22 Ağustos 2010 Pazar

BilimSelim - Güneş Saati

TRT Çocuk Kanalında Taşın Sırrı diye bir çizgi film var. 13:15 civarında başlayan. Başkahraman Robot bir kedi. İşin içinde kedi olunca Selim'in ilgisini fazlasıyla celbetti sanırım. Oldum olası kedileri çok sever Selim. Bir kedi tarafından tırmalanmasına ve 5 doz kuduz aşısı yemesine rağmen onlara olan düşkünlüğünden hiçbirşey kaybetmedi.

Bu çizgi filmi farkettiğinden beri uyanır uyanmaz sorular baş gösteriyor. Anne, Taşın Sırrı başlamıştır televizyonu açalım, Hiii, anne Taşın Sırrı'nı kaçırdık mı, anne Taşın Sırrı'na çok var mı?... şeklinde uzayıp giden sorular. Evde sürekli taşın sırrı saatleri üzerine konuşur olduk. Ben de her defasında hayır, Taşın Sırrı öğlen başlıyorrrrr, demekten konuşmaktan acizleşecek konuma gelirim. Kimi zaman da duymaz olurum bu soruları artık.



Günlerden bir gün İlter Selim'e öğlen saatlerinde oyun parkına gitme sözü verdi. Sabah saatleri idi bu söz verildiğinde. Baba ne zaman gideceğiz, öğlen oldu mu, diye sorular sormasını beklediğimiz Selim gayet makul davranıyor, sakince öğle saatini gelmesini bekliyor gibiydi. Derken hmmm, evet daha öğlen olmadı, dedi. Nerden anlandın dediğimizde, "şimdi sabah, çünkü öğlen olunca karşıdaki mavi binaya tamamen güneş geliyor" dedi. Soru sormaktan ve kimi zaman sorularına cevap alamayan oğlum kendine çözüm bulmuş, güneş saatini uygulamıştı kendine göre.


2 yorum:

öznur-ata dedi ki...

merhabalar..valla aferin Selim'e süper çocuk :))

Deli Anne dedi ki...

Merhaba, bu daha birşey değil, Neler var Selim'de daha neler:)