24 Ağustos 2010 Salı

BilimSelim - Herşeyin bir ritmi vardır

Kuruyemişi çok sever Selim. Özellikle de sinema filmi izlerken Tv karşısına geçip bir şeyler atıştırmak en büyük keyfidir. Geçen gün çok sevdiği Buz Devri üçlemesinden 2.sini izliyordu. Ben de önüne kuruyemiş koymuştum. Kendim de bilgisayar başındaydım. Bir de baktım ki ağzını açmış çakkada çakkada takut takur sesler çıkararak bana bakıyor muzır bir ifadeyle. Ben tam ağzını kapatarak ye, deyip terslemeye davranırken,"Ağzımdaki fındıklarla  ritim tutuyorum anne" dedi. Öyle mi, derken hemen yumuşadı yüzümdeki kaslar ve çocuğu dinlemeden onu terslemeye hazırlanmaktan bir kez daha utandım. Derken önüne döndü, fıstığından bir tane aldı, kafasını hiç kaldırmadan, "Zaten herşeyin bir ritmi vardır, değil mi anne?" diyerek son darbeyi indirdi  küçük August Rush'ım benim.


Moskova'da iken 2 yaşında bile değildi. August Rush filmini izliyordum. Birden yanıma geldi ve doğaçlama gitar çalınan sahneyi izledi, ardından günlerce o filmi aç, diye ısrar etti.  Her defasında açtım, izledi. Boşuna değilmiş demek bu istekleri.


2 yorum:

OZLEM ANNE dedi ki...

cocuklarin inanilmaz algilama yetenekleri var, bunuda cogu kez ya bir filmi 10 kere seyrederek yada sizi deli edercesine ayni soruyu defalarca sorarak yapabiliyorlar. Simdilerde benim kizimin hergun usanmadan 3-5 kez sordugu soru ise; neden havalarin erkenden karardigi :)bu sayede avusturalya diye bir ulkenin varligindan ve cok uzaklarda oldugundan tutunda bazi ulkelerde yaz iken bazi ulkelerde kis olabileceginden, gunesin devamli hareket ettiginden, mevsimlerin degistiginden .... haberi var.
Hergun ayni cevaplara sadik kalarak ve kucuk bilgi eklemeleri yaparak daarcigini gelistirmeye calissakta bazen offf yinemi ayni soru dedirtmiyor deil :)

Deli Anne dedi ki...

Havaların erken kararması ve saatlerin geri alınması (bilmiyorum sizin orda da oluyor mu) bizde de büyük bir kafa karışıklığına sebep oldu. Selim kendine göre güneş saati uygulaması yapıyordu ki tepe taklak oldu hepsi.. Şimdi yeniden inşa etmeye çalışıyor kendi saatini.. Bir de dediğin gibi konu bir yerden başlıyor dünyanın en ücra köşesine kadar gidebiliyor bir soruyla.. üstelik -çocuk sormadıkça kafa karıştırmayın, uzatmayın- ilkesi de yalan oldu zamane çocuklarında. anlat anlat doymuyor bizimki:)

Sevgiler.