17 Şubat 2012 Cuma

Bugün Bunu Öğrendim: Selah Sue



Karışık, süratli, bulanık, gerilimli günlerin ardından, olayların, olanların düşündürtükleriyle geri çekilmeyi uygun gördüğüm şu günlerde, günlerdir kasılmış kalmış zihnim ve bedenim gevşedi olabildiğince. İçimde asılı kalmış hüzün dururken öylece, direniş göstermeden bıraktım kendimi hayatın rutin ritmine. Direnç göstermeksizin, kendimi hayatın akışına bırakmak ki, pek sevdiğimdir.
Böyle zamanlarda hayat dingin bir nehirdir sanki; ağaçların gölgelediği ve yeşil rengini verdiği. Kuşların ve akan suyun harikulade sesi vardır, birbirinin içine geçtiği. Bir de serin bir rüzgar okşar, dirençsiz akışa teslim ettiğin yüzünü ve bedenini. Pek güzeldir hasılı böylesi.
Bir de bu teslimiyetin üstüne güzel bir hediye eklendi, şöyle ki;
Selah Sue‘yi farkettim. Amy Winehouse’ı hatırlatan, kendine has ses rengi ve hatta saçları ile. 89 doğumlu gencecik bir yetenek. Üstelik Babylon’a da geliyormuş 23 Şubat’ta. Blues-Caz söylese beni daha çok cezbederdi kesin ama Reggae tınılarının eklendiği stili de hiç fena değil. Hem arada söylemiş de sevdiğim şarkıları. Aşağıdaki gibi.


Bunlar da ilginizi çekebilir:

Hiç yorum yok: