9 Aralık 2010 Perşembe

Ayın Kitabı - Mutlu Kaplumbağa

Mutlu Kaplumbağa; Gene favorim Odtü Yayıncılık'tan çıkan, Bologna Çocuk Kitapları Fuarı 2004 yılı Avrupa En İyi Çocuk Kitapları Ödüllü seriden sevdiğim/sevdiğimiz bir kitap daha. Kitap için anasınıfı,1,2 dense de okuyorum ben Selim'e ve o da dinliyor keyifle. Sıradan hikayelerden uzak bu seri benim bile ufkumu açtı doğrusu. Günümüzde herşeyin çok hızlı olması sebebiyle kaçırdıklarımıza dokundurdukları açısından çok başarılı. Keşke ağırdan alabilsek biraz yaşamayı, her anı. Ya da gerçekçi olup bir kısmını diyeyim. 

Kitabın teması: Merak, deneme yanılma, çevre ve doğa sevgisi, arkadaşlık.
Konusu: Küçük kaplumbağa güneşi, ağaçları, nehri ve arkadaşlarını selamlıyor her gün. Çok mutlu. Bir gün yanından geçen bir tavşan ona "Neden daha hızlı yürmeyi denemiyorsun?" diyor ve olan oluyor..


Yazan: Akram Ghasempour
Resimleyen: Lisa Jamileh Barjesteh (İllüstrasyonlar serinin diğerleri gibi harikulade değil ama sonuçta heribirinde farklı bir tarz denemiş belli ki)

15 yorum:

New York'tan dedi ki...

Bugun bizde kutuphaneye ugradik aldik bir suru kitap, Cocuk kitaplari cok hosuma gidiyor bol resimli, cicili bicili hepsi :)

architect dedi ki...

ben de duymuştum bu kitapları ve senin bloğunda da görünce,internetten aldım,bizim de hoşumuza gitti ama bazı öyküler yaşlarına göre biraz uzun,çünkü Can 2-3 kitabı arka arkaya okuttuğu için,bunları okurken 3. kitap fazla geliyor ama uyumamak için 3. yü okutma takıntısı var kendisinin :) paylaşım için teşekkürler..

Deli Anne dedi ki...

Ya Şeyma'm ne güzel kütüphaneye gidip cicili bicili çocuk kitapları alabilmek, satın almaktan uzak durabilmek biraz.. şanslısınız vesselam.. maşallah :)

Architect: Bu çocukların hepsi mi aynı taktiği güder canım:) neyse bu vesileyle biz de kitabı bol bol okumuş oluyoruz onlara, onlar da bahaneden bile olsa kitapla yakınlaşıyorlar.. ne güzel anne ve babanın ilgisi, yakınlığı kitap vesilesi ile oluyor. ne güzel br bağlantı aracı.

Nur dedi ki...

Çok seviyorum çocuk kitapları önerilerini hangi blogda rastlasam hemen not edip incelerim zaman zaman bulamıyorum kitapçılarda halbuki bakıp görüp oğluşla seçmek gibisi var mı?

annelili dedi ki...

Odtü yayınlarını ben de beğenirim. Listeye alalım sen tavsiye ettiğine göre...

Adsız dedi ki...

Deli anne, sayende bizim eve de ilginç hikayeleri ile ODTÜ yayınları girmeye başladı.Sevimli cüceleri aldım oğluma,yaş arakığı uygun olmasa da ilgisini çekti, severek okuyoruz.

Deli Anne dedi ki...

Nur: beraber bakmak gibisi yok çocuklarla sahiden de.. ben de severim kitaçıya gireyim, koklayayım, öpeyim, seveyim kitapları.. oğlum da öyledir, bayılır saatler geçirmeye kitapçıda.. ama şöyle doya doya bakabileceğimiz çocuk kitapları boooool bir kitapçı maalsef yok..

Annelilim, canım benim canım benim... (öğretmenim canım benim canım benim melodisi eşliği ile dinleyiniz lütfen:))

BALLI LOKMAM dedi ki...

Artık ODTU yayınlarını bende kızıma okuyacağım Teşekkürler Deli Anne

OZLEM ANNE dedi ki...

pinara benimde daha fazla turkce kitap okumam gerekiyor aslinda ama ya bazilari agir geliyor anlamadigini dusunuyorum yada cogu zaman turkce okudugumda sikiliyor hissi veriyor bana.. durum boyle olunca, daha cok ingilizceye kaysakta... bole guzel kitaplari kacirmamak gerekiyor, Mutlu Kaplumbaga'yi sevecegine bende eminim, tesekkurler.

Adsız dedi ki...

sizin için dergi önerisi erken sayılır belki ama trt çocuk aralık sayısında dinazor çıkartmaları var tam da selim e göre :)

sekoya dedi ki...

odtü yayınlarını hiç bilmiyordum, ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler deli anne..

Deli Anne dedi ki...

Ballı Lokmam: inşallah severek okursunuz ana-kız:)

Özlem Annem: kısa kısalar zaten, belki çarçabuk sıkılmaz.. gerçi Pınar Türkçe kitaplardan sıkılıyorsa çok daha kısa ve öz hikayeleri okumak faydalı olabilir, hiç sıkmamak adına..

Adsız: çok teşekkürler.. Selim gördü de tv. da.. atıldı zaten hemen.. uysun uymasın dinozor dedin mi dikiliyor bizim kulaklar:)

Sekoya: benim favorim bu kitaplar, anlatmaktan bile zevk alıyorum:)

mintinin dünyası dedi ki...

ahh birgün ben de bebeğimle paylaşırım böyle güzel şeyler inşallah.gerçi daha şimdiden okuyorum ona ama henüz anlamıyor.sevgiler arkadaşım...

Deli Anne dedi ki...

Bence illa ki anlıyordur.. Ben Selm de hep okudm, anlattım, maşallah kelime haznesi beni geçti nerdeyse.. ve çok düzgün konuşuyor en önemlisi kitapları çok seviyor..

AnnelikOkulum dedi ki...

kitap benim için çok önemli.YA-PA TUBİTAK İŞ BANKASI ALIYORDUM TAVSİYENLE ODTÜ YAYINLARINI DA ALACAGIM VAR OL...