18 Mart 2012 Pazar

Çocuklu Hayat için İyi Fikirler – 2


Çocuklu Hayat için İyi Fikirler – 2

by Deli Anne on 18/03/2012

Serinin ikinci bölümü ile devam ediyorum iyi, yaratıcı ve geri dönüşümlü fikirlere:



Mandal Uçak Maketi: İlk proje, şekilden anlaşılacağı gibi basit bir uçak. 1 adet tahta Mandal, dondurma çubukları ve tutkal gereken. Üretmeyi, kendi ürettiği ile hazır alınana göre daha fazla vakit geçirmeyi seven bir çocuğunuz varsa (ki ben hazır oyuncak düşkünü Selim’in bile, kendi elleriyle ürettikleri ile çok daha keyifli ve uzun süre vakit geçirdiğini gördüm hazır alınanlara göre) bu harika maketi yapabilirsiniz.
.

Araştırmalı Buz Projesi: Havaların ısınmasıyla birlikte ilk fırsatta denemek istediğim bir proje. Suyla hasbihali, araştırmayı, kaynaşmayı seven ve bilhassa erkek çocukların içlerindeki o bitmek bilmez vurma, kırma ve parçalama güdülerini bir nebze tatmin edeceğini sandığım bir proje. Büyük bir kaba, oyuncaklar, yahut ilgilendikleri malzemeler, gıda boyası ile çeşitlendirmeler ile bir karışım hazırlayıp 1 gün dondurucuda bekletiyoruz. Ve ardından çekiç, kazı aleti ne varsa, çocuğumuzun eline tutuşturup haydi parçala diyoruz:) Bizimkiler için çok büyük bir ödül olabilir bu buz projesi.
.
Balonlu Buz Projesi: Bir başka yaratıcı buz projesi. Bu kez minik su balonlarına önce bir damla gıda boyası damlatıyoruz. Ardından su ile doldurup, bir poşette dondurucuda bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün balonlarını yırtıyoruz ve renk renk buz kalıpları elde ediyoruz. Bu projenin çok güzel bir versiyonunu Firarperest yapmıştı blogunda. Büyük balonların içine misalen dinozorları koyuyor ve suyla doldurup donduruyordu. Dinozor kazısı misali eline çekici tutturduğunuz çocuğu Can ise ise başlıyordu vurmaya ve coşmaya. Bence bir bakın, ben delisi oldum bu projelerin.
.
Yırtık Çocuk Pantolonu Yamama: Harika bir Yama şekli. Hem çok basit, hem çocuklar için eskisinden çok daha havalı ve eğlenceli (Selim çok sever mesela giysilerine yapılan değişiklikleri) hem de pantolonu atıl olmaktan kurtardığı için harika bir yöntem bence.
.
Jack Sparrow Saç Modeli: İlk fırsatta denemek istiyorum bunu da. Linke tıklarsanız tüm detayları görebilirsiniz.

.
Jenga Dönüşümlü Hafıza Kartları: Jenga oyunundaki blokların bir yüzeyini, ister renkli kağıt, isterse (ki bana cazip gelen) renkli ve desenli kumaş kullanarak kaplıyoruz. Her desenden 2 adet blok oluşturuyoruz. Ki eşleştirme yapabilelim. Sonra dilersek Jenga oynamaya devam ediyoruz, dilersek de düz yüzeyleri çevirerek eşleştirme oyunu oynuyoruz. Böylece son derece ergonomik bir oyun elde ediyoruz. Hem de estetik.
.
Elle Gölge Kuklası Yapmak: Böylesi şeyleri yapabilmek bence önemli zira çocuğun gözünde daha kıymetli ediyor ebeveyni:) Çünkü gördüğüm kadarıyla çocuklar üzerinde sahiden iyi bir etki bırakıyor böylesi şeyler yapmak. Hani nerdeyse sihirli birşey yapmış gibi hayranlıkla ve efsunlanmış gibi izliyorlar. Dolayısıyla yapanda bir karizma oluşturuyor. E, bu da iyi birşey değil mi:) Ben bir iki tanesini biliyordum, kendimi geliştirmek niyetindeyim.
.
Çok Kolay Süper Kahraman Pelerini: Eskiyen baba tişörtlerini değerlendirmenin en keyifli yolu. Selim günlerdir geçirip boynuna oynuyor bununla. Çok basit ama  çocuklar için kesinlikle çok makbul ve çok kıymetli.

.
Süper Balon Deneyi: Deneylere ve şaşırtmacalara hevesli bir çocuğunuz varsa deneyin. Linkte videosu da var deneyin.

.
Araba içi kolay Organizer: Çocuklar için Yaratıcı Fikirler 1′de çok kapsamlı bir organizer vardı. Ancak kolay ulaşılabilir değildi. Şimdi onun çok daha basitini ama çok daha kolay bulunabilinirini buldum. İkea’da satılan kumanda cepliğini fotoğraftaki şekilde kulanabiliriz. Çok da ucuzdu hatırladığım kadarıyla.

Hiç yorum yok: