3 Mart 2012 Cumartesi

Lollipop, Pop, Top & Marsmallow* ve Nutella’lı Yaratıcı Fikirler

Gittim, gördüm, didikledim, istifledim ve parça parça biriktirdim. Ve hem amme hizmeti olsun, gerektikçe kullanmak üzere yanıbaşımda ve derli toplu bulunsunlar diye buraya ekledim. Hem de gözümüz gönlümüz şenlensin istedim.
Çocuklara misalen meyveyi keyifli ve kolayca yedirmek için, yahut sebepsiz süpriz yapmak ve özel hissetmeleri için( ben daha çok bu sebeple yapıyorum bu türden şeyleri)  yahut da doğum günü partileri vesaire için oldukça yaratıcı ve estetik fikirlere buyrun.
.
Çikolatalı, nane şekerli Marshmallow Popları: Çubuklara geçirdiğimiz Marshmallowlar’ı yarısına dek erittiğimiz çikolata kabına batırıyor, ardından kırdığımız şekerlemelere (burada naneli kullanılmış) bulayıp kaplara geçiriyoruz : linkte tüm detaylar enfes fotoğraflarla anlatılmış zaten.
.
Karamelli elma şekeri:  Bunu daha önce CafeNohut’ta da görmüştüm. Karamele buladığımız ve ağaç dalına geçirdiğimiz elmalar; olay basit ancak fikir ve görüntü harika.
.
Karamelli Armut: Yukarıdaki Karamelli Elma Şekeri’nin bir başka versiyonu: Karamele ve esmer şekere (yahut fındık kırıntısına) buladığımız armutlar.
.

Oreo’lu Poplar: Oreo bulunuyor mu Türkiye’de emin değilim, Negro kullanılabilir belki. Ya da kremalı, çikolatalı ne varsa. Bisküvileri erimiş beyaz çikolataya tastamam bulayıp, ardından pasta süsleri ile süslüyoruz.
Ve bu türlere birkaç farklı örnek daha:
.

 .



Kivili çikolatalı Lolipop: Meyveyi keyifle yedirmek için harika bir fikir. Hem de eğlenceli. Gene aynı sistem. Çubuklara geçirdiğimiz dilimlenmiş kiviyi eritilmiş çikolataya batırıp oda sıcaklığında soğutuyoruz.
.
Kaynak Pinterest
Bergamot Çaylı ve Ballı Lolipop: Bunun türlü versiyonları da denenebilir. Şöyle ki;
.
.
Mojito Lolipop: Mojito ile Moskova’da tanışmış, ağızda bıraktığı ferahlık, görüntüsündeki estetik ve tadındaki serinlik ile sevdalısı olmuştum. Şimdi de bu lolipopu gördüm ve derhal ekledim. Ben bu şekeri şöyle yapmayı düşündüm: Taze nane, Lime denen yeşil limon suyu, şeker yahut bal ve sade soda. Linkte tropikal çeşitleri de var.
 .
Nutellalı Muz Popları: Muzlar nutellaya batırılıyor, ardından kırılmış fındıklara yahut hindistan cevizine bulanıyor.

Muzlu Çikolatalı Toplar: Muzların üzerine yerfıstığı ezmesi sürülüyor (fındık ezmesi daha cazip geliyor bana) ardından da eritilmiş çikolata kabına batırılıyor. Bunu da dondurma çubuklarına geçirmek mümkün.


Nutellalı Marshmallow’lu Milföyler: Resimler çok açıklayıcı zaten. Denemeye değer.
*Marshmallow’un Türkçesini bulamadım, bilen varsa beri gelsin:)

Hiç yorum yok: