25 Eylül 2012 Salı

Lütfen Dikkat! Çok Önemli: Sarp’a Dair



Önceki gün bir posta aldım. Sinem hanımdan geliyordu. Bir anneden ve bir bebekten bahsediyordu Sinem Hanım. Amansız bir hastalıkla boğuşan bir bebek ve o bebeğin birkaç gün daha yaşamasına vesile olmak için çırpınan; cengaver, yiğit annesinden. Ben henüz duydum ama belki birçoğunuz duymuştur adını; Sarp Bebek’ten bahsediyorum. Annesinin deyimiyle Pamuk Prens’ten. Bembeyaz teni, masmavi gözleri ve yüzündeki çok derin ve çok masum ifade ile prensten çok öte bence. Can Sarp Bebek, canım Sarp Bebek!
.
.
Sarp Bebek, Canavan denen bir hastalıkla boğuşuyor. Bu hastalık maalesef çok nadir görülen ve ölümcül bir hastalık. Bu hastalar 3 ile 10 yıl arasında yaşayabiliyorlarmış sadece. Ve bu süre zarfında birçok yetilerini kaybediyorlarmış. Yürüme, görme, işitme vesaire. Ve bu hastalar tek bir -anne- sözcüğünü dahi dile getiremiyorlar. Çoğu insan için çok sıradan olan, basit bir yutkunma eylemini dahi yapamıyorlar. Ve ancak -Stander- denen özel koltuklarda oturabiliyorlar. Sürekli desteğe, kontrole, ilaca, yardıma, sevgiye, ilgiye ve elbette duaya muhtaçlar.
Sarp’a Dair daha detaylı bilgi için öncelikle şu haberi izleyebilirsiniz.
.
.
Sarp, annesinin birgün daha fazla yaşasın diye gözünün içine baktığı bir bebek. Sarp, annesi gibi savaşçı. Ve Sarp Bebek belki bir mucize olur da kazanır bu savaşı, kim bilir!
Ama öncelikle yapılması gerekenler var. Bu bebeğin birçok ihtiyacı var, her eyleminde kendisine gereken aletler var. Bakımı için hemşirelere, sürekli kontrollere gereksinim var. Ve en çok da bu işin duyurulmasına, dernek yahut vakıf kurulmasına, ve bilhassa devletin ayırdığı ödenek tutarını arttırmasına ve özel ilgi isteyen böylesi çocuklar ve hastalar için daha çok ilgiye ihtiyaç var. Ailenin ve Sinem Hanım’ın istediği; duyurulması bu işin. Yapabildiğiniz her yere, her kanala; sosyal medya, vakıflar, dernekler, devletin kurumları, bakanlar, gazeteler, televizyon kanalları ve televizyoncular kısaca ulaşabildiğiniz her kanala duyurmanız bu haberi. Bunun için ;
Sarp için kurulan site: Sarp’a Dair
Facebookta: Yaşamak Sarp’ın da Hakkı grubuna katılımı arttırabilirsiniz.
Twitter’da: #sarpadair hashtagini sıklıkla kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: