15 Şubat 2011 Salı

Karmaşık Sarmaşık*

Karmakarışığım. Meğer daha önce ne de berrakmış hayatım, zihnim ve de günlük akışım, sadece kıymetini anlamamışım. Meğer karmaşık sandığım halimde bile ap-akmışım. Meğer -hep bulanık görüşüm- derken gelecek bulanıklığından bi'haber, saf bir aylakmışım. 

Şimdi çocuklarla geçen safiyane zamanlara iç geçiren, tüm düzeni tepe taklak olan bir kadınım. Karmaşık zihnime eşlik eden bir ev, içinde olduğum. Düşüncelerim gibi birbirine geçmiş odalarım, banyom, mutfağım. Karman çorman hep eşyalarım. Çamaşırlar dağ olmuş yıkanmayı beklemekte, bulaşıklar desen tezgahta dizili, ikinci kata çıkmak fayda vermemekte. Makinadaki temiz bulaşıklar bile tükenmekte. Bu  durum kısmen huzur vermekte nitekim bu vesileyle yerleştirilme derdi de çözümlenmekte. Ahali ise hayatta kalmaya yetecek asgari düzeyde eylemler içinde, idareten bir yaşam sürmekte. Kerim'e öğlen kavanoz maması, Selim'e gevrek ve balık kroket yedirilmekte. Meyve ile uğraşmak yerine meyve suyu içirilmekte, düzenli değil, bazen elbette. Çocuklar bir kez reddetti mi tabak derhal götürülmekte. Israrcılık, düşkünlük, sıkkınlık bertaraf edilmiş vaziyette. Sarmaşık düşünceli bireyler içindeki pek karmaşık bu evde mutlu bir aile var haliyle.


Gidelim, gideceğim, gitmeliyim, gidiyorum derken gitmeye dair iki konu büyüklerin zihnini meşgul etmekte bir süredir. Ve dahi Selim bile fikrini beyan etmekte. Elbette külliyen gitmeyi reddetmekte. Ya oyuncaklarım, ya dinozorlarım, peki ya kitaplarım diye dertlenmekte. Ardından kendine iyi gelecek formülü hemen geliştirmekte; -Oradan Amerika'ya ve Japonya'ya gideriz inşallah dii-i mi Anne? Dinozor müzesine de gideriz! Di-i-mi anne?- cümleler eşliğinde.

Şükürler olsun ki bu arada Selim'in ertelenen doğum günü kutlaması, aile kahvaltıları bir nebze toparlanmaya oldu vesile. En azından kalmadı kir pas derinlerde, bütün karmaşıklık yüzeyde. Ve bu da bana gizli bir huzur vermekte. Nitekim her ne kadar iki çocuk vesilesiyle dağınıklık içinde yaşama yetimi geliştirsem de, derinlerde olduğunu bildiğim bir kir  düşüncesi öldürebilir beni gene de.

Neticede asayiş berkemal! Sadece gitmelerle olduk hemhal. Buradayım. Buradayız henüz! Endişeye yok mahal!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*İsim Karmaşıksarmaşık blogunun sahibesinden alıntıdır. Kendisi elma yarım, bilge yanımdır. Lakin buralara pek uğrayamamakta, blogu gibi beni de öksüz bırakmaktadır.

** Yokluğumda gerek mail, gerekse yorum yazmak suretiyle hal hatır soran, endişelenen ve samimiyetlerine bir kez daha mazhar olduğum; Şeyma'm, Sibel'im, Küçük Mucizem, Sevgi'm, Gülçin'im, Ayla'm, Gönül'üm, Peri'm, Dilek'cim, Gül'om, İkizlerin Annesi, terapistim Sezom , Can'ın güzel annesi ve diğerleri çok teşekkürler. Ey ilgi ne güzel şeysin:)

82 yorum:

Ebru dedi ki...

Yemek konusunda hiç ısrarcı olmadım bana ısrar edilmesinden nefret ettiğimden olsa gerek. İş bitmiyor ki takmaa her sabah eve gelince şunları yapacağım diyorum ama sonra mecalim kalmıyor.
Deli Annem sen 1 çocuk daha yap. Şaka değil ciddiyim tabi varsa 3.çocuk gibi bir hayalin.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nereye gitmeyi planliyorsunuz,insallah hersey dilediginiz gibi olur,cocuklar dahada mutlu...

Sana kolayliklar dilerim Deli anne...

ulay dedi ki...

nereyeee?

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Dün aklımdaydın.Ben yoktum, sende yokmuşsun bir süredir.
Kezban'ımın vardır bir meşgali yoksa yazardı dedim :)
Nereye gidiyosunuz, il-ülke değişikliğimi var ufukta?
Öyleyse eğer hayırlısı olsun.
Sende blogunu ve bizleri öksüz bırakma olurmu?
Öpüyoruz sizi..

Zeugma dedi ki...

Karmaşık sarmaşığın o dalları, birbirine dolaşık halleri çözülecek, dallar yerine gelecek ve ardından hemen misss gibi bembeyaz hanımeli çiçekleri açacak, kokusu yedi düvele yetecek ;)

Deli Anne dedi ki...

Ebrum: nerden nereye geldin a canım? 3.çocuk da nerden çıktı:)

Bir terazi kızı, fragolam, Eminem; henüz bir yere gittiğiimiz yok.. sadece bir kaç gelişme, bir kaç fikir, bir kaç hayal canlandı. somutlaşan birşey yok esasında. bilemedik ne yapacağımızı, ondan karıştık.

ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Ben de bil mukabele diyor, öpüyorum sizleri.

Deli Anne dedi ki...

Zeugmam: Mevlam duysun sesini:) ne güzel, ne ferah ve ne ferahlık sözler bunlar. teşekkür ederim:)

Filiz dedi ki...

anne olmak,bir evin sorumluluğunu kaldırmak ne kadar zor..anne olma hayalleriyle yanıp kavrulduğum şu günlerde bu yazıyı okuduktan sonra azıcık gözüm korktu desem:)
herşey gönlünüzce olsun..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Karisikliklar güzeldir bazen,rutinden kurtarir..Hayirli bir sekilde nihayetlenmesi dilegiyle :)

selinka dedi ki...

GİTMELERDE FAYDA VARDIR..üzülme deli annem sevgilerimle muhabbetle kal..

Deli Anne dedi ki...

Filiz: Sen diğer yazıları hiç okuma o halde:) Gözün korkmasın hiç önden önden.. Sevgiler benden de..

Yazan anne: ne de güzel demişsiniz. Ve dilerim dediğiniz gibi olur. Çok teşekkürler güzel dilekelriniz için.. sevgiler.

Deli Anne dedi ki...

Selinkaam: nerdesin sen, blog uçmuş, mail kapanmış.. :(

Başka Anne dedi ki...

ben de merak ettim :( bugün girip baktım sabah, solda gözükmüyor ama ben mi kaçırdım acaba yeni bir şey yazdı da diye. göremedim bir şey.

selinka dedi ki...

BLOGU KAPATTIM SEVGİLİ DELİ ANNEM.sevgilerimla canım.takipteyim sizi.

Fulya dedi ki...

Iyisin umarim, gitmeler mitmeler dussun gundemden gocebe atalarimizdan yadigar fiziki goc olsun, ruhsal, astral yolculuklar kalsin simdilik..

Sevdiye dedi ki...

Deli Anne "yürü hür maviliğin gittiği yere kadar...insan alemde hayal ettikçe yaşar..."

Fulya dedi ki...

Deliannem bende merak ettim iyisin umarim.. Insallah gitmeler hayirli degilse, duser gundemden unutulur gider..

Ozgeee dedi ki...

Ulaştığın kafiye mertebesi ile bir çocuk kitabı yazmaya davet ediliyorsun:)

Gulcin dedi ki...

Arada boyle dalgalanmalar iyi oluyor insan rutininin degerini anliyor sanki. Hayirlisi olsun Deli Anne, hangi yol sizin icin iyi olacaksa o olsun umarim. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Deli annem, al cocuklari atla gel buraya :) Valla ciddiyim. Burdan da Seyma'ya geceriz beraber ;)

Gulcin dedi ki...

eklemeden gecemeyecegim; eger gelinecek yer Hollanda ise hic dusunme Deli Anne atla gel olur mu :)

yemekbiraşk dedi ki...

herşeyin hayırlısı olsun..
bu yemekten çektiğim kadar bişeyden çekmedim:)
kolaylıklar diliyorum..
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

girdim bloğuna baktım yazına aaa bir baktımbenim adım geçmiş sevindim mi?sevindim.
bir insanoğlunu sevindirdin bundan sevinirmisin? sevinirsin.
bak bugünde mutlu oldun gördünmü
(saçmaladımmı?
saçmaladım.)

Umut dedi ki...

Ah ah şu bebelere yemek hazırlama olayı yok mu? İşte ben de o dertten müzdaribim. İki çocukla bir başıma olunca kavonoz maması vs. ben de veriyorum. Sonra komşum çıkıp demez mi '' AA ben hiç vermedim, vermiyorum'' Vermezsin tabi annen yanında, baban yanında bebenin yemeği, uykusu , oyunu sen yokken hallediliyor. Evin işleri desen öyle. Bu ev neden dağınık demeyi de bıraktım en sonunda salla gitsin diyorum.
Ya Deli Annecim sen çok güzel dile getiriyorsun benim yazamadıklarımı. Ellerine sağlık. Karmakarışıklıklar da en kısa zamanda çözülsün inşallah. Sevgimle :)

neselihaller dedi ki...

bir dakika...gitmeklikde ilk sırada ben varım..ben zihnen zaten çoktaaan gittim, bakmayın benim buralarda göründüğüme...sen otur bakayım güzel Üsküdar'ımızda...dağıtma kendini, silkelen tez vakitte, bul neşeni yine...hadi delişim...

resimli günlük dedi ki...

Derinlerde kir pas kalmasın da yüzeylerdeki önemli değil Mümineciğim,bir kaç saat çalışırsın temizlenir.Derinlerdekini bazen senin tek başına temizlemen de yetmez,kirletenin gelip temizlemesi gerekir ki bazen o kişinin veya kişilerin ya haberi bile yoktur ya da haberi olsa da umursamama ihtimali yüksektir.İşin zor kısmını halletmişsin yani canım.Bundan sonrasında hakkınızda hayırlısı neyse o olsun :)
özlem

Deli Anne dedi ki...

Deryazem: :) öperim canım.

Selinkam: kaybolma ortalıktan..

Fulyam: O ne astral yolculuklar yaptım ben.. Her gece bir Kanada'ya gittim, bir Londra'ya, bir Newyork'a gittim bir Chicago'ya:) Kesmedi lakin..

Sedo kız: Benim içim dışım hayal olmuş zaten.. Çocukken bile bu kadar hayalperest değildim ben:)

Fulya'm: Allah:'a şükür iyiyiz, hiçbir sorun yok.. dediğim gibi sadece kafalar karışık, düşünceler yoğun.. Ne denli aciz olduğumuzu farkediyorum; bir türlü hangisi daha hayırlı bilemiyoruz. Sağa mı sapsak, sola mı, yoksa olduğumuz yerde kalsak mı? Tüm mesele bu:)

Deli Anne dedi ki...

Özgeem: kurtulamıyorum bundan, ne yaparsam yapayım kafiye yapışıyor bir tarafından.. düz de yazabilmek istiyorum.. ne dersin ancak basit çocuk ktapları mı yazabilirim?

Gülçinim: Amin canım amin! Benim de dilimde o var, hayırlısı olsun.. Umarım gönlümde dilimdekine uyar.. Sevgiler benden de..

Ve Hollanda olsaydı keşke! Hayırlısı ile ve iy koşullarda elbette. Ama ne güzel olurdu Gülçinim, sen bana gelirdin, ben Selim'i sana bırakır gezerdim.. ahuaa

Gülom: Benim aklıma yeniden giriyor oralar zaten Gülom.. Bir bakarsın ordayım.. tabi şartların oluşması lazım bunun için:)

ohh bir de Şeyma'ya geçerz ha.. valla lafı bile güzel değil ki hayali güzel olmasın..

Deli Anne dedi ki...

Yemekbiraşk: Amin amin! ahhaa aşk ile bahsi geçen yemekten de çekilirse ben needeyim hiç sevmezken yemekle hasbihali:)

Kolaylıklar size de.. sevgiler ve de.

Sezom: Her zaman terapi yapacak değilsin ya a kuzum, biraz da saçmalama hakkın olsun.. ben seni saçmalarken de seviyorum:)

Deli Anne dedi ki...

Ah Umut'um ah.. nasıl ahkam kesiyor bazen insan.. aaa ben asla onu yedirmem, aaa şu olur mu .. düşünmez misin ki ey insan karşındaki sen değil, senin şartların onun şartları değil, onunkiler de senin aynı şekilde. Her durumu kendi penceremizden yorumluyor ve kibirle karşılık veriyoruz.. Yaşayan bilir deyip bu çok dertli mevzuyu kısmet olursa uzun bir posta havale ediyorum:) Seni de öpüyorum.

Deli Anne dedi ki...

Gülçinim: Sen zihnen gittin tamam da fiziken de gittin, kazana düştün sen.. cezalısın.. İspanya gezisi unutulmadı.. tamam iş gezisiydi tamam arkasından epeyce kötü şey de oldu ama öyle işte..

öperim:)

Özlemim: Zor kısmı hallettik şükür.. Yüzeyler koymuyor bana zaten.. toz kir derdim değil:) Ve amin ve teşekkür ederim:)

sirinanne dedi ki...

Belki şimdi ki haliniz de değildir karmaşık olan.
Daha karmaşığını görünce anlaşılır mı dersiniz?

Allah yardımcınız olsun..

dilek dedi ki...

Gül "al çocukları atla buraya gel" demiş....sen oralara kadar zahmet etme canım. bana gel uçakla yaklaşık 2 saatcik. Bizi gör sonra haline şükredersin zaten:))))
Koltuğumuzu bile değiştiriken bi düşünüyosak senin "gitmeler-kalmalar" derken karışman çok normal....aile kahvaltılarını önce öğlen oradanda akşam yemeklerine bağla...sevdiklerinle olan kalabalık bünyeye iyi gelecektir...sevgileerrr:)))

Ebru dedi ki...

Ben çok istiyorum çocuk 2.hatta 3.çocuk çok ama çok istiyordum. Düzensizlikten bile söz ederken bunu düzene koyduğunu görüyorum ve üstesinden geleceğini düşündüm tek neden bu.

karmaşıksarmaşık dedi ki...

o kadar yorgun bir "is " günü gecirdim ki, cocuklari yatirdiktan sonra sayfana bakinca ,sasirdim ,kendi blogum zannettim bir an...sifre bile girecektim az kalsin ..gülmeye basladim bu deli halime...sen ben ,ben sen degil miyiz zaten.... niye sasiriyorum ki...
"is "gününe dikkatini cekerim...yaninda da cok cok öperim...

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

lütfen bir yere gitme bizi buralarda koma sensiz nereye gidersen bizide götür orda olman yazılarınla bize destek vermen çok güzel lütfen biryerlere kaybolma :((arkadaşım insan tanımadan birilerine bağlanıp sevebiliyomuş ne garip değilmi?

Anne Karınca dedi ki...

Yine döktürmüşsün Mümine'cim. Birçok annenin hislerine tam anlamıyla tercüman olmuşsun.

İş-güç,dağınıklığa gelince tam tersi bende senin gibi olmak isterdim. Aksine düzen takıntım olduğu için 2 çocuğa rağmen ev sanki misafir bekliyormuş gibi düzgün ve temiz her daim. Ama bu beni çok yorar oldu. Ben de bir gün eninde sonunda salacam çayıra :)

Eşim bile kendini gereksiz yoruyorsun, çocuklar uyuyunca sen de uyuyp dinlensene diyor. ''Ya işler diyorum'' boşver diyor. Bakalım birgün boşver diyecem bakalım ne yapacak. Dağınıklığı görünce çıldırır herhalde.

Bir de nereye gidersen git bloga devam et. Biz seni takip etmekten gayet mutluyuz canım. Tanuşmasak da, yaşantılar tanışmışlık hissini fazlası ile veriyor insana.

Sevgiler Selma,

Deli Anne dedi ki...

Şirinanne: bulaşıklar toplandı, çamaşırlar hala yığılı.. çocuklar uykuda biri ayağımda.. nispeten sakiniz:)

Allah cümlemizin yardımcısı olsun ve de.. sevgiler.

Dilek'cim: geleyim canım geleyim de bak koltuklar nasıl çarçabuk değiştiriliyor göstereyim.. öyle hızlı alışveriş yaparım ki ağzın açık kalır, lakin sonradan da bunu beğenmedim deyip hayıflanırım ve değişim ve iade kapılarını zorlarım
:)

Deli Anne dedi ki...

KArmaşığım: şükür kavuşturana canım.. şifreyi vereyim gir takıl kafana göre.. ne güzel demişsin zaten sen benim, ben de sen..

çok özletme kendini.. bir selam et.. gene git gideceksen.. öperim çooook

Ev günlüğü: anımadan, görmeden sevebiliyor elbet ya.. lakin ben sözlerinin ağırlığı altında ezildim a canım arkadaşım.. Sevgiler çok:)

birdy dedi ki...

çok karmaşık, bi de gitme vuku-u bulursa o zaman ne olacak? powerball diyorum başka da demiyorum..

dilek dedi ki...

ha ha ha, ikimizi alışverişte düşünemiyorum o zaman:)))) alır alır iade ederiz:))) durdum hayal ettim ay çok güldüm yahu:)

pinar dedi ki...

Geldim canim ya sonunda ozlemisim hemde coook biyerlere gidiyorsan rotan avrupa olsun ins:)operim gozlerinden:)

Adsız dedi ki...

AYNI DERTTEN MUZDARİP KAÇ ANNEYİZ KAÇ KADINIZ ACABA? BUNLARDAN KAÇMAK MÜMKÜN OLSA ARKAMIZA BAKMADAN KAÇIP GİDELİM DE GİTTİĞİMİZ YERDE DURUM FARKLI OLACAK ACABA??

Deli Anne dedi ki...

Selma'cım:) Hiç üzülme arkadaşım ben senden beterdim. Selim yokken koltukların düzeni bozulmasın diye sandalye üstlerinde ömrümü geçirirdim. Selim ile bayağı zorladım şartları, çocuğu da mum ettim.. lakin 2.çocuk ile giderek dağıldım.. an be an ... şimdi tümden sapıttım.. aslında hoşuma gidiyor içten içe.. çok yorucu çünkü o düzen takıntısı.. Seninki de değişir illa.. başka türlü olmuyor çünkü..

Güzel sözlerin, desteğin için de ayrıca teşekkür ederim.. sevgiler benden de..

Birdy: ben de bilmiyorum n'olcak!

Dilek: ahaha.. ama iade almayanlar beni çok fena bozuyor onu söyleyeyim.. çirkefleşebiliyorum o durumda:)

Deli Anne dedi ki...

Pınar'ım: hoşgeldin ya canım arkadaşım.. avrupa değil be Pınar'ım ihtimal dahilinde olanlar yani.. bir ihtimal olabilirdi ama onalr da akıllıca işler değildi.. öperim ben de çok.

Çocukça yaşamak: Yo, bu sefer anneliğimden kaçmak değil derdim.. külliyen gitmek kastettiğim.. :)

İkiz Annesi dedi ki...

Canım benim yazını da yorumlarını da tek tek okudum.İnşallah Hayırlara vesile olsun.Çok karışma içinde, eninde sonunda senin için hayırlı olan neyse o olacaktır ve inşallah öyle olur.
Yanlııııız nereye gidersen git bizi buralar da bırakma olur mu blogunu ve bizi yanlız koyma alıştım zira sana:)
Bu arada keşke buralara gelsen ne güzel olur:))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Buraya gelin :) Bak seni nasil gul gibi yasaticam burda :)

Mrsgul dedi ki...

gitmek yok hic biryere. zaten kac gundur sayfana geliyorum elim bos donuyorum..nerde bu kiz diyorum, uzuluyorum..boyle olmaz..ara vermek olmaz..alistik biz sana..gitmek yok dedim ama gelmek istiyorsan gel buraya londraya..beklerim..sevgiler.

Nil dedi ki...

Deli annem tebdil-i mekanda hayra alamet vardır. Hakkınızda hayırlısıysa olsun.

Ben kızıma bir çorba pişirebilmişsem oh ne ala.

Sarmaşıklar güzeldir be deli annem. Hanımelleri, erguvanlar, yaseminler... çek içine çek miisss gibi. ohhh içim açıldı. (kızım duysa, hani için anne derdi :) )

guguk kuşu dedi ki...

yardımcın yok mu?

İlknur dedi ki...

Nereye bu gidiş. Bizi habersiz bırakma ama. Son günlerde benim evinde hali aynı. Hatta korkuyorum Erdal her an boşanalım diyecek diye o derece :) İşte bu korkumdan olsa gerek bugün 1 saat etken kalkıp ev ahalisi uyurken evi topladım:) Topla topla ne çare arkanı dön aynı manzara...

Öperim 3 nüzü birden ..

Deli Anne dedi ki...

İkiz Annem: amin! ve teşekkür ediyorum güzel sözlerin için.. buralar bana da bağımlılık yaptı nerdeyse.. kolay gitmem ben (hayırlısıyla inşallah)

Anne ve bebişi: ahhaha söz verirsen şartları zorlarım oraya gelmek için:)

Banurose: oo tamam Londra'lar iki oldu. Anne ve bebişi de davet etti zaten.. oraya yollanayım iyisi mi:)

Ayla dedi ki...

Gitsenizde kalsanızda inşallah senin ve ailen için en hayırlısı olur.Eminim çok zor bir karardır inşallah sizler için en iyisi olur.

Unknown dedi ki...

yok deli anam olmaz, onlar orda cok kisiler zaten ben yanlizim, buraya gel :((((

Deli Anne dedi ki...

Küçük Mucizem: ben de o söze inanırım.. hele ki benim gibi bünyeler için idealdir:) güzel dileğin için de teşekkür ediyor ve amin diyorum koskocaman.

Guguk Kuşu: olsa böyle mi olurdu halim a kuzum:)

İlknur'um: ahaha yok be ya .. erkekler de rahat ediyorlar bir nebze.. karışan eden olmuyor onların dağınıklığına da.. çorabını top yapıp yuvarlamış mı, gömleğini salonun sandalyesine asmış mı.. oh la la:)

öperim ben de..

Deli Anne dedi ki...

Ayla'm: Çok teşekkür ederm canıma rkadaşım.. amin ve cümlemiz için en hayırlısı olsun her daim inşallah.

Gülom: Onlar? Londralılar mı? He doğru dersin canım? Zaten aklımda Kanada:)

Ebru'm: atlamışım canım 2.yorumunu afedersin. Düzensizlik içinde düzen ha.. tuttum bunu.. :)

sevgiler.

ahmet akdeniz dedi ki...

Süpersiniz!
dağınıklık bir başladı mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Dağınıklığın verdiği adamsendecilik yerini derin bir sorgulamaya bırakıyor.

Meyra dedi ki...

temizlik ve ev konusuna daha çocuksuz yetişemezken çocuklarla bitap olman çok normal deli annecim;) nereye gidersen git yaşam aynı ama, ambiyans değilmi gittiğimiz yerde bizi havaya sokan huzura erdiren..

Unknown dedi ki...

Canim benim, Allah isimizi, gücümüzü bitirmesin, cünkü eger biterse, hayat ta biter... Herseyin hayirlisi deyip, yolumuza devam etmeliyiz.... Sevgilerimle, bloguma biraktigin yorum icin de cok tesekkür ediyorum...

guguk kuşu dedi ki...

canım, üstüne aldığın anlamsız yükün farkında mısın sen? ruhuna, hücrelerine verdiğin zararın peki? 2 çocuk, ev, eş.......
bu yaşadıkların, yetersizlik hissi seni mahveredr. yetersiz hissetmen senin eksikliğinden değil sana yüklenen fazlalıklardan kaynaklanıyor. neden bir yardımcı düşünmüyorsun, kendine bunu daha fazla yapma derim.

annesiningülü dedi ki...

nereye Deli Anne???

sesiber dedi ki...

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Fiziksel olarak gidemesen de ruhen gitmeli arada enginlere.
Karşıdan bakınca, senin yerinde olmayınca, hele de iki küçük çocuk annesi olmayınca ne kadar uğraşsam da empati kurup, objektif düşünemiyorum. Sıkılmanı, dertlenmeni istemiyorum ama elimden gelen budur. İki kelime işte. Keşke daha çok destek olabilsem sana. Bir kahve içimi de olsa başka şeyler konuşup biraz götürsem seni başka yerlere...

yaruze... dedi ki...

Demek gitmeyi düşünüyor sunuz?Tamam Pendik tarafına gelin o halde:),Epey değişiklik olur ne dersin?
İşten dolayı mı bu gidiş meselesi?
Ama orda daha bir yalnız olmayacak mısın?
Umarım hayırlısı olur,her biriniz için...
Sevgiler canım.

Deli Anne dedi ki...

Ahmet Akdeniz: Ama o adamsendecilik ne de güzel oluyor.. eğer kişi kendini gercçekten teslim ederse o duyguya tadından da yenmiyor hani:)

Meyram: evet canımın içi tam da buydu demek istediğim.. sen gene aynıs ensin lakin mekan değişikliği bir tazelik, br ferahlık da getiriyor bünyeye.. Yeter ki Allah arattırmasın eski yeri:)

Münster: Çok doğru dedin arkadaşım.. işsiz, güçsüz avara olmak asıl can sıkıcı.. Arada yükü hafifletmek gerek sadece.. :)

Guguk kuşu: olursa ne ala yardımcı lakin herkese de uygun değil malum.. Yoksa kim hayır der yardıma gelene, reddetmek için deli olmak lazım:)

Deli Anne dedi ki...

Bahar'ım: bir yere gittiğim yok canım ya, öyle bir gitmeler bastı, fikirler ortaya döküldü vs. Yoksa sabitim henüz.. senin gibi bir ev bir iş değişikliği yok yani bende:)

Sesim: Canım... içten dökülen yeter bana güzel arkadaşım.. samimisin ya daha ne olsun.. laf olsun diye söylemiyorsun, içinden gelmedikçe yazmıyorsun daha ne olsun sahiden.. teşekkür ediyorum:)

Yaruzem: evet o da bir değişiklik sayılır canım.. Ve fakat ben ki ev taşımaktana cizim şu sıra, 1 senedir başka eve çıkmayı erteliyorum.. bu halde bir de yurt dışına çıkmayı arzuluyorum gene.. herhalde eşya olmasın da razı oluyorum her türlü.. Bir yere gitmiyoruz henüz arkadaşım.. eğer olursa haberdar ederim zaten..

hepimiz için herşeyin hayırlısı..

Sevgiler.

Liya Azelya dedi ki...

deli annem gel ben seni erciyes eteklerine çıkarayım şöyle bir kafanı dağıt karların üstünde mangalda sucuk yapalım mis gibi
kartopu oynayalım kardanadam yapalım kayalım üşüyelim hatta donalım sonra sıcacık birkahveyle ısınmaya çalışalım
ayy ben heveslendim şimdi gel gel hadiii :))))

balböcükleri dedi ki...

hemen geliyorum.önce şöööle bir evi süpürrüm ardından köpüklü çamaşırsulu bir su.peşinden ütü.ooooh.benim evi pok götürüyo be kuzu.olur bazen öle.

KırmıZı WosWos dedi ki...

Huzur bazen dağınıklığın içinde bazen dışında...Dağınıkken huzurlu isen bırak dağınık kalsın ne önemi var...ben seni okurken huzur buluyorsam huzur senin içinde Deli Annem...

sevilay dedi ki...

Canım tebdili mekanda fayda vardır derim.Ama tabi hakkında hayırlısı olsun her daim.Bu arada Selimin doğum günü kutlu olsun.Ben kaçırdım sanırım:)Allah hayırlı bir ömür nasip etsin:)

ahsen58 dedi ki...

aaa ben dururken nereye gidiyorsun canım bizim buraya beklerim yurt dışında ne yapacan helede taze annenin orda allah korusun donarsın türkiyenin soğuna benzemiyor orası sen iyisi bize gel hahahahah:)))

keyf_i sibel dedi ki...

ruhun toplamış valizi benim anladığım.gerisi kolay gelir artık.ama bir tık uzağımızdan beri gitme be annem...

Deli Anne dedi ki...

Liyam : öyle güzel anlatmışsın ki kuş olup konmak istedim Erciyes dağına... keşke mümkün olsa :)

Serpilim: oluyor ki hele ne oluyor. şu sıra kolumu yerinden kaldıramıyorum.. çıkamıyorum da bu halden..

Kırmızı Woswosum: Dağınıkken huzurlu isek zaten ne ala:) ayrıca ne mutlu bana... huzur buluyorsan valla ben yazdıklarımdan çok daralıyorum bazen:)

Deli Anne dedi ki...

Sevilayım şu anda ufukta gitmek yok gibi.. ama olursa da hayırlısı olsun inşaallah..

Selim'in doğum günü geçti epey.. üşengeç anne burda bile kutlamaya üşendi zavallıyı.. dolayısıyla sen atlamadın, bilakis ben atladım:)

Ahsenim: Sizin ora neresi? he deyin geliveririrm.. bana laf olsun diye gel demeyin rica ederim.. hop oturur hop kalkar yüreciğim hemen.:)

Keyfi sibel: ruhum çoktaaaan topladı valizi be canım.. ona kalsa hemen bu akşam yola çıkmaya hazırız lakin beden hızlı değil onun gibi ne de mantık.. :)

sevgiler.

defne naz dedi ki...

Hala buralarda olman güzel. Bu ara ne yazmak ne de birşeyler yapmak gelmiyor içimden bloğu açıp sadece sana bakınıp kaçıyorum. Nitekim yazıların bağımlılık yapmış arkadaşım.

Ayşe dedi ki...

Deli annem, seni boyle karisik gormek endiselendirdi beni...hayirdir, gitmeler, karar verememeler...hakkinizda herseyin en hayirlisi olsun, hayirli olanlar icinice biran evvel sinsin ve bu karmasikliklar son bulsun insaallah...

ve otomatik mesajim;"geldim, seni okumayi seviyorum, okudum ve gidiyorum" :))

ahsen58 dedi ki...

memeleketim sivas canım kabul edersen

Oglak Kizlari dedi ki...

Hani o düzeni arıyorsun ya. Bence evin bu dağınıklığınıda arayacağımız günler gelecek. O yüzden ben tembel anne yürü Ya kulum dedim bile. Gerçi ben bedeva yazıyorum tek çocukluyum zira.

Mesela kız hasta olunca hiçbirşeyin önemi kalmıyor. Koca kişisini ikna etsem, evi satıp Güney e yerleşssek. Herkeste bir gitmek var. Temiz hava bol ve taze gıda alsak. Çocuğumuz bahçede büyüse. Değmezmi büyük şehirde alacağı tecrübeyi kaybetmesine?

Ikiliemler, kararlar. Hayat güzel ama.

Senin kadar güzel anlatamasamda benim fikirlerim bunlardır.

Polyanna anne Çiğdem

guguk kuşu dedi ki...

çok haklısın deli annecim. o zaman herşey olmaya çalışma, mükemmel olmaya çalışma, günlük bir programın olsun bu programa uy ve bu program insanı sınırlar dahilinde olsun ve mutlaka hergün yarım saatcik de olsa kendine zaman ayır. tüm annelere kolaylıklar diliyorum burdan.

didem dedi ki...

O karmasikligi cok iyi anliyor ve tahmin ediyorum. Duzensizlik benim de cok kafami karistiriyor, dogru durust dusunemiyorum daginti v.s. arasinda. Biryandan da rahat insanlara hayranim. O dagintiyi falan hic takmiyor cocuklari ile oynuyor, gulusuyor, kasmiyor takmiyorlar. Oyle olmak lazim. Buradaki amerikali anneler oyle. Gayet de huzurlular. Daginikliklik kir pas hersey bos aslinda, ic huzurun olsun keyfin iyi olsun yeter.

Deli Anne dedi ki...

Defne Nazım: canım:)

Ayşem:"hakkinizda herseyin en hayirlisi olsun, hayirli olanlar icinice biran evvel sinsin ve bu karmasikliklar son bulsun insaallah..." çok güzel demişsin be canım.. Allah razı olsun.. çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin, duaların için..

Ahsenim: ne demek kabul edersen.. başım üstüne :) ben severim o tarafları, sadeliğini, samimiliğini.. hem nasıl:)

Guguk kuşum: inşaallah dediğin gibi yaparım ve uygulanabilir olsa keşke dediğin gibi planlar, saatler:)

Didem'im: Evet canım ya, doğru düşünmemi engelliyor karmaşa.. işte bu hakkaten.. Biz onlar gibi neden olamıyoruz be canım.. ben de gıpta ediyorum dağınıklık ve pislik içinde mutlu olanlara.. ben de alışmaya çalışıyorum kendim, epeyce bir zorluyorum şartlarımı.. öbür türlü oynatmama az kalıyor sahiden.. :)

hakuna matata dedi ki...

Sen şimdi herşeyi boşver..Gel bloğuma.. mixpodda 'buddha bar3 tamally maak-amr diab' bul baştan
7. mi ne..Tak kulaklığı son ses dinle..Tüm iç çekişlerin,sevincin hepsi o arapça ritmlerde. Hadi kolay gelsin deli annem :)

Deli Anne dedi ki...

Geldim, dinledim, dinliyorum:)