11 Aralık 2010 Cumartesi

Bana Böyle Gel Hayat!

Çok şey değil beklediğim senden ey Hayat! Eşsiz değil heva ve heveslerim, yormam seni bilesin. Bir küçük kaçamak kendime sadece senden istediğim. Bir günlük bile değil, bir kaç saat belki de. İzin ver kaçırayım kendimi kendime. Yüklenip bir iki çıkın sadece. Bir an ansızın, çal kapımı mikro hediyelerle. Sürpriz yap olur mu? Budur hepi topu beklediğim. Sürpriz olsun ki, bir cikletle sevinen çocuk misali iç geçireyim, hoplasın yüreciğim. Öyle allı pullu paketler de beklemem senden, pek ala olur sen öyle istersen. O zaman hepten sevinirim. Ama içleri boş çıkmasın isterim, sakın ola şaka paketleri göndermeyesin. Öyle kucak dolusu paketlere gerek yok bilesin. Yormak istemem seni, hem zaten sen dahil benim için kimseler yorulsun istemem bilirsin. 


Son bir kaç yılda çok büyük hediyeler bıraktın ya kapıma; iki minik can, iki kocaman sevinç bırakan. Dünyanın en güzel paketinde gelen hani. Böylesi bir sevinç ne duydum, ne bildim bilesin. Daha büyüğü olmaz eminim. Ondandır büyük değil şimdi beklentilerim. 

Bilirsin bir parmak bal çaldığında ağzıma, silinir tüm şikayetlenmelerim, hemen havalara girerim. Bilirim, bu avareliğimi seyretmeyi pek seversin. Bilirim ondan uzatırsın berduşluğumu. Eğlenirsin benimle bilirim. Ama bilirim ki gene de beni seversin.

Şimdi izin verdin ya, dedin serbestsin. Bir ev verdin bana, eskilerden, çok eskilerden bildiğim. Tanıdık. İçinde İlter'imle türlü anıları biriktirdiğim. Gençliğimi bıraktığım hani. Bilir misin ki, ne büyük iyilik ettin; dünyaları benim eyledin. Yanımda müziğim, bir de kahvem ve  kaçamak bir iki sigaram. Tadından yenmez haldeyim. Bana böyle gel hayat! Hep kapılarda karşılarım seni o zaman bilesin. Ah bir de aklım kalmasa bebelerde daha iyiydim. Ama bunu sana değil, kalbime söyleyim.

Teşekkürler Hayat!




İzleyemeyenler için: Mercedes Sosa - Gracias A la Vida    (Teşekkürler Hayat)


*Bizim evin üstündeki daire eski evimizdi. Eşyaları ile kiraya verdiğimiz. Çatı katı. Minicik. Deniz manzaralı, evin içi kadar koca teraslı. Şimdi boş. İşte tam da ordayım. Üşenmedim bir de temizledim. Çocuklar aşağıda babalarıyla. Bir adım ötemde. Emin ellerde. Tadından yenmez haldeyim. Şükürler olsun sana Rabbim. Verdiğin büyük, küçük her şey için.

49 yorum:

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

sadece okuyorum ve çok büyük huzur doluyor yüreğim... sağol

resimli günlük dedi ki...

Gülümseyerek bitirdim yazını.Mutluluğun taşmış satırlardan sanki.Sevindim senin adına.Ama özenmedim de dersem yalan olur.
özlem

New York'tan dedi ki...

Ohh Me time yapiyorsun yani, yap yap tadini cikar :)

Defne Soysal dedi ki...

Balzac "Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm, ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar" demiş.Elimizdekilerin değerini bilmeden başka şeylere sahip olmak istiyoruz ne yazık ki. Bir de hayatın bize verdikleri yanında, biz hayata ne veriyoruz, bu açıdan da bakmak lazım.Çünkü bizim hayata verdiklerimiz oranında bize geri dönüş olacaktır. Böyle guzel paylaşımlarınızın devam etmesi dileğiyle

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Ben de cok huzur buldum yazdıklarınızdan, bır kere daha cok sukur dedım Allah'a... Ne guzel yureklı ınsansınız sız, hayatın sıze verdıgı her varlıgın degerını bılıp tesekkur edıyorsunuz, sız harıkasınız!

balböcükleri dedi ki...

bir ebessümle bitirdim hayat banada güzel bir süpriz yapsa ne olur he neoluuuuur

Unknown dedi ki...

Gracias a la vida" Vahap'in en sevdigi ispanyol parcasidir. Deli anne'm sen bizim muzik arsivimizdeki listeyi gorsen kesin hepsinin kopyasini isterdin :) Free time olayi cok guzel. Hele kahve, su anda bende istiyorum. Vhap'ta bana kustu yukariya gitti kendimi terkedilmis gibi hissediyorum :( Bide yetmezmis gibi ruyamda vahapi baskasiyla evlendigini gordum sinirlerimi bozdu gicik insan.

neselihaller dedi ki...

ahhh.bu harika bir yazı olmuş...eline sağlık deli dolu anne...

sophie'nin dünyası dedi ki...

birçok insanın istediği ama hayatın bazılarımıza göstermediği ufak cömertlikler.halbuki herkesin ihtiyacı var, hele de siz annelerin :)

Gulcin dedi ki...

Harika senin adina cok sevindim deli anne. Banyo da tamamdi yalniz kalmak icin de bununla karsilastirilamaz eminim :) iste simdi elinde cayim hicbir sey yapmadan pencereden disarilari izlemek nasil guzeldir nasil dingin :)

Deli Anne dedi ki...

İki dirhem bir çekirdek: Valla ne ala huzur doluyorsa :)

Özlem'im: bu sahneye bir de halden anlayan bir arkadaş eşlik etse idi asılo zaman tadından yenmezdi.

Şeyma'm: Me time ki ne me time idi valla:) ama şu anda tam krizin eşiğindeyim o ayrı:)

Defne soysal:Biz hayata iyi bakarak iyi şeylerin dönüşümüne vesile olabiliriz, bence:)

Deli Anne dedi ki...

Kirazım Çekirdeğim: böyle şeyler duyduğumda çok mahçup oluyorum, böyleymiş gibi görünmekten yani.. değilim ama olsam keşke diyebilirim:)

Serpil:Sana da kızkardeşini göndermişti ya geçen gün, içmiştiniz karşılıklı kahveleri.. daha ne yapsın:)

Taze Annem:Sizin arşivi çok merak ettim, neler var acep? Bak daha çok gelmek istedim oraya şimdi..

Benim bildiğim Vahap gönlünü almaya gelir şimdi.. Çok sever sei çünkü.. ya da sen git yanına... kötü bir şey değil böyle şeyleryapmak... sevgiliyle gurur yapmak manasız aslında (kendime de söylüuorum) Rüyana da aldırma, ne oyunlar oyunuyorlar ne oyunlar.. öperim

Deli Anne dedi ki...

Neşeli Haller: :)

Sophie'nin dünyası: ne güzel ifade etmişsiniz.. minik jestler dii mi..

sevgiler.

Deli Anne dedi ki...

Gülçin'im: banyo çok uyduruk kalıyor bu halin yanında.. yani benim için şu hal tamamen lüks idi.. :)

sevilay dedi ki...

ne güzel insanın arada böyle kaçamaklara çok ihtiyacı oluyor.Hele gözümüz arkada kalmıyorsa...

ONLARUYURKEN dedi ki...

:)
dua ile kalın

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Hoşgeldiniz arka bahçeme, iade-i ziyaret yaptım ki, pek de memnun oldum. Hem anne hem deli saklı adınızda belki de ondan kanım kaynayıverdi, deliliğine zır zır deli, anneliğine kıpır kıpır bir anneyim ben de, güzel paylaşımlara,sevgiler, sinem

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

5 dakika kendi kendine nefes almak !

OZLEM ANNE dedi ki...

eger inaniyorsan sevildigine hayat seni hic bir zaman yalniz birakmiyor, en azindan ben sevildigime inandigim icin hep bole hissetmisimdir.:) sanslilardanim :) Hem o ben burdayim zamanlamasini da iyi yapiyor, tam deliye vuracak anda yakaliyor sizi, yada caresizliginizde ...o zamanlar aslinda daha bir can alici oluyor, daha bir bagliyor sizi kendisine...
Son paragrafta cok sevindim her ikiniz adina... gecen kezbanin geldigini gorunce yine endiselenmeye baslamistim, bu cok iyi olmus, arada kacamaklar sart, bebelerde sizden kacamak yapmislardir bu sayede:) bu arada, su tadindan yenmeyen kadinin yeni postunu merakla bekliyorum:))

"Gracias a la vida" neye tesekkur ediyor , hayata mi yoksa :)

nilo dedi ki...

harika! kıskanmadım diyemem!

Deli Anne dedi ki...

Sevilay: evet en önemlisi göz arkada kalmayınca.. yoksa o kaçamak olsa olsa eziyet oluyor değil mi?

Onlaruyurken: sizler de efenim.

Kaymaklı Kadayıf: Hoş geldiniz siz de evime.. ne iyi ettiniz..evet gördüm siz de delilikte hiç fena değilsiniz..ehehe

Zeynep: çok şeye bedel :)

Deli Anne dedi ki...

Özlem Annem:Çok güzel noktalara temas var gene, içimde eksik kalan yerlere oturan cinsten tam da.. Kezban agribim napsın, bu deliyle uğaşmak kolay mı? O da yalama oldu bir gidip bir gelmekten:) her an deliye de bırakabilir dizginleri, kendi de ele alabilir .. ben de bilmiyorum bir sonrakinde ne olur:)

Hayata teşekkür idi gracias a la vida.. öperim bol bol.

Nilo: bitti gitti:) şimdi evimizdeyim.. sana da en kısa zamanda huzurlu bir yalnızlık dilerim.. ve tüm annelere:)

sevgiler.

yasemin dedi ki...

deli anne şaşırdım, 2 gün önce gracias a la vida'nin turkçesini ve sarki linkini hazirlayip yakinda bloga koyarim diye taslak olarak saklamistim. bugun burda gorunce şaştım kaldım vallahi :) sevgiler.

İkiz Annesi dedi ki...

Hayat her zaman kapına güzel hediyeler bırakır umarım.Yeni gelen yıl sana ve tüm sevdiklerine hoş süprizlerle uğrar umarım her daim.
Bu arada dünkü yazımda senden izin almadan seni MİM ledim umarım kusura bakmazsın.
Sevgiye kal Deli Anne:)

BALLI LOKMAM dedi ki...

2 gündür kızım hasta oda bende perişan olduk imrendim şimdi sana, nasıl ihtiyacım var bir bilsen böyle bir sakinliğe:))

Fatma dedi ki...

Saat 01:09, evde herkes uykuda. Yazını okudum, pencereden baktım şimdi kar durmuş, ev çok sessiz, birazdan ben de yatağıma gideceğim istemeden, istemeden diyorum çünkü şimdi yatmazsam sabah zombi gibi kalkıp erkenden işlenmem lazım, annelere geç kalkmak yok, yatakta keyif çatmak ne mümkün.

Feride dedi ki...

ay valla ben bile huzur duydum yahu! huzurunuz, şükrünüz, şükretme ihtiyacı duydugunuz nimetleriniz artarak çoğalsın deliannem.. insan daha ne ister ki diye bitireceğiniz cümleleriniz, yazılarınız olsun..

feride

birdamlacıkyagmur dedi ki...

Sahip olduklarıma ve bana sahip olanlara şükrettim. Sayende bunu daha sık yapmam gerektiğini hatırladım.

AycA dedi ki...

hay deli kadın.. desem kızamazsın bilirim.. ağlamak istediğimde gelicem bundan sonra buraya galiba ben.. o güzel yüreğine hayat her zaman keşke deiğin hediyeleri bıraksın.. sana da teşekürler hayat kadar bu güzel yazılarını paylaştığın için ..

Deli Anne dedi ki...

Yasemin: Ben de şaşırdım zira ben de ah keşke türkçesi de alt yazı geçseydi diye düşünmüştüm.. vakit bulabilsem öyle bir şey yapmak istiyordum. Çünkü daha önce okumuştum sözleri pek güzeldi. Sen taslağını hazırla ben senden alırım, hazıra konarım artık:)

Sana çok kaynıyordu kanım, bak sebepleri varmış:)

İkiz Anesi: o güzel dilekler hepimiz için gerçekleşir dilerim.. çok teşekkür ederim. Mim konusu çok güzel ama sırada olanlar ve bir türlü yazamadıklarım var.. öteleyeceğim galiba.. sana da yazdım..

Ballı lokmam: Biz de hastalığın şiddetinden yeni çıktık, çocuklar hala salya sümük:) Size de şifalar diliyorum, umarım sakin, dingin ve huzurlu bir an yakalarsınız/yakalarız :)

Deli Anne dedi ki...

Fadiş'cim: Aygh, bu saatler de pek güzel oluyor amma ve lakin uyumazsak yarın da zehir zıkkım olup burnumuzdan geliyor.. ben de gidip yatayım..

sevgiler herkese..

Deli Anne dedi ki...

SalihaBetül'ün annesi: ne güzel dilekler etmişsiniz, dua gibi.. amin, amin cümlemize diyelim:)

Birdamlacıkyağmur: Ne iyi olmuş o zaman bunları yazmam :)

AycA: Ayçam kızmam, kızar mıyım hiç? ağlamak istediğinde gelme bak arada sevinçli şeyler de çıkıyor benden:) sana da teşekkürler güzel sözlern içn..

sevgiler.

öznur-ata dedi ki...

ben deee..öyle kaçıversem 5-10 dakikalığına :))

annelili dedi ki...

"Kelimeler sudaki gölgem; okşamam onları öpemem" der Cemil Meriç. Senin sudaki gölgen okşanıp öpülebilecek kadar gerçek duruyor...

Cafe Pepela dedi ki...

Her satırda derin bir samimiyet ve duruluk gizli.O sebepten ki ruhu okşuyor,zihni temizliyor şöyle bir ferahlatıyor.Yüreğine sağlık canım:) Akıcı ifadelerini sevdim..

' bir cikletle sevinen çocuk misali iç geçireyim, hoplasın yüreciğim..'

Hep böyle cıvıl cıvıl olsun için..
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Deli Anne dedi ki...

Öznur: olur inşaallah diyeyim:)

Annelili: sen de çok öpülesi bir arkadaş oldun benim için canım:)

Cafe Pepela: hoşgeldin.. amin diyeyim güzel dileklerin için.. ve cümlemizin cıvıl cıvıl olsun içi her daim.. sevgiler.. selamlar benden de..

Mona dedi ki...

Mercedes Sosa ve bu keyifli postunuz... Bana da çok keyif verdi. Teşekkürler deli anne...

nihalasli dedi ki...

Arada nefes almak..Hayat sana hep guzel gelsin deli annecim ;)

hayat simdi guzel.. dedi ki...

ne kadar icten bir yazi olmus,her satirda icimdeki ses 'ben de ben de'tezahurlerinde bulundu..
evin hayirli olsun canim,ailece mutluluk ve saglikla yasayin ins.

karmaşıksarmaşık dedi ki...

Ee benim deli annem böyle bir siginagin altinda yasiyodun da ,niye bugüne kadar banyolarda köse kapmaca oynuyordun...yakisir benim arkadasima..."BIr delinin hatiralari "ne zaman yazilmaya baslaniyor bakiyim...yuh...basladin mi bile...Hayat sana hayalini bile etmedigin hediyeler getirsin umarim...Bir sonraki postta Selimin Oscar törenini okudum..Anasinin da pek bir eksigi yok Selimden..Yok Oscar alamazsin bu saatten sonra ama,kimbilir hayalini bile etmediklerin ,gelir bulur seni...biz de ilk kitap imzalatanlardan oluruz belki...sen bu iki cocukla kitap yaz ,("Nasil Delirdim" mesela...) D&R larda kapidan ilk girince karsimiza ciksin kitaplarin, biz de hava atalim etrafimiza ...ben deli hanimi blog yazilarindan beri biliyorum diye...Hanim oldun bu arada ,kacinilmaz...mesafemi de koyarim :)

Deniz dedi ki...

İste ki versin :)

Deli Anne dedi ki...

Mona: :)

Nihalim Aslım: cümlemze öyle gelsin efenim, sırf bana değil:)

Her bebek bir melek: evim eski evimdi aslında sadece bu aralar kiracı boşalttı da kaçabildim oraya.. güzel dilekleriniz için de amin ve cümlemize dyorum..

Deli Anne dedi ki...

Karmaşığım sarmaşığım, elma yarım, bilge yanım: yukarda da dedim.. ev bizim eski evdi.. kiracı çıktı ondan boş, yoksa olsa öyle bir gibi ama bağımsız bir yer ben kendimi banyolara kaçırır mıyım hiç?

Ayıca bu saatten sonra Oscar alamam ha, aşkolsun:) Ah Canikom, bende litaplaştıracak, kurgu hayal gücü felan yok :( ama bi gün o kudret ve ilham verilirse adını Nasıl Delirdim koyacam ve sana ithaf edecem, beni büyyüttü, geliştirdi diye:) öperim..

mesafeni de yerim ayrıca ehehe

Deniz: valla öyle:)

mehtap dedi ki...

Siz beni birkaç defa ziyarete gelmiştiniz.Ben ancak fırsat bulabildim.Ama okunulası bir blogmuş.Yazınızı tebessümle okudum.Fırsat buldukça diğer postlarınızı da okuyacağım.şu an başladım bile.sevgilerimle.

Deli Anne dedi ki...

Mehtap: hoşgeldiniz siz de o halde:) Sevgiler size de..

"PRETTYCOOL" dedi ki...

İzin ver kaçırayım kendimi kendime.

beni anlatan kelime budur,nasıl bir ihtiyaç ki bu,ruhumu boşukta sallandıramıyorum...

Deli Anne dedi ki...

Çok büyük, çok basit ve çok insansı bir ihtiyaç işte istediğimiz. sevgiler.

Nil dedi ki...

Teşekkürler deli anne. gözlerim dolarak okudum desem heralde anlarsın içinde bulunduğum ruh halini.
hele sondaki açıklama yok mu, şükür yok mu, kanaatkarlık yok mu ... herşey gönlünce olsun

Deli Anne dedi ki...

Cümmlemizin arkadaşım:)