24 Ekim 2010 Pazar

3-6 Ay Bebek Oyalama & Faydalı Ürünler

0-3 aralığındaki bebekler dünyadan bihaberdirler, tek istedikleri  büyük oranda sevgi, şefkat ve temel ihtiyaçlarının giderilmesidir. Bunlar da emme- uyku- altının temizlenmesidir. Kolik değilse ve sağlıklı bir bebekse anne için rahat bir dönemdir. Ancak 3-6 ay aralığındaki bebek uyanmaya başlamıştır. Artık  algısı genişlemiş ve duyuları açılmaya başlamıştır. Ve daha az uykuya ihtiyaç duyduklarından daha fazla uyanık kalırlar, bu da doğal olarak daha çok ilgi beklentisi ve anneye kalan daha az zaman demektir.

Bu zaman süresince temizlik, gezme, alışveriş, misafir ağırlama ve en önemlisi varsa şayet evdeki diğer çocuk veya çocuklarla ilgilenme vs. gibi eylemler sırasında  bebeği oyalamak gerekir ki ne yazık ki kolay değildir. Zira bebeğin ilgisini çok kısa süre diri tutmak olasıdır ancak. Üstelik henüz oturma pozisyonunu alamadığından "Önüne bir şey koyayım da oyalansın."  diyebileceğimiz bir durum da  mevcut değildir. Zor bir evredir. En azından benim için zordu. Bu dönemde çok kısa süreli de olsa işime yarayan eylemler ve ürünler oldu.

  • Pozisyon ve mekan değişikliği anlık fayda sağlayabiliyor. Bir an pusete, o da olmazsa yatağına, o da olmadı salona, balkona, hatta anneyle birlikte banyoya dahi götürmek mümkün. Bizimkinin neden bilmem en çok zevk aldığı yer ağbisinin odası oldu. Hele ki içinde ağbi de varsa yarım saate kadar oyalanabiliyor. 
  • Media Player'da müziğe eşlik eden görsel gösteriyi izlettirme. ("Now Playing--> Visualizations-->Battery-->Randomization") Her iki çocuğumda da çok işime yaradı.
  • Baby Einstein DVD'leri, Dahi Bebek DVD'lerini izlettirmek. Bu filmler bebekte zeka patlaması yapar mı sanmam ama kısa süreli oyalama açısından işe yarıyor.  
  • Kucağına iliştirilen küçük bir el battaniyesi. Temiz bir mendil bile iş görebilir. Genellikle onunla oyalanmayı seviyorlar. Tabi ağız yoluyla. 






    • Early Learning Centre - 3'ü 1 arada Minderi: Benim için 5'i bir arada oldu. Tüm parçaları birbirinden kolaylıkla ayrılıyor. Ben yan duvarları yatağına yatak kenarı olarak ekledim. Asılı hayvanların olduğu kısmı kah pusetine, kah yatağına astım. Onları tutmaya uğşarak epey oyalandığı oldu. Altındaki minderi de her yerde bebeği koymak için kullandım.
    • Mothercare ve ELC - İlk Televizyonum; Mucizevi bir şekilde ilgi çekiyor. Turuncu kolu döndürünce kuruluyor ve My Jungle Animals olan yerde müzikle birlikte görüntüler akmaya başlıyor. Salyangozlu tuş rasgele her vuruşta dönüyor, ki bebeğimin en çok hoşuan giden kısmı buydu ve mor güneş korna sesi çıkarıyor. Pusete bile astım bunu.


      •  MotherCare ve ELC Kurtçuk; Her bir yerinde bir başka kumaş cinsi kullanılmış. Kornası, hışırtısı da mevcut. Dokunma, görme, işitme duyuları için birebir ve yukardaki kadar değilse de bununla da kısmen oyalandı.  

          Bu ve benzeri şeyler işinize yaramıyorsa beden gücünüzü, tahammülünüzü, sevginizi, merhametinizi ve muhabbetinizi attırsın Allah. Zira işinizi gücünüzü bırakıp bebeği kucağa almak, sevmek, öpmek vaktidir galiba.

          5 yorum:

          nihalasli dedi ki...

          ne guzel bilgiler olmus bunlar.Tecrubeleri cok severim;)
          Tam da esim bebek istedigini soledigi su zamanlarda daha cok gozume carpar oldu bebis seyleri:)

          Unknown dedi ki...

          Deli annem, Cihan'a hikaye okuyayim diyordum, bir dahi yetistirme projem cervesinde aklima birden senin blogun geldi, yazdim google'a kitaplar deli anne :)

          Deli Anne dedi ki...

          Ah canım benim, faidesi dokunmuştur inşaallah dicem ama somut pek bir şey yok sanki.

          mefahsurum dedi ki...

          Evet kızıma bende alacağım bu cicişlerden ama daha 2,5 aylık çok küçük dimi:) :)
          Sitenizi çok beğendim izlemeye aldım.
          Sizde acemi blogger olarak ben izlerseniz çok memnun olurum.
          Saygılar
          http://mevadan.blogspot.com/

          Deli Anne dedi ki...

          Mefahsurum hoşgeldiniz:) Allah bağışlasın kuzucuğunuzu.. sevgiler:)