24 Şubat 2011 Perşembe

İtiraflarım!

Geri dönüş yapmam gereken mimler, sobeler, ödüller çığrından çıkmış vaziyette bende. Hesabını tutamadığım, kimden, nerden geldiğini asla ve kat'a hatırlamadığım onlarca şey var yanıtlamam gereken biliyorum, hissediyorum! Kimi zihnimde, kimi taslaklarımda, kimi notlarımda duran ve kimi de ne yazık ki boşlukta salınan. Buraya yazı yazacakken içimdekini yazmadan edemiyorum. Kendim berbat hissederken başka şeye odaklanamıyorum. Misal son bir kaç gündür yaşananlara binaen sıradan şeyler yazamıyorum, yazmayı düşünsem bile bundan haya ediyor ve kendimi çekiyorum. Dolayısı ile gelen ne varsa erteliyorum da erteliyorum. Ve öyle bir hale geliyor ki içlerinden çıkamıyorum. Üstelik ben yazana dek çoğunun  üstünden çok zaman geçmiş, çoğu rafa kaldırılmış, çoğu manasızlaşmış oluyor.  Sadece koca bir yük gibi  sırtımda duruyorlar. Ve sonunda pes dedirtiyorlar bana. Sanırım çoğunu bu saatten sonra yazamayacağımı kabullenmem gerekiyor. Bana gönderi yapan herkesten de bu vesileyle özür diliyorum. Hatırladıklarımı ve taslaklarımda duranları yazmaya inandırarak kendimi yola devam ediyorum. 

Sevgili Sezom, bugünkü yorumuyla bana hatırlatıyor durumu bir kez daha. İrkilmeme, silkinmeme ve artık durumu kabullenmeme sebep oluyor. Kendisi gönüllü terapistimdir. Ürüne bakıp da terapiye çemkirmeyiniz zira onun terapisi olmasa anlık bile iyileşme göstermeyebilirdim. Bana iyi gelecek sihirli kelimeleri az değildir.


Bugün aklımda kalan ve fıtratıma da uygun olan;  Pi-nik Kuş, Ayça'm dan gelen bir sobeye, vira Bismillah! diyeyim. Belki gerisi gelir. İtiraflar Sobenin konusu. Ben bu konuda daha önce kendiliğimden yazmıştım. Şöyle nitekim. Yazarken de bu serinin devamının gelebileceğinden bahsetmiştim. Şimdi bu sobe vesilesiyle Bölüm 2'ye geçeyim.


* Konuya sigara ile başlamak istemezdim lakin ilk aklıma bu geldi. Sigara içtim ben ara sıra. Ve üstelik kötü hissetmedim. Sadece Selim'e sigara için ahkam keserken ve sigaraya vurun kahpeye misali davranırken riyakar davranışımdan utanç duydum. Annelik riyakarlıkla yürüyen bir iş sanki. Tümden samimi olmak mümkün değil ne yazık ki!

* Kerim çok güzel ve çok tatlı bir bebek oldu. Onun için kuduruyorum. Selim'in oyunlarından vebalı görmüş gibi kaçıyorum ama Kerim'in yumuşak oyunlarına katılmak için can atıyorum. Bazen Selim kötü düşünecek diye tutuyorum kendimi, bazen tutamıyorum.
* Bebek delisiyimdir ben. Selim'de ilk bebek telaşından olsa gerek ; hep zaman geçsin, her badireyi atlatayım gözüyle baktım. Ve ne yazık ki o güzel bebekliği ıskaladım. Kerim'de ise zor da geçse günlerim, bebekliği geçsin istemiyorum. Ve üçüncüye bu deli halimle bile sıcak bakıyorum, BAZEN!

* Ahkam kesmelerden hoşlanmıyorum. Ahkam kesen yazılar gördüğümde arkama bakmadan kaçıyorum. Uzmanı bile değilken bir konuda ahkam kesmeyi ayıp buluyorum. Ola ki ahkamı kesen ben isem ve kendimi bu işi yaparken yakalamışsam çok utanıyorum. Benim inancıma göre kişi bugün ahkam kestiği, büyüklendiği, -asla yapmam!!- dediği her şeyi yarın yapabilir, ki büyük ihtimalle de yapar. Koşullar nereye götürür bilinmez,  -beşer şaşar!- benim bildiğim!

* Deli Anne ismine bakıp da buradaki ironiyi görmeyen ve bunu saldırı fırsatı bilen ya da  büyüklenmeye yeltenenleri görmezden gelmeye çalışıyorum. Ama gene de sinirlerimi bozmayı başarıyorlar itiraf ediyorum. Elbette deli de değilim, hasta da değilim! Şükürler olsun ki; aklım yerinde. Sadece kendimi, deli ve aşırılığa kaçan taraflarımı  fazlaca deştiğim ve bunu da aşikar ettiğim için uzaktan öyle görünebilir. Ben ironiyi çok severim. Öz eleştiriyi de, öz aşağılamayı da. Ama bu demek değil ki; başkasının bunu yapmasına izin vereceğim! Ben hep şunu derim; insanoğlu keşke kimseyi eleştirmese de sadece kendini eleştirse. Herkese acısa da bir kendine acımasa! (eziyet anlamında değil, eleştiri anlamında)

Tam bir itiraf serisi olmadı ama idare ediverin. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Hala aklımda kalan Yaruze'nin -ilk çocuk- mimi, Fadiş'in -baba- mimi taslaklarımda duruyor. Gülçin'in -babalar röportajı- da aklımda. Bir de şu an ortalıkta olan son iki mim.. Anketimsi olanlar hani. Kimden geldiklerini dahi unuttum. Bir de ödüller var. -En Okunulası Blog Ödülleri- Tekrar teşekkür ediyorum gönderenlere. Üzgünüm isimleri de unuttum. Nitekim iki postu da kaldırınca yorumlar da silindi. Ve gelen ödül haberleri de gitti. Affediniz!

93 yorum:

mine dedi ki...

bir doz, az buçuk bir doz bencillik verebilsem aklına, bedenine ...

Sitare dedi ki...

Ben GÜRHAN oğlunuz kerim asık surtlı-böğle başlamak kötü olur neyse Ben GÜRHAN oğlunuz kerim çok tatlı hı böğle daha iyi Selime selamlar:)

Deli Anne dedi ki...

Mine'm: ahha aslında bencilimdir de ben bilir misin? Hele annelikten önce çok bencildim:) En çok bu huyumu değiştirmek isterdim bir zamanlar..

Gürhan: amanın ne oluyor dedim bir an.. Annen nerde ayol? kızmasın sonra:)

gulce dedi ki...

Sanırım bir ayın yoğunluğunu kelime kelime herkesciklere iafede edecek şekilde yazmıssınız.Libyadaki yaşananlar ve arkadaşımızın sıkıntılarını birebir sanki siz adım adım kaçarcasına yazdıklarınız zaten sizin içinde sıkıntılı bir süreç olmuştur.Blogları blog yapan insanlar belki sevilmesinin sebepleride bir okadar saamimi ve net olmaları.Sizde bu samimi net ve doğal olan blog yazarlarındansınız. bırakın başkalarının olumsuz çekiştirmelerini..İnanın sayfanızı okumak ve sizi tanımak çok güzel..

İlknur dedi ki...

3. çocuk mu? gözlerim yuvalarından fırladı okurken gerçekten:)

Annelik yarı delilik hali. Vicdanın hiç susmadığı sürekli sorguladığın kendinden memnun kalmadığın bir hal. İnsanları anlamıyorum seni içtenlikle tebrik ediyorum yaşadıklarını tüm özeleştiri ve çıplaklığıyla anlttığın için.

Öperim..

Deli Anne dedi ki...

Gülce: Evet haklısınız, o sürecin büyük bir kısmı devam etse de. ve ne yazık ki elden duadan başka bir şey gelmese de..ve ne yazık ki günlük hayata dönmek gerektiğinden biraz çıkayım istedim o psikolojiden diye bu yazıyı yazdım.. Yoksa içim yanık!

Çok teşekkür ederim güzel ve destekleyici sözleriniz için.. sevgiler:)

ilknurum: ahaha 3 evet, e deli diye boşuna demedik.. ama cesaret eder miyim o çok şüpheli? Gene de küçülen bebek eşyalarını tutuyorum bu bile delilk değil mi:)

öperim ben de canım.. güzel sözlerin için de teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

bende en çok bencilliğimi özledim şu sıralar.. irfan kaynağı deli annem.. kendine taraf olmayan deli annem.. iç sesini en güzel dışa vuran deli annem.. seviyorum seni elimde değil.. delimiyim neyim

:)

Unknown dedi ki...

3.köprüye de 3.çocuğuda uzaktan uzağa "hımm! diyerekten" ama soğuk bakmıyorum ben de.. bebelerimin biri 1,5yaşında biri daha 4aylık..

o eşyaların yarısını verdim fazlası torbalarda..


delimiyim ben de neyim..

:)

ulay dedi ki...

ah deli annem, ahkam kesme kısmına öyle katılıyorum ki. "Karşınızdakini anlamak isterseniz onun ayakkabılarını giyin ve ay, üç defa üzerinizden doğup batsın”. bunu nerde okudum hatırlamıyorum ama çok beğenmiştim. asla asla dememeli işte. herkes bayılıyor ahkam kesmeye, bazen ben de yakalıyorum kendimi böyle valla ne yalan söyleyeyim.

bi de gerçekten sana saldıranlar oluyor mu yahu?

Unknown dedi ki...

ÖNCE ÇOOK KABARDIĞIM İÇİN YORUM KISMINA SIĞMIYORUM.O NE BEA BANA BU LAFLAR ACABA ACABA SONUNDA KİME SÖYLÜYOR BU LAFLARI DİYEREK HUUUPPP VE ÇOĞUNU ANLADAN OKUDUM ZİRA BÜNYA HEYECANDAN ALMADI OKUNANLARI:)

BENDE DİYORUM BENİM BLOG 5 İZLEYİCİYİ AYNI ANDA NASIL ÇEKTİ.YAZIYIYI OKUYANLARDAN GELEN VARMIŞ YANİ YİNE GÜLDÜRDÜN VE MUTLU ETTİN.KUÇAĞIMDA MEMEDE UYYUMUŞ VE YERİNE YATIRILMAYI BEKLEYEN PAŞAYI SIRF İÇİMDEKİLERİ BİR AN ÖNCE DÖKEYİM DİYE BEKLETİYORUM(VİCDANSIZLIK MI YOOO OĞLUÖ KOKUMU İÇİNE BİRAZ FAZLA ÇEKSİN İSTEDİMDE BİR YANDAN:)
BEN NEYMİŞŞİMDE HABERİM YOKMUŞ.
NEYSE YERYÜZÜÜNE İNME VAKTİ MALUM BİLGİSAYARI KAPATIP SEFİL HAYATIMA DEVAM ETME ZAMANI:(
CANIM BENİM ÇOK MUTLU ETTİN(YAZININ BU KADAR UZUN OLDUĞUNU GÖRÜNCE BİR DAHA BENİMLE İLGİLİ BİRŞEY YAZACAĞINI SANMIYORUM YA NEYSE):)
ÖPÜYORUM

Unknown dedi ki...

BU ARADA ŞU AHKAM KESME OLAYI BENİ İFLİT EDİYOR.HZ İSA NIN BİR LAFI VAR(YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM KİMİN SÖYLEDİĞİNİ)"İLK TAŞI GÜNAHSIZ OLANINIZ ATSIN DİYE "BU NE BİLMİŞLİK,KENDİNİ ÜSTÜN GÖRME,BAŞKALARININ YAPTIĞI HER İŞTE BİR KULP BULMA.ÖNCE BEN BU DURUMDA İKEN NE YAPARDIMA CEVAP VER KARŞINDAKİNE CEVAP VERMEDEN.GALİBA İŞİN SIRRI BU.
KIZDIM GENE CANIMI SIKAN BİR KONU VAR BELKİ BİR GÜN YAZARIMDA ONDAN BÖYLE NEFES ALMADAN YAZILMIŞ GİBİ DURAN KELİMELER:(

Sitare dedi ki...

muhahaaaaaaaaa
benim oğlan ille yazıcam dedi.yaza yaza bunu mu yazmış.hey Allahım ya.ay kusuruna bakmasaydın.olan olmuş:)))
kızı uyutucam,kendim de sızmazsam yine gelirim.

Deli Anne dedi ki...

Annem: Egom acaip şişti ama estağfurullah diyeyim canım, dizginleyeyim onu. Yoksa maazallah hem deli hem bencil ne olurum kim bilir:)

Yelish'i bilirsin; onun sloganı: -hepimiz anneyiz, hepimiz deliyiz!- .. pek severim:) kabul eden olur olmaz ama bence çoğunluk böyleyiz:)

Senin çocukların yaşları da yakın, hemen bir üçüncü Allah verse sıkışıverir araya:) bana bak ne gazmenim:)

Sevgiler canım..

firdevs dedi ki...

evlendigimden beri sigara icmiyorum sayilir . bazen arkadas ortamindaki kacamaklari saymiyorum . cocuklar olmasa mutlaka tekrar baslardim . bu konuda cocuklarima minnettarim :)

Deli Anne dedi ki...

Fragolam:o ne güzel, ne derin sözdür öyle. Uzakgoğulu bilgelerin yahut kızılderili bilgelerin sözlerini anımsattı bana.

Bir de : şu anda alenen saldıran yok şükür! Bir ara hiddetlendiler de duruldular Allah'tan. Ya bilmiyorum saldıran niye saldıracak da, saldırsa da inceden dokunduran kadar dokunmaz aslında.. Bir de işte adsız felan içini boşaltanlar.. kendilerini haşa Mesih gibi görüp kurtarıcı çözümler sunanlar.. Ben bana ahkam kesilmesini sevmiyorum be canım.. Allah beni de ahkam kesmekten korusun!

Sezom: alemsin:) Ben de konuyla tam ilgili değil ama şu sözü duydum Senai Demirci'ninmiş: "hiçkimse çekmediği günahın masumu değildir!" bayıldım.. işte bu dedim.. asla yapmam diyenlere, asla benim başıma gelmez edasıyla çemkirenlere, kendi hayatından yola çıkıp tüm dünyayı kendi küçük çemberinde değerlendirenlere sözüm budur! İnsan yaşayacakları konusunda ne bilebilir yahu!

Deli Anne dedi ki...

Sitarem: okuyorum okuyorum kaç kez ne yazıyor burda diye.. kusura bakmak ne kelime canım ya.. oğlun bana yazmış bundan alası mı var.. ahaha ama iyi birşey söylemek için cebelleşmesi,, kıvranması da takdire şayan ahah

Selam da söylüyor Selim'e bir de.. Sen de selam söyle :)

Firdevs: valla ben de çocuklara minnettarım.. ve artık tekrar başlamak çok zor onlarla.. şükür ki zor!

Sevim Çifcibaşı dedi ki...

canım yaa duygularını yine ne güzel dile getirmişsın.bende sevimin bebekliği için aynı duyguları hisseder dururum.o yarım hep eksik ve yarımdır kapanmaz bi yara gibi kanar durur.. gözyası olur akar.ayrıca o 2 yakışıklıyı benim için kokla sevgiler öpüldünüz

Nil dedi ki...

Bu kadar mimlenip ödüllendirilmen senin suçun değil ki deli annem. hakediyorsun. ama yetiştirememen de bir o kadar normal.

neslihan dedi ki...

Samimiyetinizi seviyorum:)

esra dedi ki...

Senin yazdığın her şey o kadar sahici ve sakınımsız ki, o kadar hakikat dolu ve kibirden, ahkam kesmekten uzak ki. O kadar kendin gibisin ve o kadar hedef belirlemeden yazıyorsun ki, ekstradan bir "itiraf" postuna ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Üstelik dili de bir o kadar iyi, bir o kadar kıvrak kullanıyorsun. Ben bu blogdan seçme yazıların kitaplaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda elimden geleni de ardıma koymıycam haberin ola.

annesiningülü dedi ki...

Seni deli görüp laf edenler delidir. Ben burada kendimi buluyorum. Belki görmezden geldiğim hayatımdaki şeyleri gün yüzüne çıkartıyorsun. Senin itirafların benim itiraflarım :)
bende işe başladığımda yeniden sigaraya başladım.. Günde 3 sigara içerim. fazlası değil. azı değil. 3 :D

Sibelbek dedi ki...

şu ahkam kesenlerden bende kaçıyorum koşa koşa. takip etmeyi bıraktıklarım çoktur bu yüzden ...

Itır dedi ki...

delidir ne dese yeridir diyorum bu 3. bebe işine!!! :-)

guguk kuşu dedi ki...

kerim kaç aylık oldu

annelili dedi ki...

Biraz başkalarını çekiştir, belki kendini daha az sorgularsın...

iremmiss dedi ki...

vay beee 3.çocukmu eşim 3. çocuk cümlesini okusaydı esaslı kadınmış örnek al derdi :))
Ahkam konusuna katılıyorum.Öz eleştiri yapmayan çok bilmiş hep benci tiplerede çok uyuz olurum.

Deli Anne dedi ki...

Annesinin kuzusu: Öperim öpmem mi bebeleri.. Lakin büyüğü kolay öptürmez kendini.. bugün isyan ettim, bebekken ne güzel öptürüyordun dedim, e bebekken masumdum diyor.. zibidi!

Küçük Mucizem: Ay, estag. arkadaşım.. Yetiştirememem normal ama değil mi:) teşekkür ederim.

Neslihan:)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Yazdiklarinda sende cok tatlisin seni cok sevdim ben,yazmadan da gidemedim:)
(bir kücük dip not gecersek,ikinci cocuklarda yasanmasi cok dogal seyler herkeste aynidir,sen hic dert etme,bizde de durum ayniydi:) ta ki ücüncü gelene kadar!)

Deli Anne dedi ki...

Esra'm: Dili, kelimelerdeki seçkinliği, kendine has tarzı ile çok beğendiğim birinden bu sözleri duyunca sahiden egomu dizginlemekte zorlanabilirim. Bak boynum dikilmeye, başım hafiften geriye gitmeye başladı bile! Aman diyeyim:)

Bahar'ım: ahaha ha sen ha ben değil mi canım:) Sigara konusunda maalesef ben de fırsat bulsam koyverebilirim.. o tiksinç potansyel mevcut bünyemde.

Sibel'im: Evet mirim evet.. ben de öyle oluyorum:)

Itır: ahahha

Guguk kuşu: 11'e geliyor.. en tatlı zamanları.. uyduruk kelimeler, ağzı dolu dolu konuştuğunu sanmalar, yüzüne döndüğün anda gülümsemeler..

Annelilim: :) Fırsat bulsam onu da yaparım

dilek dedi ki...

İş arkadaşım karşımda oturmuş "niye gülüyosun kendi kendine" diyor....şimdi ben seni nasıl anlatayım:)

İkiz Annesi dedi ki...

Canımın içi şu ahkam kesenleri bazen fena benzetesim oluyor benim.Bir de kendileri ufacık bebekleri olduğu halde sağa sola rahatça bırakıp istediğini yapabildiği halde yapamayan annelere "amaan yaparsın,gidersin zamanı gelecek "falan diyenler var ya onlara ayrı bir sinir olur durumdayım.Aç tokun halinden anlamaz derler ya o hesap.
Sen takma sana sataşanlar kendilerini bir yerlere oturtmaya çalışanlardır mutlaka.
Hepimiz az çok deliyiz zaten dimi ama:)
Bu cadıların üzerine ben de 3. düşünüyorum (hatta dolaylı olarak bir 3. olduğunu düşününce dördüncüyü) sanırım hunimi takmam gerek:))

guguk kuşu dedi ki...

aaa fatma pınar 24 mart 2010 doğumul, kerim bebişin tam doğum tarihi ne?

ANNEKARINCA dedi ki...

Bazen isyan eder, bir çok şey için yapmam derim ama yine yaparım. Kısır döngü aslında.. Yeter ki bu döngüyü kontrol edebilelim ki tatsız sonuçlar almayım. İşte bende bunun çabasındayım.

çokoprenses dedi ki...

ay canım ben de sana takılmıştım hani bi ara tam da nickine göre bi post' diye,ona da alınmadın di mi?ay üzüldüm okuyunca.

ahkam kesme konusunda tamamen katılıyorum.yazarken dikkatli olmak lazım,keskin köşeler bırakmamak lazım,azıcık yumuşatmak lazım:))

sevilay dedi ki...

Bebeklere bende bayılıyorum.Yaşadığım sıkıntıları unutur unutmaz hemen başlıyorum bebek diye:)
İnsanın kesinlikle yapmam dediği şeyler var ya farketmeden aynısı yapılıyor.Kendimde de çok gördüm:)

Sen Gelince dedi ki...

Deliannem ben her insanın içinde deli bir yan olduğunu düşünürüm. Ya da kaçıklık ya da çılgınlık sen nasıl adlandırırsan işte. Ve senin o deliliklerinde ben kendi deliliğimi görüyorum belki de. Kim nasıl sinirlendirdi seni bilmiyorum ama ben seviyorum senin deli yönünü ve bana tuttuğun aynayı:)

birdy dedi ki...

o çok eleştirenler var ya topunun.. :)) yok wala öyle demedim sadece içimden geldi:) çok eleştirenler genelde kendi ezikliklerinden, çok bildiğini göstermeye çabalarından kaynaklı bence. Çok bilen adam vır vır ahkam kesmez zaten. beence yanee. (ahkam kestim iyi mi?!?)

deli olmaya gelince.. iyidir be ya, sıradan olup napcaksın ki? zaten herşey monoton.. ohoo

bilge ve annesi dedi ki...

Deli hatunum, ne güzel dillendirmişsin haklısın be arkadaşım ne diyeyim. Ama seni okuyunca bi ikinci bebe yapasım geliyo, bir de yok canım delimiyim yaw diyorum, tuhaf oluyor yani(anlatabildim mi ayrıca bilemiyorum)

Unknown dedi ki...

deli annem :) tek elle yaziyorum su anda :) diger elim cihanin ellerini tutuyor :) bizimkisi boyle uyuyor :)
ahkam kesmeye bakinca, acaba dedim, bende boyle hatalar yapiyormyum bilmeden. Oyle bir insan olmak istemem yapiyorsam sayet soyle bana, cekinme :)Bebek olayinda haklisin, cok farkli. Ben iyki bloglara girmisim, yoksa bende hemen buyusun diyordum, ama simdi yasanmali diyorum. Ve bu anlardan zevk aliyorum.
Ben deli anami cok sevdim. Evimizin parcasi oldun.
Kendine iyi bak :))

neselihaller dedi ki...

Delişim döktürmüşsün yine...valla sigarayı bıraktığıma çok pişmanım...nasıl canım çekiyor anlatamam...

didem dedi ki...

Su kendine guvenine, aciksozlulugune, kendini korkusuzca elestirmene, samimiyetine, yazilarinin akiciligina hayranim...Vallahi bravo!

Deli Anne dedi ki...

İremmis: ahaha benimki de sözde be canım.. yürek ister bu koşullarda 3.çocuk. gönül istese de:)

Bir terazi kızı: sen de üçüncüüyü mü öneriyorsun yani:) (bak nasıl da kendi hoşuma gideni çektim aldım yazdıklarının içinden) sevgiler canım.

Dilek: e neye güldün acep, valla ben de merak ettim:)

Aylinim: hepimiz deliyiz ama 3.yü düşünen biz başıboşlar daha bi deliyiz be Aylinim ahaha.. sen, ben, karmaşık vardı o.. bir başımıza çocuk bakarken delirmenin eşiğindeyiz lakin hala düşündüğümüze bak.. belki terazi kızının dediği gibi üçüncü de aklımızı yitirmek yerine toparlarız ha? :)

Deli Anne dedi ki...

Guguk kuşu: çok yakınlar bebelerimiz birbirlerine.. fatma pınar da çok sevimlidir ve de şimdi o halde..

Selmam: yapıyoruz be canım, ben korkar oldum zaten konuşmaya, çok ciddiyim.. her kelimem mesut yılmaz gibi çıkıyor ağzımdan ağır aksak.. kırk kere düşünüyorum zira.. hele çocuklar mevzu bahis iken çok daha dikkatli konuşmak gerek. Allah saçmalıklarımızı affetsin:)

Çokoprenses: Yoo, takılmadım ona.. meraklanma..Benim bahsettiğim başka bir tür :)

Sevilayım: neler neler tokat olup çarpıyor yüze valla insan sersemliyor. Ben zaten negatif birşey olsa hemen didikliyorum geçmişi ne oldu da böyle oldu diye.. artık ilgisi yoksa da ben bir şekilde dediklerimle, yaptıklarımla ilişkilendiriyorum:)

Deli Anne dedi ki...

Sen gelince: Şu an ve yazarken sinirli değildim canıma rkadaşım, ara sıra karşılaşınca oluyor öyle:) ve ve ayna kısmı etkiledi beni...

Birdy: valla insan ahkam kesmeyelim derken bile kesiyorum en iyisi susmak mı ne:)

Bilge ve annesi: genellikle beni okuyanlar bizi bebeden soğuttun derler hele ki ikinciden, ben de sorumlu hissederim kendimi ülkenin nüfusunu düşürmekten:) Ama beri yandan da derim ki; yahu ben bu halimle üçüncüyü düşünüyorum, lütfen beni baz almayın!

Güülom: oyy ne güzel uyku.. Kerim de tutmak istiyor ama ben genelde klavye tutuyorum :)

sen gayet ahkamsız:) ve küçücük yaşında kendinle barışık, çok tatlı bir annesin. öperim:)

Gülçinim: pöf! o konuyu hiç açmayalım.. Bak ya! sana bunu yazarken içinden geçen şarkıya bak: Alişan sanırım söyleyen:

o konulara girmeyelim
olay bitmiştir büyütmeyelim
eski günlerin hatrına
iki yabancıya dönüşmeyelim...

nasıl da biliyorum sözleri.. he heyt!

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

"İtiraflarım" konulu yazı dizininizi okudum. Gerçekten itiraf niteliğinde olmuş, kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Saygılarımla.

Deli Anne dedi ki...

Didem'im:)

Deli Anne dedi ki...

Merhaba Yaz Blogcu: sizin de yüreğinize ve gözlerinize sağlık.. sevgiler:)

dilek dedi ki...

kendimi yanlış ifade ettim yahu, gülmem bu posta özgü değil deli annem, genel olarak geziyordum blogunu, tatilde kahvaltıya inme maceranı okuyordum o sırada ...yüzümdeki gevrek ve bilinçsiz gülümsemenin sebebi budur yani....

Deli Anne dedi ki...

hee şimdi anladım.. inan yazımı bir kez daha okudum, bu kadın neye güldü acep diye:)

dilek dedi ki...

Eğer bu posta gülmüş olsaydım zaten yazından değil, benim ruh halimden endişe etmen gerekirdi:)

Deli Anne dedi ki...

Allah seni napmasın e mi? Gece gece ayağımda salladığım bücürle güldürdün beni..

zuzuların annesi dedi ki...

Bazen işler gibi kelimelerde sırasını şaşırır,hangisine yetişeceğini bilemezsin:)

Özlemişim seni...

Birde yorumlarda gördüm bayıldım;
O 'küçükken masum olan!?:)'minik yakışıklıyı özellikle sıkıştırıp öpermisin benim için:)

Ha bir de,Deliliğine? laf söyleyenler varya onlar bizi '''buralara yazdığımız kadarız''' sanıyorlar:)

Bak şimdi aklıma geldi;
B. franklinindi galiba bir sözü vardı;
Bırak bütün insanlar seni tanısın; ama hiç kimse seni tam olarak tanımasın..İnsanlar, sığ yerini gördükleri dereyi kolay geçerler.vs. diye...

He gülüm he,sığ dereleriz biz:P
(Şııııst sus,sakın uyandırma onları!:)

Öperim ve satır aralarındaki mümineyi de severim ben:)

Karışık oldu sanki biraz yorum? idare et lütfen:)

Deli Anne dedi ki...

Banum: ben de özlüyorum seni yokken.. Baban daha iyicedir inşaallah!

o küçükken masum olana gelince, canım arkadaşım ya bu çocuk çok duygusal ya da beni fena çözmüş ki ben ikinci ihtimal üzerinde duruyorum. İçimi dağlayacak ne sözler söylüyor bilsen..

öperim ben de..

NANİ dedi ki...

ndelidoludan, deli anneye merhabalar,
başarılı otokritiğinizi okudum.Yeteri kadar akıllı olduğunuzu söylemenize üzüldüm.
Keşki yeteri kadar aklı da atsanız!
Delilik gibisi var mı? Ne mutlu size ki eleştiriliyorsunuz. Pir Sultan bir sözünde;
'' Beni öven değil tân eden yüceltir'' der ya..
Sizi eleştirenlerin bi adresini verseniz diyorum! Bu ara sarcak insan arıyorum en delidolu halimle zira ;))

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

deli anneciğim boşver sen herkesi az evvel bloğumda paylaştım bu yazıyı seni okuyunca cuk oturdu burda sana da yolluyorum havada uçurmayacağına eminim ve anla ne demek istediğimi ...deli ol deli kal aynı benim gibi..zaten yeterince kendimi eleştiriyorum hırpalıyorum dersler paylar alıyorum namıma birde herkesin dediğine kafayı takarsam vay halime neden mi ?bak bu yüzden=P
Üzülüyorsun, takma, diyorlar.
Kızıyorsun, değmez, diyorlar.
Boş veriyorsun; gamsız,...... diyorlar.
Susuyorsun, iki çift laf et, diyorlar.
Konuşuyorsun, muhatap olma, diyorlar.
Çekip gidiyorsun, mücadele et, diyorlar.
Alttan alıyorsun, tepene çıkardın, diyorlar.
Bağırıyorsun, sakin ol, diyorlar.
Aklı başında davranıyorsun, bu kadar uslu olunmaz, diyorlar.
Dikine gidiyorsun, yaşına başına yakışmaz, diyorlar.
Ölünce ne diyecekler?
Muhtemelen; Ölüm sana yakışmadı.
Ee normal tabii, dirimizi beğenmediler ki, ölümüzü beğensinler...
ALINTI
hoşçakal canım benim=)

New York'tan dedi ki...

Deli annem bende cocuklarla araba , ucak, tren gibi oyunlar oynamayi sevmiyorum dedigin gibi zoraki olunca zevkide olmuyor, kabullendi herkes bu durumu bizde galiba disarida eglendirmek daha cok hosuma gidiyor :))

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

o kadar beğeniliyorsun ki deli anne! ya bunu yazarken bile insan bir acaip oluyor zaten :)) bütün mimlere ve ödüllere dönmen mümkün olmuyordur..
birde bu kadar beğenilince yorum yazanda çok oluyor Allahın aşkına iki çocukla hem blog yazıp hem uzuuun uzun yorumlara nasıl dönüyorsun ben asıl ona hayret ediyorum :) sevgiler

yaruze... dedi ki...

amaninnnn bu kadınların hepsi delirmiş.3.cü çocuk diyorlar.Aklınızı başınıza devşirin,ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?Silkelenin kendinize gelin.Açık havaya çıkın azcık,oksijensiz kalmış olabilirsiniz aman dikkat.
Şiişşşşşştttt aman diyim...
:)))
Yapın yapın hepiniz doğurun,üçleyin zararı yok
Bakın ben kafayı yemişim bile,ne dediğimi bilmiyorum

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Her zaman keyifle okuyorum yazılarını, kendimi buluyorum birçoğunda.
Doğal olmak, içinden geçenleri içtenlikle yazmak..herkes yapamıyor ne yazıkki bunu..
Hiç o kısımlara takılma canım benim, ahkam kesenler falan...O ahkam kesenlerin bildiği yanıldığına yetmiyor umursama o yüzden.
Birde, çocuklu her anne azda olsa delidir zaten :))))

Adsız dedi ki...

hani cindeki ucluklar varya hani dünyanin taa bilmemneresinde kanayan yaraya kendini hirpalayisin hani hirpalamsan suca ortak olmuscasini kendini suclayisin varya varya gün gectikce kendime daha cok benzetiryorum seni....
hepimiz deliyiz takma:)

Adsız dedi ki...

Bütün ödülleri hak ediyorsunuz DeliAnnecim:) samimiyetimle söylüyorum.iyi ki varsınız.itiraflarınız da çok güzel olmuş:)sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

İnsanoğlu içinde hem iyi hem de kötü bir nefis taşıyor canım.
Engelleyemeyiz,sen de engelleyemeyeceksin.
Delilik güzel bişey,boşver herkes akıllı olsun SEn deli ol;eğer mutluysan,eğer mululuk veriyorsan ki,bana göre öylesin.

balböcükleri dedi ki...

ya bu mim olayı sıkıyor beni sevmiyorum ama kırmamak adına yazdığımda çok olmuştur.o değilde bazen çok abuk sorular çıkıyor yahu.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, blogunuza baska bir arkadasin link vermesi ile rastladim, mutlu haberi okumak icin geldim. Cok sevindim arkadasimiz Papel lenin Türkiyede olmasi, o cehenneme dönen ülkeden kurtulamsina cok sevindim.
Sizden de Allah razi olsun, her gün arkadasima ugruyor yeni bir sey yazmismi diye bakiyorum,
sevgiler...

ilknur malcı dedi ki...

ben sevdim bu itiraf miminin yazılarını okumayı.genelde herkes samimi yazıyor.

Mehlika Yıldırım dedi ki...

Canım bukadar yoğunluğunun içinde bir de ben sana mim ve ödül yollamışım =((
cevaplamak zorunda değilsin rahat ol =) sevgiler

Deli Anne dedi ki...

Nani: :) ah isimlerini bir yazsalar sevgili nani...

Bizde delilik derken hastalık anlaşılıyor hemen ve derhal tedavi yöntemleri sunuyor alelade insanlar... bahsettiğiniz delilikse benim de keşke diyebileceğim şey:)

Sevgiler.

Yaşamsal ganimetler: ehehe güzel bir yazıymış:) teşekkür ederim.

sevgiler.

Şeyma'm: ne güzel kabullenmişler, Selim bir türlü kabullenmiyor.. bir de ne diller döküyor.. -aaa, benimle oynayacak mısın, sevinçten kalbimi durduracaktın nerdeyse anne, çok iyisin anne, çok sevindirdin beni anne, bugün hayatımın en güzel günü...- gibi süslü cümlelerle beni mahvediyor.. ben ki manevi baskıya hiç gelemem.. fenalık geçirerek oynuyorum bazen bazen de oynamıyorum bu kez vidan azabından ölüyorum...

Deli Anne dedi ki...

Dekor: Havalara girmek üzereyim bakınız:) insan egosu çabuk şişiyor.. sonra şişmeyeyim ben de maazallah!!!!

idareten yaşıyoruz diyeyim sana canım.. herşey alelacele ve iğreti.. bir de uyku az.. bir de tv diye bir şey yok..

Gönülüm: ahaha ben senin yerinde olsam yapın yapın derdim, herkes bana benzesin diye ahua

Eminem: teşekkür ederim canım destekleyici sözlerin için.. hepi topu yaptığımız yazmak ona da çemkirmeyiversinler valla.. ben açıkça söylüyorum eleştiri istemiyorum.. bana olumlu konuşun ya da içinizde tutun konuşmayın diyorum.. olumlu derken de pohpohlayın anlamında değil elbet.. hani padişahın biri rüyasını yorumlatmış.. bir tabirci demiş çocuğunuz ölcek.. diğeri siz oğlunuzdan daha çok yaşayacaksınız o misaldir derdim..

Betülüm: heheh yelish'in sloganı geliyor aklıma gene:

-hepimiz anneyiz, hepimiz deliyiz!!-

Deli Anne dedi ki...

Kamikazem: Teşekkürler ve sevgiler:)

Sıradan bir balık: çok teşekkür ederim:) sevgiler.

Serpil: :)

Anneminkızıyım: Allah sizden de razı olsun.. şükür kurtuldular.. darısı tüm zorda olanalrın başına.. Sevgiler benden de..

İlknur: :)

Mekilam: eheh geldim, gördüm, gttim bile.. sevgiler canım:)

keyf_i sibel dedi ki...

annem ,annem deli annem. bende bir ödülün var.tabi ki kabul edersen...

Deli Anne dedi ki...

Ay bulamadım birşey cancağızım..nerdeydi acep?

keyf_i sibel dedi ki...

canım benim gel bak burada...
http://bebislihayat.blogspot.com/

öptüm çok...

Adsız dedi ki...

Maşaallah ya vu , iki çocuk bi koca bi de üçüncü veled hayali ve biz :))
Çok tatlısın valla ..Adam akıllı anne olanları severim ben , emanetin kıymetini bilen , daim olsun ,kaim olsun , aşk olsun sağlık olsun hep hep olsun inşallah

fem dedi ki...

vaay bee ne kadinlar var bak gordunmu utan utan millet 3.ye senn??? ooohh otur daha sen otur....demek geldi icimden vee dediim gitti sana sadece MAASALLAH diyorum caniimmm

Zeugma dedi ki...

Oyy oyy...
Ahkam kesenler...
Kendini ilah/ilahe zannedenler...
Saymakla bitmez...

Bildiğim tek şey, eleye eleye ilerleyeceksin, canını hiç sıkmadan ;)

büşra dedi ki...

na kadar samimisin deli annem, seviyorum seni :)

yaruze... dedi ki...

Müminecim,
Sen doğur,biz fotolarına bakıp ağzımızdan akan suları temizleyelim.
Bir kızın olsa tadından yenmez bence...

Unknown dedi ki...

MERHABA

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Çok şey yazmak istiyorum ama ahkam kesmekten korkuyorum:)
itiraflar harikaydı,bebekken bende çok sevdim çocuklarımı,her anlarını sevdim ama ben demeye başladıkları an,maraton başlıyor:)
kör kendini görseymiş ,diyeceğim senin nikine laf atanlara..hem çemkirmek nedir anlamadım kimse kimseye zorla okutturmuyor ,sayısız blog var ,buyur edelim başka kapıya..sen süper bir annesin
hep öyle kal,insanın eksiklğini bilmesi,tamamlamaya çalışması kadar güzel huy varmıdır,sevgilerimle ismi güzel kardeşim..

Limon çiçekleri dedi ki...

Pepelamızın yazısını bugün gözyaşlarıyla okudum ve sizi bir kez daha takdir ettim...Gönlünüze sağlık.Yüreğiniz çok güzel bir insansınız.cevaplayamadığınız mailler ve yorumlariçinde kendinizi üzmeyin...bizler hissediyoruz merak etmeyin iyi niyetinizi..muhabbetle

Deli Anne dedi ki...

Siboikasit: valla size de maşallah..ne güzel sözlerbunlar.. lakin keşke emanetinin kıymetini bilen olsaydım, bu konuda sınıfta kalırım ben:(

Sevgiler..

Fem::)

Zeugma: eleye eleye değil mi? haliyle.. sevgiler.

Büşram: :)

Yaruzem: ahaha şaşkın annem:) kızın da çirkin olacağı tutar, yahut 3 erkek.. amanın çok korktum ben...

Derya: merhaba derya, hoşgeldiniz:)

Deli Anne dedi ki...

Beyaz lalem: o korkuyu duyandan korkulmaaz benim bildiğim,ahkamkesmekten korkmayan benimkastettiğim sanırım..

ve çok teşekür ederim güzel sözlerin için.. sevgilerbenden de..

Limon çiçekleri: ben birşey yapmadım canım arkadaşım, hepsi karşıma çıakrıldı.. Bir gün yazabilirsem yazarım..

çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için de.. klişe olsa da yazdıklarınızdan çıkardığım sizin gönlünüz güel ve geniş.. muhabbetle, sevgiyle..

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

bu cümleyi çok sevdim! "Ben ironiyi çok severim. Öz eleştiriyi de, öz aşağılamayı da. Ama bu demek değil ki; başkasının bunu yapmasına izin vereceğim!" ahkamlara gelince her an her yerde karşımızda, birine denk gelmeden gününü geçirebilene aşkolsun!

Deli Anne dedi ki...

Maalesef.. bazen istemeden biz de yapıyoruz üstelik..kimseye yapmasa kendine bile yapıyor insan..

Adsız dedi ki...

DeliAnnecim selamlar bloğumda ödülünüz var.:)

Adsız dedi ki...

en zevkle okunulası blog ödülünü size gönderdim.çook iyi hak ediyorsunuz bu güzel ödülleri.sağlıcakla kalın.

balanne dedi ki...

Sigara.. Ben de emzirme sonrası tekrar başladığımda kendimi pek kötü hissetmemiştim ta ki çocuğum tüm dikkati vermiş bir şekilde balkon kenarında beni dikizlediğini görene kadar..

Feride dedi ki...

gercekten de son yazdığın maddede görmezden geldiğin tipte insanlar var mı yahu.. yani bunu dillendirebilenler.. ironiyi anlayamayan kendini çook akıllı görenler:) çok şaşırdım valla ne diyim..
ayrıca 3. konusunda bişiyler demek istiyorum, nedense gülmem geliyor:) deli miyim neyim! ben SalihaBetül'ün bebek hallerine doymuşum zaar:P

Sitare dedi ki...

ben geldim ben geldim:)

çok pis ahkam keser
ona buna laf ederim
kalp kırmaya bayılır
en mükemmel benim derim
saldırmakta birinciyim
susturmakta ilkinci
kafa yorarım
düşman toplarım
kimseyi takmam
ben mağara adamıyım:))
ne çok var böyle değil mi.farkında olmadan,bilemeden ve aslında hiç istemeden ahkam kesmişliğim olmuştur fakat ardı sıra toparlamışımdır bir şekilde.hayat kısa.sevmek sevilmek lazım.nefret saçanlar uzağımızda olsun dilerimm.

defne naz dedi ki...

Deli annem sana artık yorum yazmaya korkuyorum. O kadar çok yorum geliyorki inan bende üstüne bir tane daha ekleyip sana bir cevap hakkı doğmasın diye bayadır yazmıyorum. Nasıl yetişiyorsun arkadaşım iki çocuk ev işi zaten ayrı dert,üstelik bu çocukların yemeğiydi, çişiydi, ilgisidi dididi... Hep seni takipteyim. Hep diyorum ya sen benim günlük gazetem gibisin. Blog açılır ve deli anne ne yapmış bakılır.
Neyse arkadaşım sen bu yorumu yayınlama. Bir cevap hakkı daha doğmasın. Bilsesinki hep yanındayım ve seni takipteyim.

yaruze... dedi ki...

senden çirkin bişey çıkmaz endişe etme.Üçüncü de oğlan olursa artık şansına.Hem fena mı 3 erkeğin prensesi oluverirsin.
Sana da o yakışır.
Nerelerdesin bu arada?
Özledik...

Gulcin dedi ki...

Bu itiraflar yaramadi bloga Deli Anne diger yazilarin yolunu kestiler :)
Umarin iyisinizdir her sey yolundadir. Kucuk beylere ve size sevgiler :)

balböcükleri dedi ki...

deli anne durma bloglarımızı kapatacaklar hemen yazı yaz katılıma başlat.ok.