolmak :))
Ona kızdığında ertesi gün işe geldiğinde bütün gün vicdan azabı çekip kendi kendine söylenmek akşam eve gittiğinde canımmm diye sarıldığın anda herşeyi unutmak :))
Tüm yorgunluklara rağmen dimdik ayakta durmak vs.vs...
Devamı hiç bitmeyecek :))
Bitmesin evlatlarımızla birlikte nice güzel günler inşallah...
Sevgiler :))

Müge dedi ki...

Yorumların hiçbirini okumadım, isterdim ama vaktim yok ne yazık ki.. o yüzden aynı şeyleri yazarsam affola güzel annem benim..

Yazdıklarının en ufak bir abartısı, en ufak bir kafadan atması, en ufak bir hatası, en ufak bir samimiyetsizliği varsa, ben de anne değilim :) ŞA HA NE YAZMIŞSIN!!!

Aralarında 27 ay olan 2 çocuğumu büyütürken yaşadıklarımı hatırlattın bana (yani 2.ye hamile olduğumu öğrendiğimde, 1. daha 18 aylıktı). Haa hâlâ da bitmiş değil işler ve düşünceler, bitmez de: ÇÜNKÜ annelik son nefese kadar sürer.

O kadar isterdim ki, sana yakın olayım.. geleyim yükünü hafifleteyim arada.. ister iş olarak, ister manen destek olarak..

İnan sarılasım geldi sana....... çok duygulandım..... çok........

Ebru dedi ki...

Ancak böyle anlatılabilir anne olmak. Eksik bırakmışsın tüm bunlar oluyorken böylesine güzel yazabilmek de demek. Malzeme süper anlatcı süper:)

firdevs dedi ki...

anne olmak demek cocuklar varken biraz sessizlik die sizlanmak demek . ama onlar yoklarken , tam da ayagini uzatip iki satir okumak icin firsat cikmisken bu seferde ev ne kadar sessiz diye hayiflanmak demek :p

Unknown dedi ki...

bence anne olmak sana yakışıyor.

narcicegirengi dedi ki...

Selamlar sevgili deli anne:)) Bittim blogunuzun ismini de cismine de.. Anlatim ve anlattiklariniz harika.. Hic bikmadan okudukca okuyasi geliyor insanin:) Cok hos... Cok dogalsiniz..
Sevgi ve muhabbetlerimle:)

Deli Anne dedi ki...

Ferda:) daha neler yaşıyoruz da ya akla gelmiyor, ya da yazsa burdan köye yol oluyor:)

İçimizdeki karnaval: teşekkür ederim arkadaşım.. sen de sevgyle kal.

Anne İş'te: ah o mevzu yok mu!

Nilay: evet şüphesiz.

Küçük Mucizem:ahahaha eşin bile iğrendi ha ahaha.. hepimiz manyağız bence.. ben de oğlumun ağız kokusunun delisiyim.. -a yeter anne artık bu konuyu kapatalım-diyor zavallım.

Hale: sen de çok güzel ifade etmişsin.. bahar mevsimi gibi.. an be an değişen havalrımız..

Deli Anne dedi ki...

Architect'im:daha yazcams ana kafam sakinleşsin istiyorum sözümona..

dediğinde de haklısın bazen ne denli seyirci kalıyorlar.. ve ne de sinir bozucu oluyorlar:)

Sezobigo: ben bazen oturduum an komutlar gelince birden bir delleniyorum, küçük anlamıyor da zavallı Selim neye uğradığını şaşıyor.. tamamtamam anne, kalkınca verirsin diyor.. derin nefes al, sakinleş diyor bir de:)

Selcen: ben de berbat durumdayım. aslında çift görüyorum .. bir de yüz kemiklerim ağrıyor dediğimde komik geliyor ama sahiden de ağrıyor ve yamultuyor beni.

Seyhan'ım: senin de eline, gözüne kalbine sağlık arkadaşım:)

bülbülün yeri: Amin amin amin! Valla öyle bir şeyi kızarken daha lafını bölüp sarılmak demek bir yandan da..

Deli Anne dedi ki...

Sevilay: aslında bambaşka bir şey demek değil mi? o yüzden diyorum ya anne olunca anlayablir insan bir anneyi.

nomeynmam, canım:) 10 günde bu kadar az mı verdiriyor, şöyle bir 4-5 verseydi insan hemen de motive olsaydı.. deneyeceğim inşaallah.

sütlaç beerbat 2 gündür, hem hastalık, hem uykusuzluk ve de diş sanırım.

Vijdan: Bitmesin evlatlarımızla birlikte nice güzel günler inşallah... amin, amin, amin
Sevgiler size de:)

Mügem: canım Mügem, işte bu yüzden seviyoruz birbirimizi, derinden anlıyoruz çünkü.. işte bu yüzden diyorum ki yaşamayan bilemez anneliği ve hüküm de sürmesin bu yüzden.. bizi bizden başkası da anlamaz gayri..

öpüyorum seni çok:)

Ebrum: ):) kendime mahçup gülüş sembolü bulacağım.. yukardkai gibi birşey ama üsttekiler aşağı düşmüş kaşlardır lütfen:)

Deli Anne dedi ki...

Firdevs: ay evet evet bu da var kesinlikle.. Selim'i alınca İlter bir iki dönüyorum evde, bebek de uyumuşsa bir süre sonra sıkılıp arıyorum nerdesiniz diye.. böyle de devamlı bir sapıtıklık halindeyiz vesselam.

Öz'üm: teşekkür ederim. İnşallah dediğin gibi olur sahiden de:)

Narciceğirengi: Selamlar, ne güzel isminiz böyle.. ben de sizin isminizi çok sevdim.. Bu renge dair özel hislerim var çünkü; bana annemi, ablamı hatırlatan.. nar ağacını da, çiçeğini de, meyvesini de pek severim..

sevgiler size de:)

neval dedi ki...

annelik bazen sabır bazen zillet demek kısaca değilmi bacım ?

İkiz Annesi dedi ki...

Eline sağlık canım
Anne demek masaya oturduğunda iki cadıyı doyururken nasıl olduğunu anlamadığı bir biçimde kendisi de doymak demek:))
Yazdıklarının fazlası var eksiği yok sağolasın.
Sevgiler...

ikizlerimbenim dedi ki...

Merhaba,

yazınızı okumak demek annenin aynadan kendini seyretmesi demek bir nevi..ne de ince noktalarda birleştiğimizi görüyorum, nice umut veya çaresizliği yaşıyoruz 'annelik' kimliğimizle..ben hastalık kısmını ekleyeceğim sadece; anne demek nefesinden-bakışından hasta olup alacağı antibiyotiğin hangisi ve ne kadar doz olacağını bilmektir, işin uzman doktoruna bakmadan..

New York'tan dedi ki...

Deli Anne'cim ne denir bu yazinin uzerine :)
en cok da hastalandiginda hic dinlenmeden ev halki ile ilgilenmek kismi beni cekti, gecen sene bizzat yasadigim icin :)

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

deli annem anne olmak demek önce kendinin büyümesi demek yaşı senden 15 yaş büyük çocuğun olunca annelik değil kardeş gibi oluyosun anne olmak için önce büyümek gerek senin yaşın büyük olmazsa bu yaşadıklarını eksik yaşamak demek ve aklın başına gelince çok büyük bir vicdan azabı ve evlatla kardeş arasında bir çocuk sahibi olmak demektir velhasıl kaybedileni yaşananı hep eksik yapmak tam istenilen gibi yapamamak demek hoşçakal deli annem

Behiye Sönmez dedi ki...

hem keyifle hem de tebessümle okudum..birkaçı hariç hepsi de bana uyuyor :)arkadaşların da yorumlarına bakınca anladım ki yalnız değiliz :))

deren dedi ki...

walla birilerinin çıkıp gerçeği anlatması gerek diyordum delianne,tamda üstüne geldi yazın.bıktık artık bebişim,gözümün çapağı,ciğerparem türünden yıkılmaz muhteşem anne tasvirlerinden...
katılmamak mümkün değil..
benim süper dizim desperate housewifesin bir bölümünde süper anlatılıyor bu annelik olayı...tüm gerçekliğiyle..

Yunkabu dedi ki...

Her bir satirina katiliyorum. Her bir satirini yasiyorum.
Icimin en ciz ettigi kisimsa o derin vicdan azaplari.. yavas yavas olduren icimi.. beni bezgin perisan eden... isyan ile sukretme arasinda bir yerlerde kitlenmis kalmisim..

OZLEM ANNE dedi ki...

anne olmak; tarifi imkansiz ucu bucagi belli olmayan koruma duygusu, endise ve korku, ve ayni zamanda inanilmaz ice disa sigmayan bir sevgi ask yumagi..

gutguturuna dedi ki...

canımsın ya..yine duygularımıza hissiyatımıza ne güzel tercüman olmuşsun..tüm tesbitlerine katılıyorum..gizli gizli cips yiyorum mesela bende kızım görüp istemesin sağlıksız yiyecekler yemesin diye..her cümlende kendimden birşeyler buldum..süpersin..her zaman ki gibi.. bi de bunları okumak çok rahatlattı beni..benimle aynı şeyleri yaşayan bi dolu insan daha doğrusu anne olduğunu bilmek çok rahatlattı beni..sabah sabah terapi oldu desem yeridir..kalemine yüreğine sağlık..bi de bide bütün gün tüm bunları yaşayıp gece yorgun argın yastığa baş koyduğunda iyi ki varlar diye rabbine şükretmek dimi annelik..

fatoş dedi ki...

bize de alkışlamak düşer :)))

Deniz dedi ki...

yürü be :))) süper

Unknown dedi ki...

bir alkış da benden:))) 8 aylık anneyim ve ateşler içinde gecenin bir yarısı normalde olsa kafamı yastıktan hiçbir güç kaldıramazken kızım için gecede 4 defa kalkıp onu emzirdim ya gerçekten "show must go on"

bilge ve annesi dedi ki...

Deli Hatun, sen varya bu yılın getirdiği güzelliklerden birisin bana. Yazdıklarını okuyup, dillendiremediklerimi kelimelerinde bulduğum "yaşasın yalnız değilim" bencilliğimde ki cümlelerimin kaynağısın, iyi ki varsın, iyi ki bloğunu buldum, iyi ki güzel yüreğini paylaşıyorsun bizlerle. Allah satırlarından eksik etmesin bizi, sevgilerle

Özlem dedi ki...

olur ya gece uyusan bile uyumamış gibi yorgun kalkıp şikayet etmemek...
çünkü o minik suratın sana bakıp anne dediği an herşeyi unutmak...
annelik hayatımız boyunca istifa edemeyeceğimiz gönüllü meslek keşke
vicdan azabını daha az hissedebilsek..

yüreğine sağlık deli anne
pek güzel olmuş

Sitare dedi ki...

manyak güzel bir yazı olmuş.bir yandan da üzüyorsun bizi.yolla şu oğlanları bursaya bakayım bi 15 gün.sen de bi nefes al yaa:(
istanbulda olsam ahh olsam hazırda çalışmazken destek olurduk birbirimize öff yaa:(

ulay dedi ki...

oof of ben daha bişey görmedim anladığım kadarıyla ilerde işler çok daha neşeli bi hal alacak :)çok çok kolaylıklar diliyorum ne güzel yazmışsın yine

Deli Anne dedi ki...

Neval: elbet bacım elbet:)

İkiz Annesi: hah çok iyi bir noktaya temas etmişsin.. o da eksik kalmış.. benim bu yazının devamını yazmam gerek.. sevgiler.

İkizlerim benim: evet evet, daha gözünün sekmesinden bile anlamak demek değil mi?

Şeyma'm: uzaklarda en çok hastalıkta zorlanıyor insan değil mi? Allah yar ve yardımcınız olsun

Ev Günlüğü: 15yaş küçük ha, beraber büyümüşsünüzdür sahiden.. ama yaş farkı az ya da çok o hesaplaşma her an var, yıllar ilerledikçe artıyor illa ki.

Cake Life Behiye: çok şükür yalnız değiliz.. buranın en iyi yanı bu valla.. anormalliklerin olağan olduğunu farkeymeye vesile oluyor.

Deli Anne dedi ki...

Deren: ahha gözümün çapağı ha:)

Yunkabu: Ölene dek peşimizi bırakmayacağa benzer vicdan azapları...

Özlemim: tam da bu:)

Gutguturuna: gizli gizli cips ha.. bizdeki çifte standardartında haddi hesabı yok.. yalnız tatlıcılar ve tuzlucuolar belli oluyor bu vesileyle:)

Lupinin annesi:)

Deniz:)

MissRed: valla aynen öyle.. başka hangi güç insanı o tatlı uykudan uyandırabilir değil mi?

Bilge ve annesi: Aman efenim, valla çok mahçup oluyorum.. hoş benim yaptığım bişey de yok ki..

Özlem: senin de diline, gönlüne sağlık :)

Sitare: ah canım arkadaşım bir ütopyam var bu anneler ülkesi hususunda:)olsa keşke!

fragola: aslında neşeli bir hal alıyor, geçtiğinde ne yaşamışım ki bunca söylenmişim de dedirtiyor ama yaşarken çok da daralabiliyor insan.. yoksa aslında ne zor annelikler var.. ne hayatlar..

ulay dedi ki...

delianne ben bile şimdi ev işiyle uğraşmadığım halde, sadece emen, gaz çıkaran, mıkırdanan ve uyuyan 3 aylık bebeğimle uğraşırken böyle yorulup homurdanıyorsam sen ne desen hakkındır. beterin beteri var, doğru ama herkesin derdi kendine büyük. hakkaten insan çektiklerini çabuk unutuyo bi de dediğin gibi, güzel şeyler kalıyo akılda neyse ki :)

iki kız & iki erkek dedi ki...

Ya deli anne akşamın şu saatinde kopardın beni. Sıksak daha neler çıkar:)))) cidden iyi güldüm ama. Harikasın ve çok doğalsın. Tebrik ediyorum.

Deli Anne dedi ki...

Fragola: çok şükür :)

Sibel: valla çok şey çıkar.. yorumlardan bile neler çıktı ki 2. bir yazı hatta 3.yazı gelmesi lazım arkasından.:)

neselihaller dedi ki...

Deliş'im döktürmüşsün gene...ya ne kadınsın maşallah...hem bu yazdıklarını yapıyor, hem de oturup yazabiliyorsun...pes valla, maşallah deli kadın :-))

Deli Anne dedi ki...

Gülçin'im ya sana ne demeli:)

iki kız & iki erkek dedi ki...

Devamını bekleriz. Sanırım herkes kendini buldu bu yazıda. Tam odak noktasından yakaladın olayı. Koşturmaktan perişan yorgun bitkin anlarım gözümün önünden film şeridi gibi geçti gerçekten. Ben bu kadar özveriye kimseyi mutlu edemiyorum ona yanıyorum. Ama ne hikmettir bu beğenisizlik daha iyi nasıl olunura getiriyo beni. Ama sonunda koyuveriyorum oluruna sallıyom yani bazı şeyleri oluyo gidiyo napim :))) kendi halime bile gülüyorum

Unknown dedi ki...

vallahi okudum okurken yoruldum :) zaten hiç istemediğim bir eylemdi şimdi hiç düşünmez oldum :))
sevgiler ve brova sana dıyorum maşallah :))

nilo dedi ki...

Süpersin eline gönlüne sağlık:)

Deli Anne dedi ki...

Sibel: :)

Burcu'm öyle deme.. mesul hissediyorum kendimi sonra.. hem biliyor musun güzellikleri tarif etmek zor, sıfatlar yetersiz kalıyor, o sebepten belki de onları yazamıyorum:)

Nilo: sizin de elinize, gönlünüze sağlık:)

Gözzy dedi ki...

kesinlikle hepsine katiliyorum ve hep diyorum anne olmak yine de bambaska birseymis..bazen o kadar kizgin oluyorum ki bir gulumsemesi yetiyor kizimin herseyi unutmama :) Annemin hep biz yaninda degilken endise icinde olmasina kizardim cocuk degilim ben derdim ancak annem hep "Anne olunca anlarsin" derdi.Bu sozune o zamanlar gulerdim ama simdi cok ta iyi anliyorum bu sözle ne demek istedigini..