24 Ekim 2013 Perşembe

İskoçya’nın Eşsiz Bölgesi; Loch Lomond



Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (1)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (14)Burası göller bölgesi aynı zamanda. Biri pek büyük olmak üzere daha başka pek çok göl var etrafta. Ve gölün etrafında tek tük seçilen böylesi evler var, önlerinde botlarıyla. Kiminin bacası tütüyor, kimin bahçesinde odunlar kesilmiş duruyor, hasılı bakanın zihninde sıcak hikayeler canlanıyor.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (3)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (32)İşte bu benim Kara Göl’üm. Hakkında daha önce de yazmıştım. İnsanı dünyadan ayırmış gibi, bambaşka bir mekana taşınmış gibi hissettiren olağanüstü, sanki büyülü bir yer. Ben burayı ilk gördüğümde nefesim sahiden de kesilmişti güzelliği ve etkileyiciliği karşısında. Ama üçüncü kez gittiğimde gene etkilendim, gene büyülendim. Üstelik burayı bir tepeden görüyorsunuz ve tepeden baktığınızda önünüzde açılan uzun bir çimenlik var, sonrası o muhteşem göl ve ardında dağlar, manzaralar…
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (8)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (7)Kara Göl’ü gören o tepenin başında işte böyle mütevazi ama sıcak ve temiz bir kafe var.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (6)
Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (4)
Rowan Tree Üvez Ağacı Scotland Delianne Loch LomondEfsanevi Rowan Tree (Üvez Ağacı) yanından Loch Lomond. Bu ağaç kıymetli bir İskoç ağacı. Üzerine türlü hikayeler, efsaneler var. Hatta Yüzüklerin Efendisi’nde bile geçer adı.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (15)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (31)Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (6)
Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (3)
Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (5)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (11)
Loch Lomond Cruise Delianne (2)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (26)Bu bölgede teknelerle çeşitli turlar yapılıyor. Günbatımında yapılan bir tur var beni çok cezbeden lakin hele ki bu mevsimde güneşi dolu dolu görmek pek olası olmadığından, o tur da mümkün olmuyor. Biz gene de başka bir tura çıktık büyük gölde. İyi ki de çıkmışız zira güzel şeyler gördük bu yerlerde ve çocuklar için de farklı bir deneyim oldu.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (17)

Loch Lomond Cruise Delianne

Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (29)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (16)
Loch Lomond Cruise Tour delianne
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (18)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (19)İlk kez su uçağı gördük. Üstelik sarıydı (son zamanlardaki favori rengim:)) Çocuklarda kağıttan minyatür örnekleri vardı bu uçağın, canlısını görmek çok hoşlarına gitti. Üstelik buraya da ellerinde maket uçaklarla gelmişlerdi.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (28)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (23)Ve sonra ta taaaammmm bakın ne gördük;
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (25)Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (24)Göl kenarında sıcak ve tatlı bir İskoç düğünü.
Scottish Wedding Delianne

Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (13)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (27)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (21) Arabalarının arkasına botlarını atan, gölün herhangi bir yerine gidip de çadırlarını kuran ve kamp yapan insanlar… Burada çamaşırlarını yıkayan bir bayan vardı.
Loch Lomond Trossachs Scotland Delianne
Loch Lomond boat Delianne
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (22)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (20)Gölleri çevreleyen dağlar o kadar sık ağaçlıklı ve o ağaçlar da o kadar koyu yeşil ki göle düşen yansımayla lacivert-koyu yeşil arası oluyor göl. Bulutlardan sıyrılan güneş ise işte bazen böyle yıldızlarını döküyor o lacivert göle.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (33)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (10)Başladığımız noktaya geliyoruz, tur sonlanıyor. Gölde çocuklar var.
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (30)Çocuklar kağıttan uçaklarla oynarken geniş çayırlıklarda, biz çayırların tepesine kurulmuş kafede kahvelerimizi içiyoruz. Huzurluyuz zira çocuklar ne kendilerine, ne bize bulaşmıyorlar ve biz de onları görebiliyoruz oturduğumuz yerden. İ. ile pek başbaşa oturamadığımızdan yeni yetme zırvalamalarımız başlıyor. E, daha daha nassın canım:)
Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (5)Hello October in Scotland , Loch Lomond , Scottish Wedding , fruit farm cairnie mega maze delianne (12)
Loch Lomond Trossachs delianne
Loch DelianneSoğuğa aldırmadan 10-15 kişilik grupla yüzmeye gelen insanlar…
Loch Lomond Cruise Tour delianne (2)
Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (5)Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (1)Loch Lomond Trossachs Scotland by Delianne (7)

Hiç yorum yok: