2 Aralık 2010 Perşembe

BilimSelim - Minik Bir Şiir

Kendi halinde uğraşırken ortaya nice cevherler çıkarır ya çocuklar, işte o anlardan birine denk geldim geçen gün. Akıp giden günlerin telaşesi içinde, çer çöp işlere peşkeş çekerken kendimi, kimbilir  daha ne cevherler kaçırdığıma yanarak, derin vicdan azapları eşliğinde dinledim. 

 "Sanki  ellerimle
  Minik toz pembe
  Bir şey yaptım.
  Yumuşacık..."


 -bak anne-, -bak anne-, -bak anne- diye defalarca tekrarlaması üzerine dönüp baktığımda  -bak, miniş bir şiir gibi oldu sanki- dedi lirik Selim. Lirik adına yaraşır biçimde, bir meşgale bulmuştu gene.

Utanarak eklemeliyim ki, bu sırada neyle meşguldu ve neye binaen bu şiir çıkmıştı ortaya, bilmiyorum. O denli kaptırmışım kendimi yavan ve bir o kadar sıkıcı işlere. Şimdi düşündükçe, hamur yaparken şiiri tasarlamış olduğu kanaati uyanıyor bende ancak.

31 yorum:

Adsız dedi ki...

ah canım bizim bu temizlik işi cok yorucu hep kaybediyoruz sevgilerle

Nil dedi ki...

Bence bu lirik Selim annesine çekmiş. Kalemi kuvvetli. Ben çook beğendim. Aferin ona. Eminim daha çok cevherler vardır Selim'de...

Sitare dedi ki...

çok fena koyuyor insana şöyle bir gün telaşesinden sıyrılıp günün artıklarını düşünürken.ne demişti,ne denmek istemişti,yine dinlemedim bak çocuğumu ,öööfff ne biçiyim bi anneyim ben. bu söylemleri hepimiz yapmaktayız,yapıyoruz ve maalesef yapacağız:(

Unknown dedi ki...

deliannecim sen degerli, oglun senden degerli.bilimselim super bi cocuk.siiride super.onu cok seviyorum.

oytunla hayat dedi ki...

Lirik selim harika bir şiir yaratmış :)
Öp annesi benim için olurmu?

Buse dedi ki...

Selime'e olan hayranlığım an be an artmakta deli annecim. Öpüldün.

Deli Anne dedi ki...

Selinkam: iş güç derken çocuklar perpeişan oluyor,bilmiyorum needeyim.. temizlikçi bulmak istesen de ne zor iş.. iyi biri olması lazım, değilse durduk yerde dert alıyorsun başına.. biri vardı aklımda dün sordurttum gelemiyormuş, canım sıkıldı.. ev perişan, needeyim şimdi.. nasıl ilgileneyim daima?

Küçük mucizem :) teşekkür ederim.. annesi selim'in yaşında selim gibi değildi valla.. çekingen, sessiz bir tipti.

S,tare: evet, evet, evet. aynen dediğin gibi oluyor.. bu aralar tam da hisiyatım bu yönde.. üzgünüm böyle olduğuu için ama başka türlüsünü de yapamıyorum.. bilmiyorum n'olcak?

Defne: selim değerli de anneyi bilmem valla.. bu aralar değerli sayılacak işler yapmıyor maalesef.

Oytunla hayat: öperim öpmez miyim? seve seve hem de. ama bu ara nezle biraz, öpeyim gene de emin misin:)

sevgiler.

Gulcin dedi ki...

Selim :)
Boyle degisik bir his geldi bana nedense Selimle ilgili guzel seyleri okuyunca bir seviniyorum, gurulaniyorum. Asansor hikayesinde falan uzuluyorum ama Canim nereden bilsin oyle olacagini diye icimden Selimi savunuyorum :)
degisik :)

Nihal M. dedi ki...

Lirik selim şiirine bayıldım :)))

Sibelbek dedi ki...

ben aşık olurum ama Selim'e yaşına başına bakmadan, söyliim :)

isoon dedi ki...

çok özel bi çocuk, şiiri de öyle...
bende evde her hayır değişimde vicdan azabı duyuyorum, bazen dikkat ediyorum arka arkaya 'yapma' demişim, çok sevmek yetmiyor, çok ilgilenmek, çok dinlemek lazım, banada daha çokkk enerji lazım...

öznur-ata dedi ki...

afferin selim'e ne güzel yazmış :)

Deli Anne dedi ki...

Gülçin'im: şimdi, ee, sanırım senin henüz bekarlık zamanalrın olduğu içun sen Selim'in tarafından bakıyorsun.. netekim sen de ailenin çocuğusun henüz ve fekat anne olunca bakış açın değişebilir kanaatimce:)

Nihal'im: daha neler var bu Selim'de de annede iş yok be ya:(

Sibel'im: ahahahaha bak fırsat bulursam bir videosunu düzenleyip koyucam, orda aşkın kabarabilir hepten.. ayrıca benim de Tibet'ime bir yakınlığım vardır biline:)

İsoon: ayyyy bugün bu konudan çok dertliyim essında.. canım da sıkkın..

Öznur'cum:)

New York'tan dedi ki...

Bende buzdolabi temizledim biraz once ara verdim simdi nete bakiyorum :) esimede soyleniyorum bir yandan ,bu isler hic bitmiyor habire yapiyorum diye :)

İki oğlan Annesi dedi ki...

ahh Lirik Selim yaktın beni...!
ahh Kezban sen de ayrıca yaktın !

Sevgimle...

Ozgeee dedi ki...

Anne olunca Sucluluk 01 ve Vicdan azabi 3.5 surumleri otomatik olarak yukleniyor di mi biz kadinlarin sabit hard disklerine:)
Bizimki daha konusmuyor. Ona ragmen uh, uh, uh diye 5 kere sesleniyor da duymuyorum. Sonra ya gelip gozumun icine bakip, ya etegimi cekip "Şşşt!" yapiyor bir sekilde. Artik o an her ne yapiyorduysam???

ulay dedi ki...

hiç üzülme delianne bence, vicdanın da sızlamasın, nasıl olsa dinlemişsin minik Selim'i, o da paylaştığı için mutlu olmuştur bence. ben okulda yazdığım şiiri evde anneme okumuştum da benim yazdığıma inanmamıştı ve hatta yalan söylüyorum diye de bi posta dayak yemiştim :) aah ah dayakla büyüdük vallahi ama annem benim en kıymetlimdir yine de :) çook tatlıymış bu arada Selim'in şiiri. lirik Selim, bayıldım :)

ahsen58 dedi ki...

şiir süper bayıldım

Deli Anne dedi ki...

Şeyma'cım: bazen çok sıkıcı, boğucu, yorucu geliyor aynı tekrarlar ve üstelik ne ilk ne de son oluyorlar. Hani yaptım bitti diyebileceğimiz bir şey değil, en fazla 2 gün sonra sil baştan.. nasıl can sıkıcı olmasın ki işler....?

Eymen'in annesi: Kezban da yanıyor habire...

Özgeee: off evet evet.. perperişan olduk bu sebeple.. dün karmaşıksarmaşık çocuklar kaybolmasın diye avm lerde felan gizlice saklanma ve çocuğu korkutarak ıslah etme konuşmalarındda ortaya çıkan - bu işi en iyi babalar yapar- önerisi üzerine.. ya rab bize de babaların taş kalbinden ver demişti.. işte burda da onu diyesim var.. yaşayıp gidiyorlar biz habire aldım-verdim yaparak yiyip bitirdik kendimizi yahu.. ben yaptım oldu diyeceğimiz bir durum var mıdır, ya da böyle diyen bir anne?

Deli Anne dedi ki...

fragola: dinlesem de tatmin olmuyorum ki, bazen (gerçi o da devamlı konuşmak istiyor) tersliyorum yeter artık sus felan diye, bazen aldırmıyorum bu kezdinlediğimde bu anlar aklıma geliyor.. dilerim unutur da güzel anılar saklı kalır belleğinde tüm çocukların...

Ahsen58: :)

karmaşıksarmaşık dedi ki...

Kara gözlü Lirik Selim,
Iyi huylu yavrum benim
Annesinin birtanesi
Ahalinin sevgilisi


Karmasik der, halim nice
Biraz deliden hallice
Annesine pespese
Mutluluklar veren Selim

(geyik bir siir yazmak istedim ,ama enerjim yetmedi ,ciddi siir yazmayi sevmem normalde )

Feride dedi ki...

çok tatlı! sanki minik toz pembe, yumuşacık:) nasıl da sevgi dolu güzel sözler.. çok kıpır kıpır etti içimi.. Ayrıca lütfen üzülmeyin, bazen böyle olması gerekir, yakalanan anların değeri bilinsin diye.
sevgiler
feride

Deli Anne dedi ki...

Oy elma yarım, bilge yanım bu ne güzel bir şiirdir böyle.. sen gel bize de (inşaallah)Selim'le aşıklar gibi atışır durursunuz:)

Feride(ne güzel bir, ne nahi bir isminşz var): ne güzel ferah şeyler duymak ve biraz hafiflemek .. teşekkür ederim.

sevgiler.

Adsız dedi ki...

duygusal bir oğlun var annesi :)

Deli Anne dedi ki...

Evet, hem iyi hem kötü bu da.. çok merhameli ama canı kolay yanıyor ve kolay üzülüyor.

NEKO dedi ki...

Çok sevimli bir şiir. Bayıldım ben.

İşe gidip çocuğundan gündüz boyunca uzakta olanlardan şanslısınız. Kendinizi üzmeyin her an %100 onlarla olamıyoruz maalesef :)

nihalasli dedi ki...

Lirik Selim saklasin bu siirlerini ;)ve annesi de yonlendirsin Selimi hatta Selim yazdikca Nihal in babasi gibi Selim in de ailesi desin ki: "Siirlerini dergilere yollamak ister misin?" ;)
Sevgiler

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Lirik Selim'in çok büyük ihtimal bal tadındaki yanaklarından öpüyor ve bugüne ait tüm tebrikleri koyuyorum kendisine :) Nilhan teyzeside bayılır dörtlükler yazmaya. hayal gücünü geliştirmek için elinizden geleni yapın. Kendini ifade etmenin en güzel yollarından biridir. Okul ve iş yaşamındada epeyce işine yarayacaktır emin olun. Birde üzülmeyin cevher varsa sizin keşfinize çokta gerek yok o zaten sizin gözünüze sokacaktır. Öpüyorum sizi.
İzmirden sevgiler...

Deli Anne dedi ki...

Neko: işe gitmeyince de fiilen yanlarındayız ama bazen çok uzağız.. o kendi halinde, ben kendi işlerimle.. bence bu durum daha da acıklı.. annelik de tatmin diye bir şey yok besbelli.

Nihalim Aslım: yollamış mı peki babasının teklif ettiği gibi? ne güzel değerli bir baban varmış..


Çalışan anne olmak: Dilerim gözüme gözüme sokar da dikkatimizden kaçmaz dediğiniz gibi.. Bizden de İstanbul'dan da bol selamalr..

sevgiler.

nihalasli dedi ki...

Nihal yazmis bir suru siir , hikaye ama zamanla begenmeyip yirtmis kimseye soylemeden:)Ama Gazi Universitesindeki Edebiyat bolumune bir sekilde yollamislar o zaman cok begenmisler onlarda ama o kadar hihii:)Babasi bol kitap almis bol yazi yazmasini desteklemis ama yine de nihal de is bitiyor degil mi!
Sonra eskiden de dedigim gibi nihal TV ve Internet ile arkadasligini ilerletmis ve bu yonunu koreltmis biraz:(
Sinifta degerlendirirdim siirlerimi,sakladigim bazilarini cocukken yazdiklarimdan ama geneli yok elimde su an:(
yirtip atmasin selim yeter:) cunku ona guzel gelmese bile o kadar guzel oluyor ki sonra anliyor insan.
Uzun yazdim cok !Sevgiler..

Deli Anne dedi ki...

Zamanla ne kadar değer kazanıyor değil mi oysa bir zamanlar paçavra gördüğümüz o caanım şiirler, yazılar... ben de yazdıklarımı atmıştım hep.. hele ilkokulda tuttuğum defterim vardı.. şimdi düşündükçe içim acıyor.. sevgiler.