7 Mart 2011 Pazartesi

Çalınmış Güzellik*

Dün, yüzümün eski günlerdeki gibi incecik olduğunu gördüm düşümde.  Dolayısı ile mütebessim bir giriş yaptım güne. Şimdiki zamanda, tam şu anda, zahmetsizce geri gelen narin yüzümün aksini görünce aynada, o tatlı hisle uyandım sabaha. Aynaya bakmadım tüm gün özellikle, o his içimde saklı kalsın diye. Şu his peydahlandı içimde bir de; Rüya olan dönüşecekti pek yakında gerçeğe. Diyetler, kısıtlamalar, zorlamalar, ikide bir tartıya çıkıp, bir sevinip iki ağlamalar olmadan, kendiliğinden, rahatça hem de. Ah, keşke!

Selim'den önce kilo sorunu nedir bilmedim ben. Ömrüm boyunca ince, narin, nazenin idim bildiğim. Anımsıyorum da bir zamanlar  kilo almaya dahi çalışmışım. Bendeki büyük fiziksel dönüşüm doğumdan sonra oldu. İlk 6 ayı saymazsak, 70 kilonun altını görmedim bir daha. Kiloların gideceğine dair yılgınlığa düşsem de ara sıra,  ümidimi korudum çoğunlukla. Lakin 5 yıl oldu, benim gündelik misafir addettiğim kilolar  önce yatıya kaldı, ardından ev sahipliğine soyundu. Şimdi bünyemle pek kaynaşmış vaziyette, istedikleri gibi fink atıyorlar dışarda ve içerde. Üstelik diyetler, diyetisyenler eşliğinde zar zor eksilen 10 kiloyu da, ikinci bebeği fırsat bilip geri kattılar bünyelerine. Ümitvarım, lakin Hipotrioidi hastalığı da eklenince üstlerine, yapıştılar iyiden iyiye ve ümidimi korumak güçleşiyor bu halde. Dolayısı ile pek kıymetli idi hissettirdikleri ile rüyamın kendisi.


Her ne kadar kilolar  bedenimi sahiplenseler de ben onları benimseyemedim, şişmanlığı kabullenemedim. Eskiden alışverişe çıkmaya fırsat arayan ben şimdilerde kendime dair birşeyler bakmayı mümkün olduğunca erteliyorum. Çok çaresiz kaldığımda ancak giyecek birşeyler alıyorum. Çarçabuk ve özensiz! Dışarı çıkmayı sevmiyorum bu sebepten. Nitekim evde kendi halimde, abdalımsı kıyafetlerle, aynalardan yüzümü çevirerek mutlu mesut yaşıyorum. Lakin ne zaman dışarı çıkmaya kalksam, mecburen aynaya bakıyorum ve gerçekliğimle yüzyüze geliyorum. Kendimden gizlediğim hoşnutsuzluğum ayyuka çıkıyor vesselam. Bu sebepledir ki, dışarı çıkacağım zamanlar, oldukça tahammülsüz, alabildiğine sevimsiz ve çekilmez oluyorum.

Eski arkadaşlarla görüşmek istemiyorum mesela, o şaşkınlık ifadesi ile karşılaşmak, hele ki densiz sözler duymak istemiyorum. Yeni insanlarla tanışmak istemiyorum, nitekim ilk izlenimi mundar etmek istemiyorum. Memlekete gidemiyorum, bilhassa annemin fazlasıyla açıksözlülüğünden nasibimi almak istemiyorum. Nitekim annem en son İstanbul'a geldiğinde, beni en uygunsuz pozisyondayken yani Michelin* gibi katlanmış göbekle oturmuş vaziyetteyken  yakalamış ve ben -işte geliyooor!- korkusuyla yüzüne dahi bakamazken; -kim derdi ki benim narin kızım bu hale gelecek diye!- diyerek bombayı patlatmıştı. Üstelik dediğine göre bir kaç gündür moralim bozulmasın diye kendini de tutmuştu. 

Bir de kayınvalide tarafı var bu durumun. Kayınvalidem epeyce güzel ve bakımlı bir kadındır. İncecik, oldukça hoştur. Dış görünüşe ziyadesiyle önem verir. Hatta bu durum önem verdiklerinin başında gelir. Beni her gördüğünde yaşadığı hayal kırıklığını da anında sezdirir. Üstelik sezdirmekle de kalmaz, her karşılaşmamızda, -kilo vereceksin değil mi?- diyerek içindekini de dillendirir. Sevgili oğlunun yanına yakıştırmaz bu halimi bilirim.  Kötü niyetli değil, annem gibi tutamaz kendini onu da bilirim, lakin ya ben  neyleyim, ne diyeyim? Üstelik benim bir şey demiyor olmam onlarda bu devasa bedeni kabullenmişim izlenimi  uyandırıyor ve  diller daha da uzuyor, onu da bilirim. Bir de yetmezmiş gibi sineye çektikçe yemeğe saldırırım ve bu kısır döngü içersinde büyür de büyürüm! Enine!

Dün evin telaşesi içinde devinip dururken aynaya ilişti gözüm gayri ihtiyari. Manzara felaketti. Fazlasıyla haşır neşir olduğum çamaşır suyuyla lekelenmiş tişört göbekle havalanmış, altta şekli ve şemali tamamen dağılmış pijama enine genişleyerek, bünyemi daha da abartmış, saç baş banyo buharı ile iyice kabarmış haldeydi. Tişörtümü düzeltmeye yeltenirken iğrendim bu görüntüden ve İlter'e seslendim -sence bu güzelliği, bu seksalepiteyi neye borçluyum?- dedim. Yetmedi, -benim bunca güzelliğimin seni ezmesin, kendini yanımda kötü hissetmeyesin- diye öz alaylarıma devam ederek bir de kocanın gözünde kendimi rüsvay ettim. Bir zamanlar kendinden memnun olan o kadın gitmiş, yerine kendi görüntüsüne tiksinti ile bakan bir kadın gelmiş vesselam, acıyla farkettim.

İki tane güzel çocuk bahşedildi bana. Binlerce şükürler olsun Allah'a.  Lakin sanki bende olan ne varsa , aklım dahil onlara akmış, bana da bu yozluk  kalmış. Ve gün boyu bakıp da doyumsuz güzelliğime (!) kah -Endamın Yeter- şarkısını, kah  "Güzel ne güzel olmuşsun!"*** şarkısını döndrüp durdum içimde.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Çalınmış Güzellik- Sevdiğim filmlerden biri. İsim ordan.
**Michelin benzetmesi elma yarım, bilge yanım Karmaşıksarmaşık'tan.
***Pejmürde hale  ithafen söylenen bu şarkı da Isoon'dan dolandı dilime. Bir de Yaruze ile konuşmamızdan kalan.




76 yorum:

özlemnitta dedi ki...

Hiç bir şey değil de sende memnun değil gibisin deli annem bu halinden.İki diyet yapsan da kurtulsan bea:)Gerçi hipotroid' de engelliyor gibi kilo vermeni.Bende de bir ara hipertroid vardı yani bende kilo alamıyor ve hatta devamlı zayıflıyordum.Kurtuldum şükür.Umarım sende de geçer de verirsin kilocukları:))

GÖNÜL dedi ki...

boşver önemli olan onlarla mutlumusun o zaman sorun yok

birdy dedi ki...

ama canım benim hipotroidi diyorsun, o ne illettir ben bilirim:(( çabaladıkça kötü olur. öenmli olan sağlığın. kendini kötü gördüğün için öyle hissediyorsun, iyi gör iyi hisset. ben öyle yapıyorum. ben uzuun zamandır uğraşıyorum, sporcu kocayla hem de:)öperim seni benn

ÖZLEMCE dedi ki...

deli annem şükür kavuşturana:))çok özledim yazılarını.seni çok iyi anlıyorum.annem gençliğinde dahi kiloluydu.haziranda menopozla beraber diyete başladı.tam 15 kilo verdi.devamlı yürüyüş yapıyor.geldiği kiloya hayatında hiç görmemiş.şimdi deli gibi alışveriş yapıyor.çok mutlu.kendini çok beğeniyor:))aynanın önünden ayrılmıyor.diyetisyen bu konuda çok önemli.annemle iyi dialog kurarak kiloları verdirdi.en önemlisi azimm azimm.kararı verdiğinde başaracağından eminimm deli annemm

New York'tan dedi ki...

Ay delianne'cim,kilo vermek icin ugrastin mi bilmiyorum ama baslasan verecegine inaniyorum, mesela Selim okuldayken Kerim'i at arabasina yuruyus yap, en basiti bundan baslarsan hareketle verirsin insallah, eger firsatin varsa spor salonuna git, orada hocalarin yardimiyla daha kolay verirsin, annemle konusuyoruz dun cok yoruldum dedi neden dedim, pilatese basladim dedi:) oraya gidince mecbur tum hareketleri yapiyorsun :))kacis yok yani ama biraz kilom var guzel degilim bakimli degilim deme lutfen :) o senin elinde ne guzel kiyafetler var ben Tr'e gittigimde goruyordum mesela, birakma kendini sen oyle dersen bu Amerika'lilar ne yapsin :))

Deli Anne dedi ki...

Eski günleri hatırladım; yazdım, yorumlar geldi.. ağlıayacağım şimdi.. bögühü!

Unknown dedi ki...

delisin hakikaten sen peşpeşe gelmiş dünyaya bebişler o kadar olur bence sen dert edip kendıne de haksızlık etme biliyorsun ki istesen gerçekten kalpten ve beyinen verirsin o kiloları :))
mevsimlerdenroma.blogspot bir göz at istersen sana yardımcı olur eski yazılarını oku öperim Delim annem benim :))

karamel mutfak dedi ki...

ohh be sukur kavusturana canim.sen gene sukret kilo almissin ama iki tanede dunya guzeli bahsedilmis sana ya ben ne yapayim onca alina kilo artada bisey yok:(
bende hep kendinden mutlu olmayan sadece kendim saniyordum oley yanliz degilmisim:))

esra-emir aydin dedi ki...

2 gündür üstümden çıkmayan pijamayla yaşadığım aşk,saçlarımın tülerikliği ve hiçbirşey yapmak istememem kiloyla bağdaşıyor olabilir mi?
deli anne senin hatırlayıpta mutlu olucağın eski zayıf günlerin var bak!!!ben de o da yok. :..(((

sevilay dedi ki...

Canım seni çok iyi anlıyorum.Hayatında 5o kilonun üstüne çıkmayan hatta doğumdan sonra bile aynı kiloya dönen ben şimdi 60 la geziyorum.Şişman görünmüyorum ama anlıyorum kilonun insana ne hissettirdiğini.Hele işin içine hastalıkta girince durum zorlaşıyor.Ama inanıyorum ki kiloların hepsi gidecek.Sende inan...Ben kendi adıma da inanmak istiyorum çünkü:)

Leylak Dalı dedi ki...

Seni nasıl anlarım ki hem de nasıl Deli Annecim:)) İnsanlar acıtmak için bu konuyu öyle güzel sündürürler ki. Sabah gören aynı kişi akşam bir daha görse, ay sen kilo mu aldın der, kendi benden şişmandır varsan baksan. Ben dayandım dayandım, baktım giderek üstüne koyuyor, Kasımda "Mevsimlerden Roma" blogunun yönlendirmesiyle kendimi soktum diyet programına, şu an 13 kilo vermiş ve kuş kadar olmasa da hafiflemiş bulunuyorum. bir 7 kilo daha atarsam üstümden değmeyin keyfime. eminim gerçekten istemedin, istesen senin de vereceğine inanıyorum. Yine de çok fazla takma kafanı diyorum. Sevgiyle...

Unknown dedi ki...

Bu buhranlı sürecin en kısa zamanda geçmesini dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden.Şimdiki şartların bunu gerektirdiğini ve
Kerim biraz büyüyünce daha kolay olacağını düşünüyorum bazı şeylerin.

Evlenip çoluk çocuğa karışıncaya kadar sık sık voleybol oynardım. Hele de çocuk olunca işler değişti; ama hızla büyüyor. Sağolsun annemin de desteği var. Bu yüzden kendime vakit ayırabiliyorum artık.

Sevdiğim için spora yeniden başlamak istiyorum ama hep erteliyorum. 30'u devirince vücut hantallaşıyor sanırım :)
Velhasıl beni de geçmişe gönderdin sevgili Deli Anne!

Adsız dedi ki...

sevgiliyken 38 bedendim şimdi50 hep soruyor canım nezaman diye bende soruyorum ne zamannnnnnnnnnnnnn

Başka Anne dedi ki...

al benden de o kadar. üstelik hamileyken az kilo alıp onu verip sonra süt arttıracam diye 14 kilo aldım :((

İkiz Annesi dedi ki...

Canım benim öncelikle çok şükür kavuştuk nicedir ilk defa girebildim bloguna.

İlkin sen şu anki halinden memnunsan dert etme kimin ne söylediğini.İstediğin bedenlerde gayet güzel kıyafetler mevcut.Ama önemli olan sen bunu istiyormusun iki giyinsen biraz makyaj yapsan bunalımlı halinden az da olsa kurtulursun gibime geliyor.
Ama yazdığın gibi gerçekten memnun değilsen öncelikle tiroid için tedavi olman gerekiyor bunu biliyorum o kontrol altına alındıktan sonra iyi bir diyetisyen ve egzersiz programıyla istediğin kiloya erişmen mümkün aslında.
Sakın yanlış anlama niyetim ne seni üzmek ne de ahkam kesmek haddime bile değil zaten.
Ama madem ki bu kadar üzülüyorsun çözüm yolları bulmak gerek diye düşünüyorum.
Ayrıca sen kalbi çok güzel bir insansın eminim bu yüzüne de yansıyordur üzme kendini lütfen.

Peri dedi ki...

Bugün 3 sefer tatlı yedim diye vicdan azabı duyuyordum bu yazı da üstüne tuz biber oldu offf :(( ya ben eskiden haftada bir tatlı yerdim hale bak

ASLI dedi ki...

leptabi göbegime dayayarak yaziyorum.Cok rahat..
Oglumu göbegime oturtturarak seviyorum.O halinden memnun.Esimde 100 üstünde oldugu icin hic bir sey diyemiyor...sen de varsa bizde de var yaaa :))
Ayrica deli annem beni yeni adresten dolayi isleyemiyorsunuz.Yalniz komayin beni :)

Unknown dedi ki...

Deli annem güzellik insanın ruhunda bence...Özün güzelse suretindfe güzeldir.Kilo falan hak getire.Ben o kadar zayıftım ki herkes dalga geçerdi.Nefret ederdim insanların , bacaklarımın zayıflığından bahsetmesinden.Bacakalrımla dalga geçmesinden.Ergenliğim boyunca bacaklarımı çarpık sandım.Oysa sadece kemiklerim inceydi , belden yukarım normal aşağım inceydi ki halada öyle sanırım.Ama kendimle barışığım.Yukarı çıkınca Nadide sultan gibi 105 liğim belden aşağıma doğru indikçe normalleşiyorum..Ama mutluyum , inek vari görüntümü seviyorum.
sende bu geçici durumda kendine yüklenmemelisin.Hormonların düzeldiğinde normale döneceksindirki tiroid oldukça önemli kilo alış ve verişlerde.İsteyen istediğini düşünsün , önce sağlık gerisi boş.Sağlığınla birlikte eski günlerine dönersin ve aynalarla barışırsın inşallah.

ulay dedi ki...

Deli annem en fenasi da o kendinden tiksinme hali iste, bende de var o, oyle feci bisey, cok iyi bilirim onu. Diyet denilen sey de insani ayri depresyona sokan pis bisey. Su dunyada guzel olan cogu seyin zararli olmasi ne feci. Salata kilo aldirsaydi da diyette mantilari borekleri lupletseydik nolurdu sanki, pehhh :( O michelin benzetmesini ben de cok kullaniyorum bu arada, linanin kollari icin ozellikle :)

ONLARUYURKEN dedi ki...

hayırlı sabahlar güzel anne,
inşaallah tüm sıkıntıların gider eski formuna kavuşursun ,ama öncelikle Hipotrioidi rahatsızlığına şifa diliyorum allahtan .
duaile kal

SERRA dedi ki...

tamam kilolarla hepimizin başı dertte, ama eşofmanla kocaları karşılamaya karşıyım,şık olmaya engel olmamalı, bakımsız olmaya ise hiç...

zeynep dedi ki...

ne güzelde tercüman olmuşsun duygularıma..benimde hissettiklerim mancak bu kadar güzel anlatılabilirdi..ben ucundan köşesinden tutmaya niyet eyledim..çalışmalara başladım..özgüvenimi yeniden kazanmam lazım..

elif dedi ki...

ah o troit bende de var. ama yazınız çok hoş ya...çok tatlısınız siz bence gerisini takmayın...

Unknown dedi ki...

Deli anam, bende ayni dertteyim. Haftaya gidecegim ve bir suru sevimsiz espiriye maruz kalacagim. Bir verdik iki aldik tarzinda. Vahapinkiler bu halimi cok sevdiler. Etli butlu daha makbul ama annem ve teyzem surekli dikkat et diye sinir ediyorlar beni. Gercekten sanki biz cok memnunuz halimizden. Acaba yag mi aldirsak :)

Deli Anne dedi ki...

Sihirli Güncem: ben memnun olsam dünyayı takmam da dediğin ben benden memnun değilim hiç.inşaallah ben de kurtulurum tiroitten de kilolardan da.. hayırlısı ile elbette.

Gönül: mutlu değilim işte, kilolarla yani.. yoksa hayatım için, binlerce hatta trilyonlarca şükür..

Birdy: yaşayan bilir değil mi a canım:) yaşamayana kimbilir ne basit gelir.. Allah ikimizi de hatta cümle rahatsız olanları kurarsın sağlıkla, hayırla..

Sibelbek dedi ki...

al benden de o kadar. ben de kendimden hiç hoşnut değilim. bu memnuniyetsizliğimin oranı kadar azim olsaydı bende, zayıflamak kolay olurdu :(

Fulya dedi ki...

tam da aynı şeyi düşünüyordum ya da özellikle bahar geliyor diye her gün aynı şeyi düşündüğümden denk geldi. Verelim gitsin diyeceğim ama bu kadar üst üste mahrumiyet bana çok koyuyor. sağlıkla gitsin, bir an önce gitsin.
Bir akşam yemeğinden..
Annem: Kızım tut boğazını
Eşim: (Ben üzülmeyeyim diye) ben karımı böyle beğeniyorum
Annem: Düzgün görünen insanların da acaip zevkleri olabiliyormuş.
!!!!!!

Deli Anne dedi ki...

Özlemim: şükür ki ne şükür.. amma ayrı düştük.. göz var kesin:)Annene gıpta ettim.. inşaallah ben de o azmi göserebilirim..

Şeyma'm: denedim kerim doğmadan 10 kilo verdim ama doğumdan sonra kaldı onlar üstümde.. bir gaza geldim gene ama benim için en iyisi dediğin gibi yürüyüş felan.. Doğru dedin at Kerm'i gez.. Selim de hazır okulda iken.. emziriyorum çünkü öyle kallavi diyete giremem.. yoksa kaç kez gözüm dönmütü isveç diyetine girecektim nerdeyse..

Burcu'm:ya şu mevsimlerden roma olayını duyudm çok kişiden, girdim baktım da çok kez.. lakin anlamadım nedir ne değildir.. yöntemini bilen varsa söylesin bir zahmet..

Ada Deniz dedi ki...

Bence ilk yapman gereken kafandaki o kilolar gitmeyecek, çirkinim şişmanım düşüncelerinden kurtulman. Kurtulamazsan istediğin diyeti yap gitmez kilolar. Gider de üç gün sonra geri döner.
Ben de senin gibiyim aslında. Aynen iki çocuk. Yaş 37. Ada'dan sonra aldığım kiloları çabuk verdim, çalışıyordum o zaman. Deniz'den sonra da vermiştim emzirirken. (60'la başladım yine 60'a düştüm) Ama emzirme olayı bitip yeme aynen devam edince 70'i geçmek doğal oldu. Deniz bir hafta sonra 7 yaşına girecek. Bunca yıldır hep uğraştım verdiklerimi de geri aldım.
Mevsimlerden Roma'yı geçen yıl takip etmiştim "yapamam" dedim başlamadım. Bu yıl bayramın ardından eşimle birlikte başladık. (22 kasımda) ilk iki ay ciddi ciddi ne deniyorsa yaptım. Her gün bir saatin üzerinde tempolu yürüyüş olmazsa evde plates...sonra biraz hafiflettim diyeti kendi yaşantıma-zevklerime uydurdum azıcık. 8 kilo gitti.
Mevsimlerden Roma'yı takip et ama diyetin başından başla, Epey ilerdeler şimdi.

BALLI LOKMAM dedi ki...

Ahhhh DeLİ Anne ahhh yaramı açtın:(( Lisedeyken rüzgarlı havalarda cebine taş koy diye dolga geçerlerdi benimle ya şimdi?

Elifin Terazisi dedi ki...

Yaşadıklarınızı aynıyla yaşadım, üstelik çocuklarınızın yaşını hesabedince sizden çoook daha uzun zaman yaşadım. Şimdi ideal kilomdayım, geçengün çok yakın bir akrabam görünce " aa ne olmuşsun, kocan aç açık mı bıraktı?"dedi. Diyeceğim o ki , boş verin başkalarını , herkes kusur bulmaya o kadar yer arıyor ki.Bir kilo telaşından kurtulun, insan dna sından vazgeçemez, madem çocuklardan önce narin yapılı bir hatunmuşsun, bekle su akar yolunu bulur. Küçük ama sürekli hedefler koyup başla ve asla vazgeçme, çok konuştum ben kaçıyorum:)

yaruze... dedi ki...

Delicim,
Kilo hangi kadının sorunu değil ki Allah aşkına.Azınlıkta olan birkaç şanslı kadın dışında.Hamilelikte alınan kilolar,kimi bünyelere pek bir aşkla bağlanıyor ve terk etmeye de hiiiç niyeti olmuyor.Ben Yamaç'tan sonra epeyce süre(1 sene kadar) 75 lerde gezindim ve aynaları kaldırmıştım tüm evden,o kadar yani.Sonrasında bir azimle 66 kg ya indim ve peşi sıra ikizler hamile kaldığımı öğrendim.Hadiiii sil baştan tekrar aldım kiloları.75-72 aralığında oynayan kilolarımla bu kez 2,5 sene dolandım ortalıkta.Aynı depresif hislerle kabusa çevirdim günlerimi.Diyet miyet yapma heves ve azminide hiç bulamadım zira beni mutlu eden tek şeydi yemek yemek.Keyifle geçen tek bir yemek saati yok o ayrı...Sonrasında ramazan ve birkaç boğaz enfeksiyonu benim yapamadığımı yaptı ve yaklaşık 10 kg vermeme vesile oldu.Şimdi 65 lerdeyim ama Haziran'a kadar 58 e inmek niyetinde hatta mecburiyetindeyim.Bakalım 3 ay var önümde.7 kg vermeyi becerebilecek miyim bilmiyorum hadi hayırlısı.
Sende başaracaksın biliyorum,azıcık gayret et sık kendini,bir iki kilo verdi mi gerisi gelir hiç meraklanma.
Kilo nedeniyle görüşmek istememeni hem anlıyor hem de sana kızıyorum.Vitrinine değil iklimine geliyoruz canım:)
Öperim...

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

"densiz sözler duymak istemiyorum"

İşte bu can alıcı sözcük. Ben de yaklaşık iki ay önce böyle idim Deli annem. Karar ver ve harekete geç bence. Hatta harekete geçme kıpırtıları başlamış sende. İnsan dillendirmeye çekiniyor önceleri, sonra evin içinde hayıflana hayıflana geziyor ve en sonunda kilolardan duyduğu rahatsızlığı ve çevrenin duruşunu sergiliyorsa etrafa, rahatsızlık var demektir. Şimdi UYGULAMA ZAMANI. Hadi harekete geç.

Ayla dedi ki...

Ne güzel anlatmıssın deli annem duygularını. Bende de çok olmasada doğumdan sonra kalan 4-5 kilo var ve hepsi bir bölgede namussuzlar.Boyda kısa olunca devasa gözüküyor 2,5 yıl oldu bende hala alışamadım .Bende senin tersine hep aynaya bakarım kendimi taciz eder sinirlerimi bozarım. Yok mazoşist değilimdir de işte belki işe yarar diye aynada kendimle dikleşirim

Annem fiziki görünüşe önem verir, bilirim benim içinde iyisini ister ama öyle bir bakar ki bana kilolarımdan sebep o an başımı kuma gömesim gelir art niyeti yok der geçiştirmeye çalışırım
Kayınvalidem ise zayıf olmamdan sebep hep kilo al kilo al diye başımın etini yerdi, doğumdan sonra 4-5 kilo kalınca bu sefer zayıf arkadaşlarım gelince ayyy bu arkadaşlarına bayılıyorum yani zayıflıklarına bayılıyorum demeye başladı:) Hele bir arkadaşımın annesi var beni her görüşte Ayla kilo almışsın diyor bende ona her seferinde x teyze kilo almadım hep aynı kilodayım sadece aldıklarımı veremedim derim:) Milyon tane örneğim var bak anlatırım akşama kadar:)

Spor yap,diyet yap şunu yap demek akıl vermek bana düşmez,zaten yapabilseydin,şartların uygun olsaydı zaten yaaprdın diye düşünüyorum.İnşallah arkadaşım bir gün verirsin o ince narin günlerine dönersin.

Ebru dedi ki...

Çok rica ediyorum olayın diğer yönünü de görmezden gelmeyin.

Ben de alışverişten kaçıyorum küçük beden satan 3 mağaza var dolabı doldurursun başka yerden alsan o kadar pahalı. tadilat desen moral bozuyor. Tersi de çok zor.

gutguturuna dedi ki...

ilahi canım üzüldüğün şeye bak balık et moda olacak diye bangır bangır bağırıyor modacılar..70 lere geri dönülecekmiş..bi de çok zayıflık ya da 0 beden bence kadınlara hiççç yakışmıyor..zaten 0 beden modası neden çıktı biliyormusunuz..dünyadaki püm ünlü modacılar malum gay ve onlar kadından nefret ediyorlar..güzel kadına tahammülleri yok kadını çirkinleştirmek istiyorlar..bu yüzdende 0 beden modası ve minicik minicik kıyafetler icat edip bizim hem sinirlerimizi hemde vücutlarımızı bozuyorlar..yani bunlar komplo şekerim..kadın dediğin devlet gibi hatun olmalı bence..bakınız:hürrem sultan:))

oytunla hayat dedi ki...

kilo meselesinde söyleyeceklerim çoktur benimde ama çenemi kapalı tutmam lazım... Acayip bir depresyona giriş hazırlığıdır çünkü bu konuda her çenemi açışım...
Yaklaşık 2 senedir hiçbir şey almıycam ve zayıflacağım ben derken üstüne katılmış kilolarla alışveriş canavarına dönüşmüş haldeyim. Hele birde bana kilo ne yakışıyor sana demiyolarmı deliriyorum... Ama annene bayıldım bu arada. Kendileri benim sultanım gibi pek bir dobraymış hakikaten :))
Kocaman öptüm seniii
Bu arada kadınlar günün kutlu olsun canım benim ...

Meyra dedi ki...

çok şükür deli annem günlerdir giremiyodum bloguna..seni okumak pek keyifli..ama bak bugün deli akıllı kilolu tiroidli hepimizin günü:)) en kısa zamanda kurtulursun inşallah.. al eline aynanı ben dünyanın en güzel hatunuyum de motive et kendini hadi ne duruyosun;)

Eymen'im dedi ki...

Merhaba Deli anne, emzirirken zaten daha kolay kilo veriliyor. Ben de emzirirken o kadar yediğim halde 1,5 sene boyunca hiç kilo almadım. Doğumdan sonraki kilomu da vermedim ama en önemlisi hareket. Ben börek, çörek çok seven ve yiyen biriyim. Buna rağmen kilo almıyorum şükür. Çünkü her fırsatta oğlumla dışarı çıkarız evde durmayı pek sevmiyoruz. Evde oldukça insana rahatlık ve kasvet geliyor. Ama giyinip dışarı çıktığımda gerçekle yüzleşiyor ve daha da bi kararlı oluyorum kilo verme konusunda. Hatta spora gidemiyorum diye eve yürüme bandı aldım. Ancak onu bile kullanamadım. (Dizlerimden rahatsız olduğum için zorladı beni.) En iyisi evde bile düzgün giyinip bol bol aynaya bakmak ve gerçekle burun buruna durmak diye düşünüyorum. Ben bu şekilde verdim biraz. Sen de erteleme bence. Zaman ve yaş geçtikçe daha zor oluyor vedalaşması. 2 çocuklu biri için ayrıca normaldir bu kadar kilolar ama seni rahatsı ediyora hiç durma. Yaz da geliyor Allah'ın izniyle. Düş yollara. Sevgiler...

gSd dedi ki...

dertler aynı
çözüm ortak
tamda diyetisyen randevumu ayarlaadım
postunu okudum
yanlız değiliz bilmek güzel
gerçekten

elimizden geleni yapıp halledelim be deli annem

Sitare dedi ki...

eveet işte bu yazı beni anlatıyor.hi hoooo:))mişlen lastikleri tam da resmi olmuş vakanın.ay amann ben pek bir rahatım şekerim.topu tüfeği 1 adet kilo vermişim son 2 aydır.olmuşum 79:)gitmiyorlar ,yerlerini sevdi kilolar.her ne kadar kat mülkiyetleri,tapulu senetleri ,belediye imar izinleri olmasa da gecekonducular kadar azimli bunlar.
ya aç durucam,geberene dek yemek yemiycem,yahut canımın çektiğini gönlümün istediğini atıcam kör kursağa.ben bir karışıklıktayım.havalar da mani oluyor hırs yapmama.kardı kıştı oydu buydu diyerek diyet mevsimini sallıyorum.
bir gün kendimden tamamen iğrendiğimde kursağı kitlerim herhalde.fakat o iğrenme hissi ne zaman gelir onu bilemiyorum:)))

mmm dedi ki...

Deli anne bende diyete girdim dün. Kendimi yiyecek düşünmekten uzaklaştırmaya çalışıyorum. Sürekli su içiyorum midem dolsun diye.Havuzda su yutmuş gibi hissediyorum kendimi.Berbat bir his açlık:(

dilek dedi ki...

Bi kere sen iki çocuk annesisin üstelik Kerim'i doğuralı daha ne kadar oldu ki...ayrıca Hipotiroid denilen başbelası ile cebelleşmektesin...Bi yandan Selim, bi yandan Kerim derken ve sen gönlünce eminönüne dahi gidemezken nasıl spor salonlarında yağ hücrelerini terle dışarı fışkırtabilesin ki...boşuna üzme kendini...sık dişini 1 yıl daha sonra tayin gelince ben oralara bi gün ben bakarım hem Selime hem kerim sen gidersin spor salonlarına:)bi gün sen bakarsın Kaan'a ben giderim spor salonlarına...
Dipcik not: Şu anda hayalime bakıp kendime acıdım..hayalimde bile arkadaşımla aynı anda çocuksuz bi yerlere gidemiyorum, Nöbetleşe çocuk bakarak kemdimize aktivite yaptım 2 dakikada:)Olsun...sağlıklı olsunlarda:)sevgiyle:)

Unknown dedi ki...

datlummm ağlatıcaksın beni naaptın sen yaaaa!!! naapmak lazım bilmemki, hemencecik çözüm olmazki böle şeylere ömür törpüsü bu kilo derdi ha! İstersen özel tavsiyelerimi yazarım maille fln, ama başın şişmişştir şimdi onu yap bunu içlerden, neyse gerek duyarsan yazarım bişeler naçizane
ahh bu çocuklar insanın ruhuyla yetinmeyip bedenini de isterler ahhhh...

Caniş dedi ki...

Bence o kadar takmamak gerekiyor ama insan hep daha iyi ve güzelini istiyor..Hem sizin kilo konusunda çok geçerli bir mazeretiniz var bende o da yok! Olur olmaz yerlerde kilo konusunda duyduğum sözler karşısında,ben iyiyim ama çevrem kötü diye göbeğimi gösterip işi şakaya vuruyorum.Aslında verilmeyecek bir kilo değil ama tembellik biraz da...Çok klişe biliyorum ama gerçekten dış güzellik hiç önemli değil....

Nil dedi ki...

benim kayınvalidem oğluşuna söyler ama gelinim sen de duy der :) seni öyle iyi anlıyorum ki. hatta genlerinden dolayı kızımın kilolu olmasından bile korkuyorlar. benim tek farkım ben hiç çok zayıf olamadım.

annesininmimosu dedi ki...

ah canım..ben bugünlerde sihirli bişey olsa da içsek ve 1 ayda 15 kg versek filan gibi düşlerin içinde buluyorum kendimi..bir yandan da baklava istiyorum eşimden siparişş..böhüü bende ağlayacağım:((

Çiçek Pazarı dedi ki...

Bebek yapıcam diye yedim hormonları yedim hormonları üstüne yemek yedim bolca.. Şimdi ortada bebek yerine bolca kilo var. Yemişim kiloyu deyip yemeğe devam ediyorum. Bu kadar tombiş insanın yanında zayıf olmak haksızlık olurdu.. Tombulda güzeliz:-))

Gulcin dedi ki...

Hizla okudum, hemen toplantiya girmem lazim ama yorum yapmadan duramadim Deli Anne. Senin ne hisettigin en onemlisi kesinlikle katiliyorum. Guzellik zayiflik eslemesine kesinlikle karsiyim insanin hissettigi sey en onemlisi kesinlikle. Hepsi bir yana da ben etrafindakilere haddim olamayarak cok sinirlendim. Konunun ne oldugu onemli degil ama keske kirici olmadan konusulsa hersey. Takmamak lazim biliyorum ama benimde kafamda doner duru bunlar. Bahar geliyor Deli Anne parklar sizi bekler. Inan oksijen ruhun gidasi. Cok iyi gelecek hepimize bu bahar ben inaniyorum :)
Uzaklardan cok uzaklardan sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Ah delim nerdesin yahu.neyse geldin ya :)
şu "0" beden dayatması yokmu.insanlar karşılaşır ve ilk söz merhabadan önce ay sen kilomu almışsın ,ay sen nasıl kilo verdin?

kendine bakınca memnun değilsen mutsuz olmak kaçınlmaz bu durumdan kurtulmak için yapılacakları yorumlarda dile getirmişler gerisi sana kalmış galiba.
bu kadar uzun süreli ayrılıkların olmadığı her günün özel ,günler olmasını dilerim dünya kadınlar günün kutlu olsun

neval dedi ki...

ne yapalım bacım ? atsak atamıyoruz satsak alan yok .dediğin gibi istenmeyen temelli misafir.

Adsız dedi ki...

Gulsem mi aglasam mi bilemedim:) Ayni dertlerden muzdaribim:( 46 kiloyla gelin olup bu kilolara gelmek korkunc gercekten ama gitmiyorlar iste ne yapayim... Herkesten once ben kendim memnun degilim ama elden birsey gelmiyor. Bir yolunu bulursan paylasirsin degil mi bizimle?

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

deli annem, asıl sorun eskiye geri dönememek. eskiyi istemek özlemek. bende 55 kiloyum sımdı ama neden ılk zaman kı gıbı 49-50 kilo degılım dıye hayıflanıyorum. yanı hep bır sıkıntı uapıyoruz kendımıze bu kıloları, asıl onemlı olan sımdının keyfını cıkarmadan, eskıyı aramak

zuzuların annesi dedi ki...

Mümine'cim dükkan dolmuş taşmış:))Nihayet dönmüşsün çok sevindim:))
Kilolara gelince,sen sağlıklı ol,mutlu ol gerisi önemli değil!
Onlar geldikleri gibi elbet bir gün giderler bir gün!...Sevgiler.

ganfi dedi ki...

ah ahh aynı dertler tüm kadınlarda var yaş arttıkca artan kilolar kadınlığın şahında var bakın etrafına incecik orta yaş kadını varmı(35 üstü diyeyim çok yaşlı aramaya gerek yok:)çocuk oldumu birde genetik faktörler falan aldıklarını veremiyorsun işte, tabiki yaşam stilini değiştirmedikce ..bende diyet yapıp 2 kilo vermiştim öyle ölüm diyetleri sıkı sporlar içinde aman bee artistmiyizki veririm elbetlerle geçirdim.Boy kısalığında 60 kilo bile acayip duruyor birde göbek mide bölgesiyse kilon, oturunca simitli simitli iğrenç bir görüntü:(
ben artık fotoğraf falan çektirmiyorum hele kamera çekimleri varsa direkt kaçıyorum..şimdi kafayı york testine taktım ucuz yapan bir yer bulursam denemeyi düşünüyorum.sende bir araştır istersen(bana et ve tatlı yeme kilo verirsin çıkarsa kafayı yerim ama:)
Sonuçta kendini salma evdeysen bile bizim gibi şişkolar için harika kıyafetler var onları giy:))

Deli Anne dedi ki...

Karamelim: İnşaallah tümden kavuşmaya diyelim. :) ve inşaallah kiloları sağlıkla vermeye diyelim:)

Esra:belki olmasa daha mı iyi ne o eski günler bilmem ki? bu sefer de insan orda takılı kalıyor gününden zevl almıyor sanki..

Sevilayım: Ben de inanmak istiyorum canım, hem de çok:)

Leylak Dalı: ay cnaım ne mutlu sana, ne utlu.. darısı tüm kiloluların ve benim başıma! Takibe alacağım mevsimlerden Roma'yı o halde:) kolaylıklar sana da ve sanırım çok zor olmayacak senin için o 7 kiloyu da vermek.. sevgiler.

Deli Anne dedi ki...

Dendenim: inşalalah düşündüğün gibi olur canım:) ve hepimiz için iyisi ve güzeli olur. sevgiler:)

Adsız: ah canım bir de desen kimsin be canım:)

Deryazem: offf ben misali ama bende daha farklı oldu. Verdim sonra tiroid çıktı sinsice ama bir anda doğum öncesi kiloma fırladım.. 2 sene sonra farkedildi testlerde ne olduğu.. neyse hayırlısı diyelim..

Aylinim: çok şükür canım ama içim rahat değil.. ne zaman tümden döneriz o zmaan mutlu olurum heralde.. durduk yere savurdular bizi.. bak gene öfkelendim:)

Perim: ben her an yesem gene de almazdım, bu daha acı değil mi.. bögühühü

Aslım: ahah epey gülümsettin beni.. ne güzel valla kendinden hoşnut olmak... imrendim sana:)

İlknurum: amin canım :)
amma velakin ne yazık ki kadın için dış güzelliği epeyce önemli ya.. ya da çoğu kadın için diyelim.. Bir de estetiği geçsen zayıf olmanın verdiği bir hafiflik var ki en çok onu özledim..

Fragolam: Ah be canım, bende de tam tersi mevcut! çocuklar cılız ben Michelin.. niçün acep ?

Onlaruyurkenim, güzel annem: çok teşekkür ediyorum güzel dualaırn için.. ve canı gönülden amin diyorum.. Tam da ezan okunuyor şimdi inşaallah bu kutlu vakitte daha da hızlı kabul olur duan ve duam.:)

Deli Anne dedi ki...

Serra: gün hafta sonu ise, koca da evdeyse ve en önemlisi koca evde iken çocukları eğlerse ve temizliğe imkan verirse o zaman eşofman da olur, leke de, her türlü rezillikte:)

Zeynep: hadi inşaallah diyelim.. bana da geçsin niyetin:) kolaylıklar arkadaşım.

Elif: ikimize de geçmiş olsun o halde.. geçmez denen tiroit geçsin gitsin üzerimizden kiloları da yanına katıp inşaallah.. sevgiler:)

Gülom: hiç olmazsa Vahap'ınkiler hoşlaşıyor bu halinden, o da birşeydir:) valla ben ciddi ciddi düşünüyorum yağ aldırmayı lakin ondan sonra çok dikkatli olmak lazım.. bir de faraza yaptırdık diyelim çocuklara kim bakar o sırada o düşüncem var benim:)

Deli Anne dedi ki...

Sibelim: Sen güzelsin be canım, haksızlık etme kendine.. Bir de kızıl afet olmuşsun ki.. lakin benim gibilerin yanında 3-5 kilonun lafını etmeyiniz rica ederim:)

Fulyam:hö! nolcak bu annelerin hali:)

Ada ve deniz: ay maşallah arkadaşım, ben de fena halde gaza geldim.. inşaallah çabuk sönmem. Mevsimlerden Romayı dikkate almam gerektiğini anladım bir kez daha.. teşekkür ederim haberdar ettiniz beni.. Kolaylıklar, sevgiler:)

Ballı lokmam: ayyy.. cebine taş koy ha.. neler geliyor akla da üzülüyor insan değil mi?

Elifin terazisi: Teşekkür ederim ümitvar sözlerin için.. olumlu konuşmanın ne iyi bir şey olduğunu ghatırlatıyor ban ayazdıklarınız.. Nasıl da ümitlenip, iyi şeyler olacağına inanıyor insan böyle duyunca.. dilerim dediğiniz gibi olur.. sahiden de su akar yolunu bulur.. sevgiler ve çok teşekkürler..

ve böyle konuşmaya can kurban:)

Yaruzem: canım arkadaşım, lafım sana değildi, inşaallah üzerine alınmamışsındır. ben senle muhabbetimize kondurdum o kelamı.. Han ben fiziken şekil değiştirdim de çocuklar güzelleşti diye.. görüşme konusunda evet şişkoluk vs hep vardı, seninle konuştuklarımızla ilgili değildi canım.. altını çizeyim :)

ayrıca o ne güzel cümledir öyle.. ilkimin ha.. :)

Deli Anne dedi ki...

Hayal arkadaşlarım: haydi inşaallah arkadaşım, inşaallah! :)

Aylam: Seviyorum seni Aylam! 4-5 kilo fazlan ile çok iyi empati kurmuşsun.. öpüyorum:)

Ebru'm: ah canım arkadaşım, olmuyor anlayamıyorum seni.. her halükarda yeridne olmak isterdim:)

Gutguturunam: Çok doğru noktalara temas etmişsin be canım arkadaşım.. lakin balık etli olmaya razıyım da şişman olmaya rıza gösteremiyorum işte.. hoş balık etli olsak bu dayatmalarla ona da şikayetleniriz ya..

Meyram: özlemişim ben de seni canım:)

ve olmuyor bugün baktım aynaya hızla kaçtım ordan:)

Essa: haklısın be canım.. senin bakış açın da doğru.. hareket lazım çok.. zatem emzirirken ağır diyet de mümkün değil, en iyisi hareket.. işte bir tek tiroid nedne bilmem dengede olsa bile tıkıyor zayıflamanın önünü..

Gsd: Ay ne güzel.. inşaallah hep beraber veririz bu tiksinç yağları (en azından benim için öyleler)

Sevgim: ahaha öldürdün beni yahu! kör kursak ha.. :)

Mmm: kolay gelsin arkadaşım.. dilerim miden sakinleşir ve suyu kabullenir:)

Dilek: gelmedin ama kurduğun empati bile çok iyi hissettirdi.. teşekür ederim:) ve öperim..

İsoon'um: senin şu az ve öz sözlerin yok mu:)

Caniş Kuş: doğru hep dedikleriniz: takmamak gerek ama gelin görün ki takıyoruz, takıyorum.. sevgiler:)

Küçük Mucizem: tam kayınvalide yani:) sen çok zayıf olmamışsın ama zaanımca çok şişman da olmamışsın:)

architect dedi ki...

Herşey bizde bitiyor deli annem,takıldıkça içine çekiyor bizi herşey,kilolardan şikayet ettikçe kilolar geliyor,kendimizden şikayet ettiğimiz ne varsa fazlasıyla geri dönüyor bize,üstelik bulaşıcı,etrafımıza da bulaştıryoruz farkında olmadan,biz iyiysek herkes iyi,takılma kilolara,zayf hallerinin fotoğrafını as heryere,öyle olduğunu hayal et ve spora başlayalım hadi :) öperim çok..

Deli Anne dedi ki...

Annesinin mimoşu: niye yok öyle birşey? hadi 15 kilo olmasın ayda 5 kilo verdrse de olur be canım..:)

Beyaz önlük: tombul da güzel olanlar, güzel görnenler var çok haklısın.. ben bi kendime yakıştıramadım.. Ayrıca dilerim sizin için en hayırlı zamanda hayırlısıyla ve sağlıkla ve huzurla beeğinize kavuşursunuz.. sevgiler :)

Gülçinim: canım arkadaşım içime bir bahar ateşi, enerjisi ve ümidi koydun.. berhudar ol:)

Sezooom:yettim gayri:) ve geçmiş kadınlar günün kutlu olsun senin de arkadaşım..

Nevalim: ah atabilsek keşke ya da satabilsek:)

Hergünebrgüzellik: hem nasıl paylaşırım.. Ah ben bir yolunu bulayım da dünyayla paylaşırım hem de:)

Zeynep'im: özlemişim seni de.. evet canım ya bir de bir türlü yetinenememk.. şimdi geçen seneyi bile arıyorum ve beri yandan diyorum ki Allah bugünleri de aratmasın, maazallah!

Banum: çok şükür toparlanıyor, toplanıyoruz:)

inşaallah dediğin gibi giderler .. sevgiler:)

Ganfi: york testini ben de duydum, bir de onu dikkate alayım bakalım nolcek..

sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Deli annem;
yorumları okurken her yanım döndü,metabolizmam hızlandı ve acıktım;iki portakalı soyup mideye uçurduktan sonra düşündüm:
bu deli anne çok çabuk kilo verir!
Yorumları okuyup cvp vermen bile sana kalori yaktırır:)
Neyi çok seviyorsan onu hayatından çıkar.
Mevsimlerden Roma.blogspot a uğrasana:)
Mehtap bu işin uzmanı;zayıflatmadığı deli kalmadı.
Çok sorun etme,takma da;bebeğin daha küçük ve önünde uzun bir ömür(inşallah) var.

ulay dedi ki...

deli annem bizde linoş da ben de mişleniz. kocayla çiko bitek cılız :)

Lily Wonka dedi ki...

Ahh şu kilolar.. Benim için de bitmek bilmez bir mücadele konusu olmuştur hep. Bahar diyetleri, dönem dönem yapılan sporlar, ara ara bürünülen ümitsiz, depresif haller.. :S Seni gayet iyi anlıyorum Deliciğim.

Unknown dedi ki...

Bilgisayar serviste, ben süppperonline kullanıcı vssvsvs derken uzak kaldım buralardan ama döndüm. Blogunu özlemişim. Hem bir selam olsun hem de...

Ben doğuma girerken kocasından ağır çeken bir hatunb olarak, seni anladığımı söyleyebilirim. Şimdi verdim kiloların bir kısmını ama asla eskisi gibi olamayacağımı hissediyorum hem de 2. bebiş planlarını yaparken. Çalınan bir güzellik var haliyle bizlderden ama gelen armağan okadar hoş ki. :)
sevgiyle kal.

NANİ dedi ki...

Sevgili Delianne,
taşıdığın her kilo ,annelik duygusunu bir kez daha hatırlatsın sana. Dünyada anne olabilmek kadar kutsal bir lütuf daha var mı acaba?
Ruh güzel ya boşver bedenin nasıl göründüğünü. Alah özür ,kusur vermesin!
Sevgilerimle..

Sitare dedi ki...

delişimmm mimin var bende.bak ilk kez mimliyom ağzımın tadıyla.gel al mimini yolmıyım saçını başını ona göre:))

saricizmeli dedi ki...

ben de doğum sonrası beklediğimden fazla kalan kilolarımla şaşakalmış vaziyetteyim. oooof pooooofff...

Sütobur dedi ki...

Michelin tipi göbek yaglanmasini tip litarütürüne sokmaya calissak ,girer mi acep ,sigar mi???

elmasi var armutu var bu tombik insan tipinin ,Michelini neden olmasin...hepimiz bir gün -eski günlerdeki gibi-Michelinden Michel`e dönecegiz de,bi de bunu menapoza girmeden basarabilsek...

yarim elmam ,gönül almam ,unutursan küserim ,yorumu morumu keserim..

Adsız dedi ki...

ya özür dilerim adımı yazmamışım ama diğerleri gibi isimli yapamıyorum (bilemediğim için)
sevgiyle kal
seni hergün tıklıyan
sibel

sesiber dedi ki...

Tamam işte onlar yatıya kalan misafir ve gitme zamanları gelmiş. Kendinle bu konuda barışık olmaktansa kendine böyle zulm etmek, gitmelerini sağlamak için bir adım. Bunu iyi değerlendir. Temelli kalmalarına izin verme. İradesine hiç inanmadığım insanlar bile başardılar bunu. Böyle istikrarlı, (deliyim dese de), en akıllısından yazılar yazan kadın! sana sesleniyorum. Vakti gelmiş popoyu kaldırmanın. Yapabilirsin.

nihalasli dedi ki...

:) O fotografi koymak nasil aklina geldi :))
KAyinvaliden in bu sozu icin kotu niyeti yok deyip bu kadar tatli dusundugun icin o kilolar devam ediyor olabilir mi deli annem;)Belki alinganlik yaptirsa isler degisicek.
Opuyorum

Nihan dedi ki...

hahhaa, beni anlatmışsın. özlemişim seni okumayı.bu aralar bir çaba içindeyim. 6 kilo fazlam var.ama arkadaşlarım 3 kilo yeter diyor. 3 kilo bile veremiyorum artık. bu aralar bir çaba durumum var bakalım.:)))

didem dedi ki...

Alemsin her konuyu boyle esprili yaziyorsun ya guleyim de uzuleyim mi sasiriyorum. Kilonun tek caresi bence spor! Evinde yurume bandi v.s. birsey var mi? Cik ona yuru derim hatta kos.

Deli Anne dedi ki...

Bugün 2 kez yorum bırakmayı denedim buraya, her ikisinde de yazıp yazıp gönder dediğimde -mahkeme kararı - uyarısı ile karşılaştım. Bir kez daha birebir cevaplamaya kalmadı takatim.. Affola!