18 Ocak 2011 Salı

La Vita E Bella!* Oh La La!

Bugün Selim'in ateşi tamamen düştü. İki gündür ağır derecede hasta olan Selim kendine geldi. İki gündür süregiden uykusuzluğum 5 saat sınırına ulaştı ve ben de kendime geldim. İki gündür -Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi- sözünü tescilledim. Ve -Ah!- dedim, -keşke o karmaşa ve kaosa şükretseydim! Velhasıl gözümü açtığımda, alev gibi yanan teniyle, kıvranarak değil de, ılık teniyle , misler gibi uyuyan Selim'le güne başlamak pek bir sevindirdi. 

Yanısıra boyuna kapı zilimiz çaldı. İlkinde İgdaş'tan bir görevli geldi. Yanlışlıkla bize kesilen 1.500 TL tutarındaki fatura ve gaz kesme ihbarnamesini düzeltmek için. Şükürler olsun ki sorun giderildi. İkincisi bir kargo firması idi. Sevindim, zira önemli birşey vardı beklediğim. Ancak gelen Maliye'den bir ihbarname idi. 2009'da taa Diyarbakır'da bana kesilmiş bir cezanın ihbarnamesi. Neyse ki önemli bir tutar değildi. Lakin neyle ilgiliydi, ne zaman oraya gitmiştim de vergi cezam kesilmişti hiç bilemedim. Sorularınız için bizi arayın, dedikleri telefon da hep meşgul olunca öğrenme işini yarına erteledim. Üçüncüsü oyun ablamız geldi. Selim pek keyiflendi. Odalarına çekildiler. Ve dördüncüsü günümü gün etti.

Gene bir kargo firması idi. Ve şükürler olsun ki bu kez şaşırtmadılar beni. Birkaç gün önce tanıştığım, tanışmaktan kasıt da: bir iki kez yazıştığım, ama hemen anlaştığım ve anlaşıldığım Esra'dan gelen kitap: The Idle Parent. Beni öyle sevindirdi ve öyle keyiflendirdi ki. Çocuk eğitimi, annelik, ebeveynlik türünden her türlü kitaba ve uzmana cihada girişmiş biri olarak şaşırtıcı idi elbette bu gelişme. Lakin kitabın manifestosundan Esra'nın verdiği tek örnek -Happy mess is better than miserable tidiness**- beni canevimden vurmaya yetti. Hayatımda hiç yapmadığım şeyi yaptım bu sebeple, bir yabancı(!) dan gelecek hediyeyi kabul ettim. 

Lakin daha sonra öğrendim ki, sevgili arkadaşlarım; Anne ve Bebişi, Yasemin ve Özgür Anne meğerse bu kitabı başucu kitabı edinmiş. Anne ve Bebişi'ne ve Yasemin'e, teessüflerimi ilettim (!); niçin gözünüzün önünde heder olan bir anneye bu kitabı tavsiye etmediniz de, içini ferah tut, demediniz diye.

Ardından Anne ve Bebişi ta İngiltere'den bana bu kitabı göndermek istediğini söyledi. İkinci kez çok sevindim. Ne güzel bir bağ oluşmuştu biz anneler arasında demek ki. Birbirimizi hiç görmedik, bilmedik lakin 40 yıllık arkadaşlıktan öte bir empati ve sevecenlik oluşmuştu aramızda. Biri, ilk yazıştığımızda daha kitabı göndermek istiyor, ben o yakınlığı hissedip, gönder diyebiliyorum, o da bir gün bekletmeden gönderiyor, bir diğeri ta İngiltere'den bir başka anne için kitabı almak ve göndermekle uğraşmak suretiyle samimi bir teklifte bulunuyor.  

Kitaba çok sevindim elbette, ama en çok dünyada hala iyilik ve güzellik bulunduğuna olan inancım perçinlendiği için sevindim. Karşılıksız vermeler olduğu için sevindim. Hiç tanımadığı birine iyilik yapmak isteyen insanlar olduğu için sevindim. Ve en önemlisi onlarla biraraya getirilmiş olmayı sevdim. Çok sevdim hem de.  Yıllardır tanıştıklarımızla aramızda kalan sahte bağdan, zoraki konuşmalardan ümitsizliğe kapılmışken, hiç tanımadıklarımızla kurduğumuz samimi bağdan ve şevkli konuşmalardan ötürü yeniden dirilmeyi sevdim.

Şimdi bir kez daha şahit oldum ki; 

"Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür ve güzel düşünen hayatından lezzet alır."
"Sen düşünceden ibaretsin kardeşim! Gül düşünür, gülistan olursun, diken düşünür, dikenlik olursun!"

Nitekim, bir kaç gün önce Jason Mraz'dan -Life is Wonderful- parçasını ayın şarkısı seçtim.  Hayatın güzelliği bana gösterildi adeta. Şükürler olsun. Bu sebeple, yine, yeni, yeniden dinlemek için;



Teşekkürler Esra. -Çok, hem de pek çok makbule geçti-
Teşekkürler Anne ve Bebişi. -Almış kadar oldum-

(Bu klişeleri çok yürekten sarf ettim bilesiniz)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Hayat Güzeldir!

82 yorum:

Sibelbek dedi ki...

şu blog dünyasında neredeyse her gün bu dünyayı keşfettiğim için şükrediyorum. o kadar güzel arkadaşlarım oldu ki her geçen gün bende güzelleşiyorum

defne naz dedi ki...

Çok geçmiş olsun Deli Annem. Gerçekten güzel hiç tanımdığın bir inasanın yakından tanıdığın,insnaların bile yapmadığı şeyleri yapması kısaca değer vermesi.

Deli Anne dedi ki...

Valla Sibel'im ben de ah yalan dğnya, vah sanal dünya alıp vermelerine saplanıyorum bazen. ama bakıyorum ki eski arkadaşlarla(hepsi değil elbette) kopmuş gitmişiz.. ittire kaktıra devam ettirmeye çalışıyoruz. Hele annelik girince işin içine bir anne anlayabiliyor ancak halden. bir de burda her türlü iç dökmesine şahit olduğumuzdan daha anlayabiliyoruz birbirimizi. Yüzyüze grüşürken çocuklar varken hele etrafta iki kelam etmek ne mümkün. Belki de ondan kopukluğumuz bilmiyorum. Ama bildiğim abidik gubidik haller dışında iyi geldiği buranın bana.. Seni tanıdım mesela:)

Deli Anne dedi ki...

Defne nazım teşekkür ederim:) güzel bir tat kaldı bak damağımda bu sebepten, sırıtıyorum yerli yersiz:)

Ebru dedi ki...

Selim'in iyileşmesine çok sevindim. uğramaz oldun seni kıracak bişey mi yaptım demekten alamıyorum kendimi. Önemsiyorum seni. Uzun yazılara kızdım diye hepten sildin mi beni:( Vallahi çok üzülürüm.

Ebru dedi ki...

Ha unutmadan 8aslında unuttum iyi mi) hehe neyse ben seni cidden güçlü kuvvetli tanıdım ilk yazında bazen evet çok dağılıyoruz ama biliyordum gülümseyerek geleceğini. Hoşgeldin iyileşmiş oğluşla gülümseyen halinle.

Deli Anne dedi ki...

Ebrum niye kızayım canım sana.. Başımı kaldıramadım, buralara uğradıysam da Kerim'i devamlı ayakta sallayıp uyutma seanslarında uğradım ancak. Orda da önüme çıkan bloglara gittim ancak.. Arkadaşlarımı ziyarete gidemedim ondandır. Bak geliyorum şimdi:)

Ebru dedi ki...

Yok kuzum vakit buldukça gel sen sadece bloglarda uzun yazılar üzerine denk gelince uzun yazanları kaybettim sandım:))

Nehire dedi ki...

Geçmiş olsun,Selim'in iyileşmesine sevindim...
"Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür ve güzel düşünen hayatından lezzet alır."
"Sen düşünceden ibaretsin kardeşim! Gül düşünür, gülistan olursun, diken düşünür, dikenlik olursun!"
Yazının sonu harika iki cümleyle bitmiş.Ve hayat herşeye rağmen güzel.Sevgiyle kalın...

çokoprenses dedi ki...

geçmiş olsun selim'e ve sana da:)

internetten arkadaşlarım var desem heralde annem kriz geçiriz:))ama baksana ne kadar güzel dostluklar kuruluyor.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun.
"Happy mess is better than miserable tidiness" son günlerde bişey var bişey var deyip arayıp durduğum, bulamadığım, delirdiğim ve okuduğum an eureka çığlığı attığım bu cümle için de size çok teşekkür ederim. sonunda bana beni anlatabildim. Bu kitabı hemen edinmek istiyorum.
blog dünyasında yeni sayılırım o yüzden çok hoş geldim, geç de olsa iyi ki varmışsınız:)

resimli günlük dedi ki...

Selim'e çok geçmişler olsun Mümine'ciğim.Blogları tanımadan önce internet benim için nerdeyse tu kaka idi.Meğer bu teknoloji çok güzel de kullanılabiliyormuş dedim bloglardan sonra.Ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum canım benim :)
özlem

ÖZLEMCE dedi ki...

deli annem kendine gelmiş.yazdıklarından yüzünün gülümsemesini hissettim:))hep mutlu ol emi

Feride dedi ki...

geçmiş olsun güzel gözlü güzel bakışlı selime... dönüşün güzel olmuş, evet gercekten seni böyle görmek çok daha iyi.. ayrıca yaşasın bloggerların gücü:)

Eymen'im dedi ki...

Çok geçmiş olsun Selim'e. Blog ve sanal dünya konusundaki fikirlerinize katılıyorum. Bana da bazen buradaki arkadaşlarım gerçekteki arkadaşlıklardan daha samimi geliyor. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım Selim'e.Ben blpog dünyasında yeniyim ama sizlerden bahsederken arkadaşlarım demeye başladım bile :) gerçekten bir başka bu diyarlar

Miyozu dedi ki...

çoook geçmişler olsun canım ya...

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Selimin iyileşmesine sevindim, blog dünyası bir başka alem, insan yüzünü görmediği birinin kuzusunu merak ediyor, satırlarında hüzün varsa endişeleniyor, ben kısaca çok seviyorum bu dünyayı iyi ki buralardayım:)

Unknown dedi ki...

ben böyle oturmuş okuyorum eşim onlar kim öyle neye bakıyorsun her akşma diyo
bende"arkadaşlarıma bir uğrayıp bakıyorum neler yapmışlar diye"diyorum eşimde bana tuhaf tuhaf bakıyor ne arkadaşı der gibi.ama gerçeklten sen benim deli olan arkadaşımsın:)
en önemlisi de hastalıkların geçmiş olduğu için çok sevindim.ARKADAŞIM:)
kitaptan biraz bahsetsene bir ara

sevgiler

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

şu an salgın var. tanıdıgım tum cocukluların atesı dusmeye basladı. dun- bugun. benım kızımda hastaydı, ama atessızdı. o da bugun daha ıyı.

İkiz Annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.İyi ki yazmaya başlamışım diyorum sizleri tanıdığım için:)

Unknown dedi ki...

ay ne guzel deli annem boyle dostluklar. Darisi bizim basimiza, selim'e cok gecmis olsun. Cihan agliyor bir ara tekrardan donerim :))

yaruze... dedi ki...

Selim'ime çok geçmişler olsun.Bir daha da yöremize uğramasın şu illet virüsler.Gözümüzü yeni yeni açıyoruz bizde.
Kitaptan ipuçları istiyorum deli annem...
Ayrıca,
kaç gündür bu şarkıyla yatıp kalkıyorum desem...
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

deli annem bu arada Selimcigime cook gecmis olsun

Gulcin dedi ki...

Selim'e ne oldu ki :( Iyi ama simdi degil mi Deli Anne? Kiyamam...

Arada ugrasma blogla falan diyenlere bu yazini gostermek istiyorum izin verirsen.

Aa bir de anne olmayanlar da anliyor ama seni degil mi :)

Sevgiler bir de Selim de Kerim de iyi olsun seninle beraber!

Mehlika Yıldırım dedi ki...

Canııım çok geçmiş olsun Selim'e =(
"Ve -Ah!- dedim, -keşke o karmaşa ve kaosa şükretseydim!" diyerek aslında çok güzel bir söz söylemişsin; elimizde olan şeylere yakınırken gerçekte değerini bilmiyoruz bazı şeylerin. Ki bunların en başında sağlık geliyor. Tekrardan çok çok geçmiş olsun...
ve bu aralar biraz ihmal ettimse affola =(

Deli Anne dedi ki...

Ebru'm:)

Nehire: teşekkürler ve sevgiler.

Çokoprenses: teşekürler. adı çıkmış internetten lafının.. o ilk irc, chat zamanalarından kalma laflar onlar:)

Nurefşan'ın annesi: teşekkürler.. o cümleyi ilk duyduğumda ben de yapboz'un kilit parçasını bulmuşcasına sevindim senin gibi... hoş geldin :)

Özlemim: Canım, teşekkür ederim.. yo, bu blog işi temiz iş.. arada hır gür, salaklanmalar oluyorsa da, hayat gibi işte..

Özlemce:amin, cümlemiz için olsun dileğn:)

Berceste dedi ki...

O hain mikroplar ugramasin bir daha akil kupume! Gecmis bitmis olsun hersey...

Arkadasliklara gelince... Sanal dunyada en cok kafamiza uyanlarla yazisiyoruz, konusuyoruz. O sebeple artik asina oldum ben bu dostluklara :) O kadar cok guzel sey yasadim ki, iyi ki varlar dedigim o kadar guzel insanlarla tanistim ki... Diger yandan hirsli, benden uzak olsun, lutfen yanima yaklasmasin yetti gari dediklerim de olmadi degil. Cok az yanildim ama sonunda yanildiklarim da oldu. Gene de guzel sey bu blog arkadasliklari der, baska da birsey demem :)

Unknown dedi ki...

canım Deli Anne'm yetişemiyorum sana yahu :) çok geçmiş olsun selime umarım herşey şimdi daha iyidir...kolay gelsin sana sevgiler canım...

Deli Anne dedi ki...

Feride'm: A, yaşasın blog kardeşliği ile bitirmiştim, o şarkıdan dolayı silmiştim.. bak sen yazınca aklıma geldi:)

Eymen'im: teşekkür ederim. Belki de brbirimizden beklentimiz olmadığı için daha rahat ve daha samimi oluyoruz kim blir? ama sebep her neyse iyi oluyor:)

Bir annenin paylaşımları: teşekkür ederim arkadaşım. Ben diyorum bile bak:)

Zuzu: teşekkürler:)

Sinem'cim: sağol canım.. bir kez daha Yaşasın blog kardeşliği! :)

Sezom: Benim eşim de tanıyor birçocuğunuzu.. Bazen unutuyor tekrar şu şuydu diye anlatıyorum bir de:) kitabı ddik didik etmem gerek daha.. yazarım bilahare.. şu evlatlar bir durulsun, İlter sabitlensin de..

Deli Anne dedi ki...

Zeynep'cim: evet doktorumuz uyarmıştı bizi Allah'tan hazırlıksız değildim.. belki de ondan çabuk kurtulduk şükür.. Geçmiş olsun kızına da.. pek acıklı oluyor halleri..

İkiz Annesi: iyi ki:)

Gülom: teşekkür ederim Gülom.. biz de arkadaş olduk ya canım.. :)

Gönül'üm: sağol canım ve de amin amin amin! sevindim beğenmene canım..

Gülçinim: yavru kuşum iki gündür ateşten kudurdu.. derece 39,9 u gösterdiğinde ben kontrolden vazgeçtim. 40 olursa ne yapacağımı bilememekten korktum. Allah'a binlerce şükürler olsun ki darda koymadı bizi ve dün gece 12 de sattli gibi kesildi ateş..

Anne olup da ne dertleniyorsun hep diyenler de var Gülçin'im, haklısın, annelikle ilgili değil durum, kurulan bağla ilgili.

öperim canım:)

Deli Anne dedi ki...

Mekilam: canım, teşekkür ederim.. iyi çok şükür Selim. Ayrıca ne demek estağfurullah canım..

Bercestem: amin canım, kimsenin yavrusuna, hiçbir çocuğa, daha da genişleteyim kimseye uğramasın bu pis meret!

Ben de seni buldum son anda mesela, pek bi sevindim:)

Burcu'm: ay canım nereye yetişemiyorsun acep? İyi Allah'a şükürler olsun ki..

Sevgiler herkese

dilek dedi ki...

Çok geçmiş olsun..İansan hasta olunca neyse dee, çocuk hasta olunca dünya bi anda kararıyo sanki.Çok zor:( iyi olmanıza sevindim.
Ps:Diyarbakır'a gitmediiniz halde kesilen ceza trafik cezası ise hiiiççç uğraşmaya değmez. Hiç bi sonuç alınamıyo. Sulh ceza mah. Kapsamında ve mahkeme masrafı cezadan çok tutuyo.Bide mahkemeye git gel:P gıcık bi iş yani:)

architect dedi ki...

geçmiş olsun arkadaşım,son zamanlarda cidden herkes hasta,domuz gribi,kuş gribi diye yutturacak bişey kalmadığndan bu yl sadece virüs diyorlar ) Can da yılbaşından sonra hastalanmıştı,tam geçiyo diyoruz,sonra tekrar başa sarıyo,bugün çok öksürdü,çok üzüldüm ben de :( kitabı merak ettim,yorumlarını bekliyoruz :) ayrıca böyle güzel arkadaşlıklar kurduğumuz için şanslıyız.Sen herkese tek tek cevap yazarak fazlasıyla hakediyorsun bu arkadaşlıkları,sevgiler..

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Ben hep diyorum, iyiki açmışım bu blogu ve iyiki güzel insanlar tanımışım. Bilmediğin birinden gelen hediye, birilerinin seni düşünmesi ve senin için vakit ayırmış olması ne kadar mutlu edici değilmi?
Güle güle oku kitabını, okudukça da paylaş bizimle :)
Çok ama çok geçmiş olsun bu arada, öperim oğluşunu...

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Bebişine geçmiş olsun diyorum canım.
Çocuk büyütmek çok zor,büyük sabır gerektiriyor,ben iki tane büyüttüm,
hastalıkları var,dersleri var,ergenlikleri var..amaaa en güzeli sevgileri var..

New York'tan dedi ki...

Oncelikle gecmis olsun Selim'e, Happy mess is better than miserable tidiness* cok tuttum bu sozu :)
Iyi gunlerde oku kitabini :)

Adsız dedi ki...

Selim'e geçmiş olsun bi daha da ugramasın hastalıklar hiçbir miniğe..
deli anne biliyor musun benim o kitaba acayip ihtiyacım var şu an ilk fırsatta bulmaya çalışacagım zira senin gibi iki çocuk anası olacagım yakında kafamda bi türlü kendimi canlandıramıyorum ne nasıl olacak ben ne hale geleceğim diye..neyse görüşürüz iyi okumalar :)

ikizlerimbenim dedi ki...

deli Annem,

öncellikle çocukların iyileşmiş olmasına sevindim, ne illet bir dönemdir..Yazılarındaki mutluluk ve hafifliği buradan hissetmemek mümkün değil...seni tanımaya çalışmak ve paylaşımlarını okumaktan büyük bir haz alıyorum

Açalya dedi ki...

Geçmiş olsun öncelikle.

Al bir "idle parent" da burda var! Hiç sevmem çocuğun tepesinden ayrılmayan, öğreten anne modelini. Çocuk dediğin kendi kendine oynar anacım. Arada isterse biz de katılırız, ama isterse, zaten senin de dediğin gibi oyunları pek sıkıcı bu yaşta. 15 dk süren "birlikte" oyunları güne serpiştirmekte yarar var.

Kitap güzel, gönderen güzel, güle güle oku. Jason Mraz da gönlümü yumuşak yumuşak okşar çok severim kendisini.

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

çook geçmişş olsunnnnn. sevgiler

Oz dedi ki...

Merhaba, miminiz var, isterseniz tabii:)

fatoş dedi ki...

ben bugün öyle mutlu ve huzurluyken
baktım ki yazın da öyle içten sevgi dolu.koyduğun parça da içimi doldurdu
sağol be deli anne, pişti olduk :D

fatoş dedi ki...

aa unuttum, çok geçmişler olsun, anneciğini bir daha korkutmasın inşallah, öperim bilimselim'i

KırmıZı WosWos dedi ki...

çok geçmiş olsun Deli Anne.

annesiningülü dedi ki...

ilk geçmiş olsun canım
sonrası bu blog alemi bambaşka içine girmeyen dışardan bakan ne eften püften der. Bir bilseler neler paylaştığımızı.. bazen en yakın dostumun bilmediğini biliyorlar :)

Meyra dedi ki...

selime çok geçmiş olsun:)) şu blog furyasında sizlerle kaybolduğum içim şükrediyorum:)sevgiler

oytunla hayat dedi ki...

selim iyi olmuş, başucu kitabı gelmiş gerçekten de süper bir gün :)) Bu süper günlerin hiç bitmesin deli annecim ;)

Anne ve Bebisi dedi ki...

"gule gule" oku :) cook faydasi olsun insallah :))

ben de oglanla girtlak girtlaga gelip burnumdan soludugum gunlerin hemen ardindan oglan bir ateslenir.. ahlanip vahlanarak; aman iyi olsun da, isterse tepeme ciksin, valla bi daha hiz kizmayacagim diye yeminler ederim :) sonra iyilesirler ve yeminler yutulur yenir :)

"can"lari sagolsun, hastaliklar herkesten uzak olsun..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
geçmişler olsun. Haklısın hayatta sağlıktan daha güzel bir şey yok. Selimciğime çook geçmiş olsun diyorum.
Tatlım, kitabına ve arkadaşlarının seni bu kadar mutlu etmesine de çok sevindim. Derler ya dünya iyilerin yüzü hürmetine dönüyor diye. İyiler hala çook var. Gülün dikenini değil, kendini görmeyi başarmak önemli.
Sevgiyle kal.

sevilay dedi ki...

Selime çok geçmiş olsun.Kitabında bol bol faydasını görürsün inş arkadaşım.Sevgiler size:)

AYK dedi ki...

deli anne yine döktürmüşsün yorumsuzum. çok kafasın sen hakkaten ama ankara'da değilsin:( neyse sağlık olsun uzaktan idare edicez artık:)

BALLI LOKMAM dedi ki...

geçmiş olsun Selim'e, kurduğunuz dostluklara diyecek laf bulamıyorum maşallah çok güzel:))

Sitare dedi ki...

acil şifalar,gülen yüz diliyorum selime.havalar bir acayip,normal.şenlenmişsin bak hem de.ohh kargolar ,maliyeler:)bolggerlığın anladığım kadarıyla şöyle bir huyu var.hani hiç arkadan konuşma,riyakarlık,be bilirlik yok ya,ve bir de insanları olduğu gibi kabul ediyorsun burada.arkadaş seçerken bize benzeyenlerden ararız.burası öyle değil.hiç ilgin alakn olmaz belki öyle insanlarla sohbet ediyorsun ki için ısınıveriyor.yani en azından bende olan bu şeker.
öpüyorum kocaman...

Deli Anne dedi ki...

Dilek: teşekkürler.. dün gece bu yazıdan sonra KErim bir patlak verdi ki öyle böyle değil.. abartısız uyumadı ve uyutmuyor.. çok şükür ben yıkılmadım, ayaktayım..

kredi borcummuş gelen, öğrendim bugün.. ödemiştim diye biliyordum 38 tllik birşey kalmış meğerse:)

Haticem: virüs ki ne virüs.. bugün Kerim'de patlak verdi ama öyle böyle değil.. Bana geçmesin de inşallah!

Emine'm: valla öyle arkadaşım.. pek kıymetli imiş gelen hediye:) teşekkürler..

Zeynep: teşekkür ederim. evet var da var ve sevgileri var şükürler olsun ki var, yoksa nice olurdu halimiz?

Şeyma'm: teşekkürler akadaşım ve evet o cümle annelik felsefemiz olsun isterim.

Küçükdenizkızım: amin amin ve teşekkürler.. canlandırma bence zaten, ne kadar canlandırsan da gerçek bambakşa çıkıyor ve gerçekten iyi düşünmenin hem sana, hem bebeğe hem de Deniz'e çok faydası olur eminim. sevgiler, kolaylıklar.

zuzuların annesi dedi ki...

Canımmm,çok sevindim Selim'in iyileşmesine:)Umarım bir daha hastalık uğramaz sizin oralara...

Ve blog dünyasına gelince;hayatım boyunca aldığım en iyi kararlardan birisi buralarda olmak diye düşünüyorum...Benzer hayatlarda kendinden bir parça bulmak,
sevinci,derdi,kederi kısaca hayatı paylaşmak.Yüzünü görmediğin,sesini duymadığın ama yüreğinden dökülen kelimelerle içinde hissettiğin pek çok can:))Sen,ben,diğerleri.İyi ki yazıyoruz,iyi ki...
ve sana özel bir ayrıntı:
Sabahın körü oğlum için uyandım,
sabahın köründe cepten bloğuma bağlandım ve sabahın köründe, gönderdiğin yorumdaki 'seni seviyorum'cümlesi ile mutlandım,
umutlandım?:))
Sanırım ben en çok o
tarifsiz'buradayım'halini
seviyorum...
Tıpkı;melekler gibi,
bilmezsin şeklini şemalini ama varlığını hissedersin ve seversin...
Öpücükler sana güzel kadın:))

Oglak Kizlari dedi ki...

Mümine,

Hoşgeldim. Ben hep söylemeyi seçenlerdenim. Pozitif enerjim sizede bulaşsın. Selim e geçmiş olsun. Darısı bizim başımıza.

Iyiki geldin bize.
Yeni arkadaş bulmuş anne Çiğdem

Sitare dedi ki...

delişim hemen şu siteye göz atıver hemen şekerim.orada en çok sen olmalısın bence:)
http://eklen.blogspot.com/2011/01/anne-ve-cocuk-bloglari-dizini.html#comment-form

keyf_i sibel dedi ki...

vallahi imrendim bu paylaşıma. ben yeniyim bu diyarda inşallah böylesi dostluklarla karşılaşırım zamanla.

bu arada bu kitap yabancıdır anlaşılan.neyse artık mühim yerleri anlatırsın öğreniriz senden.
hastalık olayları bu aralar çok fena. bizde bronşilit başlangıcı olarak yaşadık. ateşlenince kuzular pek bi kötü oluyoruz.geçmiş olsun selimciğede.tabiki sana da....

neselihaller dedi ki...

gelmiş geçmiş olsun deliş...kitabı da hemen listeme ekliyorum..seni de öpüyorum

Unknown dedi ki...

merhaba :) benim bloğumun izleyicileri arasına katıldığınız için teşekkür ederim :)


NOT: bu yorum 5 saniye sonra kendini yok edecektir :D


(=^_^=)Zennn~~

Zeugma dedi ki...

Geçmiş olsun Selim'e. İyi ki düzelmiş artık.
Seni okurken empati kurarak okuyorum ister istemez. Başını kaşıyacak vaktin yok gibi. Ama burada küçük bir annelik okulu açılmış kendiliğinden. Pek çok soruya cevap bulunabilecek türden
Sevgiler efendim :)

Ozgeee dedi ki...

Ne güzel! Yarasın kitap sizin eve.
Not:Efenim, kem, küm, nasıl söylesem ki, bir maruzatım var. Siz kendiniz şeyettikten sonra, biz de kendimizi şeyedelim (iyi edelim manasında) diye bu kitabın fotokopisini paylaşır mısın? Amazon'dan hiç bir isteyeceğim yok önümüzdeki bir kaç ay. Malum haller benzer, mekanlar farklı... Sevgiler:)

Zeugma dedi ki...

Eee?
Buraya da yorum yazmıştım.
Beğenmedin mi oni :))

Zeugma dedi ki...

Gördüm oni :)))

Deli Anne dedi ki...

Zeugma: :) küçüğü uyutuyorum, kimseye de yazaadım diye sana da yazamıyorum ama kendimi alıkoyamadım yazmaktan şimdi:)

Peri dedi ki...

geçmiş olsun yaw hasta olmayan yavru kalmadı, biz de 2 hafta yattık. hele bi de anneye geçti mi hastalık işte o zaman zırdeli anne oluyor insan :)

pinar dedi ki...

Gecmis olsun canim ya bende ugruyamiyorum waalla ihmal ettim kendi blogumuda sizleride:(kitabi bi arastiriyim ins bulurum burda:)

Zeugma dedi ki...

Ayy..Thanks..
Senin bloguna gelince bi türlü çıkamıyorum valla.
Yorum doldurdum her yeri:)

Unknown dedi ki...

Deli anam, la vie est belle :)) de fransizcasi :) 3lemeyi tutturduk. Birde fransizlarin agzindan dusmez oh la laaa kelimesi.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Arkadaşım güloannemutfakta size ait bir ödül var kabul ederseniniz memnun olurum

Deli Anne dedi ki...

İkizlerim benim: ah canım arkadaşım maalesef biriiyileşti, diğeri hastalandu dün. inşaallah bana geçmez de bakabilirim çocuklara. güzel sözlern için de çok teşekkür ederim. Ben de çok mutluyum sizleri tanımaktan:)

Açalyam: teşekkür ederim.Evet zaten senin ropörtajını okuyunca -idle parent- tüyolarını aldım :)

Diclem: teşekkürler:)

ÖZlem: aldım mimi çok teşekkür ederim:)

Lupinin annesi: ne güzel böyle zamanlarda pişti olsak. keşke hep iyi hissetsek ve hep pişti olsak:)

Kırmızı woswosum: çok teşekkür ederim:)

Baharım: Evet canım haklısın, millet internet deyince nedense hep negatif tarafına odaklanıyor.. bir de öyle çok hayatımızdaki artık internet, neden nimetlerinden faydalanmayalım ve neden zamana uydurmayalım kendimizi:)

Meyra: teşekkür ederim.. sevgiler:)

Deli Anne dedi ki...

Anne ve Bebişim: teşekkür ederim ve amin diyorum:)

Bülbülün yeri: teşekkkür ederim.. evet şükürler olsun ki iyiler var.. sevgiler:)

Sevilayım: sevgiler canım sizlere de..

Ayk: olsun gönüller bir ya arkadaşım:)

Ballı lokmam: teşekkür ederim.. :)

Sitarem: bende de olan bu arkadaşım ve ne de iyi öyle olması.. ve beklenti yok, niye gelmedi, niye gitmedi, niye aramadı vs. ler sanırım ilişkileri bozuyor, bir samimiyetsizlik oluyor.. öperim ben de..

Deli Anne dedi ki...

Banu'm: maalesef çıkmıyor evden.. şimdi de KErim yakalandı.. gerçi çok şükür demem lazım.. çünkü en azından sırayla hastalandılar ve ben ayaktayım:)

ve ne de güzel anlatmışsın, okumaya doyamadım.. öperim çok:)

Oğlak kızları: oh oh pozitif enerjiyle hem de hoşgelmişsin:)

Sitarem: hemenyettim sitarem.. :)

Keyf-i Sibel ve Gülçinim: teşekkür ederim.. :)

Zen: Zen kelimesini severim.. ilgimi çekti :)

Zeugmam: teşekkür ederim.. düzeldi düzelmesine de Kerime bulaştırdı zibidi:) çok da beğendim yorumunu, beğenmez miyim oni:)

Özgeee: benim şeetmem uzun sürebilir, beklersen ben de şeedeyim sana.. artık üstünde notlarla ve elde sözlükle ağır ağor s,ndire sindire malum.:)

sevgiler.

PEri: inşallah anneye geçmez işte o zaman yandığımızın resmidir.. zira baba da yurt dışında ..

Pınarım:teşekkür ederim canım:)

Gülom: Fransızca da ne dildir ama:) çok severim.. bak içimde de varmış

Güloanne: tebrikler ve teşekkürler takrar:)

abide berkman dedi ki...

selimin düzelmesine sevindim.Bu aralar salgın var galiba küçük büyük herkez hasta.Sanal ortamda da böyle güzel dostlukların kurulması negüzel :)

Efsun dedi ki...

Deli Anne sevindim Selimin düzelmesine, ayni zamanlarda korkuc kabuslar yasamisiz seninde dedigin gibi. Saglik, en önemlisi saglik, gerisi bos... Iki kilo vermisim bu hastalik süresince, simdi vücut bitkin paso yatasim var...

Adsız dedi ki...

Selim'in iyileşmesine çoook sevindim.Allah sağlık versin.Benim de yeğenim mert hasta.Dün iğne oldu şimdi biraz daha iyiymiş.

Kitap eminim çok faydalı olacak.Benimde öğrendiğim iyi oldu.Ben de blog dünyasını en çok bize çok harika dostluklar kazandırdığı için seviyorum.Yazan ve okuyandan kimseye zarar gelmez demişler:) Ben aslında blog dünyasında acemiyim.İtiraf etmem gerekirse sizi ve blog dostlarımı okumayı ve yorum yazmayı,bloğuma yazmaktan daha çok seviyorum.Kusura bakmayın sizi biraz ihmal ettim.Sizi okumaktan büyük keyif alıyorum.Annelik çok kutsal.Ben daha anne olmadım ama sizi çok takdir ediyorum.Daha nicee yıllar ailenizle sağlıklı,mutlu,huzurlu bir ömür geçirmenizi diliyorum.her şey gönlünüzce,dilediğiniz gibi olsun.sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Çoook güzel bir oyunmuş.benimde aklımda olsun.yeğenim için alırım:) paylaşım için teşekkürler.

Deli Anne dedi ki...

Abide: evet salgın varmış ama dillendirilmiyormuş domuz gribi gibi.. yoksa herkes dökülüyor.

Efsun'um: ben de versem keşke, bir şey yiyemedim koşturmaktan ama boş kaldığım an sıkıntıdan yemeye verdim kendimi:)

Kamikaze:Geçmiş olsun Mert'e de...
yazan ve okuyandan zarar gelmez inşallah diyeyim ben de:) estg. ayrıca ne demek ihmal.. mecbur değiliz zaten illa ki yorum bırakmaya.. sizin de herşey gönlünüzce olsun.. sevgiler benden de.

oyun dediğiniz de bal arısı ağacı sanırım değil mi? Dilerim alırsınız da hasta Mert'e de moral olur..

Adsız dedi ki...

Ah çok sevindim senin adına! İnsanın böyle arkadaşları olması ne güzel! Blog da çiçek açmış fotoğraflar ve şarkılarla birlikte :)

Adsız dedi ki...

Mert'e geçmiş olsun dileğiniz için çook teşekkür ederim.Evet bal arısı ağacı oyunu.Eminim çook sevecek.sevgilerimle.

Deli Anne dedi ki...

Evren'im: ben de senin profil resmin çok beğendim.. gerek renk, gerekse şekil itibari ile:)

Kamikaaze: sevgiler:)