23 Şubat 2011 Çarşamba

Olağanüstü Bir Gün!

Dün akşam sıkıntıyla uyudum. Libya'daki olaylar, Pepela'dan bir kaç gün önce -burada olaylar başlıyor- diyen bir mail alıp bir daha haber alamamak, günler sonra gelen sarsıcı mail ve çılgın bir trafik peşisıra, mail bombardımanları, yorumlar, ardından Pepela'dan gelen telefon,  ilk konuşmamızın bu şartlar altında gerçekleşmesi, yanısıra konuşmanın çok sıcak geçmesi, onu canımdan can gibi hissetmem, derinden üzülmem bir tuhaf yaptı beni. Sarhoş gibi idim. Ne, ne dediğimi biliyordum, ne de, ne yaptığımı. Kendime, evime, çocuklarıma uzak mı uzak idim. Gece o uzaklıkla ve o dumanlı başla uyumaya gittim. Uyudum, uyandım. Sabahı ettim. 

Görüşüm netleşmemişken daha bilgisayarı açtım. Bir haber var mı bakındım. Zor bir gece olacak demişlerdi Libya için. Endişeli idim. Çıkabilmişler miydi? Diğer gelişmeler neydi? Sabah rutinimi sersem sepelek tamamladım. Kerim'e 2 kaşık mama, 2 mail yoklama, 2 kaşık mama, yorum yoklama şeklinde bitti. Selim'i hepten kendi haline bıraktım. Olmazsa olmaz sabah kahvemi içmeyi  bile unuttum. İşlere koyulmaya hiç mecalim yoktu lakin görüşmeye gelecek bir oyun ablası vardı. Bilgisayarı devamlı yoklayarak, televizyon devamlı açık, işe başladım.


Selim'in odasını toparladım. Salonun yastıklarını bir kenara yığdım, koltuğu süpüreyim diye, elime süpürgeyi aldım ki zil çaldı. Saat 12'ye geliyordu. Kim o dedim, M. Hanım'a gelmiştim, dedi. Allah Allah dedim ve otomata bastım. Bende saç baş karışık, üst baş dağınık. Düzeltmeye uğraştım. Az sonra merdivenleri çıktı genç bir kız. M. Hanım dedi. Evet, dedim.  Ben oyun ablalığı için geldim dedi. Eyvah dedim, ev karmakarışık! Erken geldiniz dedim, saat 1'de gelecektiniz!?':( ) O ise gayet rahat - Yol hali- dedi ve içeri girdi. Be hey kızım, sen yol hali deyip bunca erken geldin ya benim ev hali nice olacaktı diyecektim ki, onun rahat tavrı ile donakaldım. İçeri girdi. Kusura bakmayın, sizi şimdi beklemiyordum, ev dağınık dedim. Olsun dedi. Peki, olsun dedim. Koyverdim. Ben ki bir çocuk gelse evi dertop ederim, kabullendim bu keşmekeşi. Nitekim karşımdaki öyle buyurmuştu. Nerden geldiniz dedim, Rumelihisarı dedi. Ben bir kez daha şaşakaldım. Rumelihisarı nere, Selimiye nerde dedim.  Ama içimden dedim. Alenen diyemedim, çünkü ben bu kızdan çekindim. Uzak değil mi, diyebildim. Değil, dedi.  Peki, dedim. Tüm cesaretimi topladım ve -özgeçmişinizi aldım; çok yerde çalışmışsınız. Ama neden hep kısa süreli çalışmışsınız; 1 ay kadar çoğunlukla?- diye sordum. Son iki okulun müdürü de problemliydi dedi. Gene peki, dedim uzatmadım. Selim'le vakit geçirmeleri için yan odaya aldım. Selim insana aç, hemen oyuna koyuldu. Lakin abla, kendi aleminde idi. Çocuk sesine aşinalığından kulağı sese tepkisizdi, yalama olmuştu besbelli. Selim gene yeri, göğü, uzayı, evreni anlatırken o hiç dinlemiyor, sorulara cevap dahi vermiyordu. Bir yandan şirkete kızdım. Hani ön eleme yapıyordunuz, hiç mi farkına varmadınız mesleki uyumsuzluğun. Bazen onlarca okul da bitirsen olmuyorsa olmuyordu  ve belli ki bu işi sevmeyerek yapıyordu. Bu da hemen dikkati çekiyordu. 

Bir kaç garip diyalogdan sonra abla gitti. Selim açım, dedi. Mutfağa gittim. Ama yemek hazırlamaya gittiğimi unutup tezgahı temizledim. Selim gene geldi. Anne, hani benim yemeğim dedi. Ömrü hayatında ilk kez yemek için böylesine baskı yaptı Selim. Dünden kalan yemeği koydum ikisine de. Kerim'e yedirirken, Selim -bana da sen yedir- dedi. Uzatmaya takatim yok, -Peki- dedim. Ahtapot anne devreye girdi. Bir o, bir bu deyip kaşıkları sağlı sollu uzattım. Selim yemek istemedi. Sesimin tonunu hiç bozmadım, lakin kaşığı mancınık yapıp suratına yapıştırmakla tehdit ettim. Çekindi, tamam dedi. Ara sıra yedi, ara sıra söylendi. Israr etmedim daha fazla ve bu çile bitti.

İkindide Selim isyan etti. 'Annelerin görevi vardır. Biri çocuklarına yemek hazırlamak, biri de onlarla oynamak' dedi. Oyun kelimesi normalde de tüylerimi diken diken etmekteyken bugün kulağıma hepten çekilmez geldi. Evet, haklısın ama ben bugün de oynayamayacağım seninle, dedim.  İşlere koyuldum. İkisi eteğime takıldı. Önce çocukların gönlünü hoş etmek adına biraz oynadım onlarla, süpürge ve kovalamacayla, sonra daraldım sıkışıklıktan ve tutamayıp kendimi bağırdım. Selim kaçıştı, ardından yerde bir böcek misali gezinen Kerim de peşine takıldı. Bir kez daha anladım ki  zoraki oyun, bende -kaş yapayım derken göz çıkarmaya- dönüşüyordu. Çocukları kendi haline bıraktım. Aralıklarla haberleri yokladım. Yerleri silerken Selim ile Kerim oynaşıyordu. Lakin Selim'in ayarı devamlı kaçıyordu. Dozaj için her an uyarıda bulunmak gerekiyordu. Ve ne olduysa oldu Selim elindeki davulu Kerim'e sertçe fırlattı ve Kerim canhıraş biçimde ağlamaya başladı. Giderek nefesi kesilir gibi oldu. Yüzü kızardı. Selim elleriyle yüzünü kapamış, -Hiii!- çekiyordu. Başına gelcekten korkuyordu. Lakin bu kez onun korkusunu gideremedim zira Kerim'in ağzından kanlar akıyordu. Davulu ben de Selim'e fırlattım. Selim korkunun da tesiriyle çılgınca ağlamaya başladı. Kerim'i kucağıma aldım. Selim'e de ağzını gösterdim. Kan görünce bembeyaz oldu, hepten korktu. Kerim'i emzirince sakinleşti. Kanaması durdu. -Kerim'e çok üzüldüm- diyerek bir ağlama krizine daha girdi Selim. Olay bir dingin bir fırtınalı bitti. 

İşlerim bitti. Gene haberleri, mailleri, yorumları yokladım. Ve şuna rastladım. Parçaları birleştirdiğimde Pepela'yı buldum. Ve emin olamasam da yazmadan duramadım. Yazdım. Gece de üçüncü ağızdan Türkiye'de olduklarına dair haberi aldım. Mutlu uyudum!

56 yorum:

đerkenαя dedi ki...

Şükürler olsun, haberi bende zamanda okudum, Allah'ım kalanların yardımcısı olsun inşâAllah.

Dualara vesile olduğun için seden de Razı'Dır inşâAllah Mevla.. :)

elif-kayra dedi ki...

Allah hepsinin yardımcısı olsun,

ama ben şimdi Selime üzüldüm nasılda korkmuştur o an.

mine dedi ki...

akşam Libya'daki Türklerle bağlantı vardı belirsizlik, bilmediğin bir ülkede Allah onların da yardımcısı olsun
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Giz dedi ki...

Gün içinde çocukların yemeği, kavgası, evi derleme toplama derken nasıl da yoruluyor insan değil mi? okurken ben yoruldum inan :(

Yazını okuduğumdan beri Pepela aklımın bir köşesindeydi iyi haberlere çok sevindim canım:)

anne kaleminden dedi ki...

pepela ya sevindim...
bugünlerde benim de günlerim senin yazdığına benzer geçiyor. ikazlar, telkinler, uyarılar kar etmiyor. sürekli peşimde dolanan, sürekli "anne" diye bişeyler söyleyen cümlelere muhattap olmak daraltıyor beni. ve büyüklere sert davranınca, yansıması küçüklere bu şekilde oluyor malesef. bir çok kez bunu tecrübe ettim... allah kolaylık, güç, sabır, kuvvet versin cümlemize...

İlknur dedi ki...

Zoraki oynamalar bana göre de değil hemen ters tepiyor daha hırçınlaşıyorum. Pepela için ve geri dönenler için çok sevindim. Dualarım kalanlar ve Libya halkıyla berbaber...

çeşnici Handan dedi ki...

Hergün seni takip ederek durumdan haber oldum ve çok şükür artık iyiler. Allah diğerlerine yardımcı olsun. Bizleri haberdar ettiğin için sana da teşekkürler. Kerimciğe de geçmişler olsun kıyamam ona ama ikisi de çocuk ve bu fırtınalar çooook devam edecek. Sevgiler.

Efe ve Eren dedi ki...

Allah yardımcıları olsun,Allah 'a emanet olsunlar,iyi haberler gelmesine cok sevindim.

kardeş kavgaları sürüp gidiyor,birbirlerine zarar vermeseler:( bizde de aynı durumlar yaşanıyor,sizede Allah kolaylık versin,sabırlar diliyorum:) sevgiler.

Adsız dedi ki...

Rabbim yardımcıları olsun.
İnşallah kendisi ve ailesiyle birlikte ulaşırlar buraya.

dilek dedi ki...

pepela'ya çok sevindim. Allah orada kalanlara yardım etsin...elimizden duadan başka birşey gelmiyor...

Ps: arkadaşım belki ben kaçırdım bilmiyorum...Selim'i neden oyun grubuna yada kreşe göndermiyorsun?hem evde sıkılmaz hemde yaşıtı çocukların arasında daha mutlu olur sanki...bence yani..:)

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Geçen günkü yazından sonra her Libya haberinde pepela geldi aklıma. Sanki tanıdık biride bir haber çıkacak gibi geldi tv.de. Garip bir şey bu blog alemi. Allah ordaki herkesi korusun inşallh.

iremmiss dedi ki...

çok geçmiş olsun. Tüm annelere sabır diliyorum. Engin sabırları olsun inşallah. Pepelanın ve diğerlerinin Allah yardımcısı olsun.

Deli Anne dedi ki...

Derkenar: Amin güzel gönüllü arkadaşım.. Allah kalanalrı ve tüm zorda olanları kurtarsın.. Zor bu durumda kalmak hele ki bu durumda kalanalrın yakını olmak..

Elif-kayra: Amin arkadaşım. Ben de üzüldüm hele ki sonradan.. üstelik öyle bir laf etti ki yazmaya kıyamadım..

Minem:Amin canım.. durum giderek de zorlaşıyor.. oranın masum halkına mı yansın insan, kalanlara mı, kalanalrın yakınlarına mı vefat eden vatandaşımıza mı bilemiyor ve seçemiyor insan...:(

Giz: Ben tamamını yazsam ohooo önce benim kalbim dayanmaz..

İnşallah tümden iyi haberler alırız..

Nihan'ım: Amin canım..

Deli Anne dedi ki...

İlknurum:: ben de öyle oluyorum ne yazık ki:( oynamaz olaydım diyorum ondan sonra..

Duaya devam valla, çok ihtiyaç var!

Handan: teşekkür ederim arkadaşım.. Olacak değil mi? Ben çok tahammülsüzüm şimdiden Allah selamet versin bana, bize, cümlemize...

Efe ve Eren: Amin, amin!

Sıradan bir balık: Amin canım.. Bildiğim kadarıyla ulaşmışlar artık Pepela'lar. Darısı tüm kalanalrın başına...

Dilek: Amin, dua ve ümit arkadaşım elden gelen..

Selim'i verme işi uzun hikaye.. Havaalr biraz ısınınca ve okul bulunursa yakında...

Bıraktığım izler:Amin !

İremmis: teşekkür ederim. Amin amin amin..

Sitare dedi ki...

2 gündür oğlum da ben de çok hastaydık.bugün o düzeldi lakin ben ateşler içindeyim.bakamadım bir türlü ne sana ne haberlere.

delişim haber harika.Allah senden razı olsun .kocaman bir dua kardeşliği oluşturduk sayende.Allah orada kalan 20 bin küsür insanımıza da acilen ulaşılabilmeyi nasip etsin.durmadan devlete laf çarpıtan aklı evvelleri de ıslah etsin.daha da bir şey demiyorum.şu makale ne demek istediğimi o kadar güzel ifade etmiş ki;http://www.yazaroku.com/fguncel/meral-tamer/23-02-2011/kilicdaroglu-libyada-sinifta-kaldi/318202/.aspx

kerime çok üzüldüm.o can öbürü de can.selime kızsan neye yarar.olan olmuş artık.sanırım doktorluk bir durumu yok.neyse ya olur böyle şeyler de geç.çocuk bunlar düşe kalka,abi tacizleriyle büyüyüp gidecekler işte:)

Unknown dedi ki...

canımız yanıyor degil mi müslüman ülkelerin böyle karıştırılmasına ,pepela yı bende merak ediyordum ,saolasın haber verdigin için ,

çocuklar dünyanın en güzel harikaları,nasıl bir insan bunun egitimini alırda onları keşfe çıkmaz ,insan işini nasıl merak etmez ,cocugunu nasıl merakla çözmeye çalışmaz ,anlayamıyorum ,iyi oyun arkadaşları bulsun çocukları ,

Nil dedi ki...

Rabbim dualarımızı boş çevirmedi. buna vesile olduğun için allah senden razı olsun deli annem. Bizim işçilerle ilgili hala gelişme yok:(

bu arada o oyun ablası geldiği gibi gitti di mi??İki yaramaza da çok üzüldüm. kıyamam onlara yaa

resimli günlük dedi ki...

Şiir gibi yazıyorsun Deli Annem.Yaşarken öyle değil herhalde ama okurken akıp gidiyor yazdıkların.Bu arada işler daha çok karışacak gibi duruyor.Allah dünyamıza selamet versin.
özlem

sevilay dedi ki...

Allah'tan birşey olmamış Kerim'e,yavrum yazık Selim'de çok üzülmüştür.
Dün akşam mahvoldum haberleri izlerken bir yandan ağlıyorum bir yandan dua ediyorum.Allah zalimlere fırsat vermesin inş.Masumların canlarını korusun.Çok üzgünüm çok...İnş en kısa sürede sağsalim ulaşırlar.

YeMeK vAkTi dedi ki...

papelamın sağsalim gelmesine nasıl sevindim:)çok şükür:)

Ama Allah herkese yardım etsin olaylar umarım biran önce yatışır...


Heleki çocuk olunca ne kadar yoğun ve koşuşturmalı oluyor günler değilmi

marifet ellerimizde dedi ki...

AHH CANIM BELLİKİ HEYECANLA YAZMISSIN ..SENIN HEYECANIN BENIDE ALDI GOTURDU BENDE YAZIYI BIR SOLUKTA OLKUDUM ..BELKIDE BENIM GIBI DAMDAN DUSENI GORUNCE SOLUKSUZ GITTI.BENDE COOK CEKTIM OYUN ABLASI BAKICI OFF OFF HALADA CEKMEKTEYIM :)ÜÇÜZLERE BAKICI BNULANA KADAR MAHVOLUYORDUK.
OGLUŞLAR YARAMAZ ANNESI NAPCANN:)NEYSEKİ UCUZ ATLATMISSINIZ.UMARIM BIR DAHA YASANMAZ:)
OPUYORUM SENI

Güneşli Günler dedi ki...

Çok geçmiş olsun Kerim'e, Selim için de üzüldüm, o vicdan azabı bir şeye benzemez. Pepela için ve kurtulan herkes için çok seviniyorum. İnşaallah bütün mağdurlar kısa zamanda kurtulurlar...

YSSK dedi ki...

üf yanındaymışım gibi gerildim valla okurken...

New York'tan dedi ki...

Gecmis olsun Deli anne'm, bence sen tasinma isin gerceklesene kadar Selim'i okula gonder sosyal bir cocuk okul degistirsen de yapar bende, inan uc gundur evde ikisi ben de koyverdim senin gibi ama bir yere kadar afterschoolda okullar tatil diye oglene alindi bu hafta Ahrar'i gonderemedim ogle uykusu uyuyor cunku bugun gondercem artik birinden birinin evden cikmasi gerek :)

özlemnitta dedi ki...

Pepela'ya çok sevindim canım.Sayende hep haber aldık ondan.Allah geridekileri de kurtarsın inşallah..
Kerim'e de kıyamam bu arada,yavrum ne yanmıştır canı.Hoş Selim'in vicdanı da tavan yapmış anlaşılan.
Bu arada o kızda nasıl birşeymiş öyle.İnsanın sinirini bozar öylesi...

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Sevgili Deli anne'miz dökmüşsün içini biraz hafiflemiştirsin umarım.. Zira kedimden biliyorum yazdıkça terapi misali rahatlıyorum.. :)

Son günlerde bizim yuvada da aynı şeyler geçerli iki eksik çocukla bir fazla çocuksu kocayla.. :)

İki gündür plan yapıyorum akşamdan yarın evi temizleyeyim; şunu yapayım; bunu yapayım..

Kalkıyorum.. Hava kapalı aynı ruhum gibi..

Akşam ki plan programdan eser kalmıyor..

Hiç mi içinden gelmez insanın yok gelmiyor.. Oysa başak bi annenin takıntılı temizlik hastası kızı olarak gayet yarına erteliyorum her işi..

Pepela ablamızın iyi olduğunu düşünerek teselli edip kendimi kapsama dışında bulunduğum günlük rutinlerime geri dönmeye çalışıyorum..

Ah diyorum kendime keşke isminle bu kadar müsemma olmasaydın ne olurdu :)

*Dip Not: Küçük bir iç döküş olmuş benimkisi de yazmaya başlayınca ne kadar yazdığımı fark etmiyorum, kusura bakmayın :)

Selametle..

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

insallah pepelamiz yuce gonullu Seyma'mizin kendi agzindan da iyi oldugunu okuyabiliriz. Gunlerdir tum dualarim o ve onlarla... Bu zulme ugramaya devam edenlerle... Allah hepsinin yar ve yardimcisi olsun... Biran once kurtulsunlar insallah...

Kerim'e gecmis olsun. Rabbim beterinden korusun deliannem. Dudagina geldiyse onun icin cok kanamistir. Selim'cimde bir daha yapmaz annesi oda korkmus belli ki...
Saglicakla...

Adsız dedi ki...

Çok tşkler bunu yayınladığın için Rabbim hepsine yardımcı olsun...Libyananın iyi olmasına çok sevindim ,inşallah herşey yoluna girer..Şun tv bakıyorum inan ruhum sıkıldı nasıl acı olaylar nereye gidiyor dünya:'((

mmm dedi ki...

Herşey hemen yoluna girsin inşallah. Pepelanın yaşadıklarına çok üzüldüm:(

ONLARUYURKEN dedi ki...

ne yoğunluk okurken yoruldum...
yazın bir çırpıda bitti ama sanki ordaydım.
gerçi orda olsam ben ve muhteşem ekibim dağıtırmıydık yardımcımı olurduk bilemiyorum:)

♥♪♫♥SEMA♥♪♫♥ dedi ki...

sevgili deli anne,,duyarlı kişiliğin için teşekkürler...senin bu duyarlı postlarınla pek çok kişinin duası uçtu pepelaya benim ki de dahil inşallah...rabbim kabul eylesin..

Senin için bir ödül var blogumda kabul edersen...

kabul edip etmemen değilde mesele..
hakkında yazdıklarımı okumanı istedi deli gönlüm..

çok sevgiler:)

Meral dedi ki...

Rabbim oradakilerin yardimcisi olsun insallah huzura kavusurlar :(
ben tanimiyordum pepelayi sizin yazilarinizla tanidim cok sukur kurtulmuslar...

Deli Anne dedi ki...

Sitarem: Geçmiş olsun diyeyim gene canım.. Ah be canım ben de başka türlü akrın ağrıları çekiyorum yazsam bi... yazamıyorum.. kafamda bin türlü hikaye, eleştiri, gidiş geliş..

Dikişdersi: canımız yanıyor ki ne yanıyor.. Bugün dinledim haberleri içim tutuştu resmen. Ölen Türk işçi:( Sırp sniperlar.. o kasaplar varsa ortada daha neler olur düşünemiyorum..

Küçük Mucizem: Allah hepinizden razı olsun ki esirgemediniz dualarınızı.. Ve inşaallah sizinkiler de tüm çalışanlar da refaha kavuşur.. elbette Libyalılar da..

Özlemim: :) yaşarken de keşke şiir gibi olsa canım.. o zaman yazmaz mest olurdum:)

Evet canım çok ürkütüyor beni durumlar.. Allah muhafaza etsin cümlemizi..

Deli Anne dedi ki...

Sevilayım: Çok üzüldü canım çok Selim de..

Ve evet canım ben de çok yıpranıyorum izlerken bazen sessiz ağlıyorum bazen hıçkıra hıçkıra.. Selim de alıştı.. o da tuhaflaşıyor.. Allah zalimlere fırsat vermesin dediğin gibi canım..

Aylin: Amin arkadaşım amin!

Marifet ellerimizde: oo sizin durumunuzun yanında benimki bir hiç belki de. üçüzler ve bakıcı.. Allah yardımcınız olsun.. Sevgiler :)

Güneşli günler: Çok teşekkür ederim Kerim adına. Selim'e ben de üzüldüm, üzülüyorum hala..

Ve amin diyorum duanıza..

Lale Zeynep: :) bugün daha iyiydi şükür.. zaten her gün bu tempoyla gitse çıldırır insan kim bilir..

Deli Anne dedi ki...

Şeyma'm ben de artık yeter ki öğretmenleri piskopat olmasın göndermeye karar verdim kreş mreş ne varsa.. Çünkü anladım ki Selim'in ihtiyacı olan tek şey arkadaş, çocuk.. İşte öğretmeni güvenilir olsun yeter.. daha önceki tecrübelerden bunu söylüyorum.. Bir de kızamık tehlikesi çıktı şimdi ya. doktoru dedi Selim'i iyi ki göndermedin bu kış hastalık berbat ama bahara gönder, bakalım soracağım hafta sonu..

Zor değil mi iki erkek çocuk evde olunca.. kız olsa o kadar zor değil bence.. onun için kız anaları bana diyor ki hep şikayet ediyorsun.. hekimden sorma çekenden sor demişler .. sen bilirsin :)

Sihirli Günce: Amin, amin canım. Allah yardım etsin herkese.. zalimlerden de kurtarsın.

Seyr-ü sefam: evet arkadaşım terapi oluyor.. lakin tam yazamıyorum, hem zaman yok hem uzun oluyor. :)

ve lütfen yaz, ben okumayı da yazmak kadar çok seviyorum..

sevgiler, selamlar

Deli Anne dedi ki...

Seyhan'ım: İnşaallah canım.. Amin amin canım..

Öperim canım..

Nazlı: Amin arkadaşım..

Mmmm: Amin arkadaşım.. Kimsenin canı yanmadan girse yola keşke herşey.. lakin böyle şeyler çok sancılı olabiliyor ve acılı..

Onlaruyurken: ahaha muhteşem ekibin olsa eminim Selim çok memnun olurdu. Ve kesinlikle benden uzak mutlu olurdu:)

Permaren: Çok teşekkür ederim tekrar.. mahçup ettin beni güzel sözlerinle.. Ve Alah sizden razı olsun ki dualarınızı esirgemedinz de uçurabildik gökyüzüne.. Allah kalanalrı da kurtarsın..

Boyalı eller: İnşaallah! şükür, darısı kalanlara ve orada yaşayanlara..

neselihaller dedi ki...

bir insanın yaşamaya gidip yuva kurduğu memlekette isteği dışında tutulması ne kadar dehşet verici birşey...umarım herkes vatanına kavuşur tez zamanda...bu arada bir çocukla oyun oynamanın nasıl bir şey olduğunu bilmeyen insanlar sırf para kazanmak için bu işe kalkışmasınlar...herkese zor oluyor...öpüyorum kocaman

Adsız dedi ki...

DeliAnnecim çook sevindim:)) Allah geride kalan herkesin her zaman yardımcısı olsun.pepela dostumuzun yazılarını da sabırsızlıkla bekliyoruz.

selim'e geçmiş olsun.her şeyin hayırlısı olsun.

çoook öptüm.sevgilerimle.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım durumdan sayende hepimizin haberi oldu ve sayende dualarımızla geldi evine Pepela.İnşallah orada bulunan tüm masumlar bir an önce evlerine yurtlarına kavuşurlar:(

Kerimciğe üzüldüm çok geçmiş olsun lakin Selimimde çok etkilenmiş anladığım kadarı ile:(Benzer sahneler bizde de çoğunlukla yaşandığından seni çok iyi anlıyorum.
Sevgilerimle canım öpüyorum seni:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben bu akşam kızıyla birlikte haberlerde gördüm, gayet iyilerdi..

Bloğunuzu bir kaç gün önce keşfettim ve bilimselim yazılarının hepsini hüpledim:) maşallah..

Rabbim yardımcınız olsun..

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

o kızı kulagından tutup kapı dısarı edemedın mı delı annem. selımı dınlemedıgını, selımle konusmadıgını anladıgın anda, ıyı tutmusun kendını.
bır cocuk zor, yunkabu yazmıs. cocuk yetıstırmek, tas kemırmek , dıye. sende bu haldesın.e tabı bende bır taneyle :)

architect dedi ki...

Libya kolay durulacağa benzemiyor,petrol var ne de olsa,Allah sonlarını hayır etsin,bizim vatandaşlarımız da gelirler inşaallah,çok zor bir durum..Pepelaya çok sevindim,ya sen ne iyi bir dostsun..
Oğlanlara üzüldüm ama olur kardeşler arasında heralde böyle yanlışlıklar :(

Unknown dedi ki...

DÜN YAZDIKALRIMDAN FARKLIDEĞİL DÜŞÜNCELERİM.
SİZİN EVDE YAŞANANLARA GELİNCE KAFAYA ATILAN O DAVULU BURDAN OKUYUNCA BİLE FIRLATASIM GELDİ İNAN (AMA SENİN ÇOCUĞADEĞİL HA!)KIZKARDEŞİMİN BÜYÜĞÜNDEN BİLİYORUM KARDEŞİ17 AYLIK NELER YAPMIYOR Kİ KAFA YA TOP VS YADA KUÇAĞINA ALIR(SEVMEK İÇİN YAHUT HIRSINI ALMAK İÇİN)VALLA ÇOCUK BENİM DEĞİL BİR BAĞIRIYORUM BENİM Kİ DAHİL ORTADA ÇOCUK KALMIYOR.HANİ DİCEM DIŞARDAN BAKAYIM OLAYA YOK BAKAMIYORMUŞUM BAK SEN ANLATIRKEN BİLE (HELEDE KAN GELDİĞİNİ YAZINCA)HADİ BE DEDİM.AMA BÜYÜK HARFLE:)
ŞU KIZDA NE GENİŞMİŞ MÜBAREK SENİN ÇOCUĞU DAHADA YOLDAN ÇIKARMASIN:(
BU ARADA BEN ANLADIM SENİN MİMLE FELAN İŞİN OLMAZ(NERDEN ÇIKTI DEME MİMLENİYORUM GÖNDERMEK İSTİYORUM AMA İSTEMEDİĞİNİ DE ANLIYORUM SIRF KIRMAMAK ADINA TEŞEKKÜR O KADAR.SADECE BUSEFER Kİ GÜZEL BİR ÖDÜL BEN ALDIM-HEHEHHHEEEEE -SANADA VERMEK İSTEDİM.GÖNÜLDEN GELDİ AMA DEDİĞİM GİBİ KAİLEDE ALMASAN ANLARIM.
KENDİNE İYİ BAK

keskinli dedi ki...

rabbim cümlemizin yar ve yardimcisi olsun pepelanin kurtulmus olmasinada cok sevindim
sevgiler....

Meyra dedi ki...

sen yazarken ben yaşıyorum sanki bu nasıl bişey deli annem:) pepelaya sevindim ama geri kalanlarada sevinmek istiyorum..

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Çok sevindik..haberlerde gördüm yaşadıkları dehşet röportaj yapılan kişilerin gözlerinden okunuyordu zaten, Rabbim orda çeşmekeşiin içindeki tüm insanların yardımcısı olsun, en kısa zamanda çözüme kavuşup sular durulsun inşallah..

Ufaklık için de geçmiş olsun canım, bir anki heyecanla olmuştur abiside bu kadar üzüldüğüne göre dersini almıştır zaten, selim kreşe gitmiyormu.. oyun ablası yeterli geliyormu? hakkınızda hayırlısını dilerim.

Deli Anne dedi ki...

Gülçinim: İnşaallah gelir gelmek isteyen tez zamanda. Allah selamet versin cümlemize..öptüm ben de.

Kamikazem: Çok teşekkür ediyorum geçmiş olsun dileklerin için arkadaşım. Sevgiler benden de..

Aylin'im: Amin ve çok teşekkür ediyorum.. Sizlere de geçmiş olsun.. sevgiler:)

Papatya Prenses: şükürler olsun! herkes o zorluktan kurtulsun da gönül rahatlığıyla şükredelim inşaallah!

Amin ve cümlemizin yardımcısı olsun Allah!

Zeynep'im: Çocuk yetiştirmek taş kemirmek ha, ahah valla doğru:) Kız zaten görüşmeye gelmişti ya Zeynebim ondan çok üstüne varmadım.

Deli Anne dedi ki...

Haticem: Allah yardım etsin ordakilere.. kalan vatandaşlarımıza.. oranın vatandaşlarına.. Adamın gözü kara.. herşeyi yapabilir diyorlar.. üzülüyorum..

Sezom: bak sana ithafen yazdım nerdeyse son postumu:) öperim canım.

İkizlerin annesi: Amin, amiin! Sevgiler.

Meyram: çok güzel demişsin ya canım arkadaşım.. Ben de Pepela'ya çok sevindim ama herkese sevinmek istiyorum:)

Dekor: Amin canım ya, ne güzel dua etmişsin..

Selim dersini aldı ki ne aldı.. dün atmıcam bişi, dünkü gibi olmasın dedi.. kreşe de gidecek inşaallah havalar braz ısınsın.. sevgiler.

çokoprenses dedi ki...

valla ne güzel duygularını hiç çekinmeden yazmışsın,hani kim ne der diye düşünmemişsin.tebrikler:)

Unknown dedi ki...

bende her ne kadar çok tanımasamda merak etmiş endişelenmiştim ama iyi olmalarına çok ama çokm sevindim rabbim kalanlara kolaylıklar versin çok üzücü bir durum yaaaa

Deli Anne dedi ki...

Çokoprenses: kim ne der bilemem ama ben kendime iyi şeyler söylemiyorum böyleyken.. mühim olan o değil mi? İnsan kendi değerbiçeri olun olacaksa, başkasına ne hacet.. sevgiler:)

Sevimlihayat: Amin. cümle insanlık kurtulsun inşallah dardan!

didem dedi ki...

Oyun ablasini saskinlik ve merakla okudum, enteresan bir tipmis derken kazaya cok uzuldum. Hele kan diyince icim kalkti. Cok ama cok uzuldum. Minicik bebek..Ah canim. Ama eminim abisi de pisman oldu, dusunemedi. Bu abilerin ablalarin ayari kaciyor iste arada. Belki de kiskaniyor icin icin bilinmez ki. Bence butun potansiyel yaralayabilecek seyleri kaldir. Ikisi beraber oynarken kural koyabilirsin. Sert yaralayacak oyuncaklar sadece kendi odanda oynanacak gibilerinden...Oluyor oyle seyler. Uzulme

Deli Anne dedi ki...

Enteresandı sahiden de.. Kural koyamaz oldum ben artık canım ya. Panik atak mı ne oldum, Selm direnç gösterince kalbim duracakmış da baygınlık geçirecekmişim gibi oluyor. Sesimi yükseltirsem hele vay halime. Doğal yoldan bağırmama engel geliştirdi bünyem sanırım:)

Sunnyside Photography by Esra Nur dedi ki...

bu yazi ne de cok rahatlatti bugun beni, (pepela nin olayindan bahsetmeyecegim ama oradaki olaylar zaten herkesin aklinda kalbinde)

gun icerisindeki olaylardan bahsediyorum ben , cocuklarla oynayamama(ya da sadece cok kisa bir sure dayanabilme), selime(ben de beyzaya)karsi daha sabirli olamama, kardesin kucuk niye boyle yapiyorsun diye azarladigim beyzanin aslinda sadece ufacik bir cocuk oldugunu dusunup kahroldugum, uykumun kactigi geceler. cok bencilce de olsa bu ikilemlerde yalniz olmadigimi bilmek beni rahatlatti..:)

Deli Anne dedi ki...

Esra; çok var bende bu yazılardan.. hatta öyle ki kimilerine öğk geldi. Lakin needeyim en çok yaşadığım şeyler bu gel-gitler. Hayatımın tam kalbine oturan çocuklarımla (çok şükür) yazmadan geçemediğim mevzular bunlar:)

Ben de kendim gibi birilerini bulunca bencilce seviniyorum, ne yazık ki:)

Unknown dedi ki...

Oyun ablasının rahat tavırları ve diğer işveren leri suçlaması enteresanmış gerçektende...Elenmiştir izlenimi çıkarmalımıyım , ben çıkardım böyle bir sonuç..
Haberleri izleyemiyorum , sürekli insanların yaşadığı kaoslardan dolayı..Ne yazıkki siyasi emeller uğruna ocaklar sönüyor , vicdanlar sızlıyor...İnşallah bir sabah uyandığımızda ortadoğunun huzura erdiğini duyarız...
Canım , sana minik bir ödülüm var..İnşallah beğenirsin...Az yorulacağın bir gün dilerim...Çok öpüyorum