24 Kasım 2010 Çarşamba

MimLenmiş Hayat - Anket Keyfi

Ayh, hayat çok zor! Yanlış bakmadıysam 7 farklı kişiden 4 farklı şekilde Mim-lendim. (Şımaran Deli Anne-Hem deli hem Şımarık, çifte çekilmezlik). -Mim- kelimesi başlı başına ne de güzeldir, şiir gibidir. İnce sesli harflere ve M harfine düşkünlüğüme hitap ediyor tam da. Üstelik de tek hece- tek ses dudaktan dökülen. Bir çocuğum daha olursa (Ah Deli Kezban! Bunu düşünebilmen bile ne denli deli olduğunun kanıtı ya!) isim seçerken zorlanmayacağım, direkt -Mim- koyacağım adını.

İlki Karizmatik Tibet'imin Çok Sevilesi, Takip Edilesi Annesi Sibel'im ve İkincisi de henüz anne değil ama ideal annelik olgunluğunda, tatlı Nihal'im Aslı'mdan gelen, Üçüncüsü de ne yazık ki sonradan farkettiğim, analizlerini pek sevdiğim, Mevzu Derin'den gelen ve bana lisede anket defteri dolduruyormuşum havası uyandıran soru cevap mimi. Keyifli mi keyifli.
  • En Sevdiğiniz Kelime: Mana olarak; Huzur, söyleniş olarak; Hüzün.
  • Nefret Ettiğiniz Kelime: Nefret kelimesi başlı başına iticidir benim için. Bir de Bela kelimesinden hoşlanmam.
  • Ne sizi heyecanlandırır? Değişiklik. Radikal değişikliklerdir heyecan veren bana. Hiç ötesini berisini düşünmeden bırakırım kendimi değişikliğin kollarına. 
  • Heyecanınızı ne öldürür? Olumsuz insanlar, olumsuz düşünceler. Ne yazık ki çok çabuk etkilenirim ama pes ediyorum demek değildir bu.
  • En sevdiğiniz ses: Selim'in telefondaki sesi. Bambaşka, alabildiğine lirik, hem mutlu eden, hem hüzünlendiren ve yanına varmak için uçmayı dilediğim bir sestir. Çok nadiren duyduğum için belki de. Malum doğduğundan beri yapışık ikiz gibiyiz. Bir de sadece ses duyunca, tüm dikkatim konuşmalarına dönüktür ve bu yüzden ne denli güzel konuştuğunu farkettiğim nadir anlardandır.  Bir de Kerim'in bebeksi mızıldanmaları, -de,de-de, ba-ba, ma-ma-ları vs. Bu özel seslerin dışında; yağmurun yere düştüğü andaki sesi, dalga sesini, rüzgarda hışırdayan yaprakların sesini, Barış Manço'nun ve Cem Karaca'nın sesini, Ve tabi Ney sesini. Bir de özellikle yurt dışındayken Ezan sesini çok özlemiştim.
  • Nefret ettiğiniz ses:   Nefret değil de yüksek derecede hoşlanmadığım ses; özellikle çocuklardan sonra matkap sesi. Selim doğduktan sonra eve bir çivi bile çakamaz olduk. Ortada böylesi yüksek bir ses mevcutsa o halim selim çocuk gidiyor maazallah çıldırmanın en üst katmanlarında dolaşan bir çocuk geliyor, bir türlü sakinleştiremediğimiz.
  • Hangi mesleği yapmak istemezsiniz? Mesleğimin aksine teknik olan hiçbir mesleği yapmak istemem.  Yapabileceğim tek teknik meslek en fazla mimarlık olabilir. Çizim vs. var diye.
  • Hangi doğal yeteneğe sahip olmak istersiniz? Bütünüyle iyi bir yönetmen olmayı isterdim. Aman, ne bilim bir Fellini, bir Tornatore, bir Bertolucci yahut Wong Kar Wai olsam fena mı olurdu? Hadi olmadı bir oyuncu olsaydım. Şöyle bir Juliette Binoche, Julie Delphy, hadi o da olmadı Gwyneth Paltrow olsaydım olmaz mıydı?
  • Kendiniz olmasaydınız kim olmak isterdiniz? Bütün hoşnutsuzluğuma rağmen gene ben olmak isterdim yahu! Gene ben olsaydım ama aynı zamanda Türkan Şoray da olsaydım mesela 
  • Nerede Yaşamak İsterdiniz? Dünyanın her yerinde. Bir yerde 6 aydan fazla kalmadan. Aslında ben Paris Hilton olmalıymışım. Her otelde geze geze yaşamak, tam bana göre. Yerleşik olmadan. Eşyanın ve her türlü alışkanlığın esaretinden kurtulmuş, alabildiğine özgür.
  • En önemli kusurunuz? Etrafımdaki binlerce kıymetsize, beş para etmeze gösterdiğim sabrı en sevdiklerime, ev ahalisine göstermemek. Ve çok çabuk öfkelenmek. Ah bu öfke, vezir olabilecekken rezil ediyor beni daima.
  • Size en fazla zevk veren kötü huyunuz? Piskopat mıyım, neden zevk alayım ki kötü huyumdan?
  • Kahramanınız kim? He-man! A, İlter bir de. (Okuyor blogumu yahu, kızıyor bir de -beni niye hep kötülüyorsun?- diye, iyi şeyler de söylemek gerek!)
  • En çok kullandığınız kötü kelime: Öyle çok ki. Çocuk var diye asgariye indirilmiş sözümona ama can çıkar huy çıkmaz. Çüş, hoşt, ayt, oha, be - ler uçuşuyor havalarda. Bir de Selim -be!- deyince bozulup kızıyorum.. Alabildiğine çifte standart.
  • Şu an ki ruh haliniz? Her an delirmeye müsait, içinde patlama potansiyeli ziyadesiyle mevcut, tiksinç bir sakinlik halindeyim.
  • Hayat felsefenizi hangi slogan özetler: Hayata geçiremediğim ama kendime her daim hatırlattığım, özümsemeyi çok arzuladığım 3 şey var;

Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Dostum, sen düşünceden ibaretsin. Gül düşünür, gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun.
Yaradılanı hoş gördük, Yaradan'dan ötürü!

  • Mutluluk rüyanız nedir? Her iki cihanda da iyilik ve güzellik.
  • Sizce Mutsuzluğun tanımı nedir? Dostoyevski "Mutsuz olmadığımızı farkettiğimizde mutluyuz aslında." derdi bir kitabında. Doğruluğu karşısında şaşmıştım bu cümlenin. Aslında çoğunlukla mutluyuz. Sadece farkındalığımız çok düşük. Bence aslolan "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat" misalidir. Hastalık mutsuzluğun en büyük tanımıdır vesselam.
  • Nasıl ölmek isterdiniz? Kimseye yük olmadan, kula muhtaç kalmadan, ama yalnızken de değil, elim ayağım tutuyorken ve sıralı mı sırasız mı tam bilemediğim, birinde kalana acı birinde gidene acı verir zira, evlatlarım açısından sıralı diyelim, sürünmeden, huşu içinde, imanla ölümdür sanırım istediğim. 
  • Öldüğünüz zaman cennete giderseniz Allah'ın size ne söylemesini istersiniz? Tey-tey! Beni karşısına almışsa bir şeycik istemem. Nitekim beni cemali ile ödüllendirmiş demektir bu.
Gelgelelim sıradakilere; Resimli Günlük'ten canım arkadaşım Özlem'im, 5 çocuk annesi, tatlı mı tatlı Onlar Uyurken, henüz tanıştığım ama pek bi' sevdiklerim Özlem Anne ve Taze Anne, Boncuk mu boncuk LeonCan'ın Efsun'u, Kaderdaşlarım ve ilk gözağrılarım Pınar'ım ve Selinka'm, Canhıraş annem ve müthiş tespitçim Annelilim, Işıltlı Beyza'mın zarif Annesi, KarmaşıkSarmaşığım, elma yarım diyeceğim ama sanmam ki cevaplasın Şems'im benim, Yazılarına bayıldığım Gülçin'im, Our Twins Of N.Y diyeceğim ama ikizlerden fırsat bulur mu endişeliyim, ismi bile cezbettiren Kırmızı WosWos'um, Baldan tatlı Balküpü'nün annesi, ben sıramı savdım, dileyen fırlattığım mimi yakalayabilir. Sevgiyle.

33 yorum:

Sitare dedi ki...

deliyim ama psikopat değilim diyorsun yani:)) güldürdün beni:))
güzel düşünmek ,olumlu olmak ,yapabilme edebilmek ne kadar zor ,şu hıslarımız değil mi bizi yakan:(

Sibelbek dedi ki...

sen ne keyifle okunası bir kadınsın yahu! :)

firdevs dedi ki...

deli anne , ben burayi cok sevdim . arsivini inceledim :) en cok da ictenligini samimiyetini sevdim .

bundan kelli pesindeyim haberin olsun ;)

neval dedi ki...

peh peh peh .hey gidi deli anne döktürmüşsün gene .içten gelen cevaplar o yüzden yazıların gibi dokunuyor bir yerlere derinden

Creative Mind dedi ki...

I saw the Most beautiful name of my Great Prophet MUHAMMAD (saww)..so i stopped here at your site & comment...otherwise i am not familiar to your language...if you are a Muslim,so its good to see you...stay blessed...Allah Hafiz

Deli Anne dedi ki...

Sitare: Yoo, değilim:) biraz nevrotik, bazen manik, ara sıra depresif yalnızca:)

Sibel'im: Bilmukabele efenim:)Ben de hem sizi, hem sevgili Tibet'inizi hem de yazdıklarınızı pek sevmekteyim.

Firdevs: O, daha ne isteyim :) hoşgeldin.

Neval: Senin için de bir mimim saklı ama onun için eve gitmem gerek, hala otel odalarındayım nitekim. öperim

sevgiler.

oytunla hayat dedi ki...

sloganlara bayıldım desem :))

Filiz dedi ki...

Ayyyyyyy, Delicimm sen ne yaptın beni ve görümcemi mimlemişsin, anacım biz yeniyiz bilmiyoruz mimlenince ne olucak:)) bak elim ayağım dolandı çok heyecanlandım şimdi hadi hemen söyle ilk zatialiniz mimledi bizi netcez şimdi :)

Deli Anne dedi ki...

OyTun'la hayat: beim için de çok kıymetliler, çook!

Beyza'nın annesi: Ahaha, endişe etmeyin benim de 3.mimim bu hepi topu:) Önce sakinleşiyoruz, nefes al-huh! :) Sizi ailecek mimledim, aslında Beyza'nın bir kuzenini daha tespit ettim, onu da mimleyiverseydim keşke.. Bir an dedim avcı gibi peşlerindeyim, korkmasınlar ahah.. isim de hayra alamet değil.. DELİ! Sorulaı alıp cevaplicaksiniz, heyecana hacet yok.. öperim

yaruze... dedi ki...

Bayılıyorum sana yaaa Deli Anne...
delisin melisin ama süpersin...Sahici annesin bence..Öfkenle,sevginle,anlayışınla,vicdan azaplarınla,gelgitlerinle...gerçek anne...
Bide en çok hangi tarafını seviyorum biliyor musun???
Maneviyatına hala sıkı sıkıya bağlı kalabilmiş olmana...
Kendimi görüyorum sende desem...
Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

aaa ben de mimlemiştim seni ama zaten yazmışsın yukarda o mimi..bi daha ki sefer artık:)

Filiz dedi ki...

ben ne diyim sana valla harikasın evet birimizi daha bulmuşsun :) sibel, eşimin ve tabiki görümcemin annesinin, amcasının kızı :)) biraz uzun oldu ama biz iyi görüşürüz, çok hoşsun valla :) sibel ablanın blogunda da görünce şaşırmıştım aldı beni bir gülmek, eşim bile biliyor seni düşün artık sen gerisini, bizimde ayrı bir yerin var artık seviyoruz seni deli anne xxx

Deli Anne dedi ki...

Yaruze: İnşaallah sahici anneyimdir, ama biraz daha sakin olsam, ah keşke! biraz daha ilgili.. seviyorum tamam ama başka şeyler de gerekli çocuklara.. Sevgiler sana da.. çocuklarına da.

ASLI: geç de olsa ekledim ama affola!

Beyza'nın annesi: ahahha valla ben de sizde pozitif enerjiyi ve ışıltılı gözleri seviyorum.

ONLARUYURKEN dedi ki...

seni biraz daha tanımak çok güzeldi..buarada son cümleye kadar büyük keyifle okuyupta mimlendiğimi görünce baya bi irkildim.cevaplamaya çalışacağım,
dua ile kalın

Işıl dedi ki...

dokturmussun cevapları

Deli Anne dedi ki...

OnlarUyurken: Senin meşguliyetinle uygun düşmeyebilir uzun uzun cevaplar,dilersen yaz elbette. Siz de duayla kalın.

Işıl:)

Sevgiler.

pinar dedi ki...

Canim ya guzel guzel okuyupta sonuna geldigimde yuzumde olusan manyak sebelek yayilmis gulumsemeye sebeb oldugun icin tesekkurler:)yanitlamaya calisicagim anam nede uzun mimmis yahu:)kim cikariyo bunlari:P

ayşegül dedi ki...

amanın ne zor bi mimmiş bu iyiki beni bulmamış :))
ama okuması,özellikl senden okumasıda bi okadar keyifliymiş.

iki kız & iki erkek dedi ki...

Her an delirmeye müsait, içinde patlama potansiyeli ziyadesiyle mevcut, tiksinç bir sakinlik halindeyim. Yani bukadar olur. Kitap okumaya gerek yokki delianneyi oku yeter.

karmaşıksarmaşık dedi ki...

örrtmenim örrtmenim ben bitirdim...
senden ne güzel ortaokul matematik hocasi olur be delilom...taktigin ögrencinin var ya ,vay haline....
öperim..

Deli Anne dedi ki...

İki kız&iki erkek: :)

Karmaşığım, bilge yarım (her an değişiyor adın) gece gece, otel odasındayım, çocuklar dibimde, küçüğü desen -çıt-desen uyanıyor, güldürdün beni -kıskıs-gülmeye zorlarken kendimi abuk sabuk sesler eşliğinde..hala gülüyorum okudukça... ahahha.. taktığın öğrenci nerden gelldi aklına be yav.. ahahahah.. ayh, gözümden yaşlar akıyor, patlayana kadar gülmek istiyorum ama tutmaya çalışıyorm

Deli Anne dedi ki...

İki kız&iki erkek: aynısından iki kez olmuştur yanlışlıkla diye sildim. Yaanlış anlaşılmasın. Aslında silmeyecektim aynı da değillerdi ama bir ara gayri ihtyari oldu.

nihalasli dedi ki...

Canim oncelikle tesekkur ederim mim'i cevapladigin icin.
Guzel sozlerin icin ayri bir tesekkur ediyorum;)
Bir soru sorucam:) Sen bir yerde yaziyor musun , yazilarin yayinlaniyor mu? :) Ciddi bir yazma kabiliyetin var farkinda misin bilmiyorum ama, bence bunu degerlendirmelisin.opuyorum

Deli Anne dedi ki...

Nihal'im.. teşekkür ederim, beni heyecanlandırdı bu söylediklerin. Keşke diyeyim.. Sevgiler.

berrin dedi ki...

cevapları çok sevdim:)

mmm dedi ki...

Komiksin vesselam

Deli Anne dedi ki...

eyvallah :)

Deli Anne dedi ki...

eyvallah :)

Unknown dedi ki...

ayyyy deli annee :) kusura bakma cehaletime ver :) ben daha yeni anladim mimlenmenin ne oldugunu :)) hehe!! Hemen yapacagiiimm...
aYY cook duygulandim beaa...

Deli Anne dedi ki...

ahah yok canım, hem taze annesin, hem öğrenci hem de taze kanadalı.. dilersen yap sadece ve vaktin kalırsa ve Cihan'dan fırsat kalırsa ve uykusuz da kalma:)

Unknown dedi ki...

Sen boyle diyince kendimi bisey sandim :)) YAPTIMMM bileemm.
Birde size en cok evk veren kotu huy bolumune bayildim :))
Cevaplarin super olmuss...

e. t. dedi ki...

cevaplarını çok beğendim desem hatta beni çok tatmin etti desem çok mu alakasız olur ;)

BUBUKUM dedi ki...

Bence her anne biraz da olsa delidir,deli olmadan anneliğin tadı çıkmaz diye düşünüyorum,çocukların var oluşuyla birlikte onlarla tekrar var olmak,şekillenmek mükemmel bir duygu.Bir anda bunca gelişmeye uyum sağlamak için deli olmayıp da ne yapacağız değil mi:))))))))))))))