17 Temmuz 2013 Çarşamba

Ailemizin Genetik Şifresi



Size bizim ailenin genetik şifresini vereceğim. Birazdan aşağıda yazacağım şeye bakıp ailemizin tüm gen haritasını çıkartabilirsiniz. Şifre elbette ki Hayat ve Ötesine dair Matriks’i çözdüğünü iddia ettiğim Selim’den geldi.
.
Her günkü gibi bir gündü. Selim bize bir bulmaca sordu ve olanlar oldu. İşte o andan sonra  7 yıllık, çocuklu tüm aile hayatımız faş oldu. İ. ile dehşetle birbirimize baktık. Vay canına, işte bizim hikayemiz bakışıydı bu. Hem biraz acıklı, hem biraz gülünç!
İşte başlıyor:

Sazan baba ile sazan anne: Gölge!
Selim: Bilemediniz! Çocuk! Çocuk olacaktı cevap. Hem arkanızda dememiştim, yanınızda demiştim.
Doğru ya! Çocuk haklıydı bizim çocuğumuzun vereceği en iyi cevap buydu! Çocuk! Yıllardır aralıksız biçimde yanımızda tın tın ettiler, gece demeden gündüz demeden, çarşıya giderken, uçağa binerken, yemek yerken, arkadaşlarlayken, helaya girerken, otururken, kalkarken, hasılı her türlü harekette gölgeden beter tın tın ettiler…
Selim’in teyzelerinde kaldığı 3-4 gün dışında evden ayrı geçirdiği tek gün olmadı, doğru ya, Çocuk olmalıydı cevap!
.
delianne do not copy (2)
.
Gelelim ikinci bilmeceye:
Selim: Birlikte gezer, hep beraber dolaşır, ayrılmaz birbirinden? Nedir bu?
Sazan baba ile sazan anne: (Üstelik bu kez uyanığız sözde) Aile!
Selim: Bilemediniz, bizim Aile.
Doğru ya! Bizim Aile! Aileler bazen ayrı da dolaşırlar, mesela çocuklarını anneanne, babaanne, yardımcı, teyze hala vesaireye bırakırlar. Ama Bizim Aile birliktedir daima. Aynen dediği gibi Selim’in ayrılmaz birbirinden Bizim Aile.
.
Delianne do not copy
.
Şükürler olsun. Ayrılığımız olmadı. Allah ciddi ve zorunlu ayrılıktan korusun. Ama ne yalan söyleyeyim; çocuklarımı güvenilir birine bırakıp, düşünmeden ötesini berisini, ay ayıp mı, vay arıza çıkar mı, aman olur mu demeden biraz nefes alacağım, keyfi, sağlıklı ve tatlı bir ayrılığı çok özlüyor ve en önemlisi çok ihtiyaç hissediyorum. Çocuklarımı çok seviyorum, ailemi seviyorum ama hayırlı ve sağlıklı bir yalnızlığı da arıyorum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ağzını burnunu yerim Selim!
Can ayıla bayıla yediği şeker için teşekkürlerimi iletmemi söyledi sana.