27 Şubat 2012 Pazartesi

Çocuklu Hayat için İyi Fikirler – 1



Gene, doğal akışına bıraktım kendimi hayatımın. Elzem olan ne varsa yerine getiriyorum telaşsız ve eskisine göre daha fazla üstelik. Beri yandan geriye kalan keyif zamanlarında, alıp da kahvemi geçiyorum bilgisayarın başına. Nereye varacağı kestirilemeyen deli bir seyyah oluyorum o andan sonra. Zira Pinterest’te bir Pinperest’e dönüşüyorum gene. Haliyle bir sürü yeni fikir, yeni hayal, yeni uyanışlar, yeni yollar buluyorum kendime. Bir fotoğraftan ulaştığım leb-i derya fikirlerin, hayallerin ve dahi yerlerin ne hududu ne de sonu var. İyi hissediyorum çünkü gene oturduğum yerden ekleniyor ve yenileniyorum.
Bu sırada bir sürü güzel şeye rastlıyorum. Paylaşmadan rahat duramayan bünyem bunları da paylaşmadan rahat edemiyor gene. Hele ki bir çoğu çocuklar ve çocuklu aileler için bence güzel fikirlerse. Şöyle ki;

Sık seyahat eden ve bilhassa uzun yola çıkan çocuklu aileler için harika bir buluş, arabada çocuk zaptetmek için tasarlanmış müthiş bir organize edici.



En büyük sıkıntılarımdan biridir kırık pastelleri ne yapacağını bilememek. İşte bunun için bir fikir: mini kek kalıplarına kırık pastelleri dökün, yazılan ayarda ve sürede (230 derece ve 15 dakika) fırında tutun ve çıkarın.


.
.
Çocukların kıyımadığımız yaratıcı eserlerini gözönünde tutmak için harika bir fikir. Bilhassa Picasso’nun sözüyle daha da manidar zira bana da birçok sanatçının eserinden çok daha keyif verir çocukların yaptıkları. Kibirden uzak, hayalgücüne dayalı yaratıcılıkları ve kağıda dökülmüş ham duyguları bence en özelidir.

.
.
Mümkünse çocukların tüm çoraplarının kaymaz olmasını tercih ederim. Hele ki bu çocuklar kuduruk erkek çocukları ise bu tercih kaçınılmazdır benim için. Ama bu türden çorapları her an bulmak da pek mümkün değil. Bulunsa da Selim’e göre olanı pek az, oysa ki en çok ona ihtiyaç var. Bunun için bir güzel fikir de şurada; (Bu konuda  Fadiş’in blogundan da yardım almak mümkün)

.
hh.
Legolar için tasarlanmış bir oyun halısı ve sonrası için kolayca derleyip toplamak için torbası. Bence parçalı ve tüm minik ıvır zıvırlar için akıllıca bir tasarım. Üstelik tasarımın bunca zahmetli olmasına da gerek yok, tek parça bir kumaştan da gayet kolayca yapılabilir bence.

.
.
Pinterest’in bana en büyük faydası dikkatimi geri dönüşüme, atmaktan ve almaktan ziyade elle üretmeye teşvik etmesi oldu yeniden. Bu konuda tuvalet kağıdı ruloları ile harika fikirlere şahit oldum mesela. Ben kağıtların renkli ve desenli kağıtlarla kaplanmasını tercih ederdim ama.

.
,
Tuvalet kağıdı rulolarını değerlendirmenin bir basit yolu da elle şekil verip, kalıp haline getirmek. Ve çocukların eline tutturmak bir kase boya ile.
.
.
.
Renkleri, boyamayı ve bilhassa renkleri birbirine karıştırıp bulamaç yapmayı seven bir çocuğunuz varsa, buyrun bu yönteme. Süt, boya (gıda boyası diyor ama bence başka tür boyalarla da yapılabilir, ki parmak boyası iyi sonuç vermiş), bulaşık deterjanı ve karıştırıcı bir çubukla çocuklarımızın gözü ve gönlü şenlensin.
.

Hiç yorum yok: