17 Aralık 2012 Pazartesi

‘Welcome To My World’ ile Haberler




Bugünlerde fotoğraflar arasında kaybolmak istiyorum. Bugünlerde müzikle fotoğrafları harmanlamak istiyorum. Bugünlerde bu ikiliyi birbirine çok yakıştırıyorum.
Bugünlerde vakit olsa bol bol fotoğraf çekmek istiyorum; hele ki şimdilerde. Her yer ışıklı, renkli, capcanlı, cafcaflı ve alacalı. Lakin yapamıyorum zira gündüzler çok kısa, zaman dar ve ben özel hiçbirşeye yetişemiyorum! Yazmaya bile! Taslaklarım dolu, hatta taşıyor cümleler saçak saçak zihnimden eni konu ama yazamıyorum. Bazen bunalsam da birbiri ardına hatta birbirini kovalarmışcasına akıp giden, beyhude geçmiş gibi geçiveren günlerden sonra silkiniyorum. Hele ki yakın zamanda tecrübe ettiğim  depderin sıkıntılı günlerden sonra bu günlerimin kıymetini çokça bilmek; yaşadığım rutine trilyon kez şükretmekten başka da birşey hissetmek istemiyorum.
Hem bu halin de bir sebebi var mutlaka diyorum, bir hikmeti var. Bunu anımsattıkça kendime, zamana direnmek, bu dirençle gerim gerim gerilmek ve kendimi de, sevdiklerimi de yemek yerine zamana uymayı, onunla akmayı ve O’na kendimi teslimiyetle bırakmayı az da olsa beceriyorum. Şükürler olsun!
————
Kafamda gene türlü düşünceler var bir de bugünlerde. Misalen İngilizce bir site hazırlamak. Bir ara Deli Anne’nin İngilizce versiyonunu yapmak da geçti aklımdan ama hayır, ben buradan bağımsız ve açık etmediğim bir yerde olmalıyım bence. Zira rahat değilim artık bu yerde. Tahayyül sınırlarımı aşan yerlere ve kişilere kadar ulaştı Deli Anne, yazmak bundan da güçleşti bence. Yazarken düşünür oldum, ki bundan hiç hoşlanmıyorum. Şimdilik burası durabilir böyle, zira ilk göz ağrım ve vazgeçilmezim hem de ama ben tez elden bağımsız yazmalıyım bir yerde. Dileyeni de Deli Anne sitesinin üyelik listesinden yahut Facebook üzerinden ekleyeceğim ancak.
Hem İngilizceyi geliştirmem için, bir ihtiyacı sevdiğim birşeyle birleştirmek için, hem de yenilik arzulayan bünyem için ilaç olacak gibi bu yer Allah’ın izniyle. Bol fotoğraf ve elbette az yazı:)
Zamanım yok ama beynim proje üstüne proje üretiyor niyeyse. Sırf bu değil, neler neler var bilseniz içimde :) Oysa niyetim yazdığım hikayeye odaklanmaktı, odağım tastamam şaştı. Ama endişe etmiyorum, bir sebebi var elbet diyorum ve gene kendimi teslimiyetle hayat ırmağına, zamanın akışına bırakıyorum.

.
.
Ve işte tam bu zamanımda, hiç telaş etmeden hem de minik bir harman hazırlıyorum. Özellikle bir kaç zamandır bana yazan, sayfama uğrayan yabancılar için bir nevi Hoşgeldin olsun istiyorum.Ve elbette her daim buraya Hoşgelenler için: Welcome to my (little) world.

Hiç yorum yok: