18 Temmuz 2012 Çarşamba

Gamze Anne & Ömer Bebek & Defne Bebek

Gamze Anne‘yi çoğumuz biliyoruz, Lösemi ile mücadele eden, savaşçı anne: Atakan’ın annesi hani. Uzun zamandır durumundan bahsetmek istiyordum ama hem kendi karışıklığımdan ve hem de zaten Gamze’ye ait blog ve Facebook grubundan durumu takip ediliyor diye çekinik duruyordum bu konudan. Gene de yazmam gerekliydi aslında, çünkü ara sıra bana soranlar oluyordu Gamze’nin halini, ahvalini.
Bildiğim kadarını yazayım: Gamze Anne için birçoğunuzun bildiği gibi ilik bulundu. Hem de ta İtalya’dan. İtalya’dan bir ilik donörü gönüllüsü iliğini verdi ve Gamze’ye ilik nakli yapıldı. Ve dün öğrendiğim kadarıyla hastaneden eve çıkmış Gamze. Atakan’ın yanında değil henüz ama ümitliyim yakında kavuşacak oğluna; hem de ayrılmamacasına (inşaallah!)
Bu evreleri yazması çok kolay; hepi topu iki cümle ama Gamze Anne, eşi Emrah Bey, babası İbrahim bey, annesi, ve oğlu; Gamze’nin canı Atakan’a sormalı bir de… İnşallah bu sıkıntılar son olur hepsi için ve bu hikaye mutlu sonla sonlanmaz da devamlı olur.
Gelelim Ömer Bebeğe: Ömer bebekcik de gene birçoğunuzun bildiği gibi yoğun bakımdaydı. Üstüne düşen televizyonla boynunda ve başında çatlaklar vardı. Şimdi şükürler olsun çok daha iyi Ömer bebek. Evine döndü, kalktı, yürüyebiliyor.
Ve şimdi son mesele: Defne Bebeğe dair bir posta aldım bugün. Defne bebek de Lösemi hastası. 2. kez nükseden hastalığı ile acil ilik nakline ihtiyacı var. 2 yaşında henüz Defne Bebek. Mini minicik daha:(
Bu kez tersine aldığım bu haber beni de ters etti gene. Öncesinde hasta anne, bekleyen çocuk. Şimdi hasta çocuk ve bekleyen çok bekleyen bir anne.
Duymayan, bilmeyen kaldı mı bilmem ama ben tüm bilgileri gene vereceğim buradan. Defne bebeğin babası Metin Bey’den gelen mektubu da, diğer tüm bilgileri de ekliyorum. İlik bekleyen herkes için yine, yeniden yazmakta fayda var. Detaylar için Defne Bebek ve ilik bekleyen herkes için Facebook etkinliğine tıklayabilirsiniz.
Bir de elbette dualar, duaya çok ihtiyaç var.
Baba Metin Kurşun’un Mektubu:
KEMİK İLİĞİ ARIYORUZ
Merhaba ;
2 yaşında ki kızımız Defne için ilik arıyoruz.
Tarih ; 11 Mart 2011. Küçük kızımız Defne ‘nin rahatsızlanması sonucu doktora gittik. Bir takım test ve tetkiklerden sonra, doktorumuz teşhisin Mix Infant Lösemi (Kan kanseri) olduğunu söyledi. Doktorumuzun bu hastalıklar ile ilgili, kurtulma şansının tüm faktörler göz önünde bulununca %15 olduğunu belirtince yıkıldık. İlk günler gerçekten çok zordu . Travmayı atlatabilmek bir yana geçen her saniye aleyhimize işliyordu. Bu illetin neden bizim başımıza geldiğini anlamaya çalıştıkça daha çok acı çekiyorduk. En önemlisi de sebebini bilemediğimiz bir hastalıkla nasıl başa çıkabileceğimizi bile bilemiyorduk.
Defne ; Şişli Etfal Çocuk Hastanesinde kemoterapi bloklarına hemen başladı 2011 Kasım ayına geldiğimizde doktorumuz Defne ‘nin iyi bir yola girdiğini ve idame (koruyucu) tedaviye başlayacağını söyledi. O an ki mutluluk inanılmazdı. İçimizde ki umut parçaları ile bu uzun ve zor yolda emeklemeye devam ettik.
Mayıs 2012 ayında Defne ‘nin ani rahatsızlığı ile tekrar hastaneye gittiğimizde maalesef doktorumuz hastalığın nüks (erken relaps) ettiğini belirtti. Bu ikinci yıkılışımız oldu. Defne sadece 6 ay dayanabilmişti . Bu illet hastalık ile bir kez daha savaşmak durumundayız. Doktorumuz kemoterapinin devam edeceğini ama bu arada muhakkak uygun ilik bulunması gerektiğini belirtti. Benim , eşimin ve büyük kızımız Zeynep’ in ilikleri uygun olmadı. Diğer akrabalara bakılıyor ama henüz bir sonuç yok.
Türkiye ‘de Defne gibi ilik bekleyen yüzlerce hasta mevcut. Maalesef kemik iliği doku tiplendirmesi ile ilgili ilik bankasında çok fazla veri yok. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası bu konuda en yetkin organizasyona sahip kurum. http://www.istanbul.edu.tr/itf/index.php?option=com_content&view=article&id=885&Itemid=174
Maalesef Löseminin tam sebebi bilinmediği için etkin bir tedavisi yok. Bu hastalık herkesin ,her bebeğin veya çocuğun başına gelebilir.
Unutmayın ! Bir tüp kan ile bir can kurtarabilirsiniz .
Kan vermekten korkmayın. İlik vücudumuzda bir fabrikada üretilir gibi her gün yeniden üretilir ve tükenmez. İlik nakli acı veren bir şey değildir. Vericiler bir hastaya kan verir gibi iliğini verebilir. Vericiler hemen normal yaşantısına dönebilir.  Lütfen korkmayın, üşenmeyin, ertelemeyin… Defne’ ye ve Defne gibi bir çok ilik nakli bekleyen hastaya bir şans verin. Unutmayın bugün bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir.
Eğer gönüllü olmak isterseniz Kemik iliği Verici Rehberi (ek2) ‘ni okuyunuz ve bizlerle irtibata geçiniz. Aklınıza gelen her türlü sorularınız için 7/24 aşağıda ki telefondan veya mail adresinden ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla,
Metin KURŞUN
532 508 65 07
metinkursun@yahoo.com

_ HER GÜN 20 KİŞİ KAN VEREBİLİYOR, İMKANLAR KISITLI LÜTFEN ARAMADAN HAREKET ETMEYİN..
_ BİR AN ÖNCE ÇAPA KEMİK İLİĞİ BANKASINA GİDİLEREK BİR TÜP KAN BAĞIŞINDA BULUNARAK HEM DEFNEMİZE HEMDE İLİK NAKLİ BEKLEYEN BİNLERCE HASTAYA DONÖR OLABİLMEKTİR.GİDECEK OLANLAR GİDECEĞİ GÜNLERİNİ BU SAYFADA PAYLAŞSIN Kİ BİR GÜNDE 20′DEN FAZLA KİŞİNİN GİTMESİNİ ENGELLEMİŞ OLALIM.
_ 2 AY İÇERİSİNDE 7/24 kan verebilirsiniz.. eğer mesai saatinde giderseniz ÇAPA KEMİK İLİĞİ BANKASINDA veriyorsunuz.. mesai saati dışında giderseniz FAKÜLTE İÇİNDEKİ KAN MERKEZİNE gidip “kemik iliği bağışcısı olmak istiyorum” deyip gene bir tüp kan verebilirsiniz…

ek2 – kemik iliği bilgilendirme formu (2)
ek1 – kemik iliği kök hücre bağıs formu

Hiç yorum yok: