23 Kasım 2011 Çarşamba

Ödülümü Aldım!



Bir önceki yazımdan bilenler bilir, sağduyumu, soğukkanlılığımı, akıl yürütmelerimi yitireli epeyce oldu. Çok uzun süredir, günü kurtarmaya yönelik, elzem birkaç içgüdüsel ve otomatikleşmiş eylem dışında yaptığım birşey yok, ya da öyle sanıyorum ya da öyle umuyorum. Zaten ola ki, bu rutinin dışında bir hareket olsa, diyelim elime bir kelebek konsa tamamen şaşıyorum. O zaman otomatikliğimden de, içgüdüyle yürüttüğüm halimden de, pis bir edayla uyanıyor, dünyayı ilk defa görüyormuş gibi, şaşkınlıkla etrafıma bakakalıyor ve bulunduğum durumu, konumu çözmeye uğraşıyorum. Çözersem ne ala, ama çözmezsem pekala felaketle karşılaşabiliyoruz.
Demiştim ya, Kerim 3 tam gün ve gece uyumadı. Haliyle ben de. O günlerde biri büyük, biri küçük olmak üzere iki adet Zombi gibi geziniyorduk evin içinde. İkisi de kızgın, asabi ve hırçın. Ben karşımda küçük ve zor durumda olan bir bebek olduğunu unutuyor; bağırıyor, çağırıyor, uyumuyor diye fırlatıp atıyorum, o benim annesi olduğumu tümden unutuyor, tüm gücüyle bana vuruyor, hırsını alamıyor tekmeliyor yetmedi elindeki en ağır arabaları kafama indiriyordu. Her iki taraf için de acınası hallerdi. Bir kez daha anladım ki, uykusuzluk sahiden Dr. Jekyll & Mr. Hyde dönüşümün en büyük sebebiydi.
3.günün sonunda, akşama doğru nasılsa uyudu Kerim. Sanırım artık bitap düştü bedeni. Selim’in okuldan gelmesine de 1 saat vardı. Normalde bu durumda uyumazdım ama bu kez bu fırsatı kaçırmak istemedim zira önümde nasıl günler ve geceler olduğunu kestiremiyordum. Telefonumu yanıbaşıma koydum ve uyudum. Ne de olsa telefon sesine uyanırım dedim.
Uyandım. Lakin telefon sesine değil. Önce uğultular çalındı kulağıma. Ağlama sesleri derken. Ardından önce derinden, sonra epeyce yüksek perdeden gelen zil sesi. Kalktım. Ama ne uyandığım zamanı, ne mekanı, ne ne yaptığımı anımsayamadım. Tam dediğim gibi, sanki ilk kez gördüğüm bir mekana, bir boyuta uyandım. Kapı zili aralıksız çalıyor, bebek ağlamaları buna eşlik ediyordu. Doğruldum, bir iki tur attım olduğum yerde, gittim Kerim’e baktım, tanıyamadım, tekrar salona geldim, hava kararmıştı, sıkıcıydı ortalık! Gene gittim baktım Kerim’e, yabancı biri gibiydi hala benim nazarımda, öylece bıraktım onu olduğu yerde, gittim apartmanın otomatına bastım. Ve TİNK! uyandım. Eyvahlar olsun! Selim’in servisi gelmişti. Selim’i almaya inmemiştim! Telefonuma koştum. Defalarca aranmıştım. Aşağıdan bir ses; Selim’i gönderiyorum, diyordu. Servis ablasıydı. Tamam, dedim suçlu gibi ezik büzük. Aklımdan bin türlü senaryo geçti; Selim’ime söylemişler miydi, annen cevap vermiyor, evde olmayabilir demişler miydi, acaba oğlum onu bıraktığımı düşünmüş ve endişelenmiş miydi, korkmuş yahut ürkmüş müydü? Ya bana ulaşmasalardı, n’olurdu Selim’im, nereye götürürlerdi?
Ürkek ceylan gibi titredim bu düşüncelerle olduğum yerde. Ürpertiyle ve cılız bir sesle; Seliiiiim, dedim derken nihayetinde. Ayak seslerini duyuyordum sadece. Anne’cim geliyoruum, dedi neşeli ve bayıldığım o cıvıltılı sesiyle. Oh dedim, ürkmemiş besbelli. Çıktı 5 katı, sevinçliydi şükürler olsun. Ve şükürler olsun ki, hoşgörülü ve sağduyulu bir servis şoförü ve servis ablası vardı yanında, ki, hiç belli etmemişlerdi durumu. Atlatmıştım bu badireyi böylece. Ama o anların korkusu hala içimde.
Diyorum ya, genelde haleli dolaşıyorum. Uykusuzluk ve yorgunluk etkisiyle. Ama bir saatlik tam uyku bile ne nimetmiş anladım 3 gün süren uykusuzluk içinde. İşte böylesi dönemlerde unutuyorum ya binlerce yapmam gerekeni. Misalen, Blog Ödülleri’ne katıldım. Çokca emin olmayarak, çokca kıvranarak ve hem kendimden, hem eşimden dostumdan utanarak. Katıldım ama blogum moderasyon sürecinde takılı kaldı. Ben de bir daha dönüp bakmadım. Bir yerlere mail atmak, mesaj yazmak öyle büyük bir eylem ki benim gözümde. Özel bir vakit gerek bunun için bile. Ben ki daha oğlum için Organik Kestane Balı’nı bile sipariş edememişim. Blog Ödülleri’ni unutmam çok da normal değil mi?
Sonuç: katılım süresi doldu. Ben katılamadım. Ve Yılın Şapşalağı Ödülünü aldım:)
Hem çok istekli değildim ya, vardır bir hayrı dedim kendime. Tuhaf bir rekabet olacaktı şimdi gerekli, gereksiz! Hem alsam n’olurdu sanki o ödülü, başıma taç mı takacaklardı? Tutup blogun bir köşesine koymak fikri dahi utandırıyorken beni, e, onula n’apacaktım?  Katılanlara selam olsun! Ben savdım heyecanımı, ve herkesten önce aldım Oscar’ımı:)
—————————————————————————————————————————————————————————-
Blog Ödülleri’nde oy vermek için ilk günden mesaj atan, bilgi almak isteyen, durumumu soran herkese gerçekten çok teşekkürler. Bir tek sizden yana mahçubum.

Hiç yorum yok: