21 Aralık 2010 Salı

Mutlu Başlayan Günün Anatomisi - II

Mutlu başlayan günün anatomisi henüz bitmedi ve tüm hızıyla devam etti. Öğle yemeği vakti geldi. Ben ahtapot misali idim her zamanki gibi. Bir yandan Kerim'i yedirmeye uğraşıyor, bir yandan Selim'e yemesi için dil döküyor, bir yandan kafasını seri bir şekilde sağa ve sola çevirerek, kaşıkla ağzını ıskalamama engel olan zibidi Kerim'i oyalayacak oyuncakları sallıyor, bir yandan her ikisini de olduğu yere mıhlayacak ve  ağızlarını açık bırakıp şuursuzca da olsa yemelerine sebep olacak bir şeyler arıyordum televizyonda, bir yandan da Selim'e kaşığı uzatıyordum. Neden bilmem bazı günler iyi idare ederim ve ses çıkarmadan bitiririm bu çirkin ritüeli.  Bazen de iyi başlamışken birden ne olur bilmem, çocuklar lay lay yaparken cırtlak sesimle ansızın çıldırıveririm.


Bugün çıldırıverdiğim günlere denk geldik nitekim. Selim derhal şikayeti kesti ama Kerim'e işlemedi çığlık. Selim'in yemeğini bitirmesi  için türlü tehditler savurmaya odaklanmışken Kerim bir süredir rotasını çizdiği tabağa ulaşmanın zaferini yaşadı ve büyük bir sıçramayla  mama dolu kaşığı uçurdu. Halı, oyuncaklar, onun üstü, benim üstüm öbek öbek mama olmuştu. Çarçabuk deliriveren ben böylesi durumlarda beklenenin aksine tuhafça sırıtmaya ve bu durumla baş etmenin yollarını ararken de suskunlaşmaya başlarım. Gene öyle oldu, Selim korkuyla -benim bir ilgim yok-dedi. Dokunsam ağlayacak gibiydi, sarılıp sorun olmadığını söyledim. Ve işi komediye döktüm. Gülmekten karnına ağrılar girene dek güldü. Zannımca o korkuyu gülmeyle dışarı attı, ya da ben ona yorup iyi hissetmek istedim sadece. Gülmenin gözle görünür bir faydası oldu; Kerim korktu ve elindeki kaşığı daha fazla savurmadan müdahale etme imkanı doğdu. Ortalık temizlendi.

Kerim zorlu uğraşlardan sonra uyudu. Selim'in kakası geldi. Korkudan tek başına banyoya gidemedi. Bu arada ben her zamanki gibi günboyu uğrayamadığım, devamlı ertelediğim tuvalete ancak Selim'e bekçilik etme göreviyle gidebildim. Selim'in iyice felsefikleşen konuşmaları ile -çıt-sesine uyanan Kerim elbette bu kez de uyandı. Seremoni gene başladı.  Kerim'i uyutma denemeleri fiyasko ile sonuçlandı. Zaten akşam yemeği vakti geldi. Öğlenki dramdan çekindiğimden Selim'e sevdiği şeyleri verdim. Sorunsuz yedi. Kerim yemedi. Sinir harbine girmeden kısa kestim bu faslı.

Kerim'i uyku için hazırladım, altını temizledim, üstünü temizledim vs. Tam uyutmak üzere iken müthiş bir rayiha(!) yayıldı ortalığa. Anladım ki son bir saat tekrara girdi. İş başa düştü tekrar alt temizle, tulum, üstüne uyku tulumu giydirme faslında deliren Kerim'e kulaklarını tıkmayı denedim, beceremedim. Sinirler gerildikçe gerildi. Kerim uykuya geçmek istedi ama o da onu beceremedi ve bir süre ne yaparsak yapalım ağlamayı kesmedi. Ağlamaktan yorgun düşünce ancak uykuya geçebildi. Tam uyudı derken Selim'in kakası geldi. Tüm gün kaka temizlemekten kirlenen ellerimi yıkamak ve Selim'e bekçilik etmek dışında başka hiçbir ihtiyaç için banyoya giremeyen ben gene Selim'i bekleme derdine girdim. O sırada Selim'in el,yüz, diş, giyinme vs. işleri bitti.

Herşeye rağmen yorgun ama muzaffer bir komutan edasında idim. Ve bu özgüvenle, bu sakin ortamı fırsat bilerek banyoya yöneldim. Heyhat! Durun, savaş daha bitmedi! Kerim'den öyle bir ağlama sesi yükseldi ki -karşıma ne manzara çıkacak korkusuyla koştum yanına- ki herşey normal gözükmekteydi. Kerim'i alınca farkettim ki gene kaka yapmıştı. Bu sevimsiz ritüel devam etti. Ben bir yandan temizlemeye götürürken bir yandan da söylendim. -Aman be,  ne hikmetse kendim için tüm gün banyoya gidemedim ama gözümü açtığımdan beri kaka temizlemekteyim-. Selim atıldı ordan ; -Anne bugün kaka günü sanki ya da herkes çok kaka yaptıran aynı şeyden yemiştir belki-

Mutlu başlayan günün konusu da kokusu da muhteşemdi vesselam!!!

Bu arada gün boyu bunu dinledim, dinlettim ki, kısmen işe yaradı. Yoksa tümden delirebilirdik. Uzaktan duyan -aman da ne ulvi bir ev!- diyebilirdi, oysa durum tam tersiydi.


56 yorum:

Ebru dedi ki...

Gülümsüyorum okurken kim bilir nasıl sevimlidirler bıdıklar. yaramazlıkta yakışıyor çocuklara :) Seni kızdırıyor ama bana mıncıklama isteği verdi. Valla uzaktan hoş geliyo davulun sesi. saçların dikilmiş geziyorsundur :)

Deli Anne dedi ki...

Sadece saç dikilse iyi be Ebru'cum.. tamamen dağılmış vaziyetteyim.. :)

Adsız dedi ki...

o da biseymi deli anne yauv, ben birine dil dökerken (2,5 yasinda), biriyle kasik savasi yaparken (16 aylik) birinide ya zimbirtisinda salliyorum yada emziriyorum (1 aylik) yada bazen o katilarak katiliyor bize, ne demis sair, beterin beteri var, haline sükret dostum :)

muhabbetle...

asna

Mlke_Btkn dedi ki...

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ben şimdi :)))

Adsız dedi ki...

ne güzel yazmışsın öyle valla gülümsemelerle okudum postunu
bendede var bitane zıpır 2.5 yaşında
şuan hala ayağımda sallıyorum
uyumacam diye direniyo arada ona bi kaş göz işareti az bağırıp çağırma yapıyorum ama cıx pek bi işe yaramıyo bakalım gece nasıl biticek
:)
Allah önce bana sonrada kat kat size yardımcı olsun (amin)

Deli Anne dedi ki...

Asna: doğru demiş şair, seninilerin arası da çok azmış.. ama belki bnu kabullenip dellenmiyorsundur.. mesela Selim 5 yaşına geliyorken ben hala kaşıkla hadi, ye, aç ağzını, yutma, yut derken sinirleniyorum haliyle. Allah kolaylık versin cümlemize.

Mlke: gül sen gül yine de:)

Yalnızyakamoz: zaten işimiz gücümüz bu, yoksa ne işimiz var hala ayakta :)

cümlemize kolaylık versin Rabbim, amin!

sevgiler.

New York'tan dedi ki...

Bugun tuvaletle epey hasir nesir olmusunuz :))

nihalasli dedi ki...

Canim iki yazindanda nasil bir ruh haleti icinde oldugunu tahmin edebiliyorum ki soyle anlatayim:)
Seni ve diger anneleri anne adaylarini okurken birden annelik duygum ve cocuklarima ,esime ,kendime yetebilme istegim sahlaniyor zihnimde.Ve biliyorsun su an hastayim ve toplamadan yatmayi dusundugum daginik mutfagimi sirf anne oldugumda napicam , cocuklarim oldugunda da boyle naz niyaz yapabilicekmiyim korkusu ve durtusu ile kalktim , topladim.Sonra ruya gordum:)Ruyamda ikiz bebeklerim vardi biri kiz biri erkek.Erkek olanin kakali bezi ile ugrasiyordum temiz bez yoktu cunku iki bezde kakaliydi:)Ruyamin tabiri senin bol kakali bu yazinmis:))
Sabah uyandigimda annelik hissi ile costugumu dusunuyorsan yaniliyorsun cidden korktum biraz:( Ikinci bir deli anne olabilir miyim bende diye durdum dusundum..
Opuyorum:)

Unknown dedi ki...

offf okurken yaşadım sanki hem yoruldum hemde Selim'in yorumuna güldüm...Yorucu bir gün ama uyuduklarında özlemeye başlıyorsunuzdur.Tuvalet temizleme faslı olamasa belki daha da çekici olabilir ama o kısım hepten yorucu oluyordur.Pazartesi size oyun yapmış galiba belki Salı insaflı davranır...Bazen böyle oyunlar yaparak kendimi motive ediyorum.Çok işe yaradığı zamanlar oluyor.
Arkadaşımın iki tane kızı var , arka arkaya doğdular neredeyse.Çok bıcırıklar ama değişik huyları var.Gonca uzun süre krozeti oyuncak sandı ve balık tutuyordu içinde , oyuncaklarını içine atıyor ve ardından tekrar çıakrtıyordu.Elleri krozet suyu ile bulanmış durumda annesi çıldırmış halde.Derken Esind e ablasının izinden gitti ve balıkçı oldu.Emziklerini yüzdürüyordu krozetin içindeki suda...En büyük korkum Yağız 'ında bir dönem bu pis su ile oynamasıydı.Bugün aklıma gelen başıma da geldi.Telefonla konuşurken Yağız 'ın sesi kesildi.Banyonun kapısını açık unutmuşum , fırladım banyoya bir baktım ki Yağız krozetin kapağını kaldırmış elini suya sokmuş o pis suyu boynuna yüzüne süürüyor yüzünü yıkıyor.Çığlığı bastım , hem öğürdüm hem Yağız 'ı sabunladım.Gözleri yandı sabundan o ağladı ben yıkadım.Sonrasın da kolanya ile sildim ellerini yüzünü , boynunu 5 dk sonra tekrardan sabunladım.Yani uzun lafın kısası onların kakalarını temizlediğimizde ellerimizi yıkayıp dezenfekte oluyoruz ama afacanlar Yağız gibi yaramazlık yapınca temizlendi mi acaba diye bir kurt kemiriyor ve kemirme arttıkça sabunlanma başlıyor...
Sana kolay gelsin , sıkmamışımdır inşallah..yarın keyifli bir gün geçirmen dileğiyle , iyi geceler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

hmm.. sizin evin 20'li yaslarda bi teyzeye, halaya.. Kkapi komsusuna.. (Selim'i alsin bi kac saat oyalasin, kendi cocugu varsa.. sonra bir baska gun sen yaparsin aynisini, 2 yerine 3 tane nasil oluyormus, asna'nin kulaklarini cinlatirsin mesela :P) hic olmadi haftada 2 kere yarim gun falan gelecek bi oyun ablasina ihtiyaci varmis gibi geldi bana :P hayir yakin olsak, atariz cocuklari arada bir birbirimize de.. pek mumkun degil :)

Erkİpek dedi ki...

sen bol kokulu bir gün geçirmişsin sevgili DA bense bugün o kokuyu duymayı bekledim ipekten ama ııh. ensesine kadar bile yapsa pek mesud olacağım :(

şu selimin son noktayı koyan yorumlarına bayılıyorum. öp annesi onu benim yerime lütfen :)

Unknown dedi ki...

Vay bee... Deli annem bu kadar korkutma beni, ikinciyi dusunmek bile korkutuyor.

Unknown dedi ki...

evit.. yaş olarak küçük olsalarda marifet olarak pek küçüksenmeyecek şeyler yapan iki veledim var.. bir de kızımın lamba aşkı çıktı.. yılbaşı için süslenenen güzide sitemizin bahçesi ve havuzu yüzünden tüm gün adeta cama asılı kalmak istiyor güzel yavruciğum..
lanba nandii nidaları ile (lamba yandı)

Yelish dedi ki...

sana yemin ederim bir onceki yazini okudum,sonra post yayinladim,sonra simdi geldim uyumadan bunu okuyorum ve goruyorum ki ikimizin postuna da kaka bulasmis .hhaha
telepati var diyorum aramizda,ister inan ister inanma !
:))))

Hamarat Hatun dedi ki...

benim çocukların arası 1 yaş o günlerde en sevmediğim söz ''bunlar en rahat zamanları büyüdükçe dertleri artıyor denmesiydi.''malesef haklılarmış büyükler.insan öyle şeylerle karşılaşıyor ki kaka temizlemek onların yanında hiçbir şey. sabrını tüketme ergenlik denen zamanda çok lazım olacak.bir giriyorlar bi daha çıkmıyorlar.

annelili dedi ki...

İlahi, güldüm güldüm, güldüm... Yok yok tek çocuk yeter bana...
bu arada birşey merak ettim. "YA HAYIR SÖYLEYİNİZ YA DA SUSUNUZ!" yazmışsın. Sana hayır söylemeyen mi var Allah Allah...

Filiz dedi ki...

hem okudum hem güldüm, valla dayanamıcam açık açık yazıcam sen gününü kaka ilemi geçirdim sanıyorsun :) bak benim arkadaşımın başına ne geldi sana anlatıyım, kızı var 1.5 yaşında öğlen altını bezliyor odasında yatağına yatırıp uyutuyor kızını, sonra kendi koştura koştura o uyurken işlerini yapmaya başlıyor, bizim minik bir süre sonra uyanıyor ama hiç sesini çıkartmıyor, altınada kakasını yapmış, rahatsız olmuş bezden çokta becerikli bişeydir, bezini bir güzel açmış kakalı bezi elinde güzelce bıncıklamış, ellerini yatağa, duvara oyuncaklara yakınında ne varsa herşeye sürmüş senin anlayacağın açıkça her yer bok içinde :))) bizim anne bir giriyor odaya saçlar anında kalkıyor havaya düşünsene halini ağlasamı gülsemi, başlıyor temizlemeye ama bizim miniğin kulaklarının içinden burnundan bo.. lar çıkıyor kirpikleri b...tan yapışmış birbirine ) unutulmayacak bir gün olarak geçiyor tarihe :) yani sen yine iyi atlatmışsın arkadaşım :)))

Sitare dedi ki...

DDDDDDDDDDDDDDDD
sana yardımcı gerek farkında mısın??en azından 1-2 saat dışarı çıkıp nefes almanı sağlamalı birileri.ya da tuvalete şölee bir rahat rahat gidesin ama değil mi.kabız olcan kabızz.
ya şu bebiş tulumlarını ben hem seviyorum hem sevmiyorum.orası burası dışına çıkmadan düzgün duruyor ama her alt değiştirmede aç kapa sinir ediyor beni.
şu öfke nöbetlerimiz var ya bek ne okudum ,peygamberimizin tavsiyesiymiş bu.
"eğer içinizden biri öfkelendiğinde ayaktaysa otursun,öfkesi geçtiyse ne ala geçmediyse bir yere(yatağa)uzansın."
sen biliyorsundur gerçi bunu benim yaptığım sadece hatırlatma.ben ilk kez okudum denerim kesin yakın bri zaman diliminde:)sevgilerr

öznur-ata dedi ki...

ay arkadaşım nasıl bir günmüş o öyle?:))geçmiş olsun öncelikle ve çok yorulmuşsun bütün gün dikkat et kendine..ne yedi bu çocuklar böyle kaka kaka kkaka yapacak :)))

BALLI LOKMAM dedi ki...

Allah yardımcın olsun arkadaşım kolay değil 2 erkek çocukla uğraşmak, delirmen gayet doğal:)))

TATESAL dedi ki...

Anne olmak zor zanaat arkadaşım...ama bir o kadar da güzel ...onların sevimli halleri olmasa yaptıkları yaramazlıklara tahammül edilmez...sevgiler harika anne....

anne kaleminden dedi ki...

hem yazıya güldüm hem yorumlara :)))
asna seni okuyunca şükür dedim valla :)))
beyzanın annesini okuyunca da kabustayım sandım :)))
bitmez bunları çişleri, kakaları, anneee leri, su istemeleri yaa :))))

zuzuların annesi dedi ki...

:)))Vallahi bu durumda gülünmez ama öyle güzel anlatmış,öyle içten yazmışsın ki?....
2 çocukla başa çıkmak zor bilirim...Kendi yaşadıklarımı hatırladım seni okurken, düşün aynı anda ağlayan,aynı anda acıkan 2 çocuk ama çıldırsada kendini paralasada sadece 1 anne!:))))
Sevgiler,kolaylıklar diliyorum...

resimli günlük dedi ki...

Günün ana temasını Selim çok güzel özetlemiş: Kaka günü :))) Çok güldüm okurken.Şaka gibi ya. Allah kolaylık versin canım :)
özlem

karmaşıksarmaşık dedi ki...

Ah yavrukusum , yazini okuyanin burnuna kaka kokusu geliyor ,ne güzel anlatmisin yasadiklarimizi...böyle b..tan günler bizde de oluyor arada sirada...Ilter yine arazi anladigim kadariyla...sen su yardimci isini ne olur yine düsün...don kisot annem benim.. Degirmenlere karsi daha ne kadar böyle ,tek basina... (Fizy `e Sebo -Degirmenler yaz ,evde cigira cigira söyle bakalim ne oluyor)
Ben de seye cok güldüm ,kerim kasigi senin elinde patlatinca ,sen gülmeye baslamissin ya ,selimin ödü kopmus(Aha da simdi gercekten delirdi -demistir icinden )öperim

Adsız dedi ki...

Ay kusura bakma ben Selim'in özetine güleceğim azıcık :) '' kaka günü '' oluyor bazen dimi, çıldırtmayı başarıyorlar bizi

Selen dedi ki...

Off, seni çok çok iyi anlıyorum inan. Aynı yollardan yürüdüm geldim ben de. Ancak şu son 2-3 senede yeniden "ben" olabildim. Bütün gün 4 saatlik uykuyla, sabah yataktan kalktığım saçla gezdiğim günler az değildi benim de. Büyük oğlan birşey yapmasın diye küçüğüyle tuvalete giderdim hatta. Ama tek diyebileceğim sabır, bir de bu günlerini atlatabilmen için sana yalnız olmadığını hissettirebilecek bir arkadaş belki... Selim yuvaya falan başlamadı mı daha?

Bulbulunyeri dedi ki...

Tatlım,
yazını ve yorumları okudum. Kötü bir gün olmuş. Ama acaba yemek yedirmeye başlarken nasıl olsa aynı mutsuzluklar yaşanacak diye bir bekleniye gidiğin için mi bunlar başına geliyor. Bütün annelerin buna benzer kimbilir ne öyküleri vardır. Çocuk büyütmek çok zor. Ama bir o kadar da güzel. Benim kızlarımın arasında 9 yaş var. O zamanlar her şey nasıl da üstüme geliyordu. Bir çok şeyi başaramamak, becerememek duygusuyla yaşıyordum. Zaman hiç geçmeyecek ve onlar hiç büyümeyecek sanıyordum. Oysa şimdi tam tersi, onları yanımda tutabilmek istiyorum. Ama o da imkansız. Yani tatlım, bugünler geçecek ve benim tatlı deli annem bu günleri özlemle arayacak.
Sevgiyle kal.

Asahhara dedi ki...

Ayy canım benim yaa. Rabbim sabır versin vallahi sanaa..

İkiz Annesi dedi ki...

ah Deli Annem ne zor bir günmüş o öyle gerçi bana çok tanıdık ama ne bileyim Selimin en azından büyük olması nedeni ile biraz daha yardımcı olur sana gibi geliyordu bana ama demek öyle değilmiş:( Benimkiler de bir ara klozeti havuz olarak benimsemişlerdi eller sürekli içine girer sonra bir saat dezenfekte edilirlerdi:(Kabus gibi günlerdi ama geçti.Allah yardımcımız olsun ne diyeyim seni o kadar iyi anlıyorum ki inan , keşke yakın olsak en azından bir kahve içimlik kendine gelirdin..

Peri dedi ki...

"Ayh hayat zor" yazmışsın ya köşeye çok hoşuma gitti baktıkça gülüyorum, bazen hem zor hem moktan ama yine de güzel:))

Deli Anne dedi ki...

Şeyma'm:)

Nihalim aslım: canım hiç endişelenme, anne olunca bildiğin gibi bir halde olmuyorsun sıkı bir dönüşüm yaşıyorsun vesselam.. şimdiki halinle kıyaslanacak türden bir şey değil.. öperim ve tekrar geçmiş olsun

İçimizdeki karnaval: ayh çok şükür Selim klozetten uzak durdu, en büyük korkumdu bu.. Ya da göz ucuyla baktığında bile nasıld elirdiğimi gördüğünden ödü koptu yaklaşmaya.. sevgiler.

Anne ve bebişi: o dediklerinden hiçbiri yok.. okul lazım selim'e ama o da olmuyor bir türlü inanılır gibi değil.. oyun ablası fkri vardı çıkmış zihnidmen en azından bir süreliğiene de osla ona bakayım ben.. valla bizim bize ihtiyacımız var.. bizim bina da ruhlar evi gibi.. bir an önce terketmeli...

Erkipek: öperim öpmem mi Selim'i:)

Gülom: hep böyle değil ya canım, korkutma kendini:)

Anne: ahaha şaşkın bu çocuklar:)

Yeliz'im: var bişe bu işte ama hadi hayırlısı:)

Akasya ağacı: valla öyle esasında büyüyecekler ve ona göre başka şeyler de büyüyecek.. ben gene de ümitli olmak ve iyi düşünmek istiyorum:)

Deli Anne dedi ki...

Annelilim: o yorum kısmına hiç girmeyeyim.. biz kakaya devam edelim:)

Beyza'nın annesi: kalbim sıkıştı okuyamadım kız..

Sitare'm: ben yürekten inanmadım ki işlemiyor bana ayaktayken oturmalar, hatta geçmiyorsa besmele çekin, geçmiyorsa abdest alın diye devam eder.. belki de abdest almalı.. benimki son raddye kadar direniyor malum.

Öznur'um: bilmiyorum ne yediler.. a dur kız.. pepino denedim ondandırr.. amanınnn.. kendi kabahatim çocuklara kızdım bir de..

Ballı lokmam: amin amin cümlemize:)

Tatesal: allah öyle bir şirinik ve şefkat işlemiş ki kızsan daha kızarken yanıyor için.. Allah kendimizi tutmayı ama tutarken de yıpranmamayı nasip etsin:)

Selcen dedi ki...

"Anne bugün kaka günü sanki ya da herkes çok kaka yaptıran aynı şeyden yemiştir belki" Seliiiiiiim süpersin yaa
ee annesi suç sende ne yedirdin bu çocuklara böyle :D:D
koptum okurken yaa ne de güzel yazıyosun insanın okudukça okuyası geliyor.
Klozet vakaları da gözümü korkuttu bu arada :S

Deli Anne dedi ki...

Nihan'ım: evet mevzu pek derin ve mide bulandırıcı ama çok gerçek nabalım:)

Zuzuların annesi: amin amin cümlemize kolaylık versin Rabbim:)

Özlem'im: Amin canım:)

karmaşığım sarmaşığım hasta yanım.. yavaştan kendine geliyorsun anlaşılan canım.. yardımcı, oyun ablası, okul ah okuuuuuuuuuull.. yar bana bir okuuuuuulll!

Bir annenin ppaylaşımları: bazen değil de an be an.. :)

Selan: valla ben de küçüğüyle gidiyorum.. büyük bir şey yapmıyor da küçük durmuyor hiç.. Selim'e acil okul lazım!!!

bülbülün yeri: e önyargı oluyor tabii yılların tecrübesi ile.. ama gene de yemeyecekler diye başlamıyorum maratona.. iyi düşünüyorum valla ne yalan söyleyeyim.. geçince ararım daha şimdiden biliyoruum:(

Deli Anne dedi ki...

αѕαннαяα : amin,cümlemize:)

İkiz annesi: Selim çok yardımcı oluyor aslında ama bazen o da sıkılıp sapıtıyor işte.. yemek konusunda da napsa olmuyor :)

Ayda'nın annesi: ahhaha

Selcen: buldum, buldum! pepino diye bir şey yedirdim garbanlara sonra da kızdım iyi mi?

Unknown dedi ki...

gülümseyerek okudum şimdi ama yazdıklarınıza dayanmak zor aslında..bi bebeğim olsun derken bi an için korktum sanki :) benim yeğenleriminde 1'er yaş arası aynı şeyleri biz onlarla yaşadık,kolay gelsin diyorum annelik zor zenaat :)

sevgiler..

pinar dedi ki...

Ayh hayat iki cocuklu ve kimsesiz annelere cok zor bea ne guzel olurdu yakinimizda bu hatun ne yapio iki cocukla diyecek birileri olsaydi:(ozaman degil iki kac tane dogururduk aceb?seviyorum seni ya:)

Gulcin dedi ki...

Deli Anne,
basitce gecmis olsun!

Soylemeden gecemeyecegim potslara buldugun resimlere ba-yi-li-yor-rum. Bayilacak bu postu mu buldun deme sadece bunda denk geldi bunda yazdim yoksa.... :)

Gercekten keske bir komsu olsa. Yorumlari okuyunca aklima geldi biz bildigin mahallede otururduk etrafimiz komsularla doluydu. Hakikaten ben de abim de komsularimizla vakit geciri oyalanirdik.. Belki de anne olmak eskiden komsularla daha komforluydu.

KOlay gelsin deli anne!

Nil dedi ki...

Deli sıfatının nerden geldiğini şimdi anlamış bulunmaktayım :D şaka bir yana da müzik harika.

sevilay dedi ki...

Ben yazıyı okurken yoruldum.Allah yardımcın olsun:)

neval dedi ki...

böyle günleri yaşamışlığı vardır çoğumuzun ama unutuluyor işte şidi hatırlatılınca insan şimdi olsa çekemem diyor ama çekilir başa gelen

Adsız dedi ki...

okurken kendimi,bizim evin hallerini hatırlattın,çocuklara koşturmaktan 33 senedir bagırsak problemi bilmeyen ben kendimi ertelemekten bagırsaklarımı tembelleştirmiş durumdayım,ihtiyaç duygusunu giderememek bukadar güzel anlatılır.Büyücekler ve iyileşecez sanırım:)

Deli Anne dedi ki...

Gul/İnn: göz korkutmak da istemem, aslında an be an değişiyor anne olunca hissettikleri insanın.

Pınar'ım: bir memleket olmalı, içine tüm anneleri toplamalı, başka yolu yok:)

Gülçin'im: sağol canım, geçti çok şükür.

ben de hep onu düşünüyorum, eskileri düşününce nasıl ya, diyordum eskiden sonradan dank etti. bi kere bizim gibi düşün düşün yok.. salıveriyorlar çocuğu bahçeye, sokağa,a vluya neesi varsa.. böyle çocukkaçırma filan yok, korku yok. etraf çocuk dolu.. kadınlar imece usulü.. öyle olunca varsın bulaşığımı da yıkayım elde:)

Küçük Mucizem:)

Sevilay: amin, hepimizin:)

Neval: aslında çok kolay unutuyoruz ve ne mutlu ki unutuyoruz.. bende piskopatlıklarım akılda kalıyor bir tek.

Ayşen: sanırım öyle olacak:)

sevgiler herkese

sevgili günlük dedi ki...

YAHU DA nerde oturuyorsun?ben bakarım arada bir ufaklığa ya da selim'e ,çok ciddiyim.şu yazıya gelen 50 ye yakın yorum sahibi anneye sesleniyorum acilen bir destek grubu oluşturalım..

neselihaller dedi ki...

uppss...hakikaten oynatmaya az kalmış...en azından bir-iki saatliğine birine bırakabilsen çocukları biraz rahat edersin aslında...

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Sen Süper bir annesin ! Çok güldüm, hatta sesli sesli...:) Bak ne güzel hiç dert, tasa, sıkıldım, beğenmedim, of puf derdin yok, dert düşünmeye vakit de yok...Bir de üzerine bize yazıyorsun adını da "Deli "değil süper anne olarak değiştirsen de olur hani...

Deli Anne dedi ki...

Elif: büyük bir hayali var artık, Pınar.2a da yazdım, çocuklu anneler ülkesi.. artık ekonomisi nasıl olur bilmem ama babalar da çalışkan olur biz bi arada olunca aramayız onalrı zaten:)

Neselihallerim: akşam 20 dakikalığına bizim üst daireye çıktım. şu an kiracı bekleyen.. terasında manzaraya karşı kahvemi içtim , her şeyd eğişti. geldim Selim'le uzun zamandır ilgilenmediğim kadar ilgilendim.. çok şey değil istediğim ama kendime ayıracağım saf bir zaman dilimi olmalı.

Kiraz'ım: Süer Deli Anne.. süper baba anne gibi.. :) öperim

sevgiler.

Nihan dedi ki...

kıyamam,
nerden bilsinler annelerini bu kadar gerdiklerini. sen haklısın bitmekte ama onların da sen üzüldükçe üzüldüklerine eminim.
iki minik büyüdükçe anneleri de rahatlayacak. ne yapalım zaman diyorum.

Fashion Confessions of a Mommy dedi ki...

Aynen gozumde canlandirabiliyorum. 'Ahtapot' simgesine bayildim.

Ben Amerika'da yasiyorum. 3.5 yasinda oglum, 2 yasinda kizim var.
'Bir anne'ni moda itiraflari' adinda ingilizce blog'um var.

https://fashiondivamommy.blogspot.com

nihansu dedi ki...

Ben okurken yoruldum, sizi düşünemiyorum bile :))

didem dedi ki...

Niye annelerin agzindan ya sabir ya selamet lafi eksilmez saniyorsun:)))O yemek fasliinan beni de bitiriyor.

annesiningülü dedi ki...

kaka muhabbetinin sonu para, berekettir (derler) :)
varmı bişi ?? ;)

Deli Anne dedi ki...

ahahhaha, o rüyada olur benim bildiğim.. gerçekte olsa başımız ..tan çıkmazdı kim bilir ahahah

mnim dedi ki...

:)))) hiç olmadık bir yerde sonuna kadar okudum yazınızı, ilahi :)))
Tek çocukla bile çılgın bir mücadele içinde oluyorum ben; Allah size yardım etsin iki afacanla :)

Deli Anne dedi ki...

valla düşünün ki 3,4,5 hatta 6 çocuk sahibi olanlar var, ya onlara ne demeli:) sevgiler.