Geçen
kıştı karşılaştığımızda O’nunla. Hani olur ya, kimini görmesen de
hisseder yüreğin, senin gibidir, senden, candan biridir, öyleydi işte O
da benim için. Buluşmalıyız dedik ve buluştuk; pür telaş ve heyecan ile.
İkimizde bırakıp iki çocuğu bir Pazar günü eşlere, kaçtık birbirimize. Sanki
yıllardır tanıyormuşuz gibi birbirimizi ve dahi sanki yıllardır hasret
kalmışız gibi birbirimize sarıldık, öpüştük, konuştuk o gün, o güzel
yerde. Beni çok sevdiği, özel mi özel bir yere götürdü, zaten bir
konuşmasında bahsetmişti mutlaka orada buluşmalıyız demişti. Minik bir
çikolatacı, Taksim’de. Hayalimin en güzel köşesinde baki kalan, Çikolata
filmindeki gibi, tek, nadide bir dükkan duruyor öylece kendi halinde.
Hani olur ya filmlerde, kapı açılır bir çıngırak sesiyle, sıcacık bir
müzik karşılar sizi ve dahi sıcacık bir garson tüm sevecenliğiyle, işte
öyle bir yerdi Fransız şarkıları eşliğinde J’adore Çikolatacısı.
Oturduk
bana dedi ki O, sıcak çikolata içelim. Sevmem pek dedim, ama bu başka
dedi. Bilmem ki dedim. Gel beni dinle dedi, acılı sıcak çikolata enfes
olur buradaki, sil kafandakileri de dinle beni. Dinledim. Geldi acı
biberli sıcak çikolata. Yanında bitter çikolata kaplı kahve çekirdekleri
eşliğinde. Aldım ilk yudumu; Aman Allah’ım o ne lezzetti? Sıcak
çikolata sevmeyen benim için dahi enfesti. Sohbetimiz o harikulade
lezzetle daha da pekişti, güzelleşti sanki.
İşte o gün
bugündür müptela oldum ben adeta Acı biberli Sıcak Çikolataya. Lakin
yapmayı da düşünmedim, peşine de düşmedim öğrenmenin. Öğrenmeye,
araştırmaya kalksam, üşenirim zira tarifler leb-i derya. Sanki bugünü
bekledim, tarif önüme düşürülsün istedim. Ve o gün geldi. Ellerime
bırakıldı adeta o enfes tarif. İşte, buyrun, yapın ve bana da dua edin.
Acı Biberli sıcak Çikolata Tarifi:
Gerekli Malzemeler:
-200 gram bitter çikolata-400 ml süt
-120 ml su
-3 yemek kaşığı toz şeker (Ben 2 yemek kaşığı koydum ama)
-1 dal tarçın
-2 çay kaşığı çekilmemiş kırmızı karabiber.
Hazırlanışı:
Önce bu enfes biberleri ezin.
Ardından
şurup yapımına geçin. Ezdiğiniz biberleri tencereye koyup, üzerine, su,
şeker, tarçını ekleyin ve pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha
pişirin. Şurup çok hafif bir kıvama ılalınca ve amber rengini alınca
ateşten indirin.
Ardından şurubu bir süzgeçten geçirin ve çikolatalı karışımı hazırlamaya geçin.
Çikolataları
kırın ve Benmari usulü eritin. Erimiş çikolataların üstüne ısıtılmış
sütü ilave edin. Karışımı homojen hale gelene dek karıştırın. Ardından
şurubu ilave edin. Dilerseniz şurubu bardağa aldığınız sıcak çikolataya
arzu ettiğiniz miktarlarda da dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.
(Eveet, böylece yemek yaparken aynı zamanda fotoğraf çekme özentiliğimi de yerine getirdim ve çok rahat ettim. Hep imreniyordum böylesi yazılara. Çok mes’udum:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder