10 Şubat 2012 Cuma

Bugün Bunu Öğrendim: Gamze Anne


Bugün Bunu Öğrendim: Gamze İçin

by Deli Anne on 10/02/2012
Dün gece içimde Gamze Anne‘nin hüznü ile epeyce ağırlaşmışken şu güzel cümlelerine rastladım Hz. Mevlana’nın. Hep diyorum ya, tesadüf diye birşey yok benim nazarımda.
Üzülme! Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, ne mutlu sana! Elinde olmayanları söyleme bana. Elinde olanlardan bahset can! Geceler hep kimsesiz mi geçecek? Gidenler dönmeyecek mi? Yitirdiğin; bir bakarsın yağmurlu bir gecede veya bir bahar sabahında karşına çıkmış. Bil ki güzellikler de var bu hayatta. Gel Git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin? Hüzün olgunlaştırır…
Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme! Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.”
Ve “Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır!” düsturunu unuttuğum bir anda şu cümleyle pekiştirildi ümidim gene.
“Düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin kaderine yansır. Güzel düşün, güzel yaşa!”
Güzel düşüneceğiz, ümitli düşüneceğiz. Gamze Anne için de, herşey için de. Zira silahımız duamız var. Dayanağımız var. Ve güzel insanlar var.
Gamze Anne içim müthiş bir seferberlik var. Hayranlıkla izliyorum. Facebook’ta Seninleyiz Gamze grubu var. Bir gecede 1500′ü aşan üye sayısıyla. (Şu an 3000′e yaklaşıyor) Nurturia’da Gamze’ye iyi dileklerin sunulduğu (ki ben çok olumlu buldum bu yaklaşımı), Gamze’yi yakinen bilenlerin ve yanında olanların hakkında bildiklerini paylaştığı gruplar var. Dünden beri okunan sayısız dua var; Yasin, Hatim, Salat-ı Tefriciye… Cuma Ezanına yetiştirilmek üzere 70.000 kez okunan -Ya Şafi- ismi var. Kocaman yürekli anneler var. Canhıraş çırpınan Gülcan, Aylin Anne var. (Başkaları da vardır elbet benim bildiğim özellikle bu iki isim) Bana ulaşan ve birşeyler yapmak isteyen insanlar var. Ki biri uzman!
Gamze Anne şu an 9 Eylül Üniversitesi’nde odaya yatırılmış durumda. İlkin kemoterapiye başlanacakmış. Bu süre zarfında kana ihtiyacı var. (A RH+)* Ardından öncelikle aile bireylerinden alınacak ilik örnekleri var. Çünkü onların uyma ihtimali daha yüksek. O şekilde uygun ilik bulunmazsa (ki inşallah bulunur) devreye girecek insanlar var. Zira Aylin Anne’ye şimdiden ulaşmış ve donör olmak isteyen kişiler var. Bu duruma gelinmez inşallah ama gerek kalırsa daha aktif çalışmak var bizler için. Gamze’yi her yerde duyurmak var.
Bu vesileyle Gamze Anne üzerinden onun durumunda olan, zor durumda olan, yardıma ihtiyacı olan herkese dua edelim. Bu olayı öğrendiysek bunun mutlaka bir sebebi var benim görüşüme göre. Dua edip, birşeyler yapıp sevap kazanmak ya da aldırmayıp bu fırsatı kaçırmak. Allah Gamze’ye ve cümle hastalara vücudunda zerresi kalmayacak şekilde hastalıktan kurtulması nasip etsin hayırlısıyla. Bizi de işe yarar kılsın bu esnada.
****Çok Önemli! Gamze’nin Kemoterapi sürecinde Trombosit ihtiyacı olacakmış. Bunun için A RH+ kan grubundakilerin aşağıda belirtilen yere, Gamze Akbaş’a verilmek üzere kan bağışında bulunması gerekmektedir.
GAMZE AKBAŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi. Oda numarası 4865 Hematoloji Servisi, Onkoloji 1. katta.
Naçizane bir uyarı: Gamze’ye iyi niyetle yapılmak istenenler var. Benim kanaatim bu tip şeyler yapılırken bir uzmandan bildi alınması yönünde. Mesela Aylin Annem’in önerisi: not yazmak isterseniz; kısa ve olumlu cümleler kurmalı ve iyi olacağına inandığımız belirtilmeli.
Bunlar da ilginizi çekebilir:

Hiç yorum yok: