27 Eylül 2013 Cuma

Güneşli Sabahlar


Bugün hava kapkaranlık. Ama dün enfes bir sabah vardı. Saat 04:30 civarıydı, sanki biri beni dürttü. Birden gözlerimi açtım ve açar açmaz apaçık gökyüzünde bir sürü yıldız ve pasparlak yarımayla karşılaştım. Yıldızlar öyle parlak, öyle belirgin ve öyle artistik dizilmişti ki, bu güzelliği bırakıp da geri uyuyamadım. Odamın içi ayın tatlı ve zarif ışığıyla dolmuştu, aydınlıktı neredeyse ortalık. Kalktım ve bir süre pencereden baktım. Fotoğraflamayı çok istedim ama pek olmadı. İlki çocukların ikisi de babalarının yokluğunu fırsat bilerek yanımda yatıyordu, fazla bir hareketlenme onları da uyandırırdı, ki bu hiç de arzu ettiğim birşey değildi zira bir kalkınca bir daha uyumaz oluyorlar. Hele Kerim çok fena bu konuda, hemen peşime takılıyor gece yarısı bile olsa. İkincisi de gece çekimi yapacak bir kabiliyetim yok. Gene de parmak uçlarımda da olsa gezinerek ve çocuklara rağmen pencereyi de açarak telefondan birkaç çekim yaptım ve o güzel havayı aceleyle kokladım. Uyumadım bir daha, uyur muyum zaten bulmuşken bu güzel gökyüzünü ve apaçık sabahı buralarda…


Sabah tüm görkemiyle seremonisi gerçekleştirirken, üstelik gündoğumunu da yeniden penceremden görebiliyorken ben de ev içinde oradan oraya savruluyordum. Heyecanlı, şevkli, neşeli ve yaşama sevinçli bir sabahtı. Işık, heyecanım zaten benim.  İyi de yapmışım zira saat 09.30 civarı gökyüzü gıpgri bulutlarla kapandı ve güneş bir daha ancak ikindi de azıcık görünür oldu. Sözün kısası o güzel sabah bana kar kaldı:)
morning has broken deli anne  (5)
morning has broken deli anne  (3)
morning has broken deli anne  (1)Güneş doğmakta iken gökyüzünü yaran uçakların oluşturduğu buz şeritleri ile bulutların oluşturduğu desen çok cezbediyor beni.
morning has broken deli anne  (6)İlk güneş alan yer, tepedeki Altın Pencereli Ev.
morning has broken (7) iskoçyada güneşli sabahlar delianneOdamı dolduran taptatlı, sımsıcacık taze güneş ışığı, bu eşsiz renk ve Selim’imin helikopterinin duvara düşen gölgesi, hayatımın resmi gibi…
morning has broken deli anne  (4)Aynama yansıyan görüntü, o bile mutluluk sebebi.
morning has broken (6) iskoçyada güneşli sabahlar delianne
Komşu evin penceresine vuran taze ama doygun güneş ışığı, bizim pencereden ineri giriyor ve koridoradan bizim eve ulaşıyor, aşağıdaki gibi:
morning has broken (5) iskoçyada güneşli sabahlar delianne
morning has broken (4) iskoçyada güneşli sabahlar delianneDayanamıyorum, bahçeye çıkıyorum; henüz parlamaya devam eden yarım ay, sabahın coşkun kuşları ve gene jetlerin bıraktığı buz kristalinden şeritler var.
morning has broken deli anne  (2)
morning has broken (8) iskoçyada güneşli sabahlar delianneÇitlere vuran ve birazdan çiçeklere değecek olan tatlı ışıkla, İyi hafta sonları ve mutlu, musmutlu Cumalar!

Hiç yorum yok: