2 Ağustos 2013 Cuma

Oku!


Küpe çiçeği yağmurlu gün delianne

.
rainy day in scotland delianne
O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku! İnsana bilmediklerini belleten, kalemle yazmayı öğreten Rabbin en büyük kerem sahibidir.”
(Alak Suresi,96:1-5)
.
Delianne İskoçya 2013  (10)
İşte İlk vahiy ayetleri. İşte Kadir Gecesi. İşte Allah’ın ilk emrettiği: Oku!  Ardından yazmak… Ah canım İslam!
.
Delianne İskoçya 2013  (13)
Oku, oku, oku! Kitabı oku, Kitapları oku, Dünyayı oku, insanı oku, hatta Mevlana’nın da dediği gibi kitaplardan önce kendini oku!
.
rainy day scotland delianne
Dün ve önceki gün pek çok yerde yağmur vardı. İstanbul, İskoçya, New York, Kanada vesaire. Bana öyle geldi ki Kadir Gecesi öncesi dünya yıkanıyordu. Ben de çocukları alıp dışarı çıktım, bu güzellikten faydalanalım diye. Selim’le ikimizin elinde kamera, Kerim scooter da gezindik boyuna. Selim -singin’ in the rain- misali bisiklet üstünde hem uydura kaydıra şarkılar söyledi, hem kameraya kaydetti gördüklerini. Kerim’se…
.
Delianne İskoçya 2013  (1)
sanırım birkaç gündür iyi hissetmiyor kendini ama ne scooterdan, ne sokaktan, ne de bisikletten vazgeçemediğinden yorgun ve bezgin haliyle dışarı atıyor kendini. Sonra da en ufak şeyde arıza çıkarmaya başlıyor. Misalen burada istediği sokağa sapmadık diye önce bir güzel ağladı, tıpkı çizgi filmlerdeki gibi uçuşan gözyaşları vardı nitekim burda hala damlalar var yanaklarında, ardından da küstü… :)
.
Dün gece Dr. Haluk Nurbaki’nin tevafuken elime geçen Nur Dolu Geceler kitabını okudum. Özellikle Kadir Gecesini… Okumak gerek sahiden. Bilmediğimiz çok şey var bu kesin ama ‘bilmediklerimizi tekrar hatırlatması bile tek başına çok değerli kılıyor kitapları ve okumayı’ onu farkettim. Belki birgün yazma imkanım olur orada geçenleri, şimdilik sadece şunu dileyeyim:
Sır dolu muaazzam bu gecenin (bu derken 27 Ramazan yani yarın) sırrını ucundan da olsa yakalamayı nasip etsin Rabbim dileyen herkese. İyi haftasonları, hayırlı Cumalar ve kutlu olsun Kadir Gecemiz.

Hiç yorum yok: