28 Eylül 2012 Cuma

Müjde! Hazinelerimiz Geldi!



Geçen gün Sel.
Geçen gün Selim -Home- ile -House- arasındaki farkı soruyordu. İkisi de -ev- demekse niye bazen Home, bazen de House deniyor diyordu. İ. şöyle örneklendirdi: Home saha sıcak bir kelime. Mesela, bizim İstanbul’daki eşyalarımız gelseydi evimiz tam Home olacaktı, dedi. Selim çok iyi anladı dediğini. Şimdi şükürler olsun ki eşyalarımız geldi.  4,5 ay sonunda House’dan Home’a terfi ettik şükürler olsun ki. 
Ben de bu müjdeyi tek elden size de vermek istedim. Biliyorum neredeyse benim kadar merak içinde olan birçoğunuz vardı. Benim için çırpınan niceleriniz oldu. Tek tek keşke sayabilsem adlarını. Yüreği benimle olan, dualarını yollayan. Evet, eşyadan azade olmak iyi güzel ama hiç anısız olmak kemiriyordu içimi. Hatta kendimden ziyade çocukların anısı ve aşina oldukları, alıştıklarından bunca zaman ayrı kalmaları üzüyordu beni. Ama öğrendiğim çok şey oldu bu süre içinde. Yeni bir tür insan tipiyle tanıştım mesela. Büyük sabır sınavıydı o belirsizlik içinde uğraşmak o türle. Bilen biliyor daha fazla uzatmayacağım. Ama eminim bir sebebi, hikmeti vardı bu olayların. Kesinlikle eşyasızlığın bana kattığı sayısız faydası oldu ve buna odaklanmalı ve bu konuda hazırladığım taslağı tamamlamalıyım. Şimdilik kısaca haber vermek için yazıyor ve hazinelerimi sizinle paylaşıyorum. Hem neydi; mutluluk paylaşıldığında gerçekti değil mi :)
.

İşte Esma-i Hüsna’m. Hem de canım abim ve yengemin evime ilk geldiklerinde aldıkları hatıraydı.
.
İçimi yakam fotoğraflarım. Çok şükür Allah’ım.
.

Selim’in tek o olsa bunca üzülmezdim dediği; evcil hayvanı gibi sevdiği, üstelik isim verdiği tek oyuncağı: TORK! İki taneler, neden mi; tek onu özlüyorum dedikten sonra burada ona ikinci bir tane aldık, eşyaların geleceğinden ümidi kesiyorduk ama ya gelirse diye sorduğumuzda da şunu demişti: olsun, ikinciye de saç yapar, TORK’un eşi yaparım. Şimdi Selim okulda, ben onca koli arasında Tork’a ulaştım ve elde ip vesaire olmadığı için de saç yapamadım ama pes etmedim, kolilerden çıkan tişörtümün birini kestim alelecele saç yaptım. İşte karşınızda TORK Ailesi. Şimdi Selim’i bekliyorlar mum gibi:)
.

Ve Kerim’in hazinesi: Şimşek McQueen. Ne inginçtir ki hiç ama hiç unutmamış eskileri. Neyi görse anısıyla beraber anlattı ve çok şaşırttı bizi. Mesela, az önce kuzeni Mirza’yı hatırladı bir arabaya bakınca.
Demek ki neymiş, anıdan ibaretmiş eşya dediğimiz.
Bir tek İ. nin hazinesini bulamadık ne yazık ki:(

Hiç yorum yok: