22 Ocak 2012 Pazar

1 Soru, Çok Hediye’nin Kazananları



Gene acaba bilen olur mu, dediğim yerde beni şaşırttınız. Sorunun abukluğuna rağmen bilen epeyce kişi var. Gerçi epey dediğim bir hesapladım da 100 kişiden 10 kişi bilmiş ancak. Yalnız birşey dikkatimi çekti; tıpkı kız çocuklarının çoğunun zarifliği gibi, kız çocuğu anneleri de pek bir zarif, pek bir nazikmiş demek ki. Sorunun doğru cevabını bulanlar, genelde ya erkek çocuğu anneleri, ya da bekarlar. Bir de belki Selim çok nezih geldi size, ondan mı konduramadınız abuk bir şeyi kendisine. Oysa yaratıcı ve bilimsel değil, gayet ilkel bir yöntemle çözüm bulmuş. Şöyle;
Selim keçeli kalemle dilediği çizimi yapmış, ardından da bir güzel tükürmüş üzerine. Sonra da sulanan boyaya üflemiş ve dağıtırak muradına ermiş. Yani Beyhan’ın deyimiyle Nefesle Resim Çizme Tekniği’ni giderek daha da ustalaştırmış (!)  Tükürükle Resim Çizme Sanatına vardırmış. Boşuna uğraşıyoruz sulu boya, kuru boya, pastel gibi cins cins şeyle, doğallıkla her sonuca ulaşmak mümkün, bakınız Selim’e.


Mansiyon Ödülü’ne gelince; ödülü hiç şüphe etmeden, üstün gayretkeşliğinden ötürü, CafeNoHut: Ayda’ya veriyorum. Zira hem devamlı surette fikir üretti, hem de düşündüğünden emin olmak adına üşenmedi, pür ciddiyet, deneyi kendi evinde icra etti. Yani bildiğiniz, çizip üstüne tükürdü ve üfledi. Ve Bingo! Tebrikler Ayda’m. Nihan’ın seçiminden sonra dilediğini seçmekte serbestsin.
Kazanan da pek sevdiğim bir anne oldu. Blog alemine adımımı attığım ilk günlerden itibaren hasbihal ettiğim, vefalı ve güzel yazılı arkadaşım Anne Kaleminden: Nihan’ım, tebrik ediyor ve öpüyorum. Nihan’ım öncelik senin.
delianne@deli-anne.com posta adresime istediklerinizi ve adreslerinizi gönderirseniz ben de hediyelerimi gönderebilirim. Ayda’m dilersen sana elden verebilirim, raundu alacağım senden malum:)

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Hiç yorum yok: