28 Şubat 2012 Salı

Kolay Tütü Yapımı ve Onlarca Model


Kolay Tütü Yapımı ve Onlarca Model

by Deli Anne on 28/02/2012
Çocukluğumdan beri el işlerine düşkünümdür. Daha önce de bahsetmiştim okul öncesi dönemde örgü, tığ, etamin, kanaviçe ne varsa yapar, üstüne kareli kağıda kendim örnek çıkarır bunları işlerdim.  Bazen de bebeklerime giysiler diker hatta kendime bez bebekler dahi yapardım. Bu türden heveslerim dönem dönem paslandı, dönem dönem şahlandı.
Çocuklardan hemen önce, gene şahlandığım zamanlarımdı. Hem de işsizdim kendimi tümden el işlerine vermiştim. Hatta işi bir parça ileriye götürüp, ablamdan aklımda kalanları kullanarak dikiş işine bile girişmiştim. Oysa makinam dahi yoktu. Ancak yılmadım, elde de olsa onlarca şeyi dikmekten kendimi alıkoymadım.
O zamanlar dantelli, işlemeli giysiler şimdiki gibi çok kolay bulunmazdı. Ben de ya giysilerime bu türden ekler yapar yahut kafama göre giysiyi sıfırdan tasarlardım. Misalen; dantelli bluzlar, kaftanvari ceketler, kabarık ve işli etekler yaptım. Bir de çok heveslisi olduğum kız çocuğu giysileri yaptım, içimde ukde bırakmadım. Hatırlıyorum kat kat dantelli bir etek dahi yapmıştım.
Ardından Selim dünyaya geldi ve paslanma dönemine girdim. Gözüm Selim’den başka birşey görmediğinden ve ziyadesiyle görmemişliğimden ötürü herşeyden elimi eteğimi çektim. Ardından da istesem de başka şeye geçemedim. Zira Selim çok zor bir çocuktu ve ben tüm enerjimi ona verdim. Ve öyle bir an geldi ki, kendime ait zorla elde ettiğim bir saati hiçbirşeyle harcamak istemedim. Hele ki dikiş, nakışla asla dedim ve pes ettim.
Şimdi Pinterest ile yeniden şahlandı isteğim. Hem sadece dikiş değil, her türden el işçiliğine de aş erdim. Bir yandan da düşünüyorum, bir kız çocuğum olsaydı herhalde şahlanmak için bunca beklemezdim. Bir kızım olmadı ama içimdeki heves dinmedi asla. Günlerdir şuurumu kaybetmişçesine Pinterest’te dolanırken ‘Tütü’lere rastladım. Öyle güzel ve üstelik öyle kolay yapılabilirler ki, kızı olan ve bu giysiye hevesi olanlar için bu yazıyı yazmaktan kendimi alamadım. İngiltere’ye gitme bahsinden dolayı ev ayakta olmasa ve ben eşyaları azaltma yolunda olmasam eminim birçok şey gibi tütü yapmayı da denerdim. Belki de kendimi tutamayıp deneyeceğim kim bilir? Ama dediğim gibi kızı ve hevesi olanlar durmasın derim.
.
Küçük bebekler için çok kolay Tütü Yapımı. Dikişsiz üstelik. Tek gereken delikli bir saç bandı ve kesilmiş bol dantel. Dantelleri deliklerden geçirip düğümleyin hepsi bu. Ve sonuç: şahane bir Tütü.
,
,
.
Sırada artık ve örnek kumaşlardan yapılmış renkli ve harika tütüler var. Benim favorilerim bunlar. Gene dikişsiz ve çok kolay yapımları.
.
Kaynak: etsy.com
.
Bu tütülere eklemek istediğiniz çiçeğin yapımı ise mesela şöyle:
.
Tütülere ve basit yapımına dair bir güzel örnek de şu şekilde:
.
.
Yapımına gelince, bele ayarlanan lastige geçirilen kumaşlar sadece.
.
Bu konuda en iyi açıklamalardan biri de şu örnekte: misal lastiği sandalyeye geçirip kolayca kumaşları ilmeklemek mümkün.
.
.
.
Tüllerin kolay kesimi ise şu şekilde:bir kartona tülleri geçirip sabitlemek ve alttan ve üstten tülleri birlikte kesmek.
.
.
.
Gelelim diğer örneklere:
.
.
Derseniz ki ben yapamam ama keşke olsa da alsam, o zaman Çoko Tütüye gidin derim.
Bunlar da ilginizi çekebilir:

Hiç yorum yok: