24 Nisan 2013 Çarşamba

Işıkla Gelen Yaşama Sevinci



Işık! İlle de Işık! Her mihnet kabulüm, yeter ki gün eksilmesin penceremden, diyen hemşehrim Cahit Sıtkı Tarancı gibi, yahut ölüm döşeğinde perdelerini açtırıp -Işık, biraz daha ışık!- repliğini dillere dolayan canım Goethe gibi vazgeçilmezim benim de Işık.
Her türlüsü makbul üstelik; güneş ışığı, odama dolan gün ışığı, bilhassa gölgeli ışık, ışık hüzmeleri, yansıma ne varsa…
.
Altın Pencereli Evler - Deli Anne
Misalen, evimin çok sıradan olan penceresini altından öte parıldatan yüzünü akşama çevirmiş ikindi güneşi, karşı evlerin penceresini alevdenmişcesine ışıldatan ve sanki aynayla gözüme yansıtan akşam güneşi ve bunların oluşturduğu muazzam manzara şükürlü, şevkli, neşeli, içimi kıpır kıpır edip çıldırtacak denli mutluluk sebebi benim için. Bin kez aynı şeyi görsem de, bin farklı kez içime dolar bu manzaraların sevinci.
.
Arka Bahçede İkindi Güneşi Deli Anne
Misalen; arka bahçede yer alan kulübenin mat ve metalik çatısını dahi üzerine düşürdüğü gölgelerle pek çok bakılası kılan, bahçenin çitlerini gene altınmış gibi parlak sarıya boyayan, değdiği yerdeki solukluğu, soğukluğu ve yapaylığı alıp, ortamı bir anda sımcıcak bir hale sokan, hele ki çok sevdiğim ahşabın sıcaklığı ile birleşince içimi daha da ısıtan tatlı güneş ışığı içime doldurduğu coşkun sevinçle birlikte mutluluk sebebim.
.
Işık, biraz daha ışık delianne
Misalen, ağaçların  her bir dalına, her bir yaprağına, yaprağındaki her bir kıvrıma ve dahi kıvrımların ucuna, hasılı ağacın her bir noktasına değdiği anda ağacı yıldız düşmüş gibi parıldatan ve renkleri daha şeffaf, daha ferah ve capacanlı kılan, değdiği yerdeki herşeyi, çirkini dahi efsunluymuşçasına farklılaştıran batmaya yakın güneş ışığı, bir başka vazgeçilmezim olan bahçedeki çamaşırlarıma değen gölgeli ışık içime düşürdüğü yaşama sevinciyle çok büyük mutluluk sebebim. 
.
Hayat Işığı - Deli Anne
Misalen; gene ağaçlara yıldız düşmüş gibi parıldatan sabah güneşinin tazecik ışığı, hele ki arkada müthiş bir ışık kaynağı varmış gibi çitlerin arasından sızan keskin, doygun ve dolu güneş ışığı mutluluk sebebim ve neşeli yaşama sevincim benim.
.
Park Işığı Deli anne
Misalen parkları, parktaki çocukları ve oyun alanlarını ışıldatan ve basit bir ortamı büyülü bir hale sokan ikindi güneşinin tatlı ışığı ve bu ışık altında daha keyifle oynayan çocukları, çocuklarımı seyretmek mutluluk sebebim. 
.
Parkta Işıklı Hayat - Deli anne
Misalen gene parkları, masaları ve bankları, parktaki çocukları, parktaki çocukların rüzgarda uçuşan sarı saçlarını ve bilhassa o saçların şeffaflaşmış ışıklı uçlarını ışıldatan güneş ışığı içimde kesiksiz bir sevinç ve mutluluk sebebim.
.
Karda Güneş ve Karamel - Delianne
ışıklı bahçe deli anne
Misalen kedilerin, sincapların tüylerini tiril tiril ışıldatan ve hayvanların ışıklı bir çerçeveyle kaplanmış gibi donatan, hele ki kara düştüğü anda parlak, simli harika bir manzaraya vesile olan ışık delice mutluluk sebebim.
.
Sevgilim Ağaç - Deli anne
Misalen bilge ağacımın çatlaklarını dahi dolduran, kıvrımlarına değdikçe onu daha da etkileyici ve büyüleyici kılan, gölgeleri uzadıkça uzatan, beni de sevdiğim ağaçların uzun gölgeleriyle yanyana iki arkadaş gibi boylu boyunca çimlere yatıran, üstelik de ince, uzun ve narin biri gibi,  canım ikindi güneşi çok büyük mutluluk sebebim.
.
Benim mutluluk kaynaklarım - deli anne
Misalen, Üstümden uçmakta olan kazların kanat uçlarını ve kuyruklarını, perdemi ve perdemin ardını aydınlatan, basit bir su dolu kabtan masaya düşen yansımasıyla ortamı gene ufsunlayan, lale ve güllerin üstüne düştüğünde onları daha da cazip, daha bakılası kılan tadına ve seyrine doyulmaz keskin öğlen güneşi içime doldurduğu sevinçle mutluluk sebebim. 
.
Bahçede Hayat - Deli Anne
Misalen; kupkuru dalları ışıldatan, beyaz çamaşırlarımı masalsı ve buğulu bir beyazlığa dönüşmesine sebep olan, aynı zamanda çimlerin üzerinde gezinip gölgeler yaratan ve bu yolla kimi yere parlaklık verip coşturan, kimi yerde de koyulluğun asaletini görmeye vesile olan eşsiz güneş ışığı içime düşürdüğü coşkun sevinçle mutluluk sebebim.
.
Kırmızı Lale & Kırmızı kalp Delianne
Misalen, odama dolup masamda usulca dolaşan ve bu sırada minik gölgeler oluşturmaya sebep olan, Lalelerimi parıldatıp, yapraklarını yer yer ışıldatan ve berraklaştıran, tıpkı üstüne düştüğü herşeyde olduğu gibi değdiği yere ve dolayısıyla lalelere daha çok dikkat kesilmemi sağlayan güneş ışığı iç geçirdiğim ve içimden sevinç çığlıkları attığım mutluluk sebebim.
.
Sevdiklerim - Deli Anne
Misalen, sabahları karşımda bulduğum çiçeğimin yapraklarını taze ışığıyla neonlaştıran, çok sevdiğim taş merdivenlerde gölgelerle yarışan güneş ışığı mutluluk sebebim.
.
Bahçede misafirler Deli anne
Misalen, önünden hemen hergün geçtiğim evin çatısına uzun ağaç dalları arasından sızıp da gölgeler oluşturan, çitlerin rengini tatlılaştıran ve kedili, kuşlu güzel manzaralara dikkat kesilmeme vesile olan gün ışığı büyük, çok büyük mutluluk sebebim.
.
Çiçeklerimle mutluyum ben - deli anne
Misalen çiçeklerimin rengini açan, uçlarını ışıldatan, perdemi aydınlatan ve içimi tazelik, ferahlık ve svinçle doldurmaya vesile sabah güneşi, perdemi ve odamı altuni bir renkle efsunlayan yüzünü akşama dönmüş ikindi güneşi büyük ve değişmez mutluluk sebebim.
Hasılı Işık büyük lütuf, gerçek ikram, eşsiz nimet. Şükürler olsun verene ve farkettirene!

1 yorum:

ikizlerimbenim dedi ki...

MErhaba Deli Anne,

Pazar gunu Edinburghda idim ve gozlerim hep seni ve de Kerimin ve de Selimin gectigi yollari aradi. Telastan sana 2 satir yazamadim gelmeden once, gelince de internet paketim cslismadi. Ama seninle ayni bulutlarin altinda olmak bile cok eglenceli idi. Bayildim Edinburgh'a!! Neolur kusuruma bakma, bugun Leeds, yarin da Londradayiz...simsicak sevgilerimle...