12 Aralık 2010 Pazar

BilimSelim - Sinema Aşkı

Selim'in sanata çevirmek istedim hep yüzünü. Şuursuzca değil, bilerek ve isteyerek yaptım bunu. -Çocuğunuzu zorlamayın, aman siz herşeyi önüne koyun, sonra bir kenara çekilin!- edebini ve entellektüalitesini bir kenara atıp, gayet açıktan ve aleni bir  biçimde çevirmeye uğraşıyorum ibresini bu yöne. Onun da ilgisi ve kabiliyeti beni yönlendirme konusunda daha da iştahlandırdı ve umutlandırdı da. Resim, müzik, sinema, drama, fotoğrafçılık... ne varsa aldım koydum önüne. Ve şükürler olsun ki içimden geçene verdi en büyük ilgiyi o da: Sinema!

Nerdeyse 6 aylıktan beri her tür kısa filmle, animasyonla, giderek sinema filmiyle ve belgesellerle vakit geçiren çocuk, haliyle minik bir sinema aşığına dönüştü. Yaklaşık 2 senedir sorana, sormayana anlattığı ilk şey; -Ben sinemacı olacağım, animasyon film yapacağım!- oluyor. Ben de iştahımı hepten kabartan bu hale türlü eklemeler yapıyorum hevesle. 


Birkaç sene önce Cannes Film Festivali'ni izlerken işlemeye başladım inceden inceye.  Sinema konusunda açıktan yönlendirmem böyle başladı. İlkin festivalleri anlattım; ödülleri, kırmızı halıyı vs. İlgiyle televizyonu izliyordu zaten. Tam bu sırada kurgu başladı tarafımdan:

"- Bayanlar, bayanlar, sırada en önemli ödülümüz var; en iyi yönetmen ödülü. Salondan çıt çıkmıyor, heyecan çok yüksek, öyle ki sadece kalp atışlarının sesi duyuluyor- gup gup! gup gup! gup gup! Gözlerimin ta içine merakla dikili zeytin gözleriyle bakıyor, pür dikkat kesilmiş dinliyordu.

- Ve En iyi yönetmen ödülünü açıklıyorum.... ödül... (burda ara verip kalp atışlarının sesini veriyorum tekrar; gup gup! gup gup! gup gup!) Selim Aydın'a gidiyor... Gözleri ışıldıyor, yüzüne bir gülümseme yayılıyor.. Dinlemeye devam ediyor, hiç kıpırdamadan:

Salondakiler  çılgınça alkışlıyor. Selim sahneye gelmek üzere yürümeye başlıyor, yolda herkes tebrik ediyor, seyirciler ayakta. Ve selim sahneye çıkıyor. Ödülünü alıyor, konuşmasına başlayacakken alkışlar kesiliyor, salon derin bir sessizliğe bürünüyor, çünkü herkes ne diyecek merak ediyor.. Genç, başarılı, gayretli, aklını iyi kullanan yönetmene dikkat kesiliyor herkes. Tüm televizyonlarda Selim var, anne ve babası da onu izliyor. Annesi çok duygulanıyor, babasına sarılıyor ve oğullarıyla her zamanki gibi gurur duyuyorlar. Tüm Türkiye onunla gurur duyuyor. (Burda aklıma Nuri Bilge Ceylan geliyor) Selim ödülü aldığı için teşekkür ediyor, herkese ama önce Allah'a, sonra anne ve babasına.... "

Bu türden hikayelerle içine işlesin sinema aşkı ve o hayale inanıp peşinden gitsin istiyorum.. Yürekten inanmakla başlamaz mı herşey? Hem bence yeteri kadar mühendis, doktor var ülkemizde ve belli ki daha olacak da bu gidişle. Sanatçıya ihtiyaç çok oysa,  dünyayı değiştirecek sanatçılara bilhassa. Hele ki sinema, dünyayı değiştirebilirsiniz onunla.

Soyutlamaları somut örneklerle destekliyorum bir de. Mesela zaten her türlü elektronik alete düşkün olan çocuğu foroğraf makinası, kamera vs ile heveslendiriyorum iyice. Çektiği kamera görüntülerine kısa film yapıyoruz, ya da hayvanlarını alıp kamerada canlandırma yapıyoruz, bizzat kendi elimizle belgesel çekiyoruz vs. Bir de animasyon film nasıl yapılır onu öğreneceğime dair sözüm var ama bir bakındım, öyle hemencecik olacak iş değil.. Hele şu sıralar.

Aşağıda da Selim'in fotoğrafladığı kareler mevcut. En çok dinozorlara adanmış kareler mevcut, malum dinozor dünyasında şu sıralar tamamıyla. 3 boyutlu kitapları dikey konuma getirip, kendine fon oluşturuyor çoğunlukla ve eklemeler yapıyor kafasına göre.


İki Dinozorun kapışması: Triceratops ve Velociraptor

Ejder saldırmadan

Koltuğun altına sokularak mağara girişi izlenimi verilmiş Velosiraptor

Henüz yumurtasından çıkmış Sacchania
Dinozor Dünyası

Birbirine girmiş iki dinozor. Velosiraptor ve Triceratops.

Tyrannosaurus ve Allasaourus karşı karşıya


Hz. Şems'in bahçesindeki ağaç. Gidip gelip sarıldı bu ağaca. Ardından "Siz daha dünyada yoktunuz. Ben vardım ve yetişkindim o zaman. Bu ağaç benim dostumdu o zamanlar." diye ekledi ardından. Reenkarnasyona inansam tamam diyeceğim de bu dediği neydi anlamadım.

Hz. Şems'in bahçesinden gökyüzü

Su delisi olunca sanatı da ancak su üstüne oluyor



İnşaatçılar ve yapı ustaları ileri teknoloji ile buluştular - diyor bunu inşa ettiğinde. Sanırım NG kanalındaki yapı belgeselinden alıntı yapıyor.

Burda da kendi çizdiği resmi fotoğraflamış. Fotoğraflar gibi resimler de dinozor üstüne hep.

Ağzına hamurdan top yapıp sarkıtmış ve -Anne bak T-Rex sakızdan balon yapıyor-  diyerek yanıma geldiğinde çektik beraber.

3 boynuzlu dinozora hamurdan devasa bir boynuz eklemiş , şekildeki gibi kıvrılan. Oteldeyken varolan ışıkla bu kadar çekebildik.

50 yorum:

sevilay dedi ki...

maşallah Selim'e.Yürekten tebrik ediyorum onu ve sizi.Ben bilimi sanattan ayrı düşünemiyorum.Sanatsal bakışla bilim dünyasının içinde olmak...Bence harika olurdu.Tabi tam tersi de mümkün.Sanatın içinde bilim...
Dinazorlar hakkında güzel bir belgesel bekliyoruz geleceğin yönetmeninden.Sevgiler size...

öznur-ata dedi ki...

Sevgili ve çok muhterem Selim Bey,fotoğraflarınızı dikkatle izledim..ödül törenini kaçırmıştım..annenizin tekrar anlatması harika olmuş..

buarada seni yerim Selim :)))öperim anneyi ve seni çokça..

Deli Anne dedi ki...

Sevilay: buraya daha fazla uzatmamak için yazmadım ama Selim'i bu kadar yönlendirme boş da çıkabilir. Nitekim doktorumuz da dedi "sen istediğin kadar sanat de, Selim çok teknik bir çocuk!" diye. Nitekim bilimsel deneylere felan çok ilgili.. matematiğe vs. yani benimki hayal de olabilir:)

Öznur'cum: aşkolsun nasıl kaçırdın, haber verdim ya, izle diye:)

neselihaller dedi ki...

çok güzel resimler çekmiş Selim...göz var, zevk var..maşallah. Çocukların ufkunu açmak lazım gerçekten. Biz de oğlan 3 yaşındayken gidip ablasıyla beraber ortak kullansın diye dijital bir fotoğraf makinası almıştık, küçük birşey ama resim kalitesi iyi..ben 2 güne kalmaz bozulur diyordum ama 1,5 yıldır hala sağlam ve de çocuklar harika resimler çekiyorlar onunla...hem de senaryo ve kompozisyon yaratarak...aynı Selim'in yaptığı gibi...

Çok ümitliyim ben bu nesilden çoookk...

Feride dedi ki...

aa ne kadar güzel kareler ve ne kadar güzel anne hayalleri bunlar. Ben çoğu sanatın ve sanatçının aslında çok teknolojinin içinde ve çok matematiksel baktığını düşünüyorum. Sanat bana göre aslında gayet bilimsel bir mevzuu. Ne diyim ister meslek olarak isterse hobi olarak her ne şekilde yaparsa yapsın, yaptığı iş huzur versin ileride keşkelerle süslediği iç geçirmeleri yaşamasın.. En önemlisi de bu..

Deli Anne dedi ki...

Neşeli Haller: İnşallah bizi bin adım öteye geçirecek kapasitede bir nesil olur ..

SalihaBetülün annesi: Yukardaki yorumda dedim, Selim olur da sanatı seçerse bilimsel sanat olur kesin:) malum adı üstünde BilimSelim..

Çocuklarımızın tümü sevecekleri, üstün başarı gösterecekleri işlere sahip olsunlar inşallah.

sevgiler.

Yelish dedi ki...

Yeliz teyzesinden ona dinazor cenneti Amerikadan bir dinazor - cok yakinda ! :)

Fotograflarina bayildimmm ,bayildimmm
Resmen ortalamis,alan derinligi vs yapmis.oyle bas-cek diil yani ,caba gostermis ,belli

masallah..masallah....
anasinin oglu bu ,canavar
:)

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

çok yetenekli, maşallah. sizin gibi bir annesi olduğu içinde çok şanslı.
Sevgiler.

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

çok yetenekli, maşallah. sizin gibi bir annesi olduğu içinde çok şanslı.
Sevgiler.

sophie'nin dünyası dedi ki...

çocuğunu sanata yönlendiren ebeveynler görmeyeli uzun zaman oldu, ne mutlu size...

cem dedi ki...

selim güzel fikirler üretmiş resimlerde, bravo. ayrıca şanslı çocuk, bilinçli bir ailede yetişiyor nihayetinde. belki bizlerde bu bilinçle yetişsek çok başka hayatlar yaşıyor olurduk...

evra ile dedi ki...

maşallaH selime çok güzel kareler bunlar... öpüyoruz onu kocaman

Deli Anne dedi ki...

Yelizim: Selim duymasın, öyle çok yakında felan, artık ne hayaller kurar kimbilir :)

Ben de bazılarını çok sevdim fotoğrafların, şu ejderli olanı mesela.. arka plan flu felan çıkmış bir de..

öperim canım :)

Zeynep: Valla benim gibi yarı kaçık bir anne şans mı şanssızlık mı kimbilir? dileyelim şans olsun.. Birden kendim Aysel Gürel gibi hissettim..

Sophie'nin dünyası: dilerim ne mutlu Selim'e olur ama adı üstünde BilimSelim.. bir anda teknnik bir dala çark edebilir.. Babası bu akşam havanbilimci olabilir dedi.. ı-ıh ölürüm de bırakmam dedim:)

Deli Anne dedi ki...

Gereksiz adam: Bilinçli ailelerin de sevimsiz bir bilmişliği oluyor aslında sanki:) Ama şu son cümleyi ben çok sarf ettim... kimbilir ne olurdum yönlendirilseydim diyorum kendi kendime...istediğim gibi atıp tutabiliyorum bu sebeple:) ressam olurdum diyorum, oyuncu olurdum diyorum cam sanatçısı bile olurdum diyebiliyorum mesela:)bize de konuşmak düşüyor bol bol

Evra ile: :)

zuzuların annesi dedi ki...

Çocuklar bizim yansımamız hakikaten,ne verirsek,ne öğretirsek o...Yolunu çizmesekte en azından haritayla buluşturup kararı onlara bırakmak ta en önemlisi... Umarım gönlündeki/
gönlünüzdeki olur...
Fotolar çok başarılı ama ben ağaca söylediği cümleye bayıldım
özellikle?..
Rabbim hepimizin yavrusunu korusun,hayallerimizden ayırmasın hiçbirimizi..Sevgiler/Banu...

OZLEM ANNE dedi ki...

kizlarin prenses tutkusu, erkeklerin dinazor 'lari .... aramizdaki ucurumlar bu kadar erken mi basliyor :)

cumartesi gunu oyuncak dukkaninda dolasiyoruz, birden dinazorlar bolumune gelmisiz, bir tanesini pinara gostereyim derken elimi uzatmis bulundum, roarrr diye bir ses ciktiki, inanilmaz urktum:)) , fakat bizim Pinar deli oldu tabiii, bayaa korktu zavallim, babasini ve beni cekistrip yari aglamakli kizlarin bulundugu bolume gidiyoruz dedi ve uzaklastik :))) sali gunu bakayim da ismini alayim, size bildireyim, selimin hoslanacagindan eminim.

derya dedi ki...

bence çok iyi yapmışsın. hem maşallah ya selim'inde kanında vramış demekki sanatçı ruhu yoksa nasıl çeksin bu fotoğrafları. bende senin yolunda gitmek ve kızımı billerek isteyerrek dürterek sanata yönlendirmeliyim:))

Fatma dedi ki...

Umarım çocuklarımız mesleklerini ellerine aldıklarında severek tutkuyla yaparlar ve işlerinden hem zevk alıp hem de para kazanırlar. Çocuklarımız için hep en güzelini hayal ediyoruz:)

Unknown dedi ki...

Deli annem Selim'de yetenek var. Cok guzel cekiyor. Aman ucunu birakma kursa falan yollayin, yasina gore cok yaratici. Masallahh diyim :)

oytunla hayat dedi ki...

Oscar törenine bayıldım :)) Nerden de geldi aklına :))
Öptüm dinazor aşığı, oscar ödüllü en iyi yönetmen selimi...

annekarinca dedi ki...

Seni de oğlunu da gönülden tebrik ediyorum. Ne güzel fotoğraflar bunlar. Hiç hayal gücüm yoktur. Büyük, küçük farketmez hayal gücü olan insanlara hayran olmuşumdur her zaman.

annesiningülü dedi ki...

harika bu çocuk :)

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Masallah ogluna bu yasta bu kadar hevesle güzel seylere yönlenmesi çok güzel tabi ki seni de tebrik ediyorum...yetenekli bir çocuk ilerisi için bunu ilerletir insallah,simdiden Selimi tebrik ediyorum,fotolar ve anlatimlari çok güzel sevgilerimle.

İkiz Annesi dedi ki...

Önce seni tebrik etmek isterim bu devirde hele çocuğunu sanata yönelsin diye yetiştirebilen azınlık grubundaki annelerdensin.Malum ekonomik kriz ,yok işi güvencede olsun gibi dertler varken hiç kimsenin aklının ucundan geçmez yapılanı tüketiriz ama yenisini kim yapacak diye bir düşüncemiz olmaz maalesef.
selimin çektiği fotoğraflara ayrıca bayıldım hayal gücü çok kuvvetli ve yetenekli inşallah böyle devam eder daha da genişleyerek.Senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı.
Ağaçla olan dialoğa gelince yorumsuz diyorum:)))
Sevgiyle kal a bu arada ödül töreninde ben de davetiye isterim ona göre:)

Adsız dedi ki...

İkiz annesi gibi seni tebrik edeceğim, bu zamanda çocuğunun sanatla uğraşmasını isteyecek anne sayısı oldukça azdır, dilerim içinde vardır ve bunu sergileme fırsatı olur.Ne olurlarsa olsunlar mutlu olsunlar derim,başka da birşey demem inan

Deniz dedi ki...

Ne yaparsa yapsın, ondan keyif alsın, zevkle uyansın sabaha, ve ne olursa olsun en iyisi olsun inşallah

balböcükleri dedi ki...

anaa ben hiç böle yapmadım bak.yani önüne bişey sunmadım kendi bulsun keşfetsn diye.bir ara anne ben ne oliim dedi bende doktor ol dedim babasıda ne doktoru be iş adamı ol oğlum dedi:)bi süre iş adamı diye gevelesede bir çok erkek çocuğu gibi futbola merak sardı.bilemiyorum bu çocuğun sonu pok:)

Deli Anne dedi ki...

Zuzuların Annesi: Amin, amin, amin.. cümlemizi:)

Özlem Annem: valla bu kadar erken başlıyor.. hatırlıyorm Moskovada idik Selim 2 yaşına yeni girmiş.. oyuncakçıdayız, her yeri geziyoruz.. dinozorları gördü.. o zaman bilmiyorum erkek çocuklarında bu tutkunun olduğunu.. dinozor almak istedi.. ayy bu ne dedim , içimden de ölürüm de almam dedim.. büyük konuşmuşum.. şimdi siyorum ki keşke o zaman alsaymışım, şimdi fellik fellik dinozor arıyoruz bulamıyoruz üstüne.. diyeceğim o ki; ne filmlerini izlemiş daha, bir küçük kitabımız vardı hepsi o. Ama işte daha o yaşında czbetmiş onu.. Pınar'a da çok güldüm.. belli çok nahif bir şey zaten.. Enver de şimdikiler gibi olursa, vay o nazenin prensesciğin haline:)

Derya: Selim birazz da bilimsel Selim ama bakalım işe yarayacak mı kasıtlı yönlendirmelerim:)

Fadiş: Amin, amin diyorum ben de.. Yıllar önce şarkıcı Teoman'ın bir konuşmasını dinlemitim tv de.. hem çok sevdiğim işi yapıyorum hem de bundan para kazanıyorum, daha ne isterim diyordu.. o zaman vay be dedim, ne güzel hayat:) çoğunlukla memnun değil ya kimse yaptığı işten.. her aklı çalılanı mühendis, doktor olmaya zorluyoruz ya..

Taze Annem: Kursa mı? olabilir.. hepten yönlendirmiş olurum:)

Deli Anne dedi ki...

Oytunla hayat: :)

Annekarinca: bende de yoktur hayalgücü ne yazık ki..

Bahar'ım: :)

Huriye: teşekkürler.. sevgiler size de.

İkiz Annesi: Selim'in hayalgcü fena halde işlemeye başladı bu aralar bu çok iyi ama korku başgösterdi bu sebepten.. odadan odaya gitmiyor, karanlıkta devamlı arkasını kolaçan ediyor.. yalnız yatırmaya çekinir oldum..

Ödül törenimize davetiyeniz hazır efenim:)

Bir annenin paylaşımları: Amin, inşallah ne mutlu bana bu işi yapıyorum deyip severek yapsınlar.. mutlulukla, huzurla..

Deniz: çok güzel demişsin, zevkle uyansın sabaha ve en iyisi olsun değil mi? kocaman bir amiinnnn! hepimiz için .

Serpil: ilahi epeyce güldürdün beni:)

Sevgiler herkese.

Unknown dedi ki...

bayıldımmmmmm...

Mehtap dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsınız.Sevgili Selim'i kırmızı halıda ödülüne doğru giderken gözümde canlandırdım okurken.herşey gönlünüzce olur inşaallah.sağlıkla,mutlulukla.

Adsız dedi ki...

canım dün gece uykum tutmayınca şu kız neler yazıyormuş bir bakayım dedim ve sana ilk yorumumu yazdım. daha doğrusu öyle sandım! ama sanırım benim teknoloji özürlülüğüm buna engel oldu:) Bilirsin internet alemi sözkonusu olunca tanıdığım insanların en asosyaliyimdir maalesef.. Ama şekerim sadede gelecek olursak yazılarını biraz okuyunca gerçekten hayretten ağzımı kapalı tutmakta zorlandım:) Meğer neler varmış sende senden içerü! Çok ama çok beğendim, mutlu oldum, duygulandım ve gurur duydum.
Hani bazen güzel bir şarkı yada şiirde geçen sözler bizde 'yahu ben de aynı duyguları hissediyorum ama işte böylesine sade, içten ve naif ifade edemiyorum' duygusu uyandıdır ya; aynen öyle hissettim, sanırım pek çok anne gibi.
Yolu açık olsun canım, öpücükler.. (Ya inşallah bu da ulaşır artık, yoksa ben beziyorum. Gene dededen kalma telefonun gözünü seveyim:))

Deli Anne dedi ki...

İsoon: :)

Mehtap: teşekkürler.. amin .. hepimiz için en iyisi, en güzeli ve en hayırlısı olur dilerim.

Sitare dedi ki...

çok şeker yaa.evet belli sinemacı gözüyle çekmiş resimleri.bizim küçüklük hayallerimizde asla ve kat' a yer almayan meslekler çocukların biricik hayalleri oluverdi.kim sokuyor çocukların kafasına bu fikirleri c anımm.zamane anneleri diyorum daha da birşey demiyorum:)

Deli Anne dedi ki...

Şeyda'm:) canım.. aileden birinin ilk mesajı bu bana gelen, bu bakımdan iki kere değerli:) hatta tanıdıklarımdan da buraya gelen ilk mesaj oldu seninki.. özürlüyüm felan diyorsun da okusun da utansın diğerleri...tekrar tekrar okudum bak şimdi.. öperim, öperim seni, güzel sözlerini:)

resimli günlük dedi ki...

Matematiğe ilgisi olması çok güzel Deli Annecim.Bir matematikçi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki-sen de bir matematikçi olduğuna göre iyi bilirsin- matematikçilerin edebi ve sanatsal algıları çok güçlü oluyor.On parmakta on marifet hesabı.Maşallah Selim Bey'e.Işık saçıyor şimdiden :)(Nasıl kelime oyunu ama :p )
özlem

Liya Azelya dedi ki...

Ay bu selim beni birgün hayretten öldürecek :))
Onunla ilgili her yazıyı gözlerim faltaşı vaziyette okuyorum :))

Yelish dedi ki...

Ben dinazorlara bayiliyorum biliyor musun :) Mutfagimda yesil bir dinazor var,ara ara seviyorum kafasini.Oglanin ilgisi yok hic,cekistire cekistire gosteriyorum oyuncakcilarda hehe Tren araba donemi bitsin dnazor donemi basliyormus,sabirsizlikla bekliyorum.Butun evim dinazor dolsun mest olurum
Beklesin Selimcim :)
ben onun duygularini cok iyi anliyorum hehhe

Deli Anne dedi ki...

Sitare: çok doğru dedin arkadaşım.. çocukluk hayallerimiz doktor, öğretmen, mühendis döngüsü içinde idi ancak. :)

Özlem'im: harika bir kelime oyunu olmuş, ee ne deolsa sen de bir matemaikçisin, değil mi arkadaşım? Caanım Oğuzum atayım mühendis değil miydi ? ya N.Bilge Ceylan hı, söyleyin a dostlar:) korkmayayaım teknik olmasından gayri:)

Liya'm: bir de yüzyüze olsan, bir de muhabette girsen daha çok seversin :) gerçi belli de olmaz, tersi de pistir zibidinin!

Deli Anne dedi ki...

Yeliz'im: ahahah gidip gelip seviyorsun ha.. bir de İlyas'ı çekiştiriyorsun o taraflara ha..koptum hayal edince o hali:)

az kaldı dayan Yelizim yaklaşmak üzeresin Dinozorlar dönemine.. öyle ki sen bile öyk! olabilirsin..

annelili dedi ki...

Allah Allah bu yazına yorum yazdığıma o kadar eminim ki; göndermedim mi acep.
Çok başarılı buldum Selimi, bir sanatçı ruhu ile bakmış kadrajdan...

Deli Anne dedi ki...

ileteyim Selim'e beğenilerini annelilim, öperim:)

OZLEM ANNE dedi ki...

TAM SELIM'LIK OYUNCAKLAR :)

http://www.google.co.uk/products?hl=en-GB&rlz=1T4TSEA_en-GBGB345GB352&q=kidizoom+video+camera&um=1&ie=UTF-8&ei=zjcJTdO0AcyChQfB9eSODw&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CDMQrQQwAA

-- tam selimlik bir urun, simdiden bu dalda ugrasmasini istiyosan, harika bir adim.. yalniz fiyatlar cok cesitli , lutfen arastirin .

http://www.vtechuk.com/Kidizoom/

== cocuk kamerasi, resimler ustunde degisiklik yapabiliyorsun –harika bir urun – yalniz fiyatlar cok cesitli --- arastirmayi iyi yapin.

http://www.amazon.com/Prehistoric-Pets-Terrordactyl-Interactive-Dinosaur/dp/B00383PNKS

--- buda iyi bir dinazor, korkutucu ama digeri daha iyi 

http://www.youtube.com/watch?v=CUtsBo_mRc8

– su fiskirtan dinazorun goruntusu --

http://www.christmastoys.org.uk/2009/10/screature-interactive-dinosaur

( sayfanin assasinda nerden alabilecegin shoplarin isimleri ve fiyatlari var.. bu oyuncak 30 pound’dan basliyorda 60 pounda kadar satan var , o yuzden dikkatli olun. Bence en iyi dinazor agzindan su pile fiskirtiyor :)

didem dedi ki...

Selim'i ne kadar guzel yonlendirmissin ki bu derece sanata ilgisi sevgisi meraki var. Bravo! Dedigin gibi zorlama ile olmuyor kesinlikle, icinde olmasi lazim. Aferim Selim'e. Akilli cocuk.
Buarada soylemeden edemeyecegim hem senin blog ismin hem seni takip eden dolu dolu dolu "anne" gorunce aklima geldi. Benim yakin arkadaslarimin dogum yaptiktan sonra bana taktiklari lakap DIDEM ANA dir:)))

Deli Anne dedi ki...

E Didem ANA'cım buluşmakta geç kalmışız o halde:)

Deli Anne dedi ki...

A, canım Özlem'in, senin bu yorum kalabalık bir anda kaçırdıklarımdan olmuş ki farkedince çoook üzüldüm... canım ya tek tek yazmışsın, kıyamam.. ne kadar iyisin.. bağışla canım ya, bir teşekkür bile dememişim..

Filiz dedi ki...

arkadaşım şimdi bu postun yorumlarını okudum, kumanda panelime döndün sayfayı yeniledim, 1 yorum denetlemeye gelmiş, allah allahh kimden acaba, aaaa deli ann :)))) bu kadın beni ordan görüyormu acaba :)) arkadaşım erkek çoçuk dinazor keser :)) sen bir tane daha yap o da kız olsun:))))

Deli Anne dedi ki...

ahaha sana diyorum ailecek peşinizdeyim diye :)

Nil dedi ki...

ya ben hayran oldum bu selime maşallah. bence işlemeye devam. Bu dinozorların orjinal ismi mi ? selim mi koydu isimleri diye abartılı bir soru sorsam. ayrıca selim bu isimleri nasıl telafuz ediyor çok merak ettim vallahi ben bile hece hece okudum.
Bu arada soyadımız aynıymış. acayip göğsüm kabardı selimle :)

Deli Anne dedi ki...

Orjinal isimleri dinozorların.. valla bizden daha iyi telaffuz ediyor ve her nasılsa çok kolay akılda tutuyor bu garip şeyleri.. bazen uyduruyr sanıyorum bakıyorum yok öyle bir dinozor gerçekten varmış..


aha soyaddaşız öyle mi:)