2 Ağustos 2012 Perşembe

İyilik ve Güzellik


İyilik ve Güzellik

by Deli Anne on 02/08/2012
Dikkatimi iyiye ve güzele çevirmem gerek. Olumsuzluklardan sıyrılmam gerek. Eşyadan azade olmuşken sahiden, belki bunu bir fırsata dönüştürmem gerek.
“İlle de çocuklarımın fotoları dememem gerek! Çocuklarımın kuru kopyalarının değil, sahiden kendilerinin kanlı canlı yanıbaşımda olduklarına çokça şükretmem gerek!”
Şükür gerek! Birkaç çula çaputa takılıp da, çevrelendiğim sayısız nimete yüz çevirmekten kendimi men etmem gerek! Şükür gerek! Çokça, her zaman, daima ve her koşulda!
Belki sebebini düşünmem gerek! Belki hikmetini, neden başa geldiğini, belki kendime çeki düzen vermem gerek. Ama her ne ise ilkin; gözümü iyilik ve güzelliğe çevirmem gerek! O’ndan gelene -başım üstüne!- demem gerek. Eksikliklerimi gözden geçirmem gerek! Ki çoklar biliyorum ama bir yerden başlamam gerek ve bu bile yeter!
İlk önce kendime güzel bir parça bulmam gerek derken; karşıma çıkan şu parça: çok güzel, çok harika. Hele klibi. Önceki gün en son -vay be! dolandırılmışız!- cümlesinden sonra, aldatılmanın verdiği üzüntüden ağzımızı bıçak açmadı ve nerdeyse tek kelam etmedik İ. ile. Dün ona gönderdim bu parçayı: dinle ve boşver, diye. Çünkü boşvermek gerek! Yorumlarda dendiği gibi -zalim olmaktansa zulme uğrayan mazlum- olmaya çokça şükretmek gerek! Şükür gerek!
.
(Booth and The Bad Angel: The Dance of Bad Angels)
.












Ve iyimser, teselli ve teskin edici yorum sahipleri için de sonsuz kere şükretmem gerek! Gerçekten çok etkindiniz üzerimde. Beni teselli ve teskin etmek için yazma zahmetinde bulunan herkese sonsuz teşekkürler. Siz nasıl beni rahatlattınızsa Allah da sizi rahatta tutsun daima. Yorumlara cevap yazamadım, postalara da. Takat bulamadım kendimde. Aynı konuyu deştikçe üzüntüm artıyordu çünkü ve bu da beni, benim üzerimden de en çok çocuklarımı etkiliyordu. Affedin!

Hiç yorum yok: