23 Ocak 2011 Pazar

Dikkat Salgın Var!

Bir hafta kadar önce gayet sağlıklı oğullarımı alıp doktora götürdüm. Kerim'in 9.ay rutin kontrolüne. Haliyle Selim de geldi. Gelmeme ihtimali yoktu ancak olsa da gelmeyi isterdi. Nitekim doktorumuzu çok sever ve çocuğa hasret, sosyal oğlum çocuk odasında epeyce keyiflenir. Muayenehane hiç gömediğim kadar kalabalıktı. En az 3 çocuk annesine dayanmış, kıpkırmızı yüz ve baygın gözle ateşinin düşmesini beklemekte idi. Onun dışında sayısız acil hasta geldi. Biz de 1,5 saat gecikmeyle girebildik doktorun odasına. Kerim'in ilk 1 saat keyfi oldukça yerindeydi. İnsanlar arasına karışmayı o da en az ağbisi kadar sever nitekim. Etraftaki herkese gülücükler dağıttı, herşeyi pür dikkat inceledi. Selim desen, yanımıza bile uğramadı. Zira çocuk odası hınca hınç çocuk doluydu, bu da bolca arkadaş demekti. Sanki iyi bir oyun parkı gibiydi. İlter de hastalıktan nasibini almış, biraz önce bir başka doktora görünmüş, kıvranarak sıranın gelmesini beklemekte ve bu sırada şekerleme yapmaktaydı. Ve elbette ortalık deli gibi virüs kaynamaktaydı. Hele ki Selim o küçük odada, yetmezmiş gibi odada bulunan oyuncak eve girmiş çocuklarla birarada direkt temas halinde idi hastalıkla.


En nihayetinde doktorun odasına girdik ve Selim hiç uğramadı odaya. Doktorumuz yeğenlerimiz vasıtasıyla yaklaşık15 yıldır tanıdığımız ve çok sevdiğimiz biridir. 7/24 arayabildiğimiz, işi olsun olmasın her sorunumuza cevap bulabildiğimiz, ilgili, sevecen, bazen çocuklarımı benden daha çok düşünen. İlter'in hastalanmış olduğunu ve o akşam yurt dışına çıkacağını duyduğu an talimatlara başladı. Şu ilaçları da al, ortalıkta salgın da var, bronşite çevirmesin dedi İlter'e. Ardından ekledi: -Ortalıkta çok ciddi bir salgın var. Domuz gribi gibi. Kuvvetli bir virüs- ve; -şükürler olsun ki  Selim'i okula göndermemişsiniz, şayet okullu olsaydı hep beraber sürünürdünüz- dedi. Selim'in çok sosyal olduğundan ve evde sıkılmasına kıyamadığından baskı yapardı her gidişimizde, bir an önce taşının da oğlumu okula yazdırın, diye.  Şimdi Selim'in okullu olmamasına sevindik.

Ardından uyarılara devam etti. İlter'in gideceğini düşünerek evde yedeklemem gereken ilaçları yazdı.  Vazgeçilmezlerim nebüllerim; Pulmicort, Ventolin. Şuruplar; Kongest ve Sudafed. Bir de ateş düşürücüler: Pedifen ve Calpol. Ayrıca Selim'e önlem almak maksadıyla Umca damla verdi. Ve Alerjik astımı olduğu için çok uyanık olmam gerektiğini, çünkü bu hastalığın astımla birleşince kuvvetli bir dalgaya dönüşebileceğini, en ufak bir belirtide nebüllere başlamam gerektiğini, Kerim'de bir değişiklik olursa uyurken ona da nebülleri yapmamı salık verdi. Ve başlangıcı sezdiğim an derhal kendisini aramamı önerdi. Şükürler olsun ki bu uyarılar çok işe yaradı.  Öyle ki hastalık başlarken -aman nasılsa gelir geçer- deyip savsaklamadım, aylaklanmadım ve derhal tedaviye başladım bu vesileyle.

İlter 04.00 da evden çıktı, 07:30 da Selim inlemeyle, yüksek ateş ve kusmayla uyandı güne. 3 tam gün sürdü yüksek ateş. Öyle kuvvetli idi ki ateş, ilaçlar fayda etmiyordu. 2-3 kez  ılık duşa soktum Selim'i, boyuna önüne leğende su koydum, ortalığın ıslanmasına aldırmadan oyununa ben de katıldım. Selim'in suyla hasbihali hem ruhuna, hem bedenine iyi geldi. Ateş nispeten düştü. Ama 38'in altına inmedi pek. Düşmediği gibi süratle yükseliyordu da. Nitekim ateçölçer 39.9'u gösterdiğinde ölçmeyi kestim. Çünkü zavallı kalbim buna dayanmayabilirdi. Üstelik panik olup saçmalayabilirdim. Bu arada doktoru ilk aramada antibiyotiğe de başladık. Gün içinde doktora ulaşıp bilgi aldım sık sık.  3.gün 00:00 da bıçakla kesilmiş gibi ateş düştü. Ve Selim uyuduğu an şıpır şıpır terlemeye başladı ben de zil çalıp oynadım. Malum ateş olunca bir damla ter olmuyordu. Üstelik terle o mendebur hastalık vücuttan atılıyordu sanki, içimde müthiş bir zevk oluşuyordu.

Bu sırada Kerim iyiydi. Tedbir için ona da Propolsaft adlı balözlü bir ilaç verdim. Sık sık da emzirmek istedim lakin aksi gibi Kerim emmekten vazgeçmiş gibiydi. Araya dingin ve ateşsiz bir gün girdi. Sanırım Rabbim bir gün dinlenme süresi verdi. Ve ertesi gün güm! Kerim huysuzlandıkça huysuzlandı, minik aksırmalar, öksürmeler eklendi huysuzluğa. Ben gene de hayra yormak peşindeydim. Doktoru arayıp durumu bildirdim.  Bir iki öneriyi ugulamak üzereyken çok kuvvetli öksürmeye başladı, gümbür gümbür! Arkasından haşmetmah ateş emrivaki yaptı ve Kerim'in minik bedenini sardı. Aynı seremoni bu kez onun için başladı. Tıpkı Selim gibi nebüllere başladık. Günde 2 kez, 1 ventolin, 1 Pulmicort şeklinde. 1 saat arayla elbette Selim'in aksine.   Bugün 4.gün ve Kerim hala ateşlenmekte. Öksürüğünün şiddeti çok azaldı. Huysuzluğu azaldı. Ateş çok yükselmese de 38.5 civarına kadar gelebilmekte. İnşaallah o da sıyrılır bu hastalıktan da kurtuluruz ailecek. Milletcek! Dünyacak! İlelebet!

Bu kadar uzun uzun şundan dolayı anlattım: Blogları dolaşınca görülüyor zaten tablo çok net. Hemen hemen her evde bir hastalık hikayesi var, çoğunlukla şiddetli geçen. Doktorların başı kalabalık. Ortalıkta ciddi bir salgın var. Adı hastanın hassasiyetine göre değişiyor sanki: Bronşit, Bronşiolit, Astım, Alerjik, Rinit, Faranjit... her neyse..  Bu salgın geçen seneki domuz gribi dillendirilmiyor lakin kırıp geçiriyor herkesi.  Yüksek ateş yapıyor. Bazı çocuklarda kusma. Ve ihmal edilirse yahut gözden kaçırılırsa çocuklar hastanelik olabiliyor. Solunum yetmezliği gibi belirtilerle. Biz o gün doktora gitmekle büyük bir nimete maruz kalmışız, şükür! Canım doktorumuz Zermine'nin bizi uyarması vesilesiyle; hem uyanık oldum, hem tedbirli davrandım hem de erken müdahale etmiş oldum. Ya geç kalsaydık? Selim çok daha şiddetli geçirebilirdi hastalığı ve bir çok çocuğa olduğu gibi hastanede yatmak zorunda kalabilirdi. Ha keza Kerim de öyle. Nitekim bugün bir iki kez nefes almakta zorlandığını gördüm. 

Diyeceğim o ki; geçirmeyen çocuk kalmadı nerdeyse ama; ola ki çocuğunuz varsa ve grip belirtisi olursa teyakkuzda olun! hafife almayın! Özellikle kronik hastalığı olan çocuklar ve 2 yaş altı bebekler için. Bir de emiyorsa bol bol emzirmek gerek doğal antibiyotik niyetine. Bir de gördüğüm aslında her hastalıkta olduğu gibi burda da suya çok ihtiyaç duydukları. Bol bol su içirmek gerek. Kerim bardaklar dolusu su versek doymuyor şu sıra nerdeyse. Ve tatlıdan ziyada tuzluya meyilleri oluyor. Selim 1 haftadan sınra ancak tatlı birşey yiyebildi.

Allah insanlığı korusun!

96 yorum:

Berceste dedi ki...

Bunu gorunce http://angrychicken.typepad.com/angry_chicken/2011/01/dinosaur-diorama.html dayanamayip link vereyim diye gelmistim oysa ki :)
Biz de o kervana katilip iyilestik cok sukur ve evet 3 gun ates neredeyse hic inmedi. Antibiyotige ragmen. Ilginc bir sekilde suratimiza aksirmasina ragmen bize de gecmedi. Biz de hastalanip ona gecirmeyiz sonradan insallah! Gecmis gitmis olsun bu hastalik... Havaleden korkuyoruz elbet yuksek atesi gorunce ama kuzenimin kizi 38,5 da gecirmis havale. Birincisi ani yukselme imis sebeplerin. Digeri de kalitsal olusu. Babasinda da durum ayni sekilde yasanirmis cocuklugunda ve ondan aldigi genlerle havale gecirmis :(((( Hepimizden uzak olsun!

yaruze... dedi ki...

aminn delim aminnn...
Bizde atlattık çok şükür ama bizde Zeynep dışında diğerlerinde ateş olmadı.Normalde zaten zor olan durumumuz böyle zamanlarda tamamen çaresizliğe dönüşüyor.Yavrularımızı Rabbim korusun...
Öperim canımıniçi...

Ebru dedi ki...

Deli Annem çok geçmiş olsun canım. Ben de bu defa ateş düşürücü vereyim birkaç gün bekleyeyim demeden götürdüm ve aynen dediğin gibi hınca hıç doluydu. Bu geçirilen soğuk algınlığında daha çok ateş ve eklem ağrısı idayı ellediğimizde bile anne acıyor eti de acıyor dedi.
Okullarda öyle geçen hafta sınıfın yarısı yokmuş.
Allah korusun yavrularımızı ve acil şifa versin.

sweetheartela dedi ki...

Çok geçmiş olsun,bünyesi zayıf olanlar da daha uzun sürüyor hastalığın geçmesi.Ben bile yaklaşık 2 aydır gribim,ilaç kullanamadığımdan geçeceğinden de emin değilim...

dilek dedi ki...

çok çok geçmiş olsun tekrar...ventolin ve pulmicort olmazsa olmazımız bizimde...zararlı diyo bazı doktorlar...korkuyorum bazen...

İkiz Annesi dedi ki...

Canım çok büyük geçmiş olsun.Evvelsi gün ben de Melisa yı doktora götürdüm biliyorsun erken müdahaleyle atlattı şükür ama bu defa ben beterim öyle bir öksürük ki anlatamam başladım ilaçlara bornşiyal astım olunca ben bile yerlerde sürünürken Allah Selimciğimin yardımcısı olsun.Benim de şu an tek duam Berrağa geçmemesi biliyorsun o da Selim gibi Pulmicort kullanıyor düzenli olarak:( Bizim tam adı konulamasada çocuk astımı olduğumuzdan şüpheleniyor doktoru ve grip olması yasak.Mümkün olduğunca ondan uzak durup sürekli evi havalandırsam da aynı ortamda olmamız kafi inşallah ona bulaştırmam yoksa beni de kabus dolu günler büyük ihtimalle de hastahane bekliyor olacak:(
Size çok büyük geçmiş olsun Kerimciğiminde meme tutmaması hastalığındandır büyük ihtimalle içini ferah tut biraz toparlandığında yine başlar.İnşallah bir an önce sizi terk eder sonrasında da hiç kimseye uğramaz.
Sevgiyle sağlıkla kalın canım.

ElfAna dedi ki...

Biz de atlattik 39.8 ile. Alpi' nin atesi 3,5 gun surdu ve o iyilesmisti ki ben yataga dustum. Sadece 1 gun dinlenme ile tipis tipis okula!Gecmis olsun.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Burda da acayip salgin var. Ben kolay kolay agirlasmam, ayakta atlatirim hep ama bu sene bronsite cevirdi benimkisi. Coluk cocuk hasta insanlar ve hep agir atlatiyorlar. Bi kar yagsa da mikroplari kirsa :))

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Aminn, inanın içim sızladı minik öksürüklerini duyar gibi oldum iki meleğinizin de.Dilerim atlatın bir an önce şu illet.. Çok geçmişler olsun..

Filiz dedi ki...

ah be güzelim, 15 gündür çekiyoruz, ama elhamdülillah bizde ateş bir gece oldu, gerisi halsiz bitkin,bol öksürüklü geçti, tam geçti diyorum tekrar, dediğin gibi salgın var, okullarda çoçuklar birbirinden alıp gezdiriyor :( canım benim çok çok geçmiş olsun, benim en çok korktuğum şey ateş, 39.9 oldu diyorsun nasıl o kadar olana kadar evde duruyorsun, ben 38.5 geçince hastaneye koşarım, çünkü ordan sonrası zor düşüyor, tekrar çok geçmiş olsun rabbim yardımcın olsun öpüyorum

Pratik Anne dedi ki...

Coook gecmis olsun. Biz de oglush ufakken bir kere kabusla uyaninca durmadan agladi diye pimpirikli ebeveyn olarak acile gitmistik. Birseyi yok diye geri gonderdiler. Dondugun ertesi gunu mide virusunden telef oldu cocuk.

Ondan beridir, bicak kemige dayanmadan acile gitmeyiz. Doktorda kontrol ziyaretlerimiz ise resmen karantinaya girmis gibi gecer. Eve gelir gelmez herkes dezenfekte olur.

Cocugu saglikli goturup hasta edince insanin icine oturuyor.

sekoya dedi ki...

çok geçmiş olsun.. biz de geçirdik çok yükselmese de çok yordu kuzuyu.. antibiyotiksiz atlatacağız diye süründü yavrucak.. kış gibi kış olmadıkca ölmeyecek bu mikroplar..

Deli Anne dedi ki...

Bercestem: ne güzelmiş verdiğin link.. tam bize göre..

Bu arada çaktırma ama bana da geçmedi hastalık şükürler olsun.. Hep dua ettim bana geçmesn bari diye.. Bencilce gibi geliyor kulağa ama öyle.. yoksa üçümüz yatsak,İlter beyefendi de yok.. oh la la

bir de benim de havale kelimesinden bile ödüm patlar.. bak şimdi ani yükselme dedin dizlerim titredi. Allah muhafaza havale belirtisi nedir onu da bilmiyorum aslında.. bilmek istemiyorum da sanki.. bilmyeince uzakta kalırmış misali.. bir de 5 yaşından sonra havale riski olmuyormuş bildiğim..

evlerden ırak, derler ya o misal olsun dediğin gibi

Yaruzem:ay canım arkadaşım 3 çocukla daha bir katmerleniyor tabi durum.. bazılarında ateş bile yapmıyor demek.. Belki Selim de alerjik astımla birleştiğinden yüksekti çok.. Kerim de o denli yükselmed çok şükür.. öperim ben de..

Ebru'm: Canım, sizlere deçok geçmiş olsun.. A, evet ya, doğru diyorsun, Selim'i bşr yerden kaldırınca ble ağlıyordu hemen canımı acıttın diye.. amin amin diyıorum duana da.

Deli Anne dedi ki...

Esra: teşekkürler, sana da geçmiş olsun.. kullanmak gerek demek ki bu durumlarda, ama şükür ağırlaşmamışsın da.

Dilek: Zararları vardır mutlaka ama benim anladığım doktorlar kar-zarar oranını gözönünde bulundurarak ve o anki soruna acil çözüm bulmak maksadıyla gerekeni yapıyorlar. Aslında ötesi berisi bir kenara bırakılıyor durum vahimse.. Burda da çocuğun hastanelik olmasından ziyade bu ilaçların tan etkisine maruz kalması daha makul geliyor onlara sanırım. Biz dua edelim ciddi bir zararı olmasn bu ilaçların. güzel düşünelim vesselam..

ElfAna: Sizlere de geçmiş olsun. Neyse ki 4 kuluçka günü var da 1 gün süre tanıyor bize :) Ben de duayla, destek ilaçlarla geçirmedim henüz çok şükür.

Anne ve bebişi: Sizlere de geçmiş olsun. Sen de hastalanmam diye ayakta geçirmişsin kimbilir, ondan ciddileşmiştir belki de. Size deli gibi kar da yağdı, o karda da ölmüyorlarsa vay halimize:)

Deli Anne dedi ki...

Kızkardeş Derya: ÇokO minik öksürükler görseniz bir de.. şuursuzca çıkıyor ya ağızdan.. hem komik hem acınası:) teşekkürler, amin diyorum ben de duanıza..

Filizim: pek maharetli arkadaşım.. ay aman diyeyim tekrar tekrar başlamasın lütfen.. güzel Beyza'ma da geçmişler olsun.. Dilerim temelli iyileşir, iyileşirler..Hastaneye gidince n'apıyorar peki düşürmek için? Bizim şükür bir birim oyunuyordu suya girince felan.. her seferinde oraya taşınamazdım zaten..

Pratik Anne: çok teşekkürler.. insan hem pimpirikleniyor hem de kendini dürtüyor bir yandan aman pimpiriklenmeyeyim diye.. belki bazen pimpriklenmek gerekiyor bazen de soğukkanlı olmak ama hangisi ne zaman karışabiliyor:) Bizde de ilk dönemlerde benzer hikayeler vardır.

sözümona iyi br şey yapıp kontrole gdiyoruz ve hasta olup geliyoruz ne yaman çelişkidir değil mi:) ama bizde İlter de hasta olduğu için tastamam doktorda kaptıklarına yoramadım.

Sekoya: Sizlere de geçmiş olsun.. Aslında kış gelse de bitmiyor meret. Baksana Avrupa kardan telef oldu, hiç olmadığı kadar hem de. Ama hastalık fink atıyor gene ortalıkta. Üstüne üstlük domuz gribi dehortluyormuş gene.. mazallah

ONLARUYURKEN dedi ki...

çok büyük geçmiş olsun süper anne,
allaha şükürler olsun atlatmış selim.
e anne bu kadar dikkatli olursa:)
bizimde son bir ay böyle geçiyor en küçük oğlum hala atlatamadı gerçi nisbeten daha iyi ama çok yıpratıcı çocuklar için
allaha emanet tüm sevdiklerinle

Filiz dedi ki...

Doğru söylüyorsun hastaneye gidincede buz torbası koyuyorlar, ne bilim ben kendimi daha rahat hissediyorum galiba evde korkuyorum galiba, orda doktorların yanında daha güvenli hissediyorum :)

Hamiyet Akan dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Sağlıklı, mutlu günler sizinle ve sevdiklerinizle olsun.
Sevgiler...

defne naz dedi ki...

Çok geçmiş olsun arkadaşım.Tek başına iki çocuk hastalıkla uğraşmak... Aman arkadaşım kendine dikkat et.
Uyarıların için de çok sağol. Biz evden dışarı çıkmadığımız için şimdilik virüs bizden uzak kaldı. inşallahta gelmez.

EV GÜNLÜĞÜ dedi ki...

çok çok çok geçmiş olsun çocuklar büyürken bizde çok yaşadık ve şimdi küçükte oğlum henüz okula gitmiyor ama seneye kreşe gidecek allah yardımcımız olsun :((

Açalya dedi ki...

kızım neler gelmiş başınıza! Çok çok geçmiş olsun.Ne metanetli kadınsın, bravo! Bugün yalnızlıkla ilgili bir yazı yazdım, arkasından buraya uğradım. Kocan yokken, yalnızken iki çocuğun hastalığının hakkından on kaplan gücünde geldiğini okuyunca iyice bok gibi oldum. Blmiyorum aynı durumda bana da on kaplan gücü gelir miydi? belki gelirdi.
Çok sevindim şimdi iyi olduğunuza.

Adsız dedi ki...

Çocuk isimlerini değiştir. Ahanda, üç aşağı beş yukarı bizim tablo. Biliyorsun zaten.

Geçen sene domuz gribi ziyadesiyle abartılmıştı. O zamanlar etrafımda (benden başka!) domuz gribi olan kimse yoktu. Şimdi sağlam adam yok!

Çok geçmiş olsun. Umarım bu şekilde savmış olalım.

neval dedi ki...

geçmiş olsun .az uğraşmadık biz de bir zamanlar .maalesef el yıkama ve hijyene dikkat yerleşmediği müddetçe salgınlar olacak her daim.
bazen bu mikropların ithal şer odakları menşeli olduğunu da düşünmüyor değilim.domuz gribi virüsü gibi ya da kene gibi.

Crocus dedi ki...

kızım ,biraz ağırda olsa çabuk atlattı ama ben hala kurtulamadım...

AYÇA dedi ki...

Çok gecmis olsun canım. Biz de hafif derece de atLattik şimdilik. Ama herkes hasta. Eninde sonunda bulaşıyor kaçış yok :(

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Delı annecım; cok gecmıs olsun. Benım de en korktugum dusurulemeyen ates ve havale. Kızım buyudu artık cok sukur gerıde kaldı o gunler, yıllar ılerledıkca hastalıklar ters orantıyla azalıyor bak goreceksın... Sevgılerımle, saglıklı gunler dılıyorum.

Deli Anne dedi ki...

Onlaruyurken: teşekkür ederim çok çok hatta mega süper anne.. benimki hiçbirşey seninkinin yanında arkadaşım:) Sizlere de geçmiş olsun.. yazık bu bebelere.. Allah acısın cümlemize..

Filizim: o da doğru ya..

Hamiyet Akan: teşekkürler.. sevgiler benden de.

Defne Nazım: teşekkürler. aman diyeyim arkadaşım gelenler de hijyenleşip öyle girsin içeri.. geçen sene domuz gribinde nasıl piskopat olmuştuk onları anımsadım.. üstelik hamileydim.. alışverişten gelen herşeyi siliyordum.. sonra dedim bu manyaklığın sonu yok.. nereye kadar.. Saldım çayıra, mevlam kayıra dedim.. dua ile kaldık sağlıcakla:)

Ev günlüğü: çok teşekkür ederim, sizlere de geçmişler olsun.. okulun ilk zamanlarında hastalanabiliyorlar evet.. belki de bağışıklık sistemleri için iyi birşeydir ama yaşarken de zor.. sevgiler

Deli Anne dedi ki...

Açalya'm: sana yazdım bol bol gayri buraya da yazmayım aynı şeyleri.. sen de küçümseme gücünü derim ancak:) bir de kritik zamanlarda ablam geldi ara sıra.. yoksa sahiden delirmiştim.

Elif'im: size de geçmiş olsun tekrar.. biliyorum, okudum yazdıklarını da yice gaza geldim yazmak için.. bizde de bugün yeniden öksürmeye başladılar güçlü güçlü.. inşaallah geçer gider tamamen..

Nevalim:sağol arkdaşım.. o da mümkündür canım, mümkündür.

Crocus: geçmişler olsun sizlere de.. ve betaraf edelim inşaallah bu mereti tümden.

Ayça: Teşekkürler arkadaşım.. Sizlere de geçmişler olsun.. yok valla kaçış yok ..

Kirazım: çok teşekkür ederim. Evet ben de korkarım çok. Hele halave maazallah, evlerden ırak! inşallah dedğin gibi olur..

herkes kalsın sağlıcakla

ÖZLEMCE dedi ki...

deli annem çok geçmiş olsun.

funda dedi ki...

oyyyy kıyamam çok geçmişler olsun hepinize

Yeşim dedi ki...

Canım geçmiş ve son olsun. Çocuklar hasta olmasın, çok çaresiz kalıyor insan onlar hastayken. Benim de 3,5 yaşındaki yeğenim bu kış hastalıktan kurtulamadı yavrum. Allah acil şifalar versin bütün hastalara.

umutluhayat dedi ki...

canım çok geçmiş olsun,geçen hafta bizde yaşadık aynı şeyleri,3 gün ateş düşmeyince korktuk başka bir doktora gittik,nitekim iyileşti ama çok sarstı,zaten iştahsız olan oğlum iyice zayıfladı.doktor da ise randevu almak çok zor en erken 3 gün sonraya veriyorlar.

selen dedi ki...

biz de hastayız... geçen hafta duru hastaydı şimdi ben. tekrar duruya geçer mi acaba? okuyunca birden uyandım, ya geçiştiriyorsak... geçmiş olsun size çok çok...

MERHABA dedi ki...

geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah.Kızımda rahatsızdı ama şuan daha iyi ,antibiyotik kullanıyoruz, antibiyotik kullanmamak için mücadele verdik ama olmadı .Rabbim cümlesine şifa versin.Sevgiler...

Nihan dedi ki...

canım geçmiş olsun. biz de geçirdik yakın zamanda. şimdi yine korkuyorum. mevsim geçişlerinde ve kış aylarında paranoyak bir şeye dönüşüyorum. delirme raddesine falan geliyorum. biz de ailecek hapı yutup yutup kendimize gelmeye çalışıyoruz. ta ki yeni haplara !!!! kadar. :)))

anne kaleminden dedi ki...

canım çok geçmiş olsun, bu aralar gerçekten salgın var, bunu düşünmek her ne kadar huzursuz etse de bizi tedbirli olmak için bir sebep. ikisi de kreşe gittiği için endişeliyim, 3 hafta önce atlattık epey ağır şekilde her ikisine de pnömoni teşhisiyle. umarım onunla bitmiştir diyorum. sen gerçekten tek başına iyi başa çıkmışsın bu süreçle şu an kuzuların iyi olmalarına çok sevindim, sevgiler...

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Bizde Cuma günü büyük oğlan için hastanedeydik. beta virüsü çoıtı tahlilde. Yaş 12 olunca hemen bir penisilin iğnesi yapıldı. Çok şükür akşamında yavaş yavaş iyileşme başladı. şimdi daha iyi. Umarım ufaklığa bulaşmamıştır. Çünkü biz 37.8 derece ateşte havale geçirdik. Üstüne üstlük hastanenin önünde. Ateş fazla yüksek değil deyip şurup yazıp göndermişlerdi. Çıkarken havale geçirdik. Aman diyorum annelere dikkatli olun. Erken teşhis önemli. herkese geçmiş gitmiş olsun. Allah evlatlarımız korusun.

sevilay dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım atlatmışsınız çok şükür.Bende çok korkuyorum hasta oluruz diye.Salgın herkesi kırıp geçiriyor.Okula gitmemeleri büyük şans.İnş hasta olmadan atlatırız bu kışı...

Selen dedi ki...

Bu Zermine Hanım Bağdat Caddesi'nde muayenehanesi olan Zermine Hanım değildir umarım. Onun kendine olan aşırı güveni yüzünden bizim büyük oğlan 4 aylıkken neredeyse böbreklerinden olacaktı. Hala nefretle anarız kendisini.

Janset Acar Akkoyun dedi ki...

Cok gecmis olsun...bi daha da hasta olmasalar bari bu kis. Hakkini vermissiniz zira yeteri kadar...sevgiler, J.

uğurlu gelecek dedi ki...

çok çok geçmiş olsun. aman evlerden uzak dursun şu pis salgın.bizdede birkaç kişi hasta şülürki bizim eve girmedi umarım girmeyecek..
bol sağlıklı günler..

Unknown dedi ki...

Kasım ayında tam da Oğlum kırk günlüktü yakalandık ailecek ben oğlumla 1 hafta hastanede,kızımsa evde bensiz babası ve anneannesiyle geçirdi bu musibeti.. bende ayakta atlattım mecburen, güçsüz düştük tabii baş dönmesi bize yadigar kaldı 10gündür de fırıldak gibi dönen dünyayla baş etmeye çalışıyorum maalesef ..

zor zor,çocuklar hasta oldu mu çok zor..çok geçmiş olsun canım..

Ada Deniz dedi ki...

geçmiş olsun. Onların hastalığı hiçbir şeye benzemiyor. İnsanın eli kolu bağlanıyor adeta. Çünk bazen ilaçlarda kar etmiyor.

Minişin annesi dedi ki...

Geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin. Yavrulara en acilinden şifa diliyorum.

Unknown dedi ki...

canım benim yaçok üzülülyorum kendimi senin yerine koyup ve artı bir tane daha deyince gözüm fal taşı gibi açılıyor.allah kolaylık versin diyebiliyorum buran ama içten ama tüm güçümle

deminden beri üçünçü blogsun taneanne,ikizannesi hasta şimdi sana geldim.inşallah tamamen geçmiştir.
hep öpüyorum diorum ya acaba burdan gecrmi?

şaka şaka kocaman öptüm hemide

annelili dedi ki...

Bizde neredeyse bir ay oldu hala azcık terlese öksürük nüksediyor, sesi hala çatal çatal. Bu aralar bende kaptım bu beladan...

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

çok geçmiş olsun. ılk belırtı olur olmaz gitemekte her zaman fayda var.
acıl sıfalar

ahsen58 dedi ki...

çok geçmiş olsun canım benim kızımda yeni atlattı her zaman bu kadar etkilemiyordu bu sefer çok etkiledi salgın var şimdide eşim hasta çok dikkat etmemiz gerekiyor

Adsız dedi ki...

konu komşumun da blogcu arkadaşlaın da çocukları hep hasta bu ara. biri iyileşiyor diğeri hastalanıor. ciddi bi salgın var ortalıkta. çok dikkatli olmak gerek. çok geçmiş olsun size de.

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

burası annelerin mekanı olmuş. ben anne değilim ama yine de küt diye düştüm ve de hoşgeldim (yani umarım hoşgelmişimdir) geçmiş olsun bu arada yav. okurken ben gerildim inan. ben bi kurcalayayım buraları önce. sonra yine görüşürüz:)

esra-emir aydin dedi ki...

çok geçmiş olsun.
bizde yeni atlattık bu seramoniyi.
çok zor geçtii,sende bide 2 tane.
Allah kolaylık versin.
acil şifalar diliyorum...

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Off geçmiş olsun çok..Dr'a götürsen bir dert, götürmesen ayrı dert...

resimli günlük dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım benim.Büyük küçük,genç yaşlı herkes hasta bugünlerde gerçekten.Umarım bu son ziyareti olmuştur o virüslerin sizin eve :)
özlem

Mehlika Yıldırım dedi ki...

CANIM ÇOK ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN OKURKEN ÖYLE ENDİŞELENDİM Kİ BEN DE SANKİ YANINDAYMIŞIM DA BEN DE O TELAŞI ENDİŞEYİ YAŞAMIŞ GİBİ ÇARPTI KALBİM GÖZLERİM DOLDU, ÇOK ÜZÜLÜYORUM ÇOCUKLAR BÖYLE HASTALIKLARLA BOĞUŞTUKLARINDA. ALLAH ESİRGESİN HEPİMİZİ...

Adsız dedi ki...

canım yaaa,çok zor günler geçirmişsin, hakkaten herkez bir hastalıktan şikayetçi,bizim oğlanda bir gün iyise 2çgün hasta.Bugünde hapşurmaya ve burun akıntısına tekrar başladı, bir de tabi k.k tahlili yaptırmam lazım vs.vs.

Aygül dedi ki...

Delişim çokkkkkk geçmiş olsun. Emin'de bir haftadır hastaydı okula yollamadık. Bizimde boğaz,kusma, ishal ve karın ağrısı. Babada yoktu senin gibi ben ilgilen dim herşeyiyle. Endişelenmemek elde değil.Helede eş yoksa başında:)Gitsin bi daha gelmesin.

Adsız dedi ki...

Bu salgın kış kışlığını yapmadığı içinmidir nedir ya?ilk defa adam gibi kış olsun diyorum kırsın yok etsin tüm kötü hastalıkları mikropları,aynı haller bizim evdede var:(

Nurşen dedi ki...

çok geçmiş olsun ,bizde kaç gündür aynı dertten muzdaribiz tam hafifledi demeye kalmadan öncekinden daha kuvvetli bir dalga geliyor.Bu yılki gribin adı keçi gribiymiş adındanda belli olduğu gibi kolay kolay bırakmayacak bizleri.Ben yinede keçiye inat herkese acil şifalar diliyorum.

julyasia dedi ki...

geçmiş olsun Deli Anne çocukların hasta olması kadar zor birşey yokmuş. bizim kız kış geldiğinden beri hasta ilk defa geçen ayı hastalıksız atlattık.zaten tedirginim her an hasta olacak diye. sende salgın var diyince gene karalar bağladım.gidip ecza dolabımı kontrol edeyim bari :))

Vijdan dedi ki...

Çok geçmiş olsun..
Ahh insanın içi parçalanıyor o hallerinde..
Bizim evde aynı durumda ilaç depolarını geçtik..
Birde iki çocuk deli anneciğim ahh cidden çok geçmiş oslun ..

Deli Anne dedi ki...

Özlemcemve Fundam: Teşekkür ederim :)

Yeşim: teşekkür ederm arkadaşım.. Yeğenine de büyük geçmişler olsun.

Umutlu hayat:sizlere de çok geçmiş olsun.. bizimkiler de bayağı süzüldü bu sırada.. su içiyorlar boyuna..

Selen: valla ben korktum bugün, sanki yeniden devri daim yapar gibi.. çocuklar sıfırdan hasta olacak gibiydi, öksürük, aksırık.. Allah korusun cümlesini diyelim

Merhaba: Teşekkürler.. sizlere de geçmiş olsun.. Allah hepimizi korusun.. sevgiler.

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Deli annem,geçmiş olsun.
Bende şu an hastayım,müthiş bir öksürük var,her yanım ağrıyor,oğluma geçer diye çok korkuyorum.
Bu arada bu salgının adı Keçi gribiymiş çok inatçı ve kolay kolay geçmiyormuş,bitti sandığın an tekrar başlıyormuş.
Hastalıksız günler diliyorum...

deren dedi ki...

bizde yaklaşık 5 gündür hastayız,öksürmekten ciğerlerimiz delindi resmen.ama neyseki ateşsiz atlattık.ateş benim en korktugum,tırstıgım şey çocukta.ya havale olursa,yalnız başıma nasıl başa çıkarım felan durumları..neyse ok geçmiş olsun...

Deli Anne dedi ki...

Nihan'ım: Teşekkür ederim canım. baksana Keçi gribi diyorlarmış adına, ürküyor insan.. bir de durup durup tekrar ediyormuş ki ben Kerim de bugünyeniden başladığına şahit oldum..

Nihan'ım: A iki nihan ve ben araya girip dilek tutayım.. Allah'ım sağlık da sağlık bir de huuzur bir de müşfiklik kendi adıma:)Sizlere de geçmiş olsun canım, inşallah bir daha girmez evlerimize, uğramaz yanımıza bu meret.

Bıraktığım izler: Size de çok geçmiş olsun.. çocukta ateş, havale kabus sahiden de.. Allah mıuhafaza etsin çocuklarımızın tümünü.

Sevilayım: teşekkür ederim arkadaşım.. inşaallah kazasız belasız atlatalım hayırlısıyla kışları, baharları ve yazları:)

Selen: Oğlunun zarar görmemesine çok sevindim. Zermine ta kendisidir. Ancak bizim onunla geçmişimiz çok eskidir, severim kendisini. Tek bildiğim mesleğini çok seven ve çocukları daha da çok seven bir doktordur. Geçen sene Selim kalçam ağrıyor deyip sekiyordu bir ara, biz normal bir edayla gösterdik doktora, ancak onun gözleri doldu dinlerken.. meğer cidi bir hastalığın işareti imiş bu belirtiler.. şükür birşey çıkmadı.. bazen fazla hassas olduğğunu düşünenler bile çıkıyor onun için.. Doktorluk hata kabul etmeyen meslek ama yanlışlar oluyor illa ki.. Tabi bu yanlış insana, hele ki evlada dokununca insanın içi de derinden yanıyor. Ama ben bilerek yapmadığına eminim. Çünkü çocuklara gerçekten çok acıyor.

Janset: Teşekkür ederim arkadaşım, inşaallah diyorum.

Deli Anne dedi ki...

Uğurlu gelecek: teşekkür ederim. inşallah girmez sizin evinize de, kimseye de.. sevgiler:)

Anne: Ah canım ya, sizinki iyice zor geçmiş.. şükür geçmiş gitmiş ama dediğin gibi ayakta geçirince ne bitiyor ne bitmiyor hastalık.. öyle sürüncemede kalıyor sanki.. size de geçmişler olsun çok.

Ada ve deniz: teşekkür ederim.. valla doğru çocuklar hastalaınca ben moralman çok çöküyorum.. Allah dermensız hastalık vermesin ve cümlemizi korusun.

Minişin annesi: teşekkür ederim.. amin, amin, amin diyorum ben de:)

Sezom:Daha gezsen 2 blogdan birinde hastalık var.. bence Blogcu annenin dediği gibi domuz gribinden daha ciddi bir salgın var.. çünkü geçen sene bu kadar grip geçirene rastlamadım ben.

sonunda bir komiklik yapmasan için rahat etmiyor değil mi:) öperim.

Annelilim: size de geçmişler olsun canım arkadaşım.. valla keçi gribi diyorlar, pef!

Zeynep: Teşekkür ederim:)

Ahsen: Sizlere de geçmişler olsun.. Keçi gribi diyorlar baksana, insan korkuyor adından:)

Deli Anne dedi ki...

Sevginin G'si: çok teşekkürler.. sahiden de geçen seneden çok daha fazla yayılmış da dillendirlmiyor sanırım dediğim gibi..

Kırmızı çizmeli kedi: hoşgeldin elbette.. çoğunlukla annelikten dem vursak da başka şeylere de yer veriyoruz endişelenme:) teşekkürler..

Esra-emir: teşekkür ederim.. size de geçmişler olsun.. gelmesin bir daha mümkünse

Eminem: sağol arkadaşım.. öyle valla, bazen sağlam götür hasta getir olmuyor değil.. ama bu kez İlter faktörü de baskındı.

ÖZlemim: teşekkür ederim canım arkadaşım.. inşallah -bu son olsun bu son- diyerek rahmetli Cem Karaca'yı da analım.

Mekilam: canım, çok teşekkür edrim maharetli arkadaşım. amin!

Bir annenin paylaşımları: teşekkür ederim.. sizlere de geçmişler olsun..

Aygül'üm: Senin durumun da zor be canım ya, bir de hamilelik.. Emin'e de geçmişler olsun.. Allah sıhhat versin size, bize, herkese..

Ayşen: kar, kış olmadı diye diyorlar ama Avrupa kırıldı kardan orda da aktifmiş baksana.. hem bir de domuz gribi görülmeye başlamış oralarda.. ay felaket tellalcısı gibi hissettim.. neyse güzel düşünelim.. gelmez bize diyelim..

Nurşen: çok teşekkürler. evet keçi gribi lafı bile ürküttü beni.. ben de sizlerden öğrendim adını.. haklısınız o 2., 3. dalga beni de korkuttu.. Size de geçmişler olsun.

bgm dedi ki...

Cok gecmis olsun. biz de bu salgından cok etkilendik. 16.aralıktan beri yeni yeni iyileştik sanırım, lakin benim burnu akıyor simdi de.. yani bitmiyor bu meret!

bu arada merak ettim, doktorunuz Selamiçesmede mi?

Deli Anne dedi ki...

Aslı'm: hoşgeldin canım ya, yoksun uzun süredir, arada bakıyorum bloguna yarı yaşın zalimliği kalakalmış öylece.. inşallah azalmıştır o zalimlik.. ve inşaallah uğramaz yakınınıza bile.. sevgiler.

Vijdan: çok teşekkürler. valla bizim mutfak tezgahı minicik zaten yarısı ilaç idi hele ki o yoğun günlerde.. Allah göstermesin bir daha hayırlısı ile..

Zeynep: çok teşekkür ederim. Sana da çok geçmiş olsun. İnşaallah geçmez deyip iyi düşünelim.. belli de olmuyor çünkü, geçmeyebiliyor da.. Evet ben de sizlerden öğrendim adını bu salgının, doğrusu adının hakkını da veriyor besbelli... amin diyorum ve de.

Deren: Size de çok geçmişler olsun. Allah arattırmasın bu günlerimizi.. ben de tırım tırım oluyorum böylesi durumlarda.. ama bol bol okuyup üflüyorum:) bir de apartmanda pek yerlerinde olmasalar da doktor hemşire var.. eğer nöbette değillerse en kötü ihtimalle onlara koşarım diyorum..

iki kız & iki erkek dedi ki...

Ben bittim hastalıktan bunaldım öksürükten. Derdimiz krupla başladı arkasından alerjik faranjit. Bende elvanda yeni kendimize geldik. Herkese geçmiş olsun diyelim.

Deli Anne dedi ki...

Bgm: sizlere deçok geçmişler olsun.. ben yazdıkça korktum bu hastalık mevzusundan.. baksanıza çopunlukla tekrar ettiğinden ve kene gibi yapıştığından bahsediyor herkes.. amanın..

Evet doktor Selamiçeşmede..

Sibel: ondan mı sesin soluğun çıkmıyor acep? Geçmiş olsun size de çok.. Allah cümlemize şifa versin ve kurtarsın büyük, küçük tüm illetlerden!

Esra (Keremimiz) dedi ki...

Çok geçmiş olsun deli anne, bol şifalar diliyorum..

Deli Anne dedi ki...

Esra: çok teşekkür ederim.. inşallah bu kadar güzel temenniyle ve duayla iyileşir çocuklar tastamam.. ve cümlesi için kabul olsun hepsi

Nihan dedi ki...

aynı belirtilerle hastaneye gittik.:))şimdi eve geldik. saat 06.00 . hadi bakalım gergin bir hafta beni bekliyor.neyseki blog dünyası sayesinde hazırlıklıydım.:))sevgiler sana ve kuzulara.

nihalasli dedi ki...

Okurken biraz duygulandim ben..Doktor gibi oluyor anneler sanirim bu durumlarda ve annem babam geldi aklima..ne atesler gorduler bende ve inatci atesler penisilin ignesi yemeden gecmeyen atesler..ne geceler ne sabahlar beklediler basimda..ne ilik duslara girdim ve ne cok ustumu actilar ben usuyorum dedikce:) Babam ben kucukken oksurdugum bazi zamanlarda yanimda oksurme git diger odaya derdi anlamazdim o zaman bu tavrini..Ici aciyordu ben her oksurdugumde ve uykulari kaciyordu..neyse :)
Dikkat edilmesi gereken onemli bir mevzu ses kisilmasi:) benim hastaliktan belki 1 ay sonra sesim yerine geldi.
balgam sokturmek icin bir sey yazmasam olmaz:)ibrahim saracoglunun yontemi ve denedim harika bir balgam sokturucu.
geceden 1 tatli kasigi bal 1 tatli kasigi tereyag bulamac yapilir tek lokmada yutulur.uzerine bir kac yudum su ictim ben sadece.
sabaha kadar tum ifrazat sokulur ibrahim beyin deyimiyle:)Sevgiler-Sifalar..

aylinin defteri dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun.. oğlum da geçen hafta baya hastalandı.. dikkat etmek lazım..

aslı dedi ki...

geçmiş olsun. en kısa zamanda iyileşirler inşallah

BALLI LOKMAM dedi ki...

Aminnnn...Çok geçmiş olsun inşallah tamamen atlatmışsınızdır. Küçük çocuklarda ateş büyük problem, birde senin büyük çocukda! hastalanmış tamda yurtdışı gezisi öncesi. Allah sabır versin arkadaşım.
Bu arada ben daha iyiyim.

Unknown dedi ki...

Cok gecmis olsun deli anne. Gercekten burada da herkesde hastalik var. Aslinda benim anlamadigim ben nasil hasta oldum evden cikmiyorum sadece o gun dolaptan soguk su ictim o mu acaba diyorum. Ates filan ben cok korkuyorum. Birde burada iki yasina kadar cocuklara antibiyotik verilmesi yasak yani cok zor geciyor.

fatoş dedi ki...

sen ne büyük bir badire atlatmışsın be deli annem, çoook büyük geçmiş olsun, allah bir daha vermesin inşallah. sevgiler...

Meyra dedi ki...

çok geçmiş olsun..2 hafta önce bende aynı durumdaydım dr gittiğimde gözlerime inanamadım bir sürü insan yığını hasta..ateş ve öksürük olunca hemen gitmeli dr a evde kendi kendimize uyguladıklarımız yeterli değil malesef..bünyeler alıştı birkere antibiyotik çılgınlığına:(
aaa bu arada birileri orada keçi gribi diyodu.bir keçi kalmıştı şükür onuda geçiriyoruz kedi köpek gribi var sırada:))

Adsız dedi ki...

Amin.Allah cümlemizi korusun.Çook geçmiş olsun deliannecim.Uyarınız için sağolun.çook dikkat etmek lazım. sevgilerimle.Çook sağlıklı,mutlu,neşeli güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum ailecek.

Nil dedi ki...

kışı seven ben kıştan nefret eder hale geldim. biz maalesef okulluyuz. ve sürekli etkileşim halindeyiz :( burnumuz akmıyor ama öksürüğümüz arada bizi yokluyor. allahım sen kuzularımızı koru. verdiğin bilgiler için tşk deli annem. çok geçmiş olsun

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun, sanırım domuz gribi diye koparılan yaygaradan çok daha ciddi bir salgın var bir süredir, neyse ki acı bir hikaye olmaksızın atlatıyoruz gibi görünüyor...

julyasia dedi ki...

aslında hep blog alemindeyim Delicim
ama nedense ölü toprağı var üzerimde yazamıyorum bir türlü. en kısa zamanda yazmaya başlayacağım. tabi ilham bana da uğrarsa :))

Deli Anne dedi ki...

Nihan'ım: geçmiş olsun tekrar.. dilerim evlatlarımız tastamam toparlanır ve başka kimseye bulaşmaz hastalık.

Nihalim:Efenim çok faideli bilgiler vermişsiniz İbrahim bey vesilesi ile:) çocukluk anılarınızı da depreştirmiş konu.. sevgiler benden de.

Aylinin defteri: Çok teşekkürler.. sizlere de geçmişler olsun.

Aslı: çok teşekkürler.

Ballı lokmam: teşekkür ederim arkadaşım.. daha iyi olmana sevindim..

Deli Anne dedi ki...

Gülom: Teşekür ederim canım, cümlemize geçmiş olsun. Burda da 2 yaş altı yasak değil ama vermemeye özen gösteriliyor bir yere kadar sanırım. Misal Selim antibiyotik aldı çok şükür iyi, Kerim almadı sürünüyor..

Lupinin annesi: teşekkür ederim canım, amin diyorum..

Meyra:çok teşekkürler.. sana da çok geçmiş olsun.. ahah tüm hayvanları dizeceğiz sıraya maazallah:)

Kamikaze: Çok teşekkürler tüm güzel dilekleriniz için.. sevgiler.

Küçük Mucizem: size de çok geçmiş olsun canım

İsoon: evet canım, keçi gribi diyorlarmış bak.. domuz gribi bu kadar yakınımıza uğramadı hiç ama bu gözümüzün bebeğine oturdu nerdeyse.

Aslı: he demek dolaşıyorsun sadece..

oytunla hayat dedi ki...

Ortalık gerçekten kırılıyor. Ben bile koca insan o kadar zor atlattım ki hastalığı miniciklerim ne kadar yorulup üzülmüşlerdir kimbilir. Tabi sende.
Tekrar geçmiş olsun canım benim...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
çok geçmişler olsun. KIyamam ben o kuzuya. Bu sefer ki gerçekten dayanılacak gibi değildi. Hem ağır hem de çok zor geçiyor. Geçmiş gibi yapıp yeniden tekrarlıyor.
Allah bir daha göstermesin.
Sevgiyle kal.

bilge ve annesi dedi ki...

Deli Hatunum, canım benim çok geçmiş olsun.Umarım bebeler iyidir, onlar iyiyse sen de iyisindir. İnsanın gerçekten güvenebileceği doktorunun olması çok önemli, biz de buraya taşınınca ilk iş iyi bir çocuk doktoru bulduk.

Meral dedi ki...

Buyuk gecmis olsun, cok sukur ki atlatmissiniz!

Deli Anne dedi ki...

Oytunla hayat: sana da geçmiş olsun canım arkadaşım.. ve teşekkür ederim.

Bülbülün yeri: çok teşekür ederim arkdaşım. Berbat bir grip, yapış yapış. Allah kimseye vermesin. sevgiler.

Bilge ve annesi: teşekkür ederim arkadaşım. Evet canım ya, hele ki bu doktoru 7/24 arayabliyorsan iyice harika:) daha da güvende hissediyorsun böylece.

Meralin Anasınıfı: teşekkür ederim yalnız atlamadık ya 2.dalgaya kapıldı küçük, büyük de iyi gözükmüyor gözüme.

didem dedi ki...

Cok gecmis olsun. Kis geldi mi hastaliklar basliyor. Yazdiklarin cok dogru, bol su sart ozellikle burun akintisi olanlar icin. Biz genelde grip olup burunlari tikandiginda gece odaya buhar aleti koyuyoruz. Inanilmaz ise yariyor onu koyunca Ece hic uyanmiyor. Bir tane edinin derim.

annesiningülü dedi ki...

Deli anne çok çok geçmiş olsun canım
bizim iş'te int. yasaklandı. sadece öğlenleri. şimdide gizliden girdim :)
iyisiniz umarım şimdi...
Yağmur'da okula gidiyor ama yazından sonra korktum canım ya :( inşallah bizede uğramaz

Deli Anne dedi ki...

Dicem'cim çok teşekkür ederim. Zaten nemli hava çok faydalı oluyor. O kuruluk mahvediyor çünkü. Bizim doktor da alıştırmayın demişti vakti zamanında. Bakınayım ben de. Sevgiler.

Filiz Morkoç dedi ki...

Deli annem geçmiş olsun size de.. Geçen haftasonu aynı şeyleri biz de yaşadık, küçük oğlumda tgenetik yatkınlık varmış zaten allerjik hastalıklara, nebulizatörle ilk kez tanıştık.. Allahım o ne ateşli günlerdi öyle.. neyseki geçti..

Gulcin dedi ki...

Deli Anne,
merak ettim nasil oldunuz?
Opuyorum