25 Ağustos 2011 Perşembe

Gülümser Deli Anne


Gülümser Deli Anne

by Deli Anne on 25/08/2011
Birkaç zaman önce, kendime ait bir Gravatar olsun istedim. Bir tür genel profil resmi diyelim. Hem benim adıma tescilli olsun, hem de kimseler alıp da kendine kopyalamasın ve de bu yolla karışıklığa mahal vermesin/vermeyelim istedim. Ve Deli Anne’nin Facebook sayfasında çizer arkadaşlara seslendim; bir el atıp da şu işi halledecek bulunur mu acep, dedim. Doğrusu ümitli değildim. Amma velakin, Beyhan hem duymuş hem de süratle çizime koyulmuş. Ben bu haykırışta bulunmadan daha, Selim’in Wassily Kandinsky resminden çok etkilendiğini ve Selim’i çoktandır çizmek istediğini anlattı bana Beyhan. Ve daha o konuşma sırasında, çok sevdiğim şu; BilimSelim çizimini yolladı. Hızına ayrıca hayran kaldım. Konu öylece kapandı, yahut ben öyle sandım.
Gene bir kaç zaman önce Haftanın Blogu yahut Ayın Blogu gibi birşey yapmak istediğimi yazdığımda, Eflatunkedi blogunun çizer sahibesi Nisa, birilerinin de beni tanıtması gerektiğini söyleyerek eteklerimin uçuşmasına sebep oldu. Hatta bir süredir böylesi bir tanıtım yapma niyeti olduğundan ve ilk olarak da beni tanıtmak istediğinden dem vurdu. Konu öylece kapandı yahut ben öyle sandım.
Bir kaç gün önce bu iki durum nerdeyse benzer günlerde yeniden canlandı. Nisa Ayın Blogu‘nda bana yer verdi ve benim için çok manidar bir çizim yaptı. Üstelik Deli Anne’nin kendisinde ‘Mutluluk, hüzün, huzur ve Mevlana’ çağrışımı yaptığından bahsetti ki sahiden de beni mest etti. Hele ki çiziminde bana bir de Semazen eşlik etmiş ki çok sevdim, çok beğendim. Ama ne yazık ki çizimindeki gibi gülümser değildim, bu da beni ayrıca hüzünlendirdi. Dilerim sahiden öyle olurum, sahiden öyle hissederim. Buradan tekrar teşekkür ederim.
Yanısıra Beyhan‘dan harikulade bir çizim geldi. Çok sevdim, çok beğendim ama kendime saklayacağım şimdilik. O çizim hatrına ve zaten şu sıra beni sık yoklayan değişiklik arzusuna binaen tümden değiştirebilirim Naşit’i (deli-anne.com).
Hasılı kelam seviyorum seni Blog alemi. Ne ince ruhlu insanlarla tanıştırdın beni. Tanıştırmaya devam ediyorsun üstelik.

Hiç yorum yok: