9 Aralık 2010 Perşembe

Sığınağım Burası Benim!

Sığınağım burası benim, hatta bir nevi evim. Rahatça köşeme çekildiğim, istediğim yeri istediğim şekilde değiştirdiğim, istersem içersinde gezindiğim, istersem bir odasında sabitlendiğim ve geceyi orada geçirdiğim. Canım neyi isterse onu dinlediğim, dinlendiğim. Kendimle başbaşa kalmaktan sıkılınca kapısını aralayıp komşu evlere ziyarete gittiğim, bir iki hasbihal ettiğim, bir kaç lafladığım, belki bir acı kahvesini içtiğim, keyfettiğim yerim. Hatta zamandan ve mekandan bağımsız hallerdeyim ki, ışık hızının da ötesindeyim.
Bir an İsviçre'deyim mesela; KarmaşığımSarmaşığım, elma yarım, bilge yanım ile biraz öksüz, biraz bakımsız evinde sohbetin derinliklerine inerim,  sohbetin tadından yenmez bilirim ama çocuklar da fazlasına izin vermez, zar zor vedalaşıp gezmeye devam ederim. Hollanda'ya Pınar'a uğrarım ardından, dertleşirim, -Pınar bu kilolar ne olacak- derim, Baran ve Mirza ile de eğleşip gezmeye devam ederim. Gülçin'e uğramadan gider miyim hiç?  Bir de ona uğrar, tatlı sohbetini dinlerim. Ansızın  takılıp asi ruhumun peşine -Cihan'ı da bir göreyim- diyerek Kanada'ya geçerim ve Taze Annem'in pankekli kahvaltısına yetişirim. Hazır buraya kadar gelmişken bir de Amerika'ya geçerim. Önce New York'a; Şeyma'nın huzur dolu evine, bereketli ve sıcak sofrasına konuk olurum, Mirzahan ve Ahrar ile bir kaç oyundan sonra  -Şeyma'm beni gezmeye götür- derim; Central Park'a, ordan 5th Avenue ile gezmelerden gezmeler beğenirim. Bir de Ela ve Ege ile annelerini de ziyaret ederim. Sakın ha, kaybolmayın bir daha diye ikizleri tembihlerim. Beni bile ne çok üzdünüz, derim. Çok kalamam olduğum yerde ansızın Almanya'ya geçeri. Karlı penceresinden etrafı gözleyen Betül'e uğrar, nefis bir çilekli reçel yerim. A, Efsun ve boncuğu da burda değil miydi der ve LeonCan'ı  sevmeye giderim. Lakin Efsun -Ah Anne olmak zor- der başka bir şey dememektedir. Vedalaşıp birden rotamı yeniden Amerika'ya çeviririm, Yeliz'i ziyaret edeyim derim amma velakin Yeliz'in yerinde yeller esmektedir, ben de ortalıkta kalan ve aklıma taktığı makaronlardan* yerim, bir de parlak saçlı oğlunu sever, kapıyı usulca çeker giderim. Ardından Evren'e uğrar söz verdiğim gibi Türk kahvemi götürür, bir de YavruSu ile ninnisini canlı dinlerim. Mest olurum. Çok duramam ya olduğum yerde bir de NihalimAslı'ma giderim, ordan burdan konuşmalarını dinlerim. Bir de Kardan adam yapmış ki, hiç görmeyin derim. Derken İngiltere'ye geçer Pınar ile Enver'i sevmeye Özlem'e giderim, yanlış anlaşılmasın Özlem Annemi de pek severim. Bu sırada Beyza'mı ve Kaan ve Elvan'ı anmadan geçmeyiz. Sizin çocuklarınız hep ışıltılı, nedir bunun sırrı, demeden gider miyim? Biraz da soğuk bölgelere, Selinka'mı ziyaret edeyim deyip kalkar giderim. Selinka'm kapılarda müziği ile karşılar her daim. Onunla da halleşip ah çok yoruldum deyip, gene sıcak, sakin, rahat evime dönerim. Müziğimi açar keyfe keder düşünceleri yakalar, bazen dinlenir, bazen dile gelirim. Hep çalışmam biraz da dinlerim öyle ki birazdan şehir şehir gezmeye de çıkabileyim...

*makaronları ilk Yeliz'de duydum ve gördüm, sonra makaron silsilesine uğradım, ne yana baksam onlar, en nihayetinde yedim bugün. Burda yediğim pek matah değildi çok şükür, ya olaydı, daha da şişerdim.  

**Astral seyahatlerimin, mesafeden bağımsız hallerine dikkati çekmek adına, kıtadan kıtaya geçiş yaptım.  Yurtiçinde ziyaret ettiğim komşularım o kadar çok ki onlar devasa bir posta sığabilir ancak.. ve gece 3.posttan sonra onu yazmaya girişemedim, uygun bir zaman bekledim.

49 yorum:

nihalasli dedi ki...

hihii yerim seni ya:)) ordan burdan konusmalari derken tam beni anlatmissin bir turlu cizgim yok dimi hihii:))Canim ya saolasin sen hep gel ben sana hep ordan burdan anlatcam bisiler:)
Bende kezbani seviyorum o yazsin okurum o gelsin dinlerim;)

Deli Anne dedi ki...

A, çizgin yok demek istemedim.. olduğun gibi, demişsin ya, konuştuğum gibi yazıyorum diye, ona binaendi.. Kezban'ı yollarım bir ara sana o halde.. O pek sevmez gemzeyi ama denerim:)

New York'tan dedi ki...

Ayy Deli anne'cim ne diyim sana :) gulumsettin beni aksam aksam .

Ben de yeri geldigi zaman anlatiyorum esime blog komsularim var benim diye bilmesede dinliyor beni :) burasi ayri bir dunya gormesekte birbirimizi kendime yakin hissettigim blogculardan birisin :)

Yap bir cilginlik ,Sen gel buraya ogluslarla beraber, benimkileride ekleyelim dort oglan olsun :), New york'un altini ustune getirelim :) oldu mu ?

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

fincana kahve koydum bana da buyur gel :) sevgiyle

Unknown dedi ki...

Cookk duygulandim. Bize de geldin :) Gel gel deli annem, sana yemekler yaparim :)

neselihaller dedi ki...

bu şekilde bana da yeni komşular kazandırmış oldun teşekkür ederim...de...müsait olduğunda bize de bekleriz. Sevgiler

Hamarat Hatun dedi ki...

bizede bekleriz,çocukları büyüttük ama konuşcak birşeyler mutlaka buluruz.

Filiz dedi ki...

okudum okudum, ya bu deli anne hep yurt dışında geziyor dedim derken baktım özlem'e gitmiş tamam bize uğramadan geçmez dedim :))) sen çok alem kadınsın hoş geldinnn :))))

Işıl dedi ki...

BLOGUM CANIM BLOGUM

Işıl dedi ki...

BAZEN SENIN KADAR UZUN YAZMAK İSTIYORUM AMA TEMBELIM FOTOGRAFLA ANLATIYORUM

Sibelbek dedi ki...

kıskanırsam... :P

Fatma dedi ki...

Bu kadar gezme otur oturduğun yerde, sonra ne derler:)
Çok geziyorsun çok:)))
Arada bana da uğra.

Nil dedi ki...

Birgün İskenderun'a da beklerim. :)

Gulcin dedi ki...

Deli Anne :)
Gulcin'e ugramadan gitme hic! :)
Her gelisin benim icin mutluluk, buraya her ziyaret benim icin ayri bir keyif. Yeni tanistik ama ben de her gun sana ugramadan yapamiyorum hic :)
Basimin ustunde yerin var Deli Annecim her zaman beklerim!

bilge ve annesi dedi ki...

deli hatun bize de gel bekleriz, ben her sabah uğruyorum yorum bırakmasamda, alışkanlık yaptın haberin ola:)))

BALLI LOKMAM dedi ki...

Blogum daha çok yeni ancak kahven hazır bende beklerim:))

Adsız dedi ki...

sen benim en iyi komşularımdan birisin kendimi buldugum bazen olmaz bu kadar deli annem dedigim.hoşgeldin canım ben sensiz hiç yapamıyorum hep oralardayım ayrıca.seni özlemle kucaklıyorum cocuklarını öpüyorum sevgilerle herzaman beklerim canım....

Deli Anne dedi ki...

Şeyma'cım: Ah, ah! İlter'in bana 3 gün çocuklar olmadan istediğim yere gidebilmek için tanıdığı bir hak var. Neyleyim onunla oralara gelinmez .. 3 günlüğüne yani:) onun dışında çocuklarla dilediğim yere gidebilirsin diyor ama gel gör ki ona da can dayanmaz:) benden çok ona tatil olur bi de tabi..

Geçen sene ailece gelme niyetimiz vardı, Kerim süpriz yapınca kaldı.. İnşaallah fiilen gelirsem çok, çok isterim seni görmek.. hoş seninle rüyalarda buluşuyorum ya, o da ilginç:)

Bedardem: bir kahveye asla hayır demem:)

Taze Annem: yemek istemem de bir pancake e hayır demem:)

Deli Anne dedi ki...

Neselihaller: böylece koskocaman bir komşu ağı oluşturuyoruz desene.. geliyorum zaten size de gelmez miyim:)

Akasya ağacı: hep çocuklardan konuşacak değiliz ya efenim, zaten hep o konu bayıltabiliyor bir süre sonra.. bağımsız konuşmaları pek bi özledim:)

Beyza'nın Annesi: a hiç size gelmez miyim, sadece şimdilik kıtadan kıtaya geçişlerimi dile geirdim, bak bak ansıl da uççup kaçabiliyorum demek için:)

N.ışıl:)senin işlerin de yoğun sanki.. bir de her zaman yazamıyor insan uzun uzun.

Deli Anne dedi ki...

!!!Efenim, şimdilik yurtdışı ziyaretlerimi yazdım, maksat nerden nereye gittiğimi, ne kadar da özgürce uçabildiğimi, mesafelerin bir halt olmadığını ifade etmek içindi.:) yoksa elbette burda da pek çok yeri ziyaret ederim. o da bir başka postun konusu olabilir, o kadar çok kişi var ki ziyaret ettiğim nitekim.!!!

Sibel'im: yoksa senin evinden çıkmıyorum nerdeyse.. gidip gelip seviyorum Tibet'imi:)

Fadiş: uğruyorum uğramam mı:)

Küçük Mucizem: geliyorum zaten .. hem ben o tarafın insanlarını da çok severim..

Gülçin'im: karşılıklı demek ki hislerimiz, sen bana, ben sanaypıyoruz belli ki:)

Bilge Ve Annesi: siz yokken evde uğramışlığım var demek ki.. yoksa uğruyorum size de:)

Ballı Lokmam: oh kokusunu aldım mis, mis:)

Selinka'm: canım benim.. ben de seninle olmaktan çok memnunum.. öperim canım..

sevgiler herkese.

Deli Anne dedi ki...

Attention please:) !!!Efenim, şimdilik yurtdışı ziyaretlerimi yazdım, maksat nerden nereye gittiğimi, ne kadar da özgürce uçabildiğimi, mesafelerin bir halt olmadığını ifade etmek içindi.:) yoksa elbette burda da pek çok yeri ziyaret ederim. o da bir başka postun konusu olabilir, o kadar çok kişi var ki ziyaret ettiğim nitekim.!!!

Herkesi kucaklar, öperim

Fatma dedi ki...

Çok seviliyorsun çok, biz de seni seviyoruz Deli anne:))

Sibelbek dedi ki...

Kezbanım bi'tanem. alınmadım yahu, vallahi bak, şaka yaptımdı ben :))))

BALLI LOKMAM dedi ki...

aaaaaaaaa geldinya içtin bile afiyet olsun:))

Deli Anne dedi ki...

Fadiş'im:))

Sibel'im, bilmem mi şaka ettiğini heç.. gene de yanına b geliim dedim:)

Ballı lokmam: eline sağlık, pek güzeldi:)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Ikizlerimin 3-5 dk.kayboluslari bende iz biraktigi gibi senin gibi tatli bir blog komsumda da birakmis(( Sevincler paylastikca cogalir, acilar paylastikca azalir...
Sanal veya gercek hayatta yolun ne zaman duserse gel beklerim. Basimin ustunde yerin var. Seni tanimak ve okumak cok guzel...

annesiningülü dedi ki...

bende niye bana uğramadı demiştim
meğer yurt dışındaymış canım ya :D

Deli Anne dedi ki...

Our twins of NY: bilmukabele efenim:)

Bahar'ım: öbür türlü sana uğramam mı hiç Bahar'ım :)

OZLEM ANNE dedi ki...

siginacak bir yer istersen, biz her zaman burdayiz :) gel buyur her zaman xx sevgiler.

ONLARUYURKEN dedi ki...

bizde seninle yolculuk etmiş kadar olduk:)

Adsız dedi ki...

Deli anne kek severmisin bilmem yaninda da nescafe hadi bekliyorum muhabbete :) ( pek kafiyeli olmus sonradan farkettim :))) )

pinar dedi ki...

Canim ya sabah soylee acele bi okuyuverdim sabah sabah yuzumde koca bi gulumseme ama cocuklardan firsat bulup yazamadimdi hosgeldin herzaman beklerim sende benim ennn en sevdigim blog(kardeslerimdensin:)walla nolcek bu kilolar:(selametle:)

Defne Soysal dedi ki...

Arada define Adasınada uğra:PP

Deli Anne dedi ki...

Özlem Annem: öperim:)

OnlarUyurken: o zaman astral syehatlere hoş geldiniz, her akşam çıkalım beraber:)

Chido's: teşekkür ederim, ikisi de çok lezzetliydi:)

Pınar'ım: selametle canım :)

Defne Soysal: geldim, gördüm, mis gibiydi adan, gezdim, kokladım, gittim:)

sevgiler.

sünter dedi ki...

Sevgili deli anne,
ne hos anlatmissin bayildim.
Hani normalde insanlar karsilasinca "banada gel buyur beklerim" der de,benim bloguma da gel demek sanki olmuyor.
Ama eger istersen bir dahaki almanya seferinde benimde bir fincam kahvem olur ikramlik:)
Sevgiler

Rozerin'in Annesi dedi ki...

Soyle bir gunaydin demek icin ugradim...canim sabah sabah cok guldurdun beni, yorumun icin tesekkur ederim...sevgiler..

Deli Anne dedi ki...

Sünter: çok teşekkür ederim, gelirim gelemz miyim? zaten bana kahve deyin peşinizsıra fizana giderim nerdeyse.. sigaraya özlemimi kahveyle örttüğümden sanırım, pek kıymetli.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım dün bana da kahveye gelmişsin sağolasın ama benim kahve dün şekersizdi biraz ,kusuruma bakma.Yine beklerim belki yanında Appel pay da olur:)

Deli Anne dedi ki...

Napalım idare ettik artık, kahven pek acı da denmez ki:)

karmaşıksarmaşık dedi ki...

Allahim bu ne hiz ,yine birikmis yazilar... canim ne iyi ettin de geldin....öperim...bakimsiz evim -blogum cok alindi,haberin olsun;)))

Deli Anne dedi ki...

Alınmasın kuzum, alınmasın gıymetlim, ben biraz sitem etmek için söyledim.. ayrıca blog alınmasın,alıncaksa blogger abula alınsın:) o mahrum ediyor güzelim yazılardan caanım blogu

Deli Anne dedi ki...

Rozerinin Annesi: günaydın bacım:) atlamışım yorumlarken afedersin.. hatta iyi geceler demem gerek.. sevgiler.

Yelish dedi ki...

Cok tatlisinn yaa
Sen bana gel valla basimin ustunde
bir agirlarim seni,gitmek istemezsin :) Teklifim ciddidir haa
Blogu gec ,eve gel !

Oglumun parlak saclari orjinaldir ,onuda soyliym.Babasigil Hntli oldugundan ,o yaglardan suruyoruz sanmayin sakin haa hahahaha

Operim cokkk

Adsız dedi ki...

Dusunceli Anne,
Sen gel biz daha sana ne sarkilar soyleriz :)

Deli Anne dedi ki...

Yelizim valla öyle samimi ve öyle sıcaksın ki biliyorum ki gelebilsem iyi ağırlarsın.. ama meret iki adımlık yol değil ki, dile kolay okyanus ötesi.. yazın eşim Chicago'dan geçti, şimdi olsa takılırdım peşine:)

oğlunun saçları ahaha.. gülmekten yazamıyorum.. ben de biliyorum ki orjinaldir, hem gamzeleri de öyledir değil mi? ahah, yağ ha..

Evren'cim: pek güzel valla anne kız sesiniz, ninniniz .. keşke dinleyebilsem canlı:)

öperim

Berceste dedi ki...

Ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi :) Ozgurluk, yeni dostlar, kendi kendinle basbasa kalmak... Blog yazmak iste, blog yazmak!

Deli Anne dedi ki...

Berceste: Aynen öyle valla, iyi ki katılmışım bu dünyaya.. Şimdiye kadar aklım nerdeymiş diye hayıflanıyorum.

Çılgın Mevdoş dedi ki...

birde bana uğra canım ya kaynatırız senle

Deli Anne dedi ki...

Mevdoş: uğrarım uğramaz mıyım, sen kahveleri hazırla:)